G3500H 50Hz Generator Sets Caterpillar


General Maintenance Information

Usage:

G3512H GF5


ИЗВЕСТИЕ

Уверете се, че захранването е изключено преди извършване на сервизно обслужване на клемната кутия на генератора.


Бележка Прочетете предупрежденията и инструкциите, които се съдържат в раздела за безопасност на това ръководство. Уверете се, че изцяло разбирате тези предупреждения и инструкции, преди да извършите каквато и да било операция или процедури по техническото обслужване.

Въртящите се електрически машини представляват сложни конструкции, които са изложени на следните видове напрежение:

  • механични

  • електрически

  • топлинни

  • атмосферни

Описаните видове напрежение може да са с различна интензивност. Изолационните системи са податливи на повреди, които се причиняват от посочените по-горе видове напрежение. Излагането на такова напрежение може да съкрати ефективния експлоатационен срок на изолационната система. Поради това експлоатационният срок на една електрическа машина зависи в голяма степен от възможността за сервизно обслужване на изолационните системи. Препоръчва се прилагане на програма за инспекция и процедура за изпитване. Прилагането на програма за инспекция и процедура за изпитване ще гарантира поддържането на оборудването в задоволително състояние. Чрез тази процедура ще се повиши надеждността при работни условия.

Програмата за редовно техническо обслужване и инспекция дава възможност за оценка на текущото състояние на оборудването. Прилагането на програма за редовно техническо обслужване и за редовна инспекция може да открие и бъдещи проблеми. Интервалите, определени в тази програма за техническо обслужване, зависят от следните фактори:

  • приложение

  • условия на околната среда

  • опит от оператора

  • подход на оператора

Препоръчва се прилагането на програма за редовно техническо обслужване. Тази програма може да включва следните стъпки:

  • периодично разглобяване

  • експертна визуална проверка на оборудването

  • използване на електрически изпитвания

В никакъв случай не провеждайте изпитвания над номиналните характеристики. Такива изпитвания може да повредят изолацията, която е замърсена или е в гранично състояние. За допълнителна информация вижте "I.E.E.E. Standard 432-1992" или се консултирайте с доставчик на Cat.

Отоплителни уреди

Генераторите, използвани с това изделие, могат безпроблемно да работят в условия на висока влажност. Могат да възникнат проблеми обаче, ако генераторът работи на празен ход и околният въздух е по-топъл от генератора. По намотките може да кондензира влага, което да доведе до влошени работни характеристики на намотките. Влагата може също да доведе до повреда на намотките. Винаги, когато генераторът не е активен, трябва да се използват отоплителни уреди.

Бележка В клемната кутия на генератора може да се използва и опционално оборудване за отоплителни уреди.

Винаги, когато генераторът работи, отоплителните уреди трябва задължително да са изключени.

За захранване за отоплителните уреди е необходим външен източник на захранване 115 или 230 волта променлив ток.

Ако е наличен източник на 115 волта променлив ток, свържете двата нагревателя паралелно през източника. Ако е наличен източник на 230 волта променлив ток, свържете двата нагревателя последователно през източника.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.