320 GC, 320 and 323 Excavator Caterpillar


Production Measurement Application

Usage:

320 BR6
Ha engedélyezve van, a Cat Production Measurement alkalmazás termelési információkat szolgáltat a gépkezelő és a tulajdonos számára.

A Cat Production Measurement alkalmazás egy felügyeleti rendszert tartalmaz, amely nyomon követi és megjeleníti a hasznos teherrel kapcsolatos adatokat. Az alkalmazás ezenfelül egy jelentéskészítő rendszert is tartalmaz, amely a termelési értékek létrehozásához felhasználja a hasznos teherrel kapcsolatban összegyűjtött adatokat, továbbá az üzemanyag-felhasználási és munkagép-használati profilokat.

A hasznos teherrel kapcsolatos adatok a monitoron tekinthetők meg.

A következőkben a Cat Production Measurement alkalmazás alapvető funkcióinak rövid áttekintése következik:

  • Monitor Display

  • Cat Production Measurement alkalmazás főmenüje

  • Botkormány kezelőszervek

  • Alap működtetés

  • Work Monitor (Munkafelügyelet)

  • A rendszer előkészítése

A Cat Production Measurement bekapcsolásához vagy kikapcsolásához forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

Megjegyzés A Cat Production Measurement alkalmazás használata előtt végezze el a következő Cat koronaszint-vezérlési beállításokat:

  • Machine dimension (Gép mérete) – Konfigurálja, kivéve a kanál esetén

  • Bucket Measure-up (Kanálmérés)

Monitor Display

Megjegyzés A monitorral kapcsolatos további információkért tekintse meg a Használati és karbantartási kézikönyv, "Felügyeleti rendszer" című részét

A gépkezelő és a Cat Production Measurement alkalmazás közti elsődleges interfészt a monitor jelenti. A kijelző a következő célokra szolgál:

  • A kanál hasznos terhének, a kanál számának, a tehergépkocsi hasznos terhének, a tehergépkocsi számának, a mérés státuszának, a tehergépkocsi státuszának és a hátralévő hasznos tehernek a megjelenítése.

  • A hasznos teher célértékének megadása

  • Előtöltött tehergépkocsi azonosítójának szerkesztés és kiválasztása.

  • Rendszerüzenetek megjelenítése a gépkezelő számára


Illusztráció 1g06213838

A főképernyőn nyomja meg az alkalmazások menüjének gombját. Az alkalmazások menüjében válassza ki a "Payload (Hasznos teher)" lehetőséget.



Illusztráció 2g06213815
(1) Teherautó hasznos terhe
(2) Teherautó száma
(3) Truck ID (Teherautó azonosítója)
(4) Anyag
(5) Kanálszám
(6) Kanál hasznos terhe
(7) Mérés állapota
(8) Hasznos teher beállítási gombja
(9) Teherautó hasznos terhének állapotjelzője
(10) Fennmaradó tömeg a teherautón

Teherautó hasznos terhe (1) - A teherautóba aktuálisan berakodott anyagmennyiség tömege.

Teherautó száma (2) - Azt jelzi, hogy hányszor rakodták meg a teherautót a jelen műszak során.

Truck ID (Teherautó azonosítója) (3) - A teherautó típusa és azonosítója.

Anyag (4) - A berakodott anyag azonosítója.

Kanálszám (5) - Azt jelzi, hogy hány kanalat rakodott be a munkagép a jelen teherautóba.

Kanál hasznos terhe (6) - A kanálban aktuálisan lévő anyag tömege.

Mérés állapota (7) - A különböző tömegmérési állapotokat jelzi a gépkezelőnek.

Hasznos teher beállítási gombja (8) - Nyomja meg a hasznos teher beállítási gombját ahhoz, hogy a hasznos teher beállítási képernyőjére lépjen.

Állapotjelző (9) - A jelző a teherautó rakodási állapotainak megfelelően változik.

Fennmaradó tömeg (10) - Azt a tömeget jelzi, amelyet még be lehet rakodni a teherautóba.

Figyelmeztető üzenetek

Megjegyzés A figyelmeztető üzenetet a "Reweigh Warning (Ismételt mérésre vonatkozó figyelmeztetés)" menüben lehet bekapcsolni vagy kikapcsolni. A "Reweigh Warning (Ismételt mérésre vonatkozó figyelmeztetés)" menüt az "Operating Mode (Üzemmód)" menün keresztül lehet elérni.

Megjegyzés A figyelmeztetési kategóriákra vonatkozó további tudnivalókkal kapcsolatban lásd a Használati és karbantartási kézikönyv, "Felügyeleti rendszer" című részét.

"Sensor Malfunction Service Required (Érzékelő meghibásodása - szerviz szükséges)" - Azt jelzi, hogy a Production Measurement Monitoring meghibásodott.

"Calibration Degrading Weigh Calibration (Kalibrálás romlik - kalibrálja a tömegmérést)" - A kiválasztott kanállal még sohasem végeztek elülső, többszörös kalibrálást.

"Accuracy Low (Alacsony szintű pontosság)" - Elképzelhető, hogy a megjelenített hasznos teher nem pontos. Végezze el újra a tömegmérést a gém vagy a kanálszár megfelelő mozgatásával.

Ez az üzenet arra utasítja a gépkezelőt, hogy mérje meg újra az előző kanál tömegét. Ez az üzenet a kanál tömegének megmérése után rögtön megjelenik. Ez az üzenet akkor jelenik meg, ha az alkalmazás hibát érzékel az emelés folyamata során.

"Boom Too High (A gém túl magasan van)" - Elképzelhető, hogy a megjelenített hasznos teher nem pontos. Végezze el újra a tömegmérést a gém vagy a kanálszár megfelelő mozgatásával.

A gém szöge meghaladja a maximális határértékeket. Gondoskodjon róla, hogy a gém szöge a határértéknél kisebb legyen. Forgassa el vagy emelje fel vagy eressze le újra a megtöltött kanalat.

"Boom Too Low (A gém túl alacsonyan van)" - Elképzelhető, hogy a megjelenített hasznos teher nem pontos. Végezze el újra a tömegmérést a gém megfelelő mozgatásával.

A gém mozgása kisebb mértékű/lassabb, mint a minimális határértékek. Ügyeljen arra, hogy a gém mozgása a határértéknél nagyobb mértékű/gyorsabb legyen.

"Stick Too Close (A kanálszár túl közel van)" - Elképzelhető, hogy a megjelenített hasznos teher nem pontos. Végezze el újra a tömegmérést megfelelő emeléssel és forgatással.

A kanálszár szöge a minimális határértékeknél kisebb. Gondoskodjon róla, hogy a kanálszár szöge a határértéknél nagyobb legyen. Forgassa el vagy emelje fel vagy eressze le újra a megtöltött kanalat.

"Bucket Too Curl (A kanál túlzott mértékben van befordítva)" - Elképzelhető, hogy a megjelenített hasznos teher nem pontos. Végezze el újra a tömegmérést megfelelő emeléssel és forgatással.

90-99%-os terhelés - Az emelési segítő alkalmazás használatával. A munkagépen lévő felfüggesztett terhelés a névleges terhelés 90-99%-a között van, a monitor figyelmeztetést jelenít meg és hangjelzéses riasztás szól. Megfelelő gondossággal kell eljárni, mivel a munkagép közelít a névleges terhelés határához vagy a túlterheléshez.

100% fölötti terhelés - Az emelési segítő alkalmazás használatával. A munkagépen lévő felfüggesztett teher a névleges terhelés 100%-a fölött van, a monitor figyelmeztetést jelenít meg és hangjelzéses riasztás szól. Állítsa le a munkagép mozgását, valamint figyelje a munkagép és a biztonságos munkavégzés jelzőjét, amíg a gém és a kanálszár mozgatásával nem módosítja a munkagép terhelését, illetve csökkentse a felfüggesztett terhet.



Illusztráció 3g06089643

A kanálnak a talajhoz viszonyított szöge nagyobb, mint 40 fok. Állítsa be úgy a kanál szögét, hogy az 40 foknál kisebb legyen a talajhoz viszonyítva. Forgassa el vagy emelje fel vagy eressze le újra a megtöltött kanalat.

"Bucket Too Open (A kanál túlzott mértékben ki van nyitva)" - Elképzelhető, hogy a megjelenített hasznos teher nem pontos. Végezze el újra a tömegmérést a gém vagy a kanálszár megfelelő mozgatásával.

A kanálnak a talajhoz viszonyított szöge kisebb mint -40 fok. Állítsa be úgy a kanál szögét, hogy az -40 foknál nagyobb legyen a talajhoz viszonyítva. Fordítsa el újra a megrakott kanalat. (Lásd: 3. ábra.)

"Ground Unstable (Instabil talaj)" - Elképzelhető, hogy a megjelenített hasznos teher nem pontos. Végezze el újra a tömegmérést a gém vagy a kanálszár megfelelő mozgatásával.

