G3500H 50Hz Generator Sets Caterpillar


Product Installation

Usage:

G3512H GF5

Инспекция при получаване

Ако генераторът бъде получен в студено време, го оставете да достигне стайна температура, преди да свалите опаковъчния материал. Затоплянето на генератора до стайна температура ще предотврати следните проблеми:

  • Конденз на вода по студените повърхности

  • Преждевременно повреждане поради намокрени намотки

  • Преждевременно повреждане поради намокрени изолационни материали

Разопаковане и съхранение

Преместване на генератора

------ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! ------

Неправилното окачване за повдигане може да доведе до прекатурване на устройството и нараняване или материални щети.



ИЗВЕСТИЕ

Не използвайте халките за повдигане, за да премествате едновременно двигателя и генератора.


Разопаковайте внимателно оборудването, за да избегнете одраскване на боядисаните повърхности. Преместете модула на мястото за монтаж. Модулът може да се мести чрез един от следните методи:

  • Закрепете мостов кран към халките за повдигане, които са монтирани към опаковката на генератора.

  • Използвайте подемно превозно средство за повдигане на генератора.

Подемният механизъм и подемните въжета трябва да имат здравина, надвишаваща теглото на генератора. Когато местите модула, уверете се, че генераторът е подпрян на вилицата на повдигащото превозно средство. Уверете се също, че генераторът е равномерно разпределен на вилицата на повдигащото превозно средство. Плъзнете зъбците на вилицата под монтираната плоча, за да се повдигнете генератора.

Съхранение

Краткосрочно съхранение

Ако генераторът няма да се монтира веднага, съхранявайте го на чисто място. Това място трябва да отговаря на следните условия: ниска влажност, непроменлива влажност и непроменлива температура. Трябва да се включат отоплителни уреди за предпазване на намотките от кондензация. Всички приставки, които се доставят с модула, трябва да се съхраняват заедно с генератора. Целият модул трябва да бъде покрит с издръжливо покритие, за да се запази от следните замърсители:

  • Прах

  • Замърсявания

  • Влага

Дългосрочно съхранение

Период на съхранение над 6 месеца трябва да се предхожда от следната подготовка:

  1. Поставете торби с изсушител вътре в капака на възбудителя и вътре в мрежестия филтър на вентилатора.

  2. Завийте плътно модула с найлоново покритие или друг материал, който е предназначен за тази цел.

  3. Поставете необходимите етикети на генератора. Наличието на етикета ще гарантира, че предпазните греси и торбите с изсушител ще бъдат отстранени, преди модулът да се пусне в експлоатация.

Проверка на лагерите

Сачмените лагери на генераторите използват грес. Тази грес влошава качествата си. Ако генераторът се съхранява по-дълго от 1 година, трябва да бъдат монтирани нови сачмени лагери. Тези лагери трябва да се смажат до правилното ниво, преди да бъдат пуснати в експлоатация Ако инспекцията установи, че по лагерите няма ръжда и корозия, и при стартирането не се появява шум или прекомерна вибрация, няма нужда от смени.

По време на съхранение валовете на генератора трябва да се завъртат минимум на всеки 6 месеца, за да се избегне повреждане на лагерите.

Местоположение

Местоположението трябва да отговаря на всички местни разпоредби. Местоположението на генератора също трябва да отговаря на всички специални отраслови разпоредби. Разположете генератора на място, което отговаря на следните изисквания:

  • чисто

  • сухо

  • добре проветриво

  • Лесно достъпно за инспекция и техническо обслужване

Не покривайте отворите за поемане на въздуха. Не покривайте отворите за изпускане. Охлаждащият въздушен поток трябва да достига до тези отвори. Ако генераторът е изложен на въздействието на тежки метеорологични условия, следва да се установи по-строг график за периодично техническо обслужване.

Бележка За повече информация по отношение на монтажа на генераторния агрегат вижте съответното Ръководство за работа и монтаж.

Електрически измервания

Измерете съпротивлението на изолацията на всяка намотка, ако генераторът е бил изложен на едно от следните условия:

  • Бързи промени на температурата

  • Замръзване

  • Влажен климат по време на експедирането

  • Влажен климат по време на складирането

Бележка Тези тестове трябва да се извършат преди свързване на захранването. Тези тестове трябва да се извършат преди свързването на средства за управление.

Вижте раздела Техническо обслужване на генератора в това ръководство, за да измерите следните елементи:

  • възбудително поле (статор)

  • Възбудителна арматура (ротор)

  • поле на генератора (ротор)

  • арматура на генератора (статор)

Предпазни механизми

Изходната мощност на генератора трябва винаги да бъде защитена с устройство за защита от претоварване като прекъсвач на веригата или предпазители. Определете вида на предпазителите или на автоматичните прекъсвачи в съответствие с разпоредбите на NEMA, IEC и местните разпоредби за електрическа енергия.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.