335F Excavator Caterpillar


Safety Messages

Usage:

335F FEP
A gépen többféle különböző biztonsági figyelmeztető jel található. Ez a fejezet az ilyen veszélyes helyek pontos helyét, valamint a veszély leírását ismerteti. Ismerje meg az összes biztonsági figyelmeztető jelet.

Gondoskodjon róla, hogy valamennyi biztonsági figyelmeztető jel mindig jól olvasható legyen. Ha egy biztonsági figyelmeztető üzeneten a szöveget nem lehet elolvasni, tisztítsa meg, vagy cserélje ki az üzenetet. Ugyanígy, ha egy ábra nem jól látható, cserélje ki. A figyelmeztető jeleket ronggyal, vízzel és szappannal mossa le. A biztonsági figyelmeztető jelek megtisztításához ne használjon oldószert, benzint, vagy hasonló erős vegyi anyagot. Az oldószerek, a benzin és az erős vegyi anyagok feloldhatják a biztonsági figyelmeztető jel ragasztóanyagát. Ha a ragasztóanyag feloldódik, a biztonsági üzenet leeshet.

Ha egy biztonsági figyelmeztető jel megsérült vagy leesett, rakjon fel helyette újat. Ha olyan elemet cserélt ki, amelyen biztonsági figyelmeztető jel volt, gondoskodjon róla, hogy ugyanez a jel az új elemre is rákerüljön. Új biztonsági figyelmeztető jelek bármelyik Caterpillar márkakereskedőnél beszerezhetők.



Illusztráció 1g02282253


Illusztráció 2g03741736


Illusztráció 3g03741737

Tilos elindítani! (1)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található.



Illusztráció 4g01370904

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A gépet csak azt követően működtesse, és a gépen csak azt követően végezzen bármilyen munkálatot, hogy előzőleg olvasta és megértette a Használati és kezelési útmutatóban foglalt útmutatásokat és figyelmeztetéseket. Ha az ott leírt útmutatásokat és figyelmeztetéseket figyelmen kívül hagyja, személyi sérülés, sőt halálos baleset is bekövetkezhet. A könyvek bármely Caterpillar forgalmazónál hozzáférhetők. A megfelelő gondosság az Ön felelőssége.


Zúzódásveszély (2)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel a vezetőfülke hátuljában található.



Illusztráció 5g01373978

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Személyi sérülés következhet be, ha az ablak nincs reteszelve a fej fölötti részen; győződjön meg róla, hogy az automata zár be van kapcsolva.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Ablak (első)".

Túlterhelésjelző berendezés (3)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található (ha van a munkagépen).



Illusztráció 6g01602013

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A gép túlterhelése hatással lehet a gép stabilitására, ami felboruláshoz vezethet. A felborulás súlyos személyi sérüléshez vagy halálos balesethez vezethet. Tárgyak felemelése előtt mindig kapcsolja be a túlterhelésre figyelmeztető eszközt.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Kezelőszervek".

Zúzódásos sérülés (4)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található (ha van a munkagépen).



Illusztráció 7g01374035

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódásos sérülés. Súlyos sérülés vagy halálos baleset veszélye áll fenn. Mindig bizonyosodjon meg arról, hogy a gyorscsatlakozó a csapokhoz van rögzítve. Olvassa el a felhasználói kézikönyvet.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "A gyorscsatlakozó használata".

Elektromos vezetékek (5)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található.



Illusztráció 8g01374045

------ VESZÉLY! ------

Áramütés veszély! A gépet és az adaptereket biztonságos távolságra tartsa a villamos távvezetékektől. Tartson 3 m (10 láb) plusz kétszer a szigetelőanyag hossza távolságot. Olvassa el a Használati és kezelési útmutatóban foglalt útmutatásokat és figyelmeztetéseket, ill. legyen tisztában azok tartalmával. Az útmutatások és figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása, személyi sérüléshez, sőt halálos balesethez is vezethet.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Műszaki adatok".

Zúzódásveszély (6)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található.