A munkagép instabil talajon működik. Állítsa be újra a munkagép helyzetét, vagy módosítsa a munkagép alatti talajt (ha lehetséges). Forgassa el vagy emelje fel vagy eressze le újra a megtöltött kanalat.

Megjegyzés Ha a nyers hasznos teher nem volt stabil az ürítés előtt, ez a figyelmeztetés jelenik meg.

"Slope Too High (A lejtés túl nagy)" - Elképzelhető, hogy a megjelenített hasznos teher nem pontos. Végezze el újra a tömegmérést a gém vagy a kanálszár megfelelő mozgatásával.

A munkagép olyan lejtőn működik, amelynek szöge nagyobb, mint 10 fok. Állítsa be újra a munkagép helyzetét, vagy módosítsa a munkagép alatti talajt (ha lehetséges). Forgassa el vagy emelje fel vagy eressze le újra a megtöltött kanalat.

"Calibration Degrading Bucket Zero Recommend (Kalibrálás romlik - a kanál nullázása javasolt)" - Nullázási kalibráció javasolt időtartama túllépve. Végezzen pontos nullázási kalibrálást.

Alap működtetés

A következőkben a Cat Production Measurement alkalmazás alapvető működtetésének rövid áttekintése következik:

  • Standby and Weigh Modes (Készenlét és mérési üzemmódok)

  • Weigh Bucket Payload (Kanál hasznos terhének mérése)

  • Evaluate Bucket Payload Accuracy (Kanál hasznos teher pontosságának becslése)

  • Bucket Count (Kanálszám)

  • Truck Payload and Remaining Payload (Tehergépkocsi hasznos terhe és a hátralévő hasznos teher)

  • Evaluate Truck Status (Tehergépkocsi státuszának meghatározása)

  • Truck Store (Tehergépkocsi tárolása)

  • Truck Cancel (Tehergépkocsi törlése)

  • Bucket Cancel (Kanál törlése)

  • Bucket Recall (Kanál visszaállítása)

  • Kanál nullázása

Standby and Weigh Modes (Készenlét és mérési üzemmódok)

A Cat Production Measurement alkalmazás két üzemmóddal rendelkezik:

Készenléti mód - Készenléti üzemmódban a kanál hasznos terhei nem láthatók, és nem kerülnek át a teherautóra. A kanál hasznos terhei azonban összeadódnak "Megmozgatott hasznos teherként". A megmozgatott hasznos terhet a munkafelügyeleti képernyő, a VisionLink Hasznosítási jelentése és a Magasabb fokú termelékenység portálja segítségével lehet megtekinteni.

Megjegyzés Hiba esetén a rendszer automatikusan a készenléti üzemmódra kapcsol át.

Mérési mód - Ebben az üzemmódban a tömeg értéke egy egyenletes, rakodási művelettel végzett tömegmérés után válik elérhetővé. A mérési mód a produktív munkához használatos üzemmód. A kanál hasznos terhei összeadódnak "Tárolt hasznos teherként". A tárolt hasznos terhet a munkafelügyeleti képernyő, a VisionLink Hasznosítási jelentése és a Magasabb fokú termelékenység portálja segítségével lehet megtekinteni.

A mérési és a készenléti módok közötti átkapcsoláshoz válassza ki a monitoron a "Standby/Weigh (Készenlét/mérés)" funkciógombot vagy a bal oldali botkormányon található "Standby/Weigh (Készenlét/mérés)" gombot (ha engedélyezve van).

Megjegyzés A működés érdekében a Cat Production Measurement alkalmazást kalibrálni kell a mérési üzemmód számára.

Weigh Bucket Payload (Kanál hasznos terhének mérése)

A kanál hasznos terhének pontos mérése érdekében tartsa szem előtt a következőket:

  • Biztosítsa, hogy a gép ne álljon 10 foknál meredekebb lejtőn.

  • A megrakodás előtt biztosítsa, hogy a kanál tiszta és üres legyen.

  • A gémet egyenletesen emelje fel vagy eressze le.

  • Ügyeljen arra, hogy a kanál hasznos terhe ne legyen túlságosan kicsi.

  • Biztosítsa, hogy a gém és a kanálszár használata egy adott tartományon belül történjen. Lásd: 4. ábra.

  1. Biztosítsa, hogy a Cat Production Measurement alkalmazás "Weigh Mode" (Mérés módban) legyen.

  2. A következő lépésben töltse meg a kanalat az anyaggal..

  3. Megfelelően emelje fel a kanalat.

    Megjegyzés Az emelés és a forgatás olyan egyenletes és változatlan sebességgel történjen, amely összhangban van a működtetési technikákkal.

  4. A rendszer akkor kezdi el mérni a hasznos terhet, amikor a forgatómű vagy a gém elindul. A kanál hasznos terhének meghatározása során a mérési státusz jelzése jelenik meg az állapotsávban.

    Megjegyzés Ha a tömegmérési ciklus során egyáltalán nem érzékelhető forgómozgás, a kanál hasznos terhe nem adódik át a teherautóra. Ha forgatás nélkül rakod anyagokat a teherautóra, használja a "manuális újramérést".

    Megjegyzés Ha a gém felemelése vagy leeresztése nagyon rövid, előfordulhat, hogy a pontosságot károsan befolyásolja a gém munkahengerében lévő, bezárt nyomás.

    Megjegyzés Ha a gém felemelése vagy leeresztése nem egyenletes, előfordulhat, hogy a pontosságot károsan befolyásolja a gém munkahengerében lévő, instabil nyomás.

Evaluate Bucket Payload Accuracy (Kanál hasznos teher pontosságának becslése)

Az állapotsávon található "Mérés állapota" jelző (7) a kanál hasznos terhének pontosságát jelzi.

Becsült tömeg kész

Becsült tömegmérés

Mérleggel mért tömeg kész

Mérleggel végzett tömegmérés

Megjegyzés A "mérleggel mért tömeg" és a "pontos tömeg" kifejezés jelentése azonos

A hasznos teher mérésének elvégzését követően az állapotsávon látható érték a következő körülmények valamelyikének bekövetkeztéig marad meg:

  • Új kanál hasznos terhe került meghatározásra

  • Tehergépkocsi tárolása lehetőség kiválasztva

  • Készenlét mód kiválasztva

  • Tehergépkocsi törlése lehetőség kiválasztva

A felügyeleti rendszer azonnal értesíti a gépkezelőt, ha a rendszer a hasznos teherrel kapcsolatos jelentős hibát érzékel, vagy nem képes meghatározni a tömeget a mérési folyamat során.

Ismételt mérés elvégzése - Az "Inaccurate Weigh" (Pontatlan tömegmérés) figyelmeztető üzenet jelenik meg a monitoron. Megfelelő működtetési technikákkal mozgassa a hasznos terhet.

Megjegyzés Az alábbi piros tartomány által jelzett gém/kanálszár/forgatómű pozíció pontatlan mérést eredményezhet a kanál hasznos terhének meghatározása során, ekkor a "Perform Reweigh" (Ismételten végezze el a tömegmérést) figyelmeztető üzenet jelenik meg a monitoron. Ügyeljen arra, hogy a gém/kanálszár/forgatómű mozgatása a zöld tartományon belül történjen.



Illusztráció 4g06257460

Bucket Count (Kanálszám)

Az anyag tehergépkocsira öntése esetén a kanál hasznos terhe a tehergépkocsi hasznos terhéhez adódik hozzá. A hátralévő tehergépkocsi-hasznos teher frissül, a kanálszám pedig 1-gyel nő.

Az állapotsávon látható érték a következő körülmények valamelyikének bekövetkeztéig marad meg:

  • Tehergépkocsi tárolása lehetőség kiválasztva

  • Tehergépkocsi törlése lehetőség kiválasztva

  • Kanál törlése lehetőség kiválasztva

  • Összes tehergépkocsi visszaállítása lehetőség kiválasztva

Truck Payload and Remaining Truck Payload (Tehergépkocsi hasznos terhe és hátralévő hasznos terhe)

A Cat Production Measurement alkalmazás a kanálszám minden egyes növekedése esetén kiszámítja és megjeleníti a tehergépkocsi hasznos terhét és a hátralévő hasznos terhet.

A mérési célérték szintén módosul, ezzel tükrözve a kívánt tömeg eléréséhez szükséges tehergépkocsi hátralévő hasznos terhét.

Az állapotsávon látható érték a kanálszám frissítéséig, illetve a következő körülmények valamelyikének bekövetkeztéig marad meg:

  • Tehergépkocsi tárolása lehetőség kiválasztva

  • Tehergépkocsi törlése lehetőség kiválasztva

  • Kanál törlése lehetőség kiválasztva

  • Összes tehergépkocsi visszaállítása lehetőség kiválasztva

A hasznos teher célértékét a monitor segítségével lehet beállítani.

A célérték automatikusan erre frissíti a kiválasztott teherautó hasznos terhének célértékét. Ha azonban a teherautó hasznos terhének célértéke 0, a célérték az aktuális értéken marad.

