C15 and C18 Petroleum Generator Sets Caterpillar


Engine Operation with Active Diagnostic Codes

Usage:

C15 115
Az elektronikus vezérlőmodul (ECM) monitorozza a motor elektronikus rendszerének minden áramköri részegységét, esetleg rendellenes működést keresve. Az ECM alkalmas számos rendellenes állapot észlelésére és a megfelelő válaszlépés kiválasztására.

Ha az ECM endellenes állapotot észlel, egy AKTÍV diagnosztikai kódot generál. Az ECM először a kezelőt tájékoztatja az észlelt állapotról. Ez történhet egy diagnosztikai jelzőfény felgyújtásával vagy a diagnosztikai állapot kijelzőpanelen való megjelenítésével.

Az ECM AKTÍV diagnosztikai kódra adott válasza ritkán befolyásol többet a motor teljesítményénél. Az áramköri részegységektől beérkező adatok nagyobb részét az ECM a motor működésének vezérléséhez használja fel. Ha egy ilyen típusú adatokat szolgáltató részegységnél AKTÍV diagnosztikai állapot áll fenn, az adott részegység adatai nem használhatók fel. Ha egy diagnosztikai kód AKTÍV állapotúvá válik, az ECM "ÉRVÉNYTELEN ADATOK" jelölést fűz a kérdésessé vált adatokhoz. Az adott részegységhez tartozó motorvezérlő adataként egy előre meghatározott alapérték kerül felhasználásra. Az alrendszer tovább működik, és a motor is tovább jár. Azonban ha az AKTÍV diagnosztikai kódú elektronikus részegység kiesik a működésből, ez okozhatja a motor leállását.

Az AKTÍV diagnosztikai kódok egészen apró problémákra (például egy meglazult csatlakozás) is utalhatnak. Ugyanakkor az AKTÍV diagnosztikai kódok nagyobb problémákat is jelezhetnek, például egy részegység károsodását. Az AKTÍV diagnosztikai kódot kiváltó minden állapotot haladéktalanul ki kell vizsgálni. Ha a motor normál működése közben AKTÍV diagnosztikai kód van jelen, a motort haladéktalanul át kell vizsgáltatni jogosult szerviztechnikussal.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.