Illusztráció 9g01373971

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódásveszély! A gép elején található bizonyos csatlakozások (gém, kanálszár, gyorscsatlakozó, munkaeszköz) használata közben ügyelni kell arra, hogy a munkaeszközt a vezetőfülkétől távol tartsa. A munkaeszköz érintkezése a fülkével személyi sérülést vagy halált okozhat.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Használati technikák".

Ne végezzen hegesztést a ROPS-on (7), és ne fúrja meg azt

Ez a biztonsági figyelmeztető jelzés a vezetőfülkében, a bal oldali oszlopon található (ha van).



Illusztráció 10g01970802

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Szerkezeti rongálódás, felborulás, módosítás, változtatás, ill. nem megfelelő javítás gyengíthetik ennek a szerkezetnek a védelmi képességét, így hatálytalanítják a garanciát. Ne hegessze ill. ne fúrjon lyukakat a szerkezetbe. Keresse fel a Caterpillar forgalmazót, hogy megállapítsák a szerkezetre vonatkozó korlátozásokat, melyek nem hatálytalanítják a garanciáját.


A gép tanúsítása a tanúsítványon szereplő szabványok szerint történt. A munkagép maximális súlya, mely magában foglalja a gépkezelőt és a szerelékeket rakomány nélkül, nem haladhatja meg a tanúsító táblán szereplő értéket.

Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Védőberendezések (A gépkezelő védelme)".

Biztonsági öv (8)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található.



Illusztráció 11g01370908

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Annak érdekében, hogy ne következzen be súlyos sérülés vagy halál, baleset ill. a gép felborulása esetén, mindig kapcsolja be a biztonsági övet a gép működtetésekor. Ha nem kapcsolja be a biztonsági övet a gép üzemeltetésekor, súlyos sérülés vagy halál következhet be.


Zúzódásveszély (9)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található.



Illusztráció 12g01374048

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A vezetőfülke elülső részének vagy a vezetőfülke tetejének ütődő tárgyak veszélyt jelentenek, és személyi sérüléshez vagy halálos balesethez vezethetnek.

A vezetőfülkére fel kell szerelni az elülső védőszerkezetet és a felső védőszerkezetet, ha olyan felhasználási területen dolgozik, ahol leeső tárgyak fordulhatnak elő. Olvassa el a Használati és kezelési útmutatót.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Védőberendezések".

Zúzódásveszély (10)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található (ha van a munkagépen).



Illusztráció 13g01374050

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódás veszély. A nem megfelelő joystick beállítás a gém, a kanálszár vagy a munkaeszköz kiszámíthatalan elmozdulását okozhatja, mely komoly sérüléseket vagy halált okozhat. A gép használata előtt ellenőrizze a joystick megfelelő beállítását. Olvassa el a Kezelési és karbantartási útmutatót.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Alternatív botkormány-kezelési sémák".

Product Link (11)

Ha a felszereltség része, ez a biztonsági figyelmeztető jel a vezetőfülkében, a bal oldali ajtóoszlopon található.



Illusztráció 14g01370917

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ez a munkagép Caterpillar Product Link (adattovábbító) kommunikációs berendezéssel rendelkezik. Elektromos detonátorok használata esetén a kommunikációs berendezést le kell tiltani 12 m (40 láb) távolságra a robbantási területtől műholdas jeladós robbantásvezérlés esetén, illetve 3 m (10 láb) távolságra a robbantási területtől rádiótelefonos jeladós robbantásvezérlés esetén (vagy pedig a vonatkozó törvényi előírások által meghatározott távolságon belül). A bekapcsolt készülék zavarhatja a robbantási műveleteket, és súlyos, akár halálos sérülésekhez vezethet.

Ha a Product Link modul típusa nem azonosítható, a Caterpillar azt javasolja, hogy a robbantási körzettől már legalább 12 m (40 láb) távolságban tiltsa le a modult.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Product Link".

Zúzódásveszély (12)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található.



Illusztráció 15g02282255

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódásveszély! A munkagép váratlanul és figyelmeztetés nélkül elmozdulhat, személyi sérüléseket vagy akár halált okozva.