Evaluate Truck Status (Tehergépkocsi státuszának meghatározása)

Az állapotsávon található "Teherautó állapota" jelző (9) a teherautó hasznos terhének állapotát jelzi.

Target Not Reached (Cél nincs elérve) - A tehergépkocsi állapotjelzője nem kapcsol fel, ha a hasznos teher célértéke nincs elérve.

Last Cycle (Utolsó ciklus) - A tehergépkocsi állapotjelzőjének közepe zöld színnel kezd el világítani, ha már csak egy ciklusra van szükség a hasznos teher célértékének eléréséhez.

Target Reached (Célérték elérve) - A tehergépkocsi hasznos terhére vonatkozó célérték elérésekor a tehergépkocsi állapotjelzője teljes egészében zöld színnel kezd el világítani.

Túlterhelés - Amennyiben a kanálban lévő hasznos teher tömege meghaladja a tehergépkocsi fennmaradó hasznos terhének értékét, a tehergépkocsi állapotjelzője piros színnel fog világítani.

Megjegyzés Amennyiben a rendszer úgy érzékeli, hogy a kanál hasznos tömege meghaladja a tehergépkocsi hátralévő hasznos terhét, egy folyamatos hangjelzés szólal meg.

Truck Store (Tehergépkocsi tárolása)

A kívánt teherautó megrakodásakor válassza ki a "Truck Store (Teherautó tárolása)" lehetőséget a monitoron vagy a jobb oldali botkormányon (ha be van kapcsolva).

A "Truck Store (Teherautó tárolása)" lehetőség kiválasztását követően a következő információk törlődnek az állapotsávon:

  • Truck Payload (Teherautó hasznos terhe)

  • Truck Count (Tehergépkocsi száma)

  • Remaining Payload (Hátralévő hasznos teher)

  • Bucket Count (Kanálszám)

  • Bucket Payload (Kanál hasznos terhe)

A Truck Count (Tehergépkocsi száma) érték változatlan marad, illetve új mérési ciklus indítható.

Truck Cancel (Tehergépkocsi törlése)

Ha kiválasztja a "Truck Cancel" (Teherautó törlése) funkciógombot, akkor anélkül nullázza le a teherautó hasznos terhét, hogy a tömegértéket az elektronikus vezérlőmodul (ECM) memóriájába mentené.

Az állapotsáv következő értékei állnak vissza a 0 értékre:

  • Truck Payload (Teherautó hasznos terhe)

  • Remaining Payload (Hátralévő hasznos teher)

  • Bucket Count (Kanálszám)

  • Bucket Payload (Kanál hasznos terhe)

Bucket Cancel (Kanál törlése)

Ha kiválasztja a "Bucket Cancel" (Kanál törlése) funkciógombot, akkor eltávolítja a teherautó össztömegéhez hozzáadott utolsó kanál tömegértékét.

Ekkor a rendszer kivonja a tehergépkocsi hasznos terhéből az utoljára felrakott kanál hasznos terhét, a kanálszám pedig 1-gyel lecsökken.

Bucket Recall (Kanál visszaállítása)

Ha kiválasztja a "Bucket Recall" (Kanál visszaállítása) funkciógombot, akkor hozzáadja a teherautó össztömegéhez hozzáadott utolsó kanál tömegértékét.

Ekkor a rendszer hozzáadja a tehergépkocsi hasznos terhéhez az utoljára felrakott kanál hasznos terhét, a kanálszám pedig 1-gyel megnő.

Kanál nullázása

A "Bucket Zero Adjustment" (Kanál nullázása) menü segítségével az üres kanál súlyának kalibrálása végezhető el.

A "Bucket Zero Adjustment" (Kanál nullázásának beállítása) menü megnyitásához válassza a "Bucket Zero" (Kanál nullázása) funkciógombot. További információkért lásd: "Kanál nullázása".

Hasznos teher ciklusa



Illusztráció 5g06250763

(1) Ásás - Az előző kanál tömege jelenik meg. Ha az előző teher megállapítására becsült tömegmérés alapján került sor, a tömeg állapotjelzője körül fehér körvonal jelenik meg. Ha a tömegmérés pontos volt, a jelző körvonala zöld színű.

(2) emelés - A tömeg állapotjelzője megváltozik, és becsült tömeget jelez, amikor a kanalat befordítják és felemelik. A kijelzőn a becsült tömeg jelenik meg.

(3) Elfordítás (indítás) - A kanál hasznos terhének tömegértéke elkezd konvergálni a forgatási adatokkal, és a kijelzőn továbbra is a becsült tömegérték látható.

(4) Elfordítás (befejezés) - A mérés befejeződött. A kanálnak az aktuális ciklushoz tartozó hasznos terhe az új tömegértékre frissül, és a tömeg állapotjelzője pontos tömegmérést mutat.

(5) Ürítés - Az anyag kiürítésekor a következő elemek frissülnek: teherautó hasznos terhe, fennmaradó hasznos teher és kanálszám.

(6) Visszatérés - Amikor a kanalat leeresztik a kotrás elkezdéséhez, a tömegmérés jelzője a pontos mérés elkészültét jelző ikont mutatja.

Megjegyzés A(z) "A kanál többletürítési funkciója" részletesebb tudnivalókat tartalmaz a rendszerről, valamint arról, hogy a gépkezelőnek milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a részben megtöltött kanalakkal kapcsolatban ürítéskor.

Manuális újramérés

Az újramérési funkció kiválasztásakor a hasznos teher elkezdi újramérni a terhet a munkagép mozgása nélkül.

Pontos újramérésre kerül sor még akkor is, ha a rendszer rendellenességeket tapasztal. Erre példák a következők:

  • Kiszóródik az anyag.

  • A kanál nekiütközik a talajnak vagy a falnak.

  • Nincs elfordulás ürítéskor.

  • Ugyanannak a kanálnak a terhét megosztva, két teherautóba rakodják be.

Megjegyzés Ahhoz, hogy a hasznos teher meghatározása pontos legyen, stabil nyomásra és nem bezárt nyomásra van szükség, ahogyan a szokásos tömegmérésnél is.

Teher rakodásának megosztása két teherautó között



    Illusztráció 6g06250848
    Emelje fel és forgassa el a terhet

  1. Emelje fel a kanalat, és fordítsa a megrakodandó teherautóhoz.


    Illusztráció 7g06257492
    Részleges ürítés az első teherautóba

  2. Ürítse a teher egy részét a teherautóba.


    Illusztráció 8g06250851
    Visszaállás a megrakodott helyzetbe

  3. Állítsa a munkagépet a megrakodott helyzetbe az új teherautó fölött.


    Illusztráció 9g06250852
    Újramérés

  4. Lépjen a "Reweigh (Újramérés)" lehetőségre a monitoron, és válassza ki.


    Illusztráció 10g06250853
    Tehergépkocsi tárolása

  5. Lépjen a "Truck Store (Teherautó tárolása)" lehetőségre a monitoron, és válassza ki. Ezzel elmenti az információkat az előző teherautóhoz.


    Illusztráció 11g06250854
    Ürítse a terhet a második teherautóba

  6. Ürítse a fennmaradó terhet a második teherautóba.

A kanál többletürítési funkciója

A kanál többletürítési funkciója a hasznos teher mérési ciklusának integrált része. A kanál többletürítési funkciója akkor hasznos, amikor a kanál hasznos tömegét módosítani kell egy meghatározott céltömeg elérése érdekében.

A kanál többletürítési funkciója két lehetőséget biztosít a kanál hasznos tömegének módosításához a működtetéstől és az alkalmazási területtől függően.

Megjegyzés A kanál hasznos tömegének módosításához rendelkezésre álló, két lehetőség közül a rendszer azt választja ki, amelyik illeszkedik a gépkezelők működtetési sorrendjéhez.

A kanál becsült hasznos terhe

A kanál becsült hasznos terhe jelenik meg a monitoron, mielőtt a rendszer megállapítja a mérleggel mért (pontos) hasznos terhet, illetve részleges ürítést indít, miután megállapította a mérleggel mért hasznos terhet.



Illusztráció 12g06250885
(6) Payload (Hasznos teher)
(7) Mérés állapota - becsült hasznos teher ikonja

A kanál becsült hasznos terhe jelenik meg a monitoron, ha:

  • A kanál szöge szállítási helyzetben van (-40 foknál nagyobb szöget zár be a talajhoz viszonyítva).

  • A becsült hasznos teher nagyobb mint 500 kg (1100 lb).


Illusztráció 13g06017790

Megjegyzés A kanál becsült hasznos terhe kevésbé pontos mérési eredmény, és csak becsléshez használható.

Anyaghalomra történő többletürítési funkció

A kanál pillanatnyi, becsült hasznos terhének módosítása az elfordítás előtt, az anyaghalomra vagy ásási helyre történő, részleges ürítéssel.

