CP-433C, CS-431C and CS-433C Paving Compactors Caterpillar


Engine Starting with Jump Start Cables

Usage:

CP-433C 1ZN

------ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! ------

Неправилното сервизно обслужване на акумулаторите може да доведе до нараняване.

Пазете акумулаторите от искри. Това може да предизвика взрив на изпаренията. Не позволявайте краищата на кабелите за външен пуск да опират един в друг или в машината.

Не пушете, докато проверявате нивата на електролита в акумулатора.

Електролитът е киселина и може да доведе до трудова злополука, ако попадне върху кожата или очите.

Винаги носете предпазни средства за очите, когато пускате машина с кабели за външен пуск.

Неправилни процедури за външен пуск могат да доведат до взрив, който може да причини трудови злополуки.

Винаги свързвайте положителния полюс на акумулатора (+) с положителен полюс на акумулатора (+) , а отрицателния полюс на акумулатора (−) с отрицателен полюс на акумулатора (−).

Правете външен пуск само от източник на енергия със същото напрежение като този на загасналата машина.

Изключете всички светлини и допълнителни устройства на загасналата машина. Иначе те ще заработят, когато свържете източника на енергия.



ИЗВЕСТИЕ

При стартиране от акумулаторната батерия на друга машина, машините не бива да се допират. Това може да предотврати повреда в лагерите на двигателя и електрическите вериги.

Включете (затворете) превключвателя за изключване на акумулатора (ключ "маса"), преди външния пуск, за да предотвратите повреда в електрическите детайли на загасналата машина.

Силно разредени и неподдържани акумулатори не се зареждат напълно от генератора след външен пуск. Акумулаторите трябва да се заредят до подходящото напрежение със зареждащо устройство за акумулатори. Много акумулатори, които са били считани за неизползваеми, пак могат да се зареждат.

Тази машина има пускова система на 24 волта. Използвайте само същото напрежение за външен пуск. Използването на по-високо напрежение поврежда електрическата система.


Използване на кабели за външен пуск на двигателя

Когато спомагателните пускови контакти не са на разположение, използвайте следната процедура.

  1. Определете причината, поради която двигателят не се завърта при пускане в ход. Вижте Специално указание , REHS0354, "Отстраняване на неизправности в зарядната система ". Процедурата е приложима, дори когато машината няма диагностична букса.

  2. На загасналата машина поставете превключвателя за управление на трансмисията в положение НЕУТРАЛНО . Включете спирачката за паркиране. Свалете всички приспособления до земята. Поставете всички органи за управление в положение ЗАДЪРЖАНЕ.

  3. Поставете превключвателя за пускане в ход на двигателя на загасналата машина в положение ИЗКЛЮЧЕНО . Изключете всички допълнителни устройства.

  4. Включете прекъсвача за изключване на акумулатора на загасналата машина.

  5. Придвижете подаващата ток машина така, че кабелите да могат да достигнат загасналата машина. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ МАШИНИТЕ ДА СЕ ДОПРАТ ЕДНА В ДРУГА.

  6. Спрете двигателя на подаващата ток машина. Ако ползвате спомагателно захранващо устройство, изключете зарядната система.

  7. Убедете се, че капачките на акумулаторните батерии са правилно поставени и правилно затегнати. Направете тези проверки и на двете машини. Убедете се, че акумулаторната батерия на загасналата машина не е замръзнала. Проверете акумулаторите за недостиг на електролит.

  8. Свържете положителния кабел за външен пуск към положителната клема на разредения акумулатор.

    Не допускайте щипките на положителния кабел да опират в никакъв друг метал, освен този на клемата на акумулаторната батерия.

    Бележка Акумулатори, които са свързани последователно, могат да бъдат в различни отделения. Ползвайте клемата, която е свързана към електромагнита на стартера. Този акумулатор обикновено е от същата страна на машината, от която е и стартерът.

  9. Свържете положителния кабел за външен пуск към положителната клема на допълнителния електрически източник. Използвайте процедурата от Стъпка 8, за да определите правилния полюс.

  10. Свържете единия край на отрицателния кабел за използване на допълнителен токов източник към отрицателния полюс на електрическия източник.

  11. Направете окончателната връзка. Свържете отрицателния кабел към рамата на загасналата машина. Тази връзка трябва да направите далеч от акумулатора, горивото, хидравличните тръбопроводи или движещите се части.

  12. Пуснете двигателя на подаващата ток машина. Ако ползвате спомагателен захранващ източник, включете неговата система за зареждане.

  13. Изчакайте минимум две минути, докато акумулаторните батерии в спрялата машина се заредят частично.

  14. Опитайте се да пуснете в ход загасналия двигател. Вижте Ръководство за експлоатация и техническо обслужване , "Пускане на двигателя в ход ".

  15. След като загасналият двигател заработи, откачете кабела за външен пуск от ВЪНШНИЯ ТОКОВ ИЗТОЧНИК.

  16. Откачете другия край на този кабел от загасналата машина.

  17. Когато двигателят и зарядната система работят, определете причината за неизправността на зарядната система на загасналата машина.
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.