3500B Locomotive Engines Caterpillar


Monitoring System

Usage:

3512B 3ZW

Caterpillar Ellenőrző rendszer

A motor egy programozható Caterpillar Ellenőrző rendszerrel lett felszerelve. Az Elektronikus vezérlő modul (ECM) ellenőrzi a motor működési paramétereit. Az ECM kezdeményezhet válaszreakciót is, amennyiben valamely specifikus motor paraméter meghaladja az elfogadható tartományt. Három lehetséges válasz van minden egyes paraméterhez: "Figyelmeztetés" , "teljesítménycsökkentés," és "Leállítás" . Bizonyos válaszok nem állnak rendelkezésre bizonyos paraméterek esetében. Egy ET szerviz eszközzel lehet a következőket elvégezni:

  • Választani a válaszlehetőségek közül.

  • Programozza be az ellenőrzési szinteket

  • Az egyes programválaszok késleltetési ideje.

A paraméterek alapértelmezett beállításai a gyárban lettek beprogramozva. A paraméterek egyedi rendszerekhez és helyekhez való igazítása során az újraprogramozás egy ET szerviz eszközzel történhet.

Az ET szerviz eszköz képernyője segítséget nyújt a programozáshoz. A következő beállításokat lehet "Be" vagy "Ki" kapcsolni: "Figyelmeztetés" , "teljesítménycsökkentés," és "Leállítás" .

Az ET szerviz eszköz képernyője segítséget nyújt a beállított értékek megváltoztatásához. A Caterpillar Ellenőrző rendszer programozására vonatkozó információt szerezhet a megfelelő ET szerviz eszközt használva, illetve, ha elolvassa a Szervizkönyv, "Hibakeresés " modulját.

A Caterpillar Ellenőrző rendszer a motor indítása után lesz engedélyezett. Amikor a motor fordulatszáma 50 f/p-cel az alacsony fordulatszámú üresjárat alatt van az ECM elkezdi ellenőrizni a paramétereket. Az ECM ellenőrzi a paramétereket azért, hogy meghatározhassa, amint egy paraméter meghaladja a beállított értéket.

Egy esemény abnormális motorműködést jelöl. Amennyiben az ellenőrző rendszer figyelmeztetni kezd, vagy csökkenti a terhelést, vagy leáll az esemény naplózva lesz az ECM-ben. Ez még akkor is megtörténik, ha a paraméter "Ki" van kapcsolva. Amennyiben egy paraméter meghaladja a beállítási értékét, az esemény naplózva lesz.

A diagnosztikai kódok az ellenőrző rendszer hibáját jelzik. Bármely érzékelő hibája azt eredményezi, hogy a hozzá tartozó ellenőrző rendszer le lesz tiltva. Egy érzékelő hibája "Aktív" diagnosztikai kódot eredményez. A diagnosztikai kódok esemény kódjai nem kerülnek naplózásra.

A terhelés csökkentése összesítődik. Például, ha egy öt százalékos csökkentést egy két százalékos csökkentés követ, akkor a teljes csökkentés hét százalék lesz. Amennyiben a csökkentést kiváltó ok nincs megszüntetve, a csökkentés tovább nő, maximum 25 százalékra.

A Caterpillar Ellenőrző rendszer alapértelmezett beállításai.

terheléscsökkentés - Ez a motor teljesítményének csökkentése valamely abnormális működés következtében.

Beállított érték - Ez egy specifikus érték, amely a következőekre válaszolva aktiválódik: figyelmeztetés , terheléscsökkentés és leállítás. A beállított érték lehet nyomás, sebesség, hőmérséklet vagy feszültség érték.

Hiszterézis - Ez egy szenzor jelének olyan mértékű változása, amit még tolerál az ECM. Ez a különbség a között a beállított érték között, amely aktivál egy választ és a között, amely deaktiválja azt. Például az alacsony feszültségre figyelmeztető jel bekapcsol, ha 20 voltnál alacsonyabb jelet érzékel az ECM. A feszültség értéknek 22 volt fölé kell emelkednie, hogy a figyelmeztető jelzés eltűnjön. A hiszterézis a 2 volt, amely a 20 volt felett van.

Feszültség

Az ECM automatikusan figyelmezteti a kezelőt, ha alacsony a rendszerfeszültség. Az alapértelmezetten a gyárban beprogramozott beállítások listája látható a 1. táblázatban.