A munkagép elfordítása előtt, amikor a kanál szállítási helyzetbe kerül, és a gém felemelkedik, a rendszer kijelzi kanál pillanatnyi, becsült hasznos terhét. A rendszer jelzi a kanál pillanatnyi, becsült hasznos terhét, és módosítja a kanál pillanatnyi, becsült hasznos terhét, ha anyagot ürítenek le a kanálból.

Az ilyen típusú többletürítési funkció az utolsó műveletnél lehet hasznos, amikor az utolsó, részben megtöltött kanállal próbálnak egy olyan teherautót megrakodni, amely közel van a hasznos teher célértékéhez. Ugyanezt a műveletet lehet elvégezni a teherautóra történő többletürítési módszerrel, de ebben az esetben nem kerül sor az anyag visszaszállítására.

Megjegyzés A kanálban lévő, még mérhető anyagmennyiség minimális küszöbértéke: 500 kg (1100 lb).

A következő eljárás az anyaghalomra történő többletürítési funkciót ismerteti:



    Illusztráció 14g06250886
    Kanál hasznos terhe: 4,51 t (becsült)
    Mérés állapota: Becsült hasznos teher

  1. Ássa az anyagot, és emelje fel addig, amíg a mérési állapot jelzőjénél meg nem jelenik a becsült hasznos teher jelzője és a becsült hasznos teher.


    Illusztráció 15g06250888
    A kanál hasznos terhe 4,51 t (becsült), amely meghaladja a tehergépkocsi 2,00 t-ás, fennmaradó hasznos terhének értékét
    Teherautó állapota: túlterhelés

  2. Ha a kanál hasznos terhe meghaladja a tehergépkocsi fennmaradó hasznos terhének értékét, akkor a tehergépkocsi állapotjelzője túlterhelést mutat.


    Illusztráció 16g06250896
    A kanál hasznos terhe 1,98 t (becsült)
    A kanál 1,98 t-ás hasznos terhe kevesebb, mint a tehergépkocsi 2,00 t-ás, fennmaradó hasznos terhének értéke
    Teherautó állapota: célérték teljesítve

  3. Lassan ürítsen ki valamennyi adagot a kanálból, amíg el nem éri a kívánt hasznos terhelést.


    Illusztráció 17g06250897
    Kanál hasznos terhe: 1,96 t (mért)
    Mérés állapota: mért hasznos teher meghatározva

  4. Határozza meg pontosan a kanál hasznos terhét; ehhez forduljon el a teherautóhoz. A mérési állapot jelzőjénél megjelenik a mért tömeg ikonja, és a kanál hasznos terhénél a mért érték jelenik meg.

    Megjegyzés Ha a kanál mért hasznos terhe meghaladja a tehergépkocsi fennmaradó hasznos terhének értékét, akkor ürítsen ki valamennyi anyagot, vagy lépjen ide: "Teherautóra történő többletürítési funkció".



    Illusztráció 18g06250904
    Mérés állapota: becsült hasznos teher
    Kanál becsült hasznos terhe: 1,96 t - 0,96 t (becsült)
    Teherautó hasznos terhe: 18,0 t + 1,0 t = 19,0 t (becsült)
    Fennmaradó hasznos teher: 2,0 t - 1,0 t = 1,0 t (becsült)

  5. Amint a gépkezelő elkezdi az anyagot a teherautóra üríteni, a "Mérés állapotánál" a "Becsült hasznos teher" jelzése látszik, a "Kanál hasznos terhe" átadódik a "Teherautó hasznos terhéhez", és a "Fennmaradó hasznos teher" a leürített mennyiségnek megfelelően csökken.

    Megjegyzés Ha a "Kanál becsült hasznos terhe" 500 kg (1100 lb) alá csökken, az úgy értelmezendő, hogy a kanál terhe 100%-ban a teherautóra került.



    Illusztráció 19g06251297
    Teherautó hasznos terhe: 19,0 t + 0,96 t = 20,0 t
    Kanál hasznos terhe: 1,0 t - 0,0 t = 1,96 t (mért)
    Mérés állapota: mért hasznos teher meghatározva
    Fennmaradó hasznos teher: 2,0 t - 2,0 t = 0,0 t

  6. Miután az összes anyagot a teherautóra ürítették, a "Kanál hasznos terhénél" egy pillanatra "0" látható. A "Kanál hasznos terhe", a "Teherautó hasznos terhe/Mérés állapota/Fennmaradó hasznos teher/Kanálszám" ezután frissül.

    Megjegyzés A "Kanál utolsó hasznos terhe" látható a monitoron, amikor a kanál teljesen kinyitott helyzetben van vagy a "kanál becsült hasznos terhe" kevesebb, mint 500 kg (1100 lb).



    Illusztráció 20g06251298
    Kanál hasznos terhe: 1,96 t (utolsó, mért hasznos teher)
    Mérés állapota: Mért hasznos teher kész

  7. Térjen vissza ásási helyzetbe. "A Mérés állapotánál" a "Mért hasznos teher kész" jelzés látható, és a "Kanál hasznos terhe" a kanál utolsó hasznos terhét jelzi ki.


    Illusztráció 21g06251302
    Teherautó hasznos terhe: visszaállítás 0-ra
    Teherautó-szám: 14 + 1 = 15
    Teherautó állapota: célérték nincs teljesítve
    Fennmaradó hasznos teher: visszaállítás a hasznos teher célértékére
    Kanálszám: visszaállítás 0-ra

  8. Válassza a "Truck Store (Teherautó tárolása)" az adat rögzítéséhez. A következők frissülnek: "Truck Payload (Teherautó hasznos terhe)", "Truck Count (Teherautó-szám)", "Truck Status (Teherautó állapota)", "Remaining Payload (Fennmaradó hasznos teher)" és "Bucket Count (Kanálszám)".

A kanál pillanatnyi, becsült hasznos terhének módosítása a teherautó hasznos terhe célértékének elérése érdekében egy részben megtöltött kanál teherautóra történő ürítésével, miután az elfordítás alapján meghatározták a kanál mért hasznos terhét.

Miután elfordították a munkagépet, és meghatározták a kanál mért hasznos terhét, a kanálból egy becsült anyagmennyiség kerül kiürítésre. A rendszer kijelzi és módosítja a kanál pillanatnyi, becsült hasznos terhét, miközben az anyag kiürül a kanálból. A rendszer becsült mérési állapotot jelez a részben megtöltött kanalak ürítésekor, mivel a rendelkezésre álló adatok korlátozottak, és nem elegendőek a hasznos teher megméréséhez.

A rendszer elkezdi feljegyezni a kanálból kiürülő anyagot, amikor a kanál elvégzi a műveletet, és a rendszer teljes anyagürítést jegyez fel, amikor a kanál szöge eléri a -40 fokot. A részlegesen megtöltött kanál ürítésének feljegyzése után a rendszer megméri a kanál fennmaradó hasznos terhét, amikor a munkagépet visszafordítják a halomhoz vagy az ásási helyhez. Amint a rendszer megméri a kanál fennmaradó hasznos terhét a visszafordításkor, módosítja a részlegesen megtöltött, teherautóra ürített kanál értékét a visszafordításkor mért értékre.

Megjegyzés A teherautó hasznos terhének pontos tárolásához a legjobb gyakorlat az, ha a Teherautó tárolása gombot csak akkor nyomják meg, miután elvégzik a visszafordítást a részben megtöltött kanál méréséhez.

Az ilyen típusú többletürítési funkció az utolsó műveletnél lehet hasznos, amikor egy olyan teherautót próbálnak megrakodni, amely közel van a hasznos teher célértékéhez és kanálhoz.

A teherautóra történő többletürítési művelet részletes ismertetése az alábbi lépésekben található:



    Illusztráció 22g06251306
    Kanál hasznos terhe: 4,51 t (becsült)
    Mérés állapota: Becsült hasznos teher

  1. Ássa az anyagot, és emelje fel addig, amíg a mérési állapot jelzőjénél meg nem jelenik a becsült hasznos teher ikonja. A kanál hasznos terhe a becsült tömeget mutatja.


    Illusztráció 23g06251306
    A kanál hasznos terhe 4,51 t (becsült), amely meghaladja a tehergépkocsi 2,00 t-ás, fennmaradó hasznos terhének értékét
    Teherautó állapota: túlterhelés

  2. Ha a kanál hasznos terhe meghaladja a fennmaradó hasznos teher értékét, akkor a tehergépkocsi állapotjelzőjénél a túlterhelési ikon jelenik meg.


    Illusztráció 24g06251309
    Kanál hasznos terhe: 4,46 t (mért)
    Mérés állapota: Mért hasznos teher meghatározva

  3. Határozza meg pontosan a kanál hasznos terhét; ehhez forduljon el a teherautóhoz. A kanál hasznos terhe mért értéket mutat, és a mérési állapot azt jelzi, hogy a rendszer meghatározta a mért hasznos terhet.


