320 GC, 320 and 323 Excavator Caterpillar


Shovel Crane Control - If Equipped

Usage:

320 HEX

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ne végezzen emelési műveletet a kotrókanalas daruval 5 foknál meredekebb lejtőn. Az 5 foknál meredekebb lejtőn való emeléskor a munkagép instabillá válhat, és felbillenhet. A kotrókanalas daruval az 5 foknál meredekebb lejtőn való emelés anyagi károkat, testi sérüléseket vagy halálos baleseteket okozhat.


------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Csak akkor üzemeltesse a kotrókanalas darut, ha a horgon nincsenek repedések vagy alaki elváltozások. Amennyiben nem tartja be jelen utasításokat, a teher leeshet és testi sérüléseket, vagy akár halálos balesetet is okozhat. Cserélje ki a kotrókanalas daru horgát, ha repedéseket vagy alaki elváltozásokat tapasztal.


------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Csak akkor működtesse a kanalat, ha rögzítette a kotrókanalas daru horgát. Ha a kanalat a horog megfelelő rögzítése nélkül működteti, személyi sérüléseket vagy a munkagép károsodását okozhatja.



FIGYELMEZTETÉS

Csak akkor végezzen emelő műveletet, ha a monitor külső kijelző fénye kigyullad. Csak akkor végezzen emelő műveletet, ha a monitor megjeleníti a felfüggesztett teher adatait.



FIGYELMEZTETÉS

Az emelési határértékek eltérnek a névleges teherbírási értékektől. Az emelési határértékek nem alkalmasak a kotrókanalas daru névleges teherbírásának meghatározására. A kotrókanalas daru névleges teherbírásának a meghatározásához kizárólag a Használati és karbantartási kézikönyv , " Előírások" c. részben található névleges emelési határértékeket használja.



FIGYELMEZTETÉS

Ne működtesse a kotrókanalas darut, ha a forgó jelzőfény nem működik megfelelően. Működtetés előtt ellenőrizze, hogy a forgó jelzőfény megfelelően villog/forog-e.


Egyes régiókban a szabályozások kotrókanalas daru használatát írják elő bizonyos tárgyak emeléséhez. Minden esetben tartsa be a régióban érvényes, helyi jellegű előírásokat.

A kotrókanalas daru működésével kapcsolatos további tudnivalókat lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "A kotrókanalas daru működése".

Tartsa be az adott munkagépre vonatkozó névleges teherbírási értékeket. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Műszaki adatok (kotrókanalas daru)".

A kotrókanalas daru működébe hozása



Illusztráció 1g06224668

A monitoron lévő dőlésjelző (1) és billenésjelző (2) segítségével állítsa be a munkagép helyzetét vízszintes talajon.

Amint a munkagép szilárd, vízszintes talajon áll, húzza vissza a kanalat, és engedje le a talajra.

A hidraulikarögzítő kart állítsa LOCKED (ZÁRVA) helyzetbe. Állítsa le a motort.



Illusztráció 2g06205428
(3) Kotrókanalas daru horga
(4) Kotrókanalas daru retesze

Oldja ki a reteszt (4). Eressze le a horgot (3) működési helyzetbe.

Ellenőrizze, hogy a kotrókanalas daru horga nem sérült-e. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Kotrókanalas daru - ellenőrzés"



Illusztráció 3g06224672

Nyomja meg a funkciólista gombját a kezdőképernyőn.



Illusztráció 4g06210063

Érintse meg a Crane (Daru) opciót, illetve ha a léptetőtárcsát használja, jelölje ki a Crane (Daru) opciót, és nyomja le a léptetőtárcsát. A Crane (Daru) opciónak ekkor "ON (BEKAPCSOLT)" állapotot kell mutatnia.

Megjegyzés A munkaeszköz vezérlőjének KI helyzetben kell lennie, és csak ezután lehet a kotrókanalas darut működésbe hozni. Válassza ki a "kanalat" bármely más munkaeszköz helyett. Ha bármely másik munkaeszközt választja ki, a kotrókanalas darut nem lehet működésbe hozni.



Illusztráció 5g06224673
(5) Kotrókanalas daru jelzője

A kotrókanalas daru bekapcsolása után nyomja meg a kezdőképernyő gombját.