Táblázat 1
Feszültség ellenőrzés 
Paraméter  Alapértelmezett beállítás 
Beállított figyelmeztetési érték   20 Volt 
Figyelmeztetés késése  10 másodperc 
Hiszterézis  2 Volt 
Biztonsági szint  Nem szükséges jelszó 

Ha a feszültség 20 volt alatt van 10 másodpercig figyelmeztető jelzés jelenik meg. A figyelmeztető jelzés deaktiválásához a feszültségnek 22 volt fölé kell emelkednie.

A beállítási érték beállítható a 20 és 22 volt közötti intervallumra.

Motorolaj nyomás

Az ECM automatikusan végrehajtja a következő funkciókat alacsony motorolaj nyomás esetén:

  • Figyelmeztetés

  • Leállítás

A stratégia a motorolaj nyomás és a motor fordulatszám függvényén alapul. Lásd: 1. ábra. Az alapértelmezetten a gyárban beprogramozott beállítások listája látható a 2. táblázatban.

Táblázat 2
Motorolaj nyomás 
Paraméter  Alapértelmezett beállítás 
Hiszterézis  Függvény 
Aktivációs késés  10 másodperc 
Biztonsági szint  Kért jelszó 
Beállított figyelmeztetési érték   Függvény 
Figyelmeztetés késése  4 másodperc 
Leállítás végrehajtásának beállított értéke  Függvény 
Leállítás késése  9 másodperc 


Illusztráció 1g00768888
A motorolaj nyomás és a motor fordulatszám függvénye.
(A) Motorolaj nyomás kPa
(X) Motorfordulatszám
(1) Hiszterézis
(2) Minimális motorolaj nyomás

Amennyiben a motor olajnyomása a minimális nyomásérték alatt van négy másodpercig, akkor egy figyelmeztetőjelzés fog megjelenni. A figyelmeztető jelzés deaktiválásához a motor olajnyomása a függvénynél beállított hiszterézis fölé kell, hogy emelkedjen.

Amennyiben a motor olajnyomása a minimális nyomás alatt van, kilenc másodpercig a rendszer leáll.

A függvény nem programozható újra.

Magas hűtőfolyadék hőmérséklet

Az ECM automatikusan a következő funkciókat fogja végrehajtani, ha a hűtőfolyadék hőmérséklete alacsony:

  • Figyelmeztetés

  • Terheléscsökkentés

  • Leállítás

Az alapértelmezetten a gyárban beprogramozott beállítások listája látható a 3. táblázatban.

Táblázat 3
Magas hűtőfolyadék hőmérséklet  
Paraméter  Alapértelmezett beállítás 
Beállított figyelmeztetési érték   102 °C (216 °F) 
Figyelmeztetés késése  5 másodperc 
Terhelés csökkentés beállított értéke  107 °C (225 °F) 
Terheléscsökkentés késése  30 másodperc 
A terheléscsökkentés maximális ideje  480 másodperc 
Hiszterézis  5 °C (9 °F) 
Biztonsági szint  Nem szükséges jelszó 
Maximális terheléscsökkentés  25 % 
Leállítás végrehajtásának beállított értéke  107 °C (225 °F) 
Leállítás késése  5 másodperc 

Ha a hűtőfolyadék hőmérséklete 102 °C (216 °F) felett van öt másodpercig, figyelmeztető jelzés lép életbe. A hűtőfolyadék hőmérsékletének 97 °C (207 °F) alatt kell lennie, hogy a figyelmeztető jelzés megszűnjön.

Ha a hűtőfolyadék hőmérséklete 107 °C (225 °F) felett van 30 másodpercig terheléscsökkentés lép életbe. A 25 százalékos terheléscsökkentés 480 másodperc alatt érhető el. Ha a hűtőfolyadék hőmérséklete kevesebb, mint 102 °C (216 °F) a terhelés csökkentés százaléka csökken. A terhelés csökkentés százaléka addig csökken, ameddig nem lehetséges visszaállítani a maximális teljesítményt. Habár, ha a hűtőfolyadék hőmérséklete megint a beállított érték fölé emelkedik a csökkentés visszatér.

Amennyiben a hűtőfolyadék hőmérséklete 107 °C (225 °F) fok fölé emelkedik öt másodpercre, a rendszer leáll.

Megjegyzés A terhelés csökkentés késésének alapértelmezett beállítása maximálisan 30 másodperc lehet. A leállás késése öt másodperc. Ezek a beállítások azt eredményezik, hogy a leállás a terheléscsökkentés előtt következik be. Ezek azért lettek így beállítva, mert a legtöbb vásárló azt szereti, ha a hűtőfolyadék magas hőmérséklete esetén leállás történik. A beállítások két különböző értékre állíthatóak be.