    Illusztráció 25g06251314
    Kanálszám: 4 + 1 = 5
    Mérés állapota: becsült hasznos teher
    Kanál hasznos terhe: 4,46 t - 3,46 t (becsült)
    Teherautó hasznos terhe: 18,0 t + 1,0 t = 19,0 t
    Fennmaradó hasznos teher: 2,0 t - 1,0 t = 1,0 t (becsült)

  4. Miután a gépkezelő elkezdi az anyagot a teherautóra üríteni, a "Kanálszám" frissül, a "Mérés állapotánál" a "Becsült hasznos teher" jelzése látszik, a "Kanál hasznos terhe" átadódik a "Teherautó hasznos terhéhez", és a "Fennmaradó hasznos teher" a leürítéshez rendelkezésre álló mennyiségnek megfelelően csökken.


    Illusztráció 26g06251317
    Teherautó hasznos terhe: 19,0 t + 1,0 t = 20,0 t (ideiglenes)
    Kanál hasznos terhe: 3,46 t - 2,46 t (becsült)
    Fennmaradó hasznos teher: 1,0 t - 1,0 t = 0,0 t (becsült)

  5. Állítsa le a részleges ürítést, amikor eléri a "hasznos teher célértékét". A "Fennmaradó hasznos teher" frissül, de a "Teherautó állapota" továbbra is "Túlterhelt". A "Kanál maradék hasznos terhe" dinamikusan változó érték, és a "Mérés állapota" a "Becsült hasznos teherrel" egyenlő. A "Teherautó hasznos terhének" értéke ideiglenes, amíg a "Kanál hasznos terhe" nem kerül pontosan meghatározásra.


    Illusztráció 27g06251483
    Kanál hasznos terhe: 2,57 t (becsült)
    Mérés állapota: Mért hasznos teher meghatározva
    Teherautó hasznos terhe: 20,0 t (ideiglenes) - 2,57 t - 2,46 t) = 19,9 t
    Fennmaradó hasznos teher: 20,0 t (célérték) - 19,9 t = 0,1 t

  6. Fordítsa vissza a munkagépet, és mérje meg újra a maradék anyagot a mért hasznos teher megállapításához. A kanál hasznos terhe mért értékké változik, és a mérés állapota azt jelzi, hogy a rendszer meghatározta a mért hasznos terhet. A teherautó hasznos terhe és a fennmaradó hasznos teher ugyancsak megállapításra kerül.


    Illusztráció 28g06251487
    Teherautó hasznos terhe: visszaállítás 0-ra
    Teherautó-szám: 123 + 1 = 124
    Teherautó állapota: célérték nincs teljesítve
    Fennmaradó hasznos teher: visszaállítás a hasznos teher célértékére
    Kanálszám: visszaállítás 0-ra

  7. Nyomja meg a "Teherautó tárolása" gombot az adatok mentéséhez; a "Teherautó hasznos terhe" / "Teherautó-szám" / "Teherautó állapota" / "Fennmaradó hasznos teher" / "Kanálszám" frissül.


    Illusztráció 29g06251489
    Teherautó hasznos terhe: 0 t + 2,7 t = 2,57 t
    Kanál hasznos terhe: 2,57 t - 0,00 t = 2,57 t
    Fennmaradó hasznos teher: 20,0 t - 2,57 t = 17,43 t
    Kanálszám: 0 + 1 = 1

  8. Ürítse a maradék anyagot a következő teherautóra, amikor az kész. A kanál hasznos terhe átkerül a tehergépkocsi hasznos terhéhez. A kanál hasznos terhénél egy pillanatra "0" látható, majd az utolsó tömegérték jelenik meg. A fennmaradó hasznos teher és a teherautó-szám frissül.


    Illusztráció 30g06251497
    Mérés állapota: Mért hasznos teher kész

  9. Térjen vissza ásási helyzetbe. A mérés állapota azt jelzi, hogy a mért hasznos teher teljes, és készen áll a következő ciklusra.

    Megjegyzés Újramérésre (6. lépés) van szükség a teherautó hasznos terhének pontos megállapításához. Az újramérést ki lehet hagyni a szabálytalan működés megelőzése érdekében. Ebben az esetben a kanál hasznos terhe és a teherautó hasznos terhe becsült érték, és a hasznos teher pontossága nem garantált. Ha kihagyják az újramérési lépést, az egyaránt befolyásolhatja a teherautó utolsó hasznos terhének és a teherautó következő hasznos terhének leolvasott értékeit. A teherautó utolsó hasznos terhéből és a teherautó következő hasznos terhéből számított, összesített hasznos tehernek azonban pontosnak kell lennie.



Illusztráció 31g06018078
Mindkét teherautó esetében a hasznos teher becsült érték (3,0 t / 2,0 t), de az összesített hasznos teher (5,0 t) mért érték és pontos.

Work Monitor (Munkafelügyelet)

A Work Monitor (Munkafelügyelet) képernyőn a Cat Production Measurement alkalmazás által kiszámított egyéb termelékenységi adatok láthatók.



Illusztráció 32g06251101

A Work Monitor (Munkafelügyelet) menü a következő információkat jeleníti meg:

(1) Mode (Üzemmód) - Work/All (Munka/mind) =

Work (Munka) - Kiszámítja a termelékenységi adatokat a tömegmérési üzemmód alatt (csak ekkor).

All (Mind) - Kiszámítja a teljes ciklus termelékenységi adatait (tömegmérési üzemmód és készenléti üzemmód).

(2) Average Fuel Rate (Átlagos üzemanyag-fogyasztás mértéke) = Összes üzemanyag (L) / Munkagép üzemóráinak száma (h).

(3) Average Productivity (t/h) (Átlagos termelékenység) = Összes hasznos teher (t) / Munkagép üzemóráinak száma (h).

(4) Average Efficiency (t/L) (Átlagos hatékonyság) = (2) Átlagos termelékenység / (1) Átlagos üzemanyag-fogyasztás mértéke.

(5) Total Payload (t) (Összes hasznos teher) = Összes berakodott hasznos teher.

(6) Truck Material Volume (Teherautóban lévő anyag térfogata) (m3) = A berakodott anyag teljes térfogata.

(7) Truck Count (Teherautó-szám) = Megrakodott teherautók teljes száma.

(8) Total Bucket Count (Teljes kanálszám) = A berakodott kanalak teljes száma.

(9) Total Fuel Usage (Teljes üzemanyag-felhasználás) (L) = Felhasznált üzemanyag teljes mennyisége.

(10) Idle Time Rate (%) (Üresjárati idő aránya (%)) = Munkagép üresjárati ideje (h) / Munkagép üzemóráinak száma (h).

(11) Visszaállítási gomb – Az összes adat "0"-ra történő visszaállításához nyomja meg a visszaállítási gombot.

Megjegyzés A rendszer a "Lifetime Payload" (Élettartamra vonatkozó hasznos teher) és a "Lifetime Bucket Count" (Élettartamra vonatkozó összes kanálszám) adatokat elküldi a "VisionLink" számára. A "VisionLink" rendszerben tárolt adatok nem állíthatók vissza.

Előkészítés a Cat® termelékenység előfizetésére

A Cat® termelékenység egy előfizetés, amely a Cat Production Measurement alkalmazás által kiszámított részletes termelékenységi információkat biztosít.

Ahhoz, hogy a funkció megfelelő információkat nyújtson, az alábbiakat ellenőrizze.

  • Állítsa be az időzónát a munkagép kijelzés szerinti helyének megfelelően.

Ahhoz, hogy a Time Zone (Időzóna) képernyőre lépjen, nyomja meg az alkalmazások menüjének gombját. Válassza ki a következőket: Setting (Beállítás), Display Setting (Kijelző beállítása) majd Time Zone (Időzóna).



Illusztráció 33g06247439

Válassza ki az időzóna megfelelő beállítását a listáról. Válassza ki a Home (Kezdőképernyő) gombot ahhoz, hogy visszalépjen a főképernyőre.



Illusztráció 34g06247442

  • Ne válasszon ki új "Truck ID (Teherautó azonosítója)", "Material ID (Anyag azonosítója)" lehetőséget a teherautó tárolása előtt. A rendszer rögzíti a "Truck ID (Teherautó azonosítója)", "Material ID (Anyag azonosítója)" értékeket, amikor eltárolja a teherautót a Cat® termelékenység előfizetéshez.

  • Nyomja meg a "Truck Store (Teherautó tárolása)" gombot, mielőtt a kulcs kikapcsolásával biztosan rögzíti az adatokat, még ha a teherautó rakodása nem fejeződött is be.

  • Ha a gép ECM egysége és a hálózatkezelő (Product Link Elite) közötti adatátvitel sikertelen, megjelenik az alábbi eseménykód, és bekerül a naplóba.

"E2138 Hasznos teher memóriája megtelt"

A rendszer előkészítése

Azonosítókonfiguráció szerkesztése

Végezze el a következő lépéseket az azonosítókonfiguráció szerkesztéséhez.