A monitor ekkor a következőket jelzi ki a kezdőképernyőn:

  • Magasság

  • Sugár

  • Tényleges terhelés

  • Névleges terhelés (nem haladás közben)

  • Névleges terhelés (haladáskor)

Megjegyzés A névleges terhelés ikonja sárgára vált, és megjelenik egy lánctalp, amikor a munkagép közlekedik.

A kotrókanalas daru jelzője (5) megjelenik a monitor tetején, és jelzi, hogy a kotrókanalas daru funkciója működésben van.

A kotrókanalas daru üzemmódjának bekapcsolásához teljesen húzza vissza a kanalat. A kanál ekkor mozdulatlanul rögzül a helyén, és a motor fordulatszáma lecsökken.

Megjegyzés Ha a hidraulikareteszelés kezelőszervét RÖGZÍTETT helyzetbe állítja, a kotrókanalas darut nem lehet működtetni.

A kotrókanalas daru működésével kapcsolatos további tudnivalókat lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "A kotrókanalas daru működése".

A kotrókanalas daru kikapcsolása



Illusztráció 6g06191883

Lépjen vissza a funkciók listájának képernyőjére. Érintse meg a Crane (Daru) opciót, illetve ha a léptetőtárcsát használja, jelölje ki a Crane (Daru) opciót, és nyomja le a léptetőtárcsát. A Crane (Daru) opciónak ekkor "OFF (KIKAPCSOLT)" állapotot kell mutatnia.

Állítsa a kanálszárat merőlegesen a földre, majd lassan eressze le a gémet, amíg a kanál földet ér.

Állítsa vissza a horgot tárolási helyzetbe, és zárja le a horgot.

Jelzések és figyelmeztetések

Az alábbiakban tanulmányozhatja azokat a jelzéseket és figyelmeztetéseket, amelyek a kotrókanalas daru működése közben megjelenhetnek a képernyőn.

Travel With Lift Out of Work Area (Közlekedés, miközben az emelés a munkaterületen kívül van) - Ha a sugár nagyobb mint a maximális sugár 70%-a, a monitor ezt a figyelmeztetést jeleníti meg. Ha ez a figyelmeztetés megjelenik, álljon meg, amíg a munkagép súlypontja stabilizálódik, vagy csökkentse a felfüggesztett terhet

Crane 90% Load (A daru terhelése 90%) - Ha a felfüggesztett teher eléri a névleges terhelés 90%-át, a monitor ezt a figyelmeztetést jeleníti meg, és folyamatos szól egy figyelmeztető hang. Ha ez a figyelmeztetés megjelenik, hagyja abba a működtetést, amíg a munkagép súlypontja nem stabilizálódik, vagy csökkentse a felfüggesztett terhet.

Crane 100% Load (A daru terhelése 100%) - Ha a felfüggesztett teher eléri a névleges terhelés 100%-át, a monitor ezt a figyelmeztetést jeleníti meg, és folyamatos szól egy figyelmeztető hang. Ha ez a figyelmeztetés megjelenik, hagyja abba a működtetést, amíg a munkagép súlypontja nem stabilizálódik, vagy csökkentse a felfüggesztett terhet.

Crane Hook Interference (Akadályok a daru horgánál) - Amikor az emelési magasság túl nagy, a monitor ezt a figyelmeztetést jeleníti meg. Ha ez a figyelmeztetés megjelenik, hagyja abba az emelést, és eressze le a gémet, vagy húzza vissza a kanálszárat.

Boom Out of Work Area (A gém a munkaterületen kívül van) - Amikor a gém munkahengere ki van nyújtva a dugattyú ütközési pontjának közeléig, a monitor ezt a figyelmeztetést jeleníti meg. Ha ez a figyelmeztetés megjelenik, eressze le a gémet.

Stick Out of Work Area (A kanálszár a munkaterületen kívül van) - Amikor a kanálszárat visszahúzzák a függőleges helyzetből, a monitor ezt a figyelmeztetést jeleníti meg. Ha ez a figyelmeztetés megjelenik, állítsa vissza a kanálszárat függőleges helyzetbe.

Crane Malfunction (Daru meghibásodása) - Amikor a kotrókanalas daruhoz kapcsolódó valamely alkatrésznél rendellenesség fordul elő, a monitor ezt a figyelmeztetést jeleníti meg. Ha ez a figyelmeztetés megjelenik, hagyja abba az emelést, és forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

Crane Mode Off (Daru üzemmódja kikapcsolva) - A darurendszer leállításakor vagy kikapcsolásakor, a kijelzőn az alábbi jelzés jelenik meg.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.