C9 On-highway Engines Caterpillar


Safety Messages

Usage:

C9 9DG
Na motoru může být umístěno několik specifických bezpečnostních štítků. V této kapitole je přehledně uvedeno přesné umístění štítků a tím i nebezpečných míst s popisem signalizovaných rizik. Seznamte se prosím se všemi výstražnými štítky.

Přesvědčte se, zda jsou všechny výstražné štítky dobře čitelné. Pokud nelze přečíst text nebo ilustrace nejsou zřetelné, vyčistěte nebo vyměňte výstražné štítky. K čištění výstražných štítků použijte hadr, vodu a mýdlo. K čištění bezpečnostních štítků nepoužívejte rozpouštědla, benzin nebo jiné agresivní chemikálie. Rozpouštědla, benzin nebo agresivní chemikálie mohou rozpustit lepicí vrstvu, kterou je výstražný štítek upevněný. Uvolněné výstražné štítky mohou z motoru odpadnout.

Vyměňte poškozené nebo chybějící výstražné štítky. Pokud je bezpečnostní štítek umístěn na vyměnitelné součásti motoru, připevněte po výměně bezpečnostní štítek na nový náhradní díl. Náhradní bezpečnostní štítky jsou k dispozici u všech prodejců společnosti Caterpillar.

Neprovádějte na motoru žádné práce a neuvádějte ho do provozu, pokud jste neporozuměli pokynům a výstrahám uvedeným v Příručce pro provoz a údržbu. Odpovídáte za dodržování pokynů a za bezpečnost při práci. Nerespektování pokynů nebo nedbání výstrah může mít za následek zranění nebo smrt.



Ilustrace 1g01104158


Ilustrace 2g01104164

V následující části jsou popsány bezpečnostní štítky umístěné na motoru.

(1) Univerzální výstraha



Ilustrace 3g01113574

Univerzální bezpečnostní štítky jsou umístěny na každé straně vík ventilů.

------ VÝSTRAHA! ------

Neuvádějte toto zařízení do činnosti a neprovádějte na něm žádné práce, dokud jste se neseznámili s pokyny a výstrahami v příručkách pro provoz a údržbu nebo si nejste jisti, že jim dobře rozumíte. Nerespektování pokynů nebo nedbání výstrah by mohlo mít za následek vážný nebo i smrtelný úraz.


Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.