  1. Lépjen a "Payload (Hasznos teher)" menüre.

    A "Payload (Hasznos teher)" menüben áll rendelkezésre a teherautók listája és az anyagok listája.

  2. A billentyűzet segítségével válassza ki a szerkeszteni kívánt listát.

  3. A billentyűzet segítségével végezze el valamely elem és/vagy paraméter szerkesztését, és nyomja meg az "OK" gombot, amikor kész.

Kalibrálás

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A kanálszár vagy a gém mozgatásakor, illetve, ha a gépet anyagmozgatásra használják, ütközés veszélye áll fenn. Ha a gép működtetése közben a kanálszár vagy a gém közelében tartózkodik, az személyi sérülést vagy halált okozhat. A gép működtetése közben ne tartózkodjon a kanálszár vagy a gém közelében.


------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódásveszély! A gép elején található bizonyos csatlakozások (gém, kanálszár, gyorscsatlakozó, munkaeszköz) használata közben ügyelni kell arra, hogy a munkaeszközt a vezetőfülkétől távol tartsa. A munkaeszköz érintkezése a fülkével személyi sérülést vagy halált okozhat.


Annak érdekében, hogy a Cat Production Measurement alkalmazás megfelelő pontosságot tudjon biztosítani a hasznos terhet vezérlő rendszer számára, bizonyos rendszerkalibrációk elvégzése szükséges.

A kalibrációk elvégzése során tartsa szem előtt a következő utasításokat.

  • Biztosítsa, hogy a gép üzemi hőmérsékleten legyen.

  • Biztosítsa, hogy a motor fordulatszáma üzemi fordulatszámon legyen.

  • Biztosítsa, hogy a munkaeszközön ne legyenek különféle anyagok és törmelékek.

  • Biztosítsa, hogy a munkaeszköz ne érjen hozzá a talajhoz.

A kalibrálást a következő sorrendben kell elvégezni:

  1. Gém egyszeres működtetése

  2. Front Multi Operation (Első rész többszörös működtetése)

  3. Kanál nullázása

  4. Egyszerű kalibrálás

Gém egyszeres működtetése

A "Boom Single Operation (Gém egyszeres működtetése)" kalibrálást minden munkaeszköznél el kell végezni, illetve akkor, ha a következő körülmények valamelyike fennáll:

  • Az elülső rudazat cserélve lett

  • Egy munkaeszköz először lett használva

  • Egy kalibrálási figyelmeztetés jelenik meg a monitoron.

Végezze el a következő lépéseket a "Boom Single Operation (Gém egyszeres működtetése)" kalibrálásához.

  1. Lépjen a "Bucket/Work Tool Setting (Kanál/munkaeszköz beállítása)" elemre.

  2. Válassza ki a "Weighing Calibration (Tömegmérés kalibrálása)" lehetőséget.

  3. Válassza ki a "Boom Single Operation (Gém egyszeres működtetése)" lehetőséget. Válassza ki az "OK" gombot a kalibrálás elkezdéséhez.


    Illusztráció 35g03842137

  4. Kövesse az utasításokat, és tekintse meg a(z) 35. ábrát:

    Lassan emelje fel, majd eressze le a gémet a minimális kinyúlásig.

    KEZDÉSI HELYZET - Kanálszár visszahúzva, kanál zárva. Tekintse meg a(z) 35 ábrán látható fekete nyilat.

    VÉGSŐ HELYZET - Kanálszár visszahúzva, kanál zárva.

    • CSAK gémmozgás

    • Állandó sebesség

    Megjegyzés Mivel a hidraulika sebesség változhat, ezért a gém szögsebességének fenntartása érdekében a gém karjának kismértékű mozgatására lehet szükség.



    Illusztráció 36g03842146

  5. Kövesse az utasításokat, és tekintse meg a(z) 36. ábrát:

    Lassan emelje fel, majd eressze le a gémet a maximum kinyúlásig.

    KEZDÉSI HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál zárva. Tekintse meg a(z) 36 ábrán látható fekete nyilat.

    VÉGSŐ HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál zárva.

    • CSAK gémmozgás

    • Állandó sebesség

    Megjegyzés Mivel a hidraulika sebesség változhat, ezért a gém szögsebességének fenntartása érdekében a gém karjának kismértékű mozgatására lehet szükség.

  6. A "Boom Single Operation (Gém egyszeres működtetése)" kalibrálásának befejezését követően végezze el a "Front Multi Operation (Első rész többszörös működtetése)" kalibrálását.

Hibaüzenetek naplózása 

Táblázat 1
Hibát jelző üzenet naplózása  Ok / szükséges művelet 
A gém sebessége túl alacsony.  A gém sebességét tartsa 5 mm/s és 30 mm/s között. Próbálja újra elvégezni a ciklust a kezdési helyzetből. 
A gém sebessége túl nagy.  A gém sebességét tartsa 5 mm/s és 30 mm/s között. Próbálja újra elvégezni a ciklust a kezdési helyzetből. 
Az elülső rudazat helyzete érvénytelen.  Ne működtesse a kanálszárat és a kanalat a gém működtetése közben. Próbálja újra elvégezni a ciklust a kezdési helyzetből. 

Front Multi Calibration (Elülső rész többszörös kalibrálása)

Az elülső rész többszörös kalibrálása alatt a munkagép mozgásának szabályozása félig automatikus módon történik. Figyelje a munkagép rudazatát, hogy az ne ütközhessen a lánctalpnak, a vezetőfülkének vagy magának a rudazatnak. A munkagép mozgása abbamarad, amikor a botkormányt elengedik.

Amikor a kijelzőn lévő zöld lámpa villog, a félig automatikus szabályozás működésben van.

Megjegyzés Végezze el a gém egyszeres működtetésének kalibrálását, mielőtt elvégzi az elülső rész többszörös kalibrálását.

Megjegyzés Mozgassa meg a hidraulika-rögzítő kart az elülső rész többszörös kalibrálása után.

Akkor végezze el az elülső rész többszörös kalibrálását, amikor az alábbi körülmények valamelyike fennáll:

  • Az elülső rudazat megváltozott.

  • Egy munkaeszköz először kerül használatra.

  • Egy kalibrálási figyelmeztetés jelenik meg a monitoron.

Ehhez a kalibráláshoz összesen 12 ciklusra van szükség; ezek három, különböző típusú mozgásból állnak, és mindegyik típusnak négy fázisa van.

Az elülső rész többszörös kalibrálása alatt a munkagép mozgásának szabályozása félig automatikus módon történik.

Végezze el a következő lépéseket az elülső rész többszörös kalibrálásához.

  1. Lépjen a "Bucket/Work Tool Setting (Kanál/munkaeszköz beállítása)" elemre az Alkalmazások menüjében.

  2. Válassza ki a munkaeszközt.

  3. Válassza ki a "Weighing Calibration (Tömegmérés kalibrálása)" lehetőséget.

  4. Válassza ki a "Front Multi Calibration (Elülső rész többszörös kalibrálása)" lehetőséget. Nyomja meg az "OK" gombot a kalibrálás elkezdéséhez.

  5. Kövesse a monitoron megjelenő utasításokat. A gépkezelőnek a következő lépéseket kell elvégeznie a kalibrálás mindegyik fázisában.

    1. Manuálisan állítsa be a munkagép helyzetét az utasításoknak megfelelően.

    2. Nyomja meg, és tartsa lenyomva a 2-es kapcsolót a bal oldali botkormányon.

    3. Ellenőrizze, hogy a kijelzőn lévő zöld lámpa villog-e. Ez azt jelzi, hogy a félig automatikus szabályozás működésben van.

    4. Teljesen mozdítsa el a forgatómű karját A forgatás sebességének szabályozása automatikusan történik.

      Megjegyzés Amikor a kalibrálás sikerült, egy hangjelzés hallható mindegyik elfordítás végén.



Illusztráció 37g06274190

1. típus - Egyetlen elfordítás, nagy sebesség

1. fázis - Elfordítás 180 fokkal, miközben a kanálszár kinyújtott és a gém felemelt helyzetben van

Lásd: 37. ábra.

  • KEZDÉSI HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál befordítva, gém felemelve

  • VÉGSŐ HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál befordítva, gém felemelve

  • VISSZA - Forduljon vissza a kezdési helyzetbe


Illusztráció 38g06274199

2. fázis - Elfordítás 180 fokkal, miközben a kanálszár visszahúzott és a gém felemelt helyzetben van

Lásd: 38. ábra.

  • KEZDÉSI HELYZET - Kanálszár visszahúzva, kanál vízszintesen, gém felemelve

  • VÉGSŐ HELYZET - Kanálszár visszahúzva, kanál vízszintesen, gém felemelve

  • VISSZA - Forduljon vissza kezdési helyzetbe


Illusztráció 39g06274204

3. fázis - Elfordítás 180 fokkal, miközben a kanálszár visszahúzott helyzetben és a kanál a talaj közelében van

Lásd: 39. ábra.

