XQP1100 Generator Set Caterpillar


Fuel System Primary Filter (Water Separator) Element - Replace - If equipped

Usage:

C32 JK4
Water in de brandstof kan ertoe leiden dat de motor onregelmatig loopt. Water in de brandstof kan tot een storing van een elektronische unit injector leiden. Als de brandstof met water verontreinigd is, moet het element vóór de geplande onderhoudsbeurt worden vervangen.

De voorfilter/waterafscheider kan ook filtreren om de levensduur van het secundaire brandstoffilter te verlengen. Het element moet regelmatig worden vervangen. Installeer een vacuümmeter. Vervang het element van de voorfilter/waterafscheider als de druk 50 to 70 kPa (15 to 20 inches Hg) is.

Element vervangen

------ WAARSCHUWING! ------

Brandstof die op hete oppervlakken of elektrische componenten is gemorst, kan brand veroorzaken. Om mogelijke verwondingen te voorkomen moet u de startschakelaar uitdraaien wanneer brandstoffilters of waterafscheiderelementen worden vervangen. Ruim gemorste brandstof onmiddellijk op.




    Illustratie 1g03130076
    (1) Bezinkglas
    (2) Element
    (3) Aftappen

  1. Stop de motor.

  2. Draai het contactslot naar de stand "UIT".

  3. Sluit de toevoerkraan van de brandstoftank naar de motor.

  4. Als het brandstofvoorfilter met een aftapkraan is uitgerust, opent u deze aftapkraan om eventueel aanwezige brandstof uit het filterhuis af te tappen. Sluit de aftapkraan.


    KENNISGEVING

    Zorg dat vloeistoffen ingesloten blijven tijdens het uitvoeren van inspecties, onderhoud, tests, bijstellingen en reparaties van het product. Zorg dat u geschikte containers hebt om vloeistoffen in op te kunnen vangen voordat u een carter opent of een component demonteert dat vloeistof bevat.

    Raadpleeg de Speciale publicatie, NENG2500, "Cat Dealer Service Tool Catalog" of raadpleeg de Speciale publicatie, PECJ0003, "Cat Shop Supplies and Tools Catalog" voor gereedschap en benodigdheden die geschikt zijn om vloeistoffen in Caterpillar producten op te vangen en in te sluiten.

    Voer alle vloeistoffen volgens de voorschriften en verordeningen af.


  5. Verwijder de beker van het brandstoffilter en was deze met schone dieselbrandstof.

  6. Verwijder het brandstoffilter.

  7. Reinig het afdichtingsoppervlak van de pakking van de brandstoffilterflens. Zorg dat al het materiaal van de oude pakking verwijderd wordt.

  8. Breng schone dieselbrandstof op de nieuwe pakking van het brandstoffilter aan.


    KENNISGEVING

    Gebruik Cat brandstoffilters voor een maximale levensduur van het brandstofsysteem en om voortijdige slijtage door schurende deeltjes in de brandstof te voorkomen.

    Raadpleeg uw Cat dealer voor de juiste onderdeelnummers.


  9. Installeer het nieuwe brandstoffilter. Draai het brandstoffilter op de brandstoffilterflens tot de pakking de flens raakt. Gebruik de draai-indextekens op de filters als leidraad voor het naar behoren vastdraaien. Draai het filter nog 3/4 slag met de hand vaster. Draai het filter niet te strak vast.


    KENNISGEVING

    Vul de brandstoffilters niet met brandstof voordat u ze installeert. De brandstof wordt dan niet gefilterd en kan verontreinigd zijn. Verontreinigde brandstof veroorzaakt snellere slijtage van de onderdelen van het brandstofsysteem.


  10. Installeer de schone beker van het brandstoffilter op het nieuwe brandstoffilter.


    KENNISGEVING

    De waterafscheider staat tijdens normaal motorbedrijf onder zuigdruk. Controleer of de ontluchtingsstop stevig vastzit om te voorkomen dat lucht in het brandstofsysteem binnendringt.


  11. Open de toevoerkraan van de brandstoftank.

  12. Start de motor en controleer op lekken. Laat de motor gedurende één minuut draaien. Stop de motor en controleer deze nogmaals op lekken.

    Lekken zijn zeer moeilijk te ontdekken, vooral bij een draaiende motor. Het hoofdfilter/waterafscheider staat onder zuigdruk. Een lek laat lucht in de brandstof dringen. Lucht in de brandstof kan tot een laag vermogen leiden ten gevolge van beluchting van de brandstof. Indien lucht in de brandstof is gedrongen, moet worden gecontroleerd of de componenten te vast of te los zijn aangedraaid.

Caterpillar Information System:

3516B Generator Set with Dynamic Gas Blending Cylinder Block
New E-Stop Contact Blocks Are Now Used on Certain Cat® Engines {1408, 7418} New E-Stop Contact Blocks Are Now Used on Certain Cat® Engines {1408, 7418}
3516B Generator Set with Dynamic Gas Blending Engine Oil Lines
3516B Generator Set with Dynamic Gas Blending Air Inlet and Exhaust Lines
336, 336 GC and 340 Excavator Systems Pump Control (Output Flow) - Adjust
3516B Generator Set with Dynamic Gas Blending Air Inlet and Exhaust Lines
PM820, PM822, and PM825 Cold Planer Machine Systems Piston Pump (Hydraulic Fan) - Remove and Install
3516B Generator Set with Dynamic Gas Blending Air Starting Motor Pressure Regulating Valve
3516B Generator Set with Dynamic Gas Blending Piston and Rings
3516B Generator Set with Dynamic Gas Blending Cylinder Head Valves
3516B Generator Set with Dynamic Gas Blending Cylinder Head
320 D3 Hydraulic Excavators Engine Disassembly and Assembly Cylinder Liner - Remove and Install
XQP1100 Generator Set Fuel System Primary Filter/Water Separator - Drain - If equipped
XQP1100 Generator Set Fuel System Primary Filter/Water Separator - Drain - If Equipped
XQP1100 Generator Set Declaration of Conformity
List of Caterpillar Service Centers for Napier Turbochargers {0374, 1052, 7513} List of Caterpillar Service Centers for Napier Turbochargers {0374, 1052, 7513}
C7.1 Marine Propulsion Engine Alternator Belt - Remove and Install
336 and 336 GC Excavator Cooling System Coolant Level - Check
XQP1100 Generator Set Emergency Stopping
G3516 TA Engine Fuel System Operation
XQP1100 Generator Set Fuel System Secondary Filter - Replace
Bluetooth Operator ID and Machine Security System (MSS) Bluetooth Transceiver - Test
An Updated Blower Assembly is Available for Certain Off-Highway Trucks {7320} An Updated Blower Assembly is Available for Certain Off-Highway Trucks {7320}
C7.1 Marine Propulsion Engine Alternator - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.