C13 Engines Caterpillar


Engine Oil Level - Check

Usage:

C13 EMS

------ VÝSTRAHA! ------

Horký olej a horké součásti mohou způsobit vážný úraz. Nedovolte, aby se horký olej nebo horké díly dostaly do styku s pokožkou.




Ilustrace 1g01456636
(1) Měrka hladiny oleje
(2) Víčko plnicího otvoru oleje


Ilustrace 2g00110310
(Y) "ADD/PŘIDEJ"
(X) "FULL/PLNÁ"


OZNÁMENÍ

Tuto údržbu provádějte při zastaveném motoru.


  1. Hladina oleje má dosahovat mezi rysky "ADD/PŘIDEJ" (Y) a "FULL/PLNÁ" (X) na olejové měrce. Nenaplňujte klikovou skříň nad značku "FULL/PLNÁ" (X).


    OZNÁMENÍ

    Při naplnění klikové skříně olejem výše než je ryska "FULL/PLNÁ" na olejové měrce může dojít k poškození motoru.

    Při přeplnění klikové skříně olejem může docházet k ponořování klikového hřídele do oleje. Tím se sníží produkovaný výkon a do oleje se zanesou vzduchové bubliny. Tyto bubliny (nebo pěna) mohou způsobit následující problémy: Snížení schopnosti oleje mazat, snížení tlaku oleje, nepřiměřené ochlazení, vyfukování oleje z odvzdušňovačů klikové skříně and nadměrnou spotřebu oleje.

    Při nadměrné spotřebě oleje bude docházet k tvorbě usazenin na pístech a ve spalovací komoře. Usazeniny ve spalovací komoře pak vedou k dalším problémům: Vytloukání ventilů, napékání karbonu pod pístními kroužky and opotřebení vložek válců.

    Pokud hladina oleje dosahuje nad rysku "FULL" na olejové měrce, ihned určité množství oleje vypusťte.


  2. Sejměte víčko plnicího otvoru převodovky a doplňte olej podle potřeby. Seznam použitelných olejů je uveden v této příručce pro provoz a údržbu, " Objemy provozních náplní a doporučení k nim " (v části Údržba. Nedoplňujte olej nad rysku "FULL/PLNÁ" (X) na olejové měrce. Očistěte víčko plnicího otvoru. Nasaďte zpět víčko plnicího otvoru.

  3. Zaznamenejte si množství oleje, které bylo doplněno. Pro potřeby rozboru příštího vzorku oleje zaznamenávejte všechen olej, který byl doplněn od odběru předchozího vzorku. To pomůže provést co nejpřesnější rozbor oleje.
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.