  • KEZDÉSI HELYZET - Kanálszár visszahúzva, kanál vízszintesen, gém leeresztve

  • VÉGSŐ HELYZET - Kanálszár visszahúzva, kanál vízszintesen, gém leeresztve

  • VISSZA - Forduljon vissza kezdési helyzetbe


Illusztráció 40g06274226

4. fázis - Elfordítás 180 fokkal, miközben a kanálszár kinyújtott és a gém leeresztett helyzetben van

Lásd: 40. ábra.

  • KEZDÉSI HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál befordítva, gém leeresztve

  • VÉGSŐ HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál befordítva, gém leeresztve

  • VISSZA - Forduljon vissza kezdési helyzetbe


Illusztráció 41g06274231

2. típus - Többszörös működtetésű elfordítás, nagy sebesség

1. fázis - Emelje fel a gémet és ezzel egyidejűleg fordítsa el 180-kal

Lásd: 41. ábra.

  • KEZDÉSI HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál befordítva, gém leeresztve

  • VÉGSŐ HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál befordítva, gém leeresztve

  • VISSZA - Eressze le a gémet, és forduljon vissza a kezdési helyzetbe


Illusztráció 42g06274233

2. fázis - Emelje fel a gémet és ezzel egyidejűleg fordítsa el 180-kal, valamint fordítsa ki a kanalat

Lásd: 42. ábra.

  • KEZDÉSI HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál befordítva, gém leeresztve

  • VÉGSŐ HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál kifordítva, gém felemelve

  • VISSZA - Eressze le a gémet, fordítsa be a kanalat, és forduljon vissza a kezdési helyzetbe


Illusztráció 43g06274237

3. fázis - Emelje fel a gémet és ezzel egyidejűleg fordítsa el 180-kal, valamint húzza vissza a kanálszárat

Lásd: 43. ábra.

  • KEZDÉSI HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál befordítva, gém leeresztve

  • VÉGSŐ HELYZET - Kanálszár visszahúzva, kanál befordítva, gém felemelve

  • VISSZA - Eressze le a gémet, nyújtsa ki a kanálszárat, és forduljon vissza a kezdési helyzetbe


Illusztráció 44g06274239

4. fázis - Emelje fel a gémet és ezzel egyidejűleg fordítsa el 180-kal, valamint húzza vissza a kanálszárat

Lásd: 44. ábra.

  • KEZDÉSI HELYZET - Kanálszár kinyújtva, kanál kifordítva, gém leeresztve

  • VÉGSŐ HELYZET - Kanálszár visszahúzva, kanál kifordítva, gém felemelve

  • VISSZA - Eressze le a gémet, nyújtsa ki a kanálszárat, és forduljon vissza a kezdési helyzetbe

3. típus - Többszörös működtetésű elfordítás, alacsony sebesség

Minden helyzet és mozgás azonos a kettes típussal, de ezek elvégzése alacsony sebességgel történik. Tájékozódjon a 2-es típushoz tartozó ábrák és helyzetek alapján.

Hibaüzenetek naplózása 

Táblázat 2
Hibát jelző üzenet naplózása  Ok / szükséges művelet 
Kérjük, próbálja újra elvégezni a ciklust a kezdési helyzetből. A kalibrálás időkorlátja lejárt.  A kiindulási helyzet beállítása utáni 40 másodpercen belül nem volt érzékelhető mozgás.
Kezdje újra a kalibrálást 40 másodpercen belül. 
Kérjük, próbálja újra elvégezni a ciklust a kezdési helyzetből.
Addig tartsa meg az automatikus kalibrálási bemeneteket (kar / kapcsoló), amíg a naplózás nem sikeres.
Az érzékelt automatikus kalibrálási bemeneteket (kar / kapcsoló) elengedték. 
Az érzékelt automatikus kalibrálási bemeneteket (kar / kapcsoló) elengedték.
Működtesse az automatikus kalibrálási bemeneteket (kar / kapcsoló). 

Amikor a kalibrálás elkészül, mozgassa meg a hidraulika-rögzítő kart.

Kanál nullázása

Naponta vagy a következő körülmények fennállása esetén végezze el a "Bucket Zero Adjustment" (Kanál nullázása) műveletet:

  • A "Bucket Zero Interval" (Kanál nullázási időtartama) lejárt

  • Munkaeszközt cserélt

  • Egy kalibrálási figyelmeztetés jelenik meg a monitoron.

  • A "Boom Single Operation" (Gém egyszeres működtetése) és a "Front Multi Operation" (Első rész egyszeres működtetése) kalibrálás lett elvégezve.

Végezze el a kanál nullázási kalibrálásának lépéseit.

  1. Lépjen a "Bucket/Work Tool Setting (Kanál/munkaeszköz beállítása)" menüre.

  2. Válassza ki a munkaeszközt.

  3. Válassza ki a "Weighing Calibration (Tömegmérés kalibrálása)" lehetőséget.

  4. Válassza ki a "Bucket Zero (Kanál nullázása)" lehetőséget, és kövesse a monitoron megjelenő utasításokat.

Hibaüzenetek naplózása 

Táblázat 3
Hibát jelző üzenet naplózása  Ok / szükséges művelet 
A gém túl magasan van.  Alacsonyabb helyzetből kezdje a gém működtetését.
Lassabban emelje fel a gémet. 
A forgatómű működési ideje túl rövid.  Alacsonyabb forgatási sebességet tartson fenn hosszabb ideig. 
A kanál nincs vízszintes helyzetben.  A kanál szögét tartsa a rakodási műveletéhez (szállítási helyzet) hasonló szögben. 
A gém működése túlságosan lassú.  A kalibrálás időkorlátja lejárt.Próbálja meg újra a folyamatot a kezdeti helyzetből.
Emelje fel gyorsabban a gémet.
Alacsonyabb helyzetből emelje fel a gémet. 

Egyszerű kalibrálás

Az egyszerű kalibrálás úgy állítja be a rendszer kalibrálását, hogy az megfeleljen a referenciaskálának. Az egyszerű kalibrálás legalább 1 és legfeljebb 15 teherautón végezhető el. Minél több teherautót használnak, annál pontosabb lesz a kalibrálás. A legtöbb alkalmazási terület esetében a teherautók javasolt száma 5.

Megjegyzés Az egyszerű kalibrálási frissítés csak akkor végezhető el, ha a gépkezelő megnyomja a tárolási gombot minden egyes teherautó megrakodása után. A teherautó egyszerű kalibrálása megmarad, amikor a munkagépet a kulccsal LEÁLLÍTJÁK.

  • Az új, egyszerű kalibrálások letörlik az összes korábbi, egyszerű kalibrálást.

  • Csupán a legutóbbi - egy vagy több teherautón elvégzett - egyszerű kalibrálást alkalmazza a rendszer a mérlegelő rendszer finomhangolására.

  • Amint az egyszerű kalibrálás elkezdődik, további teherautókat lehet módosítani az egyszerű kalibráláson belül, amíg nem adnak hozzá egy új teherautót.

  • Az egyszerű kalibrálás elkezdi módosítani a következő tömegmérést, de nincs hatással semmilyen korábban mért tömegre.

  • Akkor biztosíthatók a legjobb eredmények, ha a rendszert lenullázzák, amikor a monitoron keresztül elindítják.

Egyszerű kalibrálásmódosítási módszer a következő:

W = (WR - Z)*A

Hol:

W - Módosított és lenullázott tömeg

WR - Nyers tömeg

A - Korrekciós tényező

* korrekciós tényező = Σ(utolsó 15 mérleggel mért tömeg) / Σ(utolsó 15 nyers hasznos teher)

Z - Nullázott tömeg

Az egyszerű kalibrálás elvégzéséhez jegyezze fel a következőket:

A hídmérlegnél lévő teherautók tömege.

A mérlegelő rendszer által kijelzett, a teherautókra vonatkozó tömeg.

Az egyszerű kalibráláshoz használt teherautók legutóbbi önsúlya.

  1. Lépjen a "Bucket/Work Tool Setting (Kanál/munkaeszköz beállítása)" elemre, és válassza ki a "Simple Calibration (Egyszerű kalibrálás)" lehetőséget a "Weighing Calibration (Tömegmérés kalibrálása)" menüben.

  2. Válassza ki, és adja meg a megfelelő teherautó-számhoz tartozó, mérleggel mért tömeget. Folytassa a mérleggel mért tömeg bevitelét, ha több adatforrás is rendelkezésre áll.

    Megjegyzés Ha a mért tömeg bemenete 0, akkor a tömeg beállítási mértékének alapbeállított értéke 100,00% lesz.