A beállított érték 90 - 102 °C (194 - 185 F) tartományban állítható.

Alacsony hűtőfolyadék hőmérséklet

Az ECM automatikusan figyelmeztetni fogja a kezelőt az alacsony hűtőfolyadék hőmérsékletről. Az alapértelmezetten a gyárban beprogramozott beállítások listája látható a 4. táblázatban.

Táblázat 4
Alacsony hűtőfolyadék hőmérséklet  
Paraméter  Alapértelmezett beállítás 
Beállított figyelmeztetési érték   80 °C (176 °F) 
Figyelmeztetés késése  5 másodperc 
Aktivációs késés  10 perc 
Hiszterézis  5 °C (9 °F) 
Biztonsági szint  Nem szükséges jelszó 

Ennek a stratégiának az aktiválásához a motornak legalább tíz percig kell működnie az átlagos terhelés 20 százalékán vagy annál nagyobb terhelés mellett. Amennyiben az átlagos terhelés 20 százalék vagy annál nagyobb és a hűtőfolyadék hőmérséklete 80 °C (176 °F) alatt van, figyelmeztető jelzés fog megjelenni. A figyelmeztető jelzés deaktiválásához a következőeknek kell történniük:

  • Az átlagos terhelésnek tíz percig 20 százalék alá kell csökkennie.

  • A hűtőfolyadék hőmérséklete 85 °C (185 °F) fölé emelkedik.

A beállított érték 63 - 85 °C (145 - 185 F) tartományban állítható.

Megjegyzés A terhelés kiszámításához az üzemanyag fogasléc helyzete alacsony fordulatszámú üresjárat (nincs terhelés) nulla százalék. Az üzemanyag fogasléc helyzete névleges fordulatszám mellett (névlege terhelés) 100 százalék.

Megjegyzés Az alacsony hűtőfolyadék hőmérsékletet ellenőrizni lehet azért, hogy a vízhőmérséklet szabályozó hibája érzékelhető legyen. Ez a funkció nem arra van, hogy a hűtőköpeny működését ellenőrizze.

Túl magas fordulatszám

Az ECM automatikusan a következőeket fogják végrehajtani, ha a motor túl nagy fordulatszámon működik:

  • Figyelmeztetés

  • Leállítás

A különböző beállított értékek a motoron és a motor névleges teljesítményén alapszanak. Az alapértelmezetten a gyárban beprogramozott beállítások listája látható a 5. táblázatban.

Táblázat 5
Túl magas fordulatszám 
Paraméter  Alapértelmezett beállítás 
Beállított figyelmeztetési érték   1,18 szorosa a névleges fordulatszámnak 
Figyelmeztetés késése  0 másodperc 
Leállítás végrehajtásának beállított értéke  1,18 szorosa a névleges fordulatszámnak 
Leállítás késése  0 másodperc 
Hiszterézis  100 ford./perc 
Biztonsági szint  Kért jelszó 

Amennyiben a motor fordulatszáma meghaladja a beállított fordulatszám értéket figyelmeztető jelzés jelenik meg és leáll a rendszer. Az üzemanyag adagolás elzáródik és a levegő elzárás is aktiválódik.

A levegő elzárást meg kell szüntetni a motor újraindítása előtt. Bizonyosodjon meg róla, hogy mind a két levegő elzáró átengedi a levegőt.

Megjegyzés Az alapértelmezetten beállított figyelmeztetési és leállási értékek egyenlők. Ezért a figyelmeztetés és a leállás együtt történik. Ezek a beállítások azért lettek kiválasztva, hogy mind a figyelmeztetést mind a leállást naplózzák: továbbá olyan helyzet, hogy túl magas a motor fordulatszám könnyen történhet.

A beállítási értékek beprogramozhatóak egy 1200 és 2400 közötti fordulatszám értékre.

Szívócső visszatartás

Az EMC automatikusan végrehajtja a következőeket, ha nagy a szívócső visszatartása:

  • Figyelmeztetés

  • Terheléscsökkentés

A stratégiát a jobboldali légszűrőre és/vagy baloldali légszűrőre alkalmazzák. Az alapértelmezetten a gyárban beprogramozott beállítások listája látható a 6. táblázatban.

