CPT372 Truck Mounted Pumper Caterpillar


Fuel Related Components in Cold Weather

Usage:

CPT372 1WZ

Üzemanyagtartályok

A részben feltöltött tartályokban kondenzáció keletkezhet. A motor üzemeltetése után töltse tele az üzemanyagtartályokat.

Az üzemanyagtartályokon, azok alján, biztosítson lehetőséget a víz és az üledék leeresztésére. Egyes üzemanyagtartályok olyan tápcsövekkel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy a víz és a z üledék az üzemanyag tápcső vége alatt ülepedjen le.

Bizonyos üzemanyagtartályok olyan tápvezetékekkel vannak ellátva, amelyek közvetlenül a tartály aljáról adagolják az üzemanyagot. Ha a motor ilyen rendszerrel van felszerelve, fontos rendszeresen karbantartani az üzemanyag-adagoló rendszer szűrőjét.

Az üzemanyagtartály leeresztésével megelőzheti azt, hogy a víz és/vagy üledék az üzemanyag-tároló tartályból a motor üzemanyagtartályába pumpálódjon. A következő időközöknek megfelelően eressze le bármelyik típusú üzemanyagtartályból a vizet és az üledéket:

  • Hetente

  • Olajcserekor

  • Az üzemanyagtartály feltöltésekor

Üzemanyagszűrők


FIGYELMEZTETÉS

Ne töltse meg az üzemanyagszűrőket beszerelés előtt. Ellenkező esetben szűretlen (esetleg szennyezett) üzemanyag kerülne a rendszerbe. Ha az üzemanyag szennyezett, az üzemanyag-rendszer alkatrészei hamarabb elkophatnak.



FIGYELMEZTETÉS

Ha a motor fel van szerelve főszűrővel/vízleválasztóval, akkor azokban 10–15 mikron szűrőképességű szűrőt kell használni. Amint az üzemanyag-befecskendezési nyomás 209 MPa (30000 psi) vagy annál magasabb értékeket ér el, a szűrők szerepe kulcsfontosságúvá válik. Az üzemanyagrendszer feltöltésére vonatkozó további információkat lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Üzemanyagrendszer feltöltése".

Üzemanyag-melegítők

Hideg időben az üzemanyag-melegítők segítenek megelőzni az üzemanyagszűrőknek az üzemanyag megvastagodásából eredő eldugulását. Ajánlott egy üzemanyag-melegítőt felszerelni az üzemanyag felmelegítésére, mielőtt az a primer üzemanyagszűrőbe jutna.

Olyan üzemanyag-melegítőt válasszon, amelynek felépítése egyszerű, ugyanakkor maradéktalanul ellátja a feladatát. Az üzemanyag-melegítő egyúttal az üzemanyag túlmelegedésének megakadályozására is szolgál. A magas hőmérsékletű üzemanyag csökkenti a motorteljesítményt és a rendelkezésre álló hasznos teljesítményt. Válasszon nagy fűtőfelületű üzemanyag-melegítőt. Az üzemanyag-melegítő mérete legyen praktikus. A korlátozott fűtőfelület miatt a kisméretű üzemanyag-melegítők túlforrósodhatnak.

Meleg időben válassza le az üzemanyag-melegítőt.

Megjegyzés Csak vízhőmérséklet-szabályozóval vezérelt vagy önszabályozó üzemanyag-melegítőt alkalmazzon. A nem vízhőmérséklet-szabályozó által vezérelt üzemanyag-melegítők 65° C (149° F) feletti hőmérsékletre is felhevíthetik az üzemanyagot. Ha az adagolt üzemanyag hőmérséklete meghaladja a 37° C (100° F) értéket, csökkenhet a motor teljesítménye.

Megjegyzés Hőcserélős üzemanyag-melegítők esetében biztosítani kell egy áthidalási lehetőséget, amivel meggátolható az üzemanyag túlmelegedése meleg időben történő használatkor.

Ha az üzemanyag-melegítőkkel kapcsolatban további kérdése van, vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.