  3. Válassza ki az "OK" gombot, amikor befejezte az összes mért tömeg bevitelét.

  4. A kanál hasznos terhe módosításra kerül a következő kanálnál.

Calibration alerts (Kalibrálási figyelmeztetések)

Az alábbiakban a monitoron esetlegesen megjelenő általános kalibrálási figyelmeztetéseket soroljuk fel:

"ZERO ADJUSTMENT RECOMMENDED (NULLÁZÁS JAVASOLT)" - Egy beállított intervallum lejárt, vagy egy fontosabb körülmény megváltozott. A kalibrálás elvégzéséhez válassza ki a monitoron található "OK" gombot. Lásd: "Üzemmód".

"WEIGH CALIBRATION RECOMMENDED (MÉRÉSI KALIBRÁLÁS JAVASOLT)" - Egy beállított intervallum lejárt, vagy egy fontosabb körülmény megváltozott. A kalibrálások elvégzéséhez válassza ki a monitoron található "OK" gombot.

"WEIGH CALIBRATION RECOMMENDED (MÉRÉSI KALIBRÁLÁS SZÜKSÉGES)" - Egy beállított intervallum lejárt, vagy egy fontosabb körülmény megváltozott. A kalibrálások elvégzéséhez válassza ki a monitoron található "OK" gombot.

Gyors ellenőrzés

  1. Lépjen a "Raw Payload (Nyers hasznos teher)" elemre a kijelzőn. Az Alkalmazások menüjében válassza ki a következőket: "Setting (Beállítás)", "Machine Setting (Munkagép beállítása)", "Payload Setting (Hasznos teher beállítása)" majd "Measurement Setup (Mérés beállítása)". Nézze meg a "Zero Adjustment Weight (Nullázás beállítási tömege)" elemet.


    Illusztráció 45g06251193
    (1) 1. helyzet
    (2) 2. helyzet
    (3) 3. helyzet

  2. Emelje fel a gémet és a kanálszárat az (1)-es helyzetbe.

  3. Addig emelje lassan a gémet, amíg a gém munkahengere nincs függőleges helyzetben, és eressze le annyira a gémet, hogy a kanál a talaj szintjén legyen.

  4. Végezzen 90 fokos elfordulást, amikor a kanál a talaj szintjén van. Végezzen 90 fokos elfordulást, amikor a gém közepes szinten van. Végezzen 90 fokos elfordulást, amikor a gém munkahengere függőleges helyzetben van.

  5. Végezze el a gém emelését, miközben 90 fokkal elfordul, normál sebességgel. Ismételje meg ezt a lépést.

  6. Ismételje meg a(z) 3 - 5. lépéseket, amikor a munkagép a (2)-es helyzetben van.

  7. Ismételje meg a(z) 3 - 5. lépéseket, amikor a munkagép a (3)-as helyzetben van.

Vesse össze az eredményeket az alábbiakban felsorolt műszaki adatokkal.

Táblázat 4
Típus  Hasznos teher célértéke (t)(1)  Hasznos teher célértéke (t)(2) 
320  0.15  0.25 
323 
320 SLR  0.2  0.3 
330 
336  0.25  0.4 
340 SLR  0.35  0.55 
349 
352 
(1) 1. és 2. helyzet
(2) 3. helyzet

Hang beállítása

A Cat Production Measurement alkalmazás a következő esetekben ad hangjelzést:

  • Utolsó 1 művelet

  • cél elérve

  • mérési állapot (mért hasznos tömeg meghatározva)

A hangerő beállítására ugyancsak lehetőség van a "Sound Setup (Hang beállítása)" menüben.

Megjegyzés A hangerő beállítása közös a koronaszint-vezérléssel.

Végezze el a következő lépéseket a hangjelzéses értesítések bekapcsolásához vagy kikapcsolásához.

  1. Navigáljon a "Sound Setup" (Hang beállítása) menüpontra. Az Alkalmazások menüjében válassza ki a következőket: "Setting (Beállítás)", "Machine Setting (Munkagép beállítása)" majd "Payload (Hasznos teher)".

  2. Válassza ki a megváltoztatandó hangot, majd válassza ki az "On (Be)" vagy "Off (Ki)" lehetőséget.

  3. Válassza ki a "Home (Kezdőképernyő)" lehetőséget a kilépéshez és ahhoz, hogy visszatérjen a főképernyőre.

Üzemmód

A következő paramétereket lehet beállítani az "Operating Mode (Üzemmód)" menüben:

  • Hasznos teher engedélyezésének állapota

  • Bucket Zero Interval (Kanál nullázási időtartama)

Hasznos teher engedélyezésének állapota

  1. Lépjen az "Operating Mode (Üzemmód)" elemre. Az Alkalmazások menüjében válassza ki a következőket: "Setting (Beállítás)", "Machine Setting (Munkagép beállítása)" majd "Payload (Hasznos teher)".

  2. Válassza ki a "Payload Enable Status (Hasznos teher engedélyezésének állapota)" elemet, majd válassza ki az "Enabled (Engedélyezve)" vagy "Disabled (Letiltva)" lehetőséget.

  3. Nyomja meg a "Home (Kezdőképernyő)" gombot ahhoz, hogy visszatérjen a főképernyőre.

Bucket Zero Interval (Kanál nullázási időtartama)

  1. Lépjen a "Bucket Zero Interval (Kanál nullázásának intervalluma)" elemre. Az Alkalmazások menüjében válassza ki a következőket: "Setting (Beállítás)", "Machine Setting (Munkagép beállítása)", "Payload (Hasznos teher)" majd "Operating Mode (Üzemmód)".

  2. Válassza ki a kívánt intervallumot.

    Megjegyzés A kanál nullázási intervallumának maximális értéke 24 óra. Ha az intervallumot 0-ra állítják be, a Kanál nullázására vonatkozó értesítés sohasem jelenik meg a kijelzőn.

  3. Nyomja meg a "Home (Kezdőképernyő)" gombot ahhoz, hogy visszatérjen a főképernyőre.

Újramérésre vonatkozó figyelmeztetés

  1. Lépjen a "Reweigh Warning (Újramérésre vonatkozó figyelmeztetés)" elemre. Az Alkalmazások menüjében válassza ki a következőket: "Setting (Beállítás)", "Machine Setting (Munkagép beállítása)", "Payload (Hasznos teher)" majd "Operating Mode (Üzemmód)".

  2. Válassza ki az "Enabled (Engedélyezve)" vagy "Disabled (Letiltva)" lehetőséget.

  3. Nyomja meg a "Home (Kezdőképernyő)" gombot ahhoz, hogy visszatérjen a főképernyőre.

Caterpillar Information System:

C32 Marine Engines Auxiliary Water Pump - Remove
C9.3B Engines for Caterpillar Built Machines Nitrogen Oxide Sensor (Exhaust Outlet) - Remove and Install
140 Motor Grader Transmission and Differential Oil Sample - Obtain
140 Motor Grader Transmission and Differential Oil Level - Check
140 Motor Grader Transmission and Differential Oil Filter and Screens - Replace/Clean
140 Motor Grader Transmission and Differential Oil - Change
140 Motor Grader Tandem Drive Oil Sample - Obtain
140 Motor Grader Tandem Drive Oil Level - Check
140 Motor Grader Tandem Drive Oil - Change
140 Motor Grader Tandem Breather - Clean/Replace
Repair/Replacement Procedure for 5C-6108 Refueling Switch {1295} Repair/Replacement Procedure for 5C-6108 Refueling Switch {1295}
140 Motor Grader Steering Cylinder Ends and Tie Rods - Lubricate
336, 336 GC and 340 Excavator Systems Cylinder Drift - Check - Empty Bucket
Cat® PVT110, PVT115, PVT117, PVT120 Photo Voltaic Module {1471, 4822} Cat® PVT110, PVT115, PVT117, PVT120 Photo Voltaic Module {1471, 4822}
New Aftercooler Heat Shield Assemblies is Now Used for Certain 3500 Marine Engines {1063, 1073} New Aftercooler Heat Shield Assemblies is Now Used for Certain 3500 Marine Engines {1063, 1073}
Rework Procedure of the Coolant Level Wiring Harness on Certain G3306B Generator Sets {1408, 4459, 7422, 7938} Rework Procedure of the Coolant Level Wiring Harness on Certain G3306B Generator Sets {1408, 4459, 7422, 7938}
140 Motor Grader Operator Controls
336 Excavators (Powered by C9.3 Tier 4 Engine) Engine Supplement Battery - Remove and Install
C9.3B Engines for Caterpillar Built Machines Temperature Sensor (Catalyst Inlet) - Remove and Install
140 Motor Grader Monitoring System
New Turbochargers and Cartridges Are Now Used for Certain 3500 Marine Engines {1052, 1056} New Turbochargers and Cartridges Are Now Used for Certain 3500 Marine Engines {1052, 1056}
320 GC, 320 and 323 Excavator Assist and E-Fence
PM620, PM622, PM820 and PM822 and PM825 Cold Planer Power Train Hydraulic Tank
PM620, PM622, PM820 and PM822 and PM825 Cold Planer Machine Systems Water Spray Lines
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.