C15 and C18 Industrial Engines Caterpillar


Product Lifting

Usage:

C15 N5F


Илюстрация 1g00103219


ИЗВЕСТИЕ

Винаги проверявайте болтовете с халки и всички останали части от подемното оборудване за повреда, преди да извършвате повдигане.

Никога не огъвайте болтовете с халки или скобите. Никога не извършвайте повдигане на изделието, ако компонентите са повредени. Никога не натоварвайте болтовете с халки и скобите, когато са под опън. Не забравяйте, че товароносимостта на болта с халка е по-малка, когато ъгълът между опорните греди и повдигания предмет стане по-малък от 90 градуса.

Когато е необходимо да демонтирате компонент под ъгъл, използвайте само скоба на звено, която има подходяща товароносимост за съответното тегло.


Използвайте подемен механизъм за да демонтирате тежките детайли. Използвайте регулируема повдигаща греда, за да вдигнете двигателя. Всички поддържащи звена (вериги и въжета) трябва да бъдат успоредни едно спрямо друго. Веригите и кабелите трябва да са перпендикулярни на горната част на обекта, който се вдига.

При някои демонтажни дейности е необходимо повдигане на товарозахващащите устройства за осигуряване на подходящ баланс и безопасност.

За демонтаж САМО на двигателя използвайте подемните уши, разположени върху двигателя.

Халките за повдигане са проектирани и монтирани за конкретния вариант на двигателя. Изменения на халките за повдигане и/или двигателя правят халките за повдигане и товарозахващащите устройства неизползваеми. Ако бъдат направени промени, уверете се, че се използват подходящи подемни приспособления. Обърнете се към доставчика си на Caterpillar за информация по отношение на товарозахващащите устройства за правилно повдигане на двигателя.

Двигател и фабрично монтирана система СЕМ



Илюстрация 2g03422