Mielőtt elhagyná a gépet, engedje le a munkaeszközt a talajra, zárolja a kezelőszerveket, állítsa le a motort and vegye ki a kulcsot.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Dízel részecskeszűrő regenerálása".

Nyomás alatti rendszer (13)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel a motortérben, a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkája mellett található.



Illusztráció 16g01371640

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nyomás alatt lévő rendszer! A forró hűtőfolyadék súlyos égési sérüléseket vagy halált okozhat. A hűtőrendszer betöltőnyílásának kinyitásához, állítsa le a motort és várjon amíg a hűtőrendszer alkotóelemei lehűlnek. Lassan lazítsa meg a túlnyomást biztosító sapkát, hogy a rendszer túlnyomását megszüntesse. A hűtőrendszeren csak azt követően végezzen bármilyen karbantartást, hogy elolvasta és megértette a Használati és kezelési útmutatóban foglaltakat.


További információ: Használati és karbantartási kézikönyv, "Hűtőfolyadék szintjének ellenőrzése".

Aeroszolos hidegindító (14)

Ez a biztonsági figyelmeztetés a motor levegőszűrőjének házán található.



Illusztráció 17g01372254

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Robbanásveszély! Tilos az éter! A gép bemenő levegő fűtéssel van felszerelve. Az éter használata robbanást vagy tüzet okozhat, mely személyi sérüléshez vagy halálhoz vezethet. Olvassa el és tartsa be a Használati és kezelési útmutatóban szereplő indítási eljárást.


A megfelelő indítási eljárással kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "A motor beindítása".

Bikaindítókábelek (15)

Ez a biztonsági figyelmeztető jelzés a megszakítópanelen található.



Illusztráció 18g01370909

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Robbanásveszély! A helytelenül csatlakoztatott indítókábelek robbanást okozhatnak, melyek súlyos személyi sérülést vagy halált eredményeznek. Az akkumulátorok külön rekeszekben lehetnek elhelyezve. Az indítókábeles indításra vonatkozó eljárással kapcsolatban lásd: Használati és kezelési útmutató.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Motor indítása bikaindítókábelekkel".

Nagy teljesítményű henger (16)

Ez a biztonsági figyelmeztető jelzés a munkagép két oldalán, a lánctalpfeszítő szerkezeten található.



Illusztráció 19g01076729

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nagynyomású henger. Ne távolítson el egyetlen alkatrészt sem a hengerből, amíg minden nyomás meg nem szűnik. Ezzel megelőzheti az esetleges, személyi sérüléssel járó vagy halálos baleseteket.


A megfelelő beállítási eljárással kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Lánctalp beállítása – Beállítás".

Magasnyomású gáz (17)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel a nyomástárolón található.



Illusztráció 20g01055412

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A rendszerben nagynyomású gáz uralkodik. Ha az útmutatásokat és a figyelmeztetéseket nem tartja be, robbanás következhet be, ami sérüléssel, vagy halálos balesettel járhat.

Ne tegye ki nyílt lángnak. Ne hegessze. Ne fúrjon bele lyukakat. Mielőtt kimerítené, építse le a nyomást.

A feltöltésre és kimerítésre lásd: Használati és kezelési útmutató. A szükséges szerszámok és további tudnivalók ügyében vegye fel a kapcsolatot a Caterpillar forgalmazóval.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Munkaeszköz leengedése leállított motor mellett".

A hidraulikatartály nyomásának kiengedése (18)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel a hidraulikatartály tetején található.



Illusztráció 21g01371640

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

HIDRAULIKA TARTÁLY

ÁLLÓ MOTOR MELLETT LASSAN VEGYE LE A FEDELET, ÉS SZÜNTESSE MEG A TARTÁLY NYOMÁSÁT, NEHOGY A FORRÓ OLAJ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET OKOZZON.


Zúzódásveszély (19)

Ez a biztonsági üzenet a munkagép hátulján mindkét oldalon megtalálható.



Illusztráció 22g01374060

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A gép forog. Tartson megfelelő távolságot. Ütközés veszélye áll fenn, ami súlyos sérüléshez vagy halálos balesethez vezethet.


