PM3412C Power Modules Caterpillar


Setup

Usage:

PM3412 5FL

Voedingsmodule horizontaal plaatsen

Zodra de voedingsmodule ter plekke is, moet het onderstel worden neergelaten om de oplegger te ondersteunen. De truck moet van de oplegger worden verwijderd. Installeer de kriksteunen onder de voorkant van de oplegger.

Plaats de voedingsmodule horizontaal vóór u de voedingsmodule bedient. Dat verhindert dat er een alarm klinkt voor een laag koelvloeistofpeil. Dat verhindert ook dat de suppletie-olietoevoer (indien aanwezig) het motorcarter overvult.



Illustratie 1g00724852
(1) Kriksteunen
(2) Level (niveau)
(3) Onderstel


Illustratie 2g00728707
(1) Onderstel afstellen

Gebruik een waterpas om te verifiëren of de voedingsmodule van voor naar achter horizontaal is. Plaats de waterpas op de zijkant van de voedingsmodule. Stel het onderstel naar boven of naar beneden af om de afstelling uit te voeren. De voedingsmodule moet van voor naar achter horizontaal zijn binnen 1/4 van een bel op de waterpas.



Illustratie 3g00728710
(1) Kriksteun afstellen

Gebruik een waterpas om te verifiëren of de voedingsmodule van de ene naar de andere kant horizontaal is. Plaats de waterpas op de voorkant van de voedingsmodule. Draai de kriksteunen naar boven of naar beneden om de afstelling uit te voeren. De voedingsmodule moet van de ene naar de andere kant binnen 1/4 van een bel op de waterpas zijn. De radiateurvuldop moet aan de hoge kant van de waterpas zijn als de voedingsmodule niet volledig horizontaal kan worden gezet.

Bedrijf met meerdere sets



Illustratie 4g00769037

Veel toepassingen met stroomopwekking vereisen dat meerdere voedingsmodules worden bediend. Als u een site kiest, moet de aanbevolen ruimte worden nageleefd. Er moet een minimumruimte van 6 m (20 ft) voor minder dan vijf voedingsmodules zijn die naast elkaar worden geplaatst. Er moet een minimumruimte van 8 m (25 ft) zijn voor meer dan vijf voedingsmodules die naast elkaar worden geplaatst. Door de ruimte tussen de voedingsmodules kan verse lucht de luchtinlaatopeningen binnendringen. De voedingsmodules moeten zo worden georiënteerd dat de koelluchtstroom van de radiateur en de motoruitlaatstroom meestromen met de overheersende windrichting om te verhinderen dat de motoruitlaatstroom terugkeert in de voedingsmodule.



Illustratie 5g00769042

De uitlaten van de koelventilators moeten in tegengestelde richting worden geplaatst als de voedingsmodules achter elkaar worden geplaatst. De koelluchtstroom van de radiateur en de motoruitlaatstroom van één voedingsmodule moeten worden weggericht van de luchtinlaat van een andere voedingsmodule. Om terugkeren van de koellucht en de uitlaatstroom te verhinderen, is de minimumruimte tussen voedingsmodules 15 m (50 ft).

Aarde van voedingsmodule

------ WAARSCHUWING! ------

De voedingsmodule moet goed worden geaard om letsel of de dood door ongelukken met elektrocutie te vermijden.


De schakelinrichting in de voedingsmodule regelt de aansluiting van de generatorset aan het elektrische systeem. Het generatorframe is geaard aan het frame van de op de bodem geplaatste schakelinrichting. De schakelinrichting moet aangesloten zijn aan de aarding ter plekke terwijl de voedingsmodule wordt bediend. Die bestaat uit een massastrip van de aardelamel aan de schakelinrichting naar een aardingsaansluiting. Raadpleeg de plaatselijke bedradingscodes om de juiste kabelafmetingen en het aansluitingsmateriaal voor de gepaste elektrische lading te vinden.

Als meerdere generatoren parallel werken, kan het aansluiten van alle neutrale rails leiden tot een stroom die door de neutrale aansluitingen circuleert. Raadpleeg deze Bedienings- en onderhoudshandleiding, "Aansluitingen van generatorkabels" voor meer informatie.

Ladders en handgrepen

De voedingsmodule is uitgerust met ladders en handgrepen opdat de luiken gemakkelijker toegankelijk zouden zijn. De ladders en handgrepen moeten worden geïnstalleerd zodra de voedingsmodule is geparkeerd.



Illustratie 6g00728557
(1) Geïnstalleerde ladder

De ladders voor de voedingsmodule worden opgeslagen in de voedingsmodule. Installeer de ladders aan elk luik. De ladders worden bevestigd aan de bodem van elke luikopening.



Illustratie 7g00728572
(1) Opslag van de handgreep


Illustratie 8g00728584
(1) Geïnstalleerde handgreep

De handgrepen van de luiken worden opgeslagen in elk luik. Verwijder de handgreep van het luik. Draai de handgreep om. Installeer de handgreep.

Er kunnen ook haken zijn voor de ladders aan beide kanten van de voedingsmodule voor de toegangsluiken van de luchtfilters, en op de achterkant voor toegang tot de suppletie-olietank.

Caterpillar Information System:

Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 0590 - FMI 09
Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 1168 - FMI 03
G3406 Engine Engine Oil Sample - Obtain
G3516B Engines Electrical Power Supply
Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 1167 - FMI 04
G3406 and G3412 Generator Sets Engine Oil and Filter - Change
G3406 and G3412 Generator Sets Engine Oil Level - Check
G3300 Engines Exhaust Bypass - Inspect
G3408C and G3412C Engines Cooling System Coolant (DEAC) - Change
3176C and 3196 Engines For Caterpillar Built Machines Water Pump - Disassemble
Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 1038 - FMI 04
C-10, C-12, 3406E, C-15, C-16 and C-18 Engines - Electronic PTO Installation and Application Programmable Parameters
3176C and 3196 Engines For Caterpillar Built Machines Water Pump - Assemble
Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 0168 - FMI 03
Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 0441 - FMI 12 (for MUI Engines)
Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 1168 - FMI 04
Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 0441 - FMI 12 (for PEEC Engines)
Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 0770 - FMI 09 (for EUI and PEEC Engines)
G3516B Engines Ignition Transformers Primary Circuit
Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 0442 - FMI 12
G3406 Engine Engine Oil Level - Check
Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+) GSC CID 0770 - FMI 09 (for MUI Engines)
3500B Engines for Caterpillar Built Power Modules with the ADEM 2 Electronic Control Module Electrical Connectors and Functions
3126B and 3126E On-highway Engines Idle Shutdown Timer - Test
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.