Táblázat 6
Szívócső visszatartás 
Paraméter  Alapértelmezett beállítás 
Beállított figyelmeztetési érték   7 kPa (1 psi) 
Figyelmeztetés késése  5 másodperc 
Terhelés csökkentés beállított értéke  7 kPa (1 psi) 
Terheléscsökkentés késése  5 másodperc 
Biztonsági szint  Nem szükséges jelszó 
Terheléscsökkentés 1 kPa (0,15 psi)  2 % 
Maximális visszatartás  25 kPa (3,6 psi) 

Amennyiben a szívócső visszatartása 7 kPa (1 psi) fölött van öt másodpercig, akkor egy figyelmeztető jelzés jelenik meg, illetve terheléscsökkentés történik. A terheléscsökkentés folytatódhat két százalékos lépésekben 1 kPa (0,15 psi). A maximális terheléscsökkentés 50 százalék lehet 25 kPa (3,6 psi) esetén.

A terheléscsökkentés marad a maximumon addig, ameddig a kiváltó ok meg nem lett szüntetve. A terheléscsökkentés lenullázásához húzza ki az ECM tápkábelét. Az ECM újra újraindul, amikor a tápkábelt visszadugta.

Tengerszint feletti magasság

Az ECM automatikusan kompenzálja a motor működését nagyobb magasságnál. Az ECM csökkenti az üzemanyag adagolás a barométer jele alapján. A barometrikus nyomást az atmoszferikus nyomás érzékelő érzékeli. Az atmoszferikus nyomás hatással van a motor teljesítményére. Az üzemanyag adagolás csökkentése a kipufogó gáz hőmérsékletét tartja fent az elfogadható határok között.

A motor terhelés csökkentése egy meghatározott barometrikus nyomás értéknél kezdődik. A barometrikus nyomás egyenlő a meghatározott magassághoz tartozó atmoszferikus nyomással. Az atmoszferikus nyomás specifikus a motorra és a motor névleges teljesítményére nézve. Az alapértelmezetten a gyárban beprogramozott beállítások listája látható a 7. táblázatban.

Táblázat 7
Tengerszint feletti magasság 
Paraméter  Alapértelmezett beállítás 
Terhelés csökkentés beállított értéke  2T specifikációk 
Biztonsági szint  Kért jelszó 
Terheléscsökkentés 305 méterenként (1000 lábanként)  3 % 
Maximális terheléscsökkentés  a névleges teljesítmény 35%-a 

Ha a barometrikus nyomás a beállított érték alatt van, figyelmeztető jelzés és terheléscsökkentés történik. A terhelés csökkentése folytatódhat három százalékos lépésekben 1 kPa (0,15 psi) a beállított nyomásérték alatt. A maximális terheléscsökkentés 35 százalék.

Kipufogó hőmérséklete

Az ECM automatikusan végre fogja hajtani a következő funkciókat, ha magas a kipufogó hőmérséklete:

  • Figyelmeztetés

  • Terheléscsökkentés

A stratégiát a jobboldali kipufogó gyűjtőcsőre és/vagy baloldali kipufogó gyűjtőcsőre alkalmazzák. Az alapértelmezetten a gyárban beprogramozott beállítások listája látható a 8. táblázatban.

Táblázat 8
Kipufogó hőmérséklete 
Paraméter  Alapértelmezett beállítás 
Beállított figyelmeztetési érték   2T specifikációk 
Figyelmeztetés késése  5 másodperc 
Terhelés csökkentés beállított értéke  2T specifikációk 
Terheléscsökkentés késése  5 másodperc 
Késés lépésenként  15 másodperc 
Hiszterézis  10 °C (18 °F) 
Biztonsági szint  Kért jelszó 
Terheléscsökkentés lépésenként   2% lépésenként 

Amennyiben a kipufogó hőmérséklete a figyelmeztetéshez beállított érték fölött van öt másodpercig figyelmeztető jelzés lép életbe.

Amennyiben a kipufogó hőmérséklete a terheléscsökkentéshez beállított érték fölött van öt másodpercig terheléscsökkentés lép életbe.

A terheléscsökkentés két százalékkal csökkenti a teljesítményt. Ezt egy 15 másodperces késleltetés követi. Amennyiben a kipufogó hőmérséklete nem csökken a beállított érték alá 15 másodperces késleltetés után a motor teljesítménye további két százalékkal csökken.

Amikor a kipufogó hőmérséklete a beállított érték alá csökken, 15 másodpercenként két százalékkal nő a teljesítmény. Ez egészen addig történik így, amíg a teljes teljesítmény vissza nem áll. Habár, ha a kipufogó hőmérséklete a beállított érték fölé növekszik ismét, a terheléscsökkentés visszatér.

Olajszűrő nyomáskülönbség

Az ECM automatikusan figyelmezteti a kezelőt, ha magas az olajszűrő nyomáskülönbség. Az alapértelmezetten a gyárban beprogramozott beállítások listája látható a 9. táblázatban.

Táblázat 9
Olajszűrő nyomáskülönbség 
Paraméter  Alapértelmezett beállítás 
Beállított figyelmeztetési érték   105 kPa (15 psi) 
Figyelmeztetés késése  5 másodperc 
Hiszterézis  10 kPa (1,5 psi) 
Biztonsági szint  Nem szükséges jelszó 

Amennyiben az olajszűrő nyomáskülönbsége 105 kPa (15 psi) fölött van öt másodpercig figyelmeztető jelzés lép életbe. A figyelmeztető jelzés deaktiválásához a nyomáskülönbségnek 95 kPa (13,5 psi) alá kell csökkennie.

Üzemanyagszűrő nyomáskülönbség

Az ECM automatikusan figyelmezteti a kezelőt, ha magas az üzemanyagszűrő nyomáskülönbség. Az alapértelmezetten a gyárban beprogramozott beállítások listája látható a 10. táblázatban.

Táblázat 10
Üzemanyagszűrő nyomáskülönbség  
Paraméter  Alapértelmezett beállítás 
Beállított figyelmeztetési érték   70 kPa (10 psi) 
Figyelmeztetés késése  5 másodperc 
Hiszterézis  10 kPa (1,5 psi) 
Biztonsági szint  Nem szükséges jelszó 

Amennyiben az üzemanyagszűrő nyomáskülönbsége 70 kPa (10 psi) fölött van öt másodpercig figyelmeztető jelzés lép életbe. A figyelmeztető jelzés deaktiválásához az üzemanyagszűrő nyomáskülönbségének 60 kPa (8,7 psi) alá kell csökkennie.

Forgattyúház nyomása

Az ECM automatikusan a következőeket fogja végrehajtani, ha a forgattyúház nyomása túlságosan magas:

  • Figyelmeztetés

  • Teljesítménycsökkenés

  • Leállás

A gyárilag beprogramozott alapbeállítások a 11. táblázatban találhatók.

Táblázat 11
Forgattyúház nyomása 
Paraméter  Alapbeállítás 
Riasztási határérték  2 kPa (0,3 psi) 
Riasztási késleltetés  3 másodperc 
Teljesítménycsökkenési határérték   6 kPa (0,9 psi) 
Teljesítmény-csökkenési késleltetés   10 másodperc 
Teljesítmény-csökkenés maximális ideje  480 másodperc 
Hiszterézis  0,25 kPa (0,036 psi) 
Biztonsági szint  Kért jelszó 
Maximális teljesítménycsökkenés  15% 
Leállítási határérték  3,5 kPa (0,51 psi) 
Leállítási késleltetés  3 másodperc 

Ha a karternyomás három másodpercig van 2 kPa (0,3 psi)fölött, az egy figyelmeztetést vált ki. A figyelmeztetés inaktiválásához a karternyomásnak 1,75 kPa (0,254 psi) alatt kell lennie.

Ha a karternyomás tíz másodpercig van 6 kPa (0,9 psi)fölött, az teljesítménycsökkenést eredményez. A teljesítéscsökkenés mértéke a folyamatos ütemezés szerint 15 százalék 480 másodpercen belül.

Amikor a karternyomás kisebb, mint 5,75 kPa (0,39 psi), a teljesítménycsökkenés százalékos mértéke addig csökken, amíg az eredeti teljesítményszint vissza nem áll. Azonban ha a karternyomás ismét a megadott érték fölé emelkedik, a teljesítménycsökkentés ismét aktiválódik.

Ha a karternyomás három másodpercig van 3,5 kPa (0,51 psi)fölött, az leállást vált ki.

Megjegyzés Az alapbeállítások leállást eredményeznek, mely a teljesítménycsökkenés előtt történik meg. Ezeknek a beállításoknak a használatát az indokolja, hogy a karter-túlnyomás hirtelen tud fellépni. Ezeket a beállításokat újra lehet programozni.

Utóhűtő-közeg hőmérséklet

Megjegyzés Az alábbi információ a külön utóhűtő-körrel rendelkező motorokat érinti. A hűtőköpenyes utóhűtésű motoroknál az utóhűtőközeg hőmérsékletének figyelése ki van kapcsolva. A hűtőköpeny-közeg hőmérséklete azonban minden motor esetében felügyelet alatt áll.

Magas hűtőköpeny-közeg hőmérséklet esetén az ECM automatikusan végrehajtja az alábbi funkciókat:

  • Figyelmeztetés

  • Teljesítménycsökkenés

  • Leállás

A gyárilag beprogramozott alapbeállítások a 12. táblázatban találhatók.

Táblázat 12
Utóhűtő-közeg hőmérséklet  
Paraméter  Alapbeállítás 
Riasztási határérték  102 °C (215 °F) 
Riasztási késleltetés  5 másodperc 
Teljesítménycsökkenési határérték   107 °C (225 °F) 
Teljesítmény-csökkenési késleltetés   5 másodperc 
Teljesítmény-csökkenés maximális ideje  480 másodperc 
Hiszterézis  3 °C (5,4 °F) 
Biztonsági szint  Nem szükséges jelszó 
Maximális teljesítménycsökkenés  25 % 
Leállítási határérték  107 °C (225 °F) 
Leállítási késleltetés  5 másodperc 

Megjegyzés A külön utánhűtő-körrel rendelkező motorok esetében, ha a hűtőközeg hőmérséklete 70 °C (158 °F) fölé emelkedik, a motorteljesítmény-görbe alapján a rendelkezésre álló teljesítmény automatikusan csökken. A teljesítmény a hűtőköpenyes utánhűtéshez tartozó szintre csökken le. Ez nem része a 25 százalékos teljesítménycsökkenésnek.

Ha az utánhűtő-közeg hőmérséklete öt másodpercig 102 °C (215 °F) fölött van, az figyelmeztetést vált ki. A figyelmeztetés inaktiválásához az utánhűtő-közeg hőmérséklete 99 °C (210 °F) alá kell, hogy csökkenjen.

Ha az utánhűtő-közeg hőmérséklete öt másodpercig 107 °C (225 °F) fölött van, az teljesítménycsökkenést vált ki. A teljesítéscsökkenés mértéke a folyamatos ütemezés szerint 25 százalék 480 másodpercen belül.

Amikor az utánhűtő-közeg hőmérséklete kisebb, mint 104 °C (220 °F), a teljesítménycsökkenés százalékos mértéke addig csökken, amíg az eredeti teljesítményszint vissza nem áll. Azonban ha az utánhűtő-közeg hőmérséklete ismét a megadott érték fölé emelkedik, a teljesítménycsökkentés ismét aktiválódik.

Ha az utánhűtő-közeg hőmérséklete öt másodpercig 107 °C (225 °F) fölött van, az leállást vált ki.

Felülvezérlő kapcsoló

Megjegyzés Alapesetben a Caterpillar nem szállít felülvezérlő kapcsolót.

A felülvezérlő kapcsoló lehetővé teszi a kezelő számára a felügyeleti rendszer felülvezérlését. A kapcsolóra olyan vészhelyzetekre szolgál, amikor a motor teljesítményét azonnal maximalizálni kell. A kapcsoló használható a motor leállásának megakadályozására is, kritikus manőverek esetén. A kapcsoló használata felülbírálja a teljesítménycsökkenés és/vagy a leállítás feltételeit. A sebességtúllépési leállást azonban nem lehet felülbírálni.

A kapcsoló egy kétállású "BE/KI" kapcsoló. Amikor a kapcsoló "KI" állásban van, a felügyeleti rendszer normál üzemmódban működik.

Amikor a kapcsoló "BE" állásban van, a felügyeleti rendszer ki van kapcsolva. Az összes figyelmeztetés után változatlan lesz a működés. Teljesítménycsökkenés nem lép fel. A sebességtúllépési leállás a normál módon üzemel. A sebességtúllépési leállást kivéve nem történik egyéb leállás. Ha a motor leállása már megtörtént, az újra indítás akkor lehetséges, ha a kapcsoló "ON" (BE) állásban van. A figyelmeztető körülmények és események után változatlan lesz a működés.

Az események az ECM-ben lesznek rögzítve, amikor a kapcsoló "BE" állásban van. Hasonlóképpen, az események az ECM-ben lesznek rögzítve, amikor a kapcsoló "KI" állásba kerül át. A kapcsoló használatához nincs szükség késleltetésre.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.