Forró felület (20)

Ez a biztonsági figyelmeztető jelzés a motortérfedélen található, három helyen.



Illusztráció 23g01372256

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A motortér fedele és annak alkatrészei forrók lehetnek, amikor a motor jár, illetve közvetlenül a motor leállítása után. A forró részek vagy alkatrészek égési vagy személyi sérülést okozhatnak. Ügyeljen arra, hogy bőre ne érintkezzen ezekkel az alkatrészekkel, amikor a motor jár, vagy közvetlenül a motor leállítása után. Bőre védelme érdekében használjon védőruházatot vagy védőfelszerelést.


Forgó ventilátor (21)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel a motorventilátor mellett található.



Illusztráció 24g01385578

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Vágásveszély! A motor működése közben tartsa távol a kezét a ventilátortól. Súlyos sérülést vagy halált okozhat.


Zúzódásveszély (22)

A biztonsági figyelmeztető jelzés a kanálszár mindkét oldalán megtalálható.



Illusztráció 25g01385579

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A kanálszár vagy a gém mozgatásakor, illetve, ha a gépet anyagmozgatásra használják, ütközés veszélye áll fenn. Ha a gép működtetése közben a kanálszár vagy a gém közelében tartózkodik, az személyi sérülést vagy halált okozhat. A gép működtetése közben ne tartózkodjon a kanálszár vagy a gém közelében.


Emelési korlátozás/csak ellensúly (23)

Ez a biztonsági figyelmeztetés az ellensúly tetején található.



Illusztráció 26g03481698

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Az ellensúly hátsó rudazatát csak az ellensúlyhoz szabad használni. A teljes munkagépet ne emelje fel az ellensúly rudazataival. Ez súlyos sérülést vagy halált okozhat. Olvassa el a használati és karbantartási kézikönyveket.


Az adott termékre vonatkozóan lásd: Használati és karbantartási kézikönyv , "A munkagép felemelése és lekötése" és "Az ellensúly leszerelése és felszerelése".

Caterpillar Information System:

335F Excavator Engine Oil Sample - Obtain
335F Excavator Engine Oil and Filter - Change
C27 and C32 Engines for Caterpillar Built Machines Engine Cranks but Does Not Start
C27 and C32 Engines for Caterpillar Built Machines Cylinder Is Noisy
834K Wheel Dozer Diesel Exhaust Fluid Filter - Replace - Emission Related Component
2014/11/26 New Separate Circuit Vent Lines Check Valve Is Now Available on Certain D7E Track-Type Tractors {1377, 1380}
C27 and C32 Engines for Caterpillar Built Machines Crankcase Pressure Is High
D7E Track-Type Tractor Power Train Pivot Shaft - Remove and Install
312F GC and 313F GC Excavators Machine Systems Boom Drift Reduction Valve
D7E Track-Type Tractor Power Train Track Roller Frame - Remove and Install
C27 and C32 Engines for Caterpillar Built Machines Coolant Contains Fuel
C27 and C32 Engines for Caterpillar Built Machines Coolant Contains Oil
D7E Track-Type Tractor Systems Equalizer Bar
D7E Track-Type Tractor Systems Oil Filter (Power Train)
D7E Track-Type Tractor Systems Angling Bulldozer
D7E Track-Type Tractor Systems Hydraulic Tank and Filter
D6T Track-Type Tractor Systems Piston Motor (Fan Drive)
D7E Track-Type Tractor Systems Tilt Cylinder (Bulldozer)
926M, 930M and 938M Wheel Loaders Machine Systems Electrohydraulic Control (Joystick) - Remove and Install
D7E Track-Type Tractor Systems Pilot Lines
926M, 930M and 938M Wheel Loaders Machine Systems Instrument Panel - Remove and Install
D7E Track-Type Tractor Systems Refrigerant Compressor
930K Wheel Loader Machine Systems Heating and Air Conditioning Unit - Remove and Install
Cat® Command for Dozing, Operator Console with RFID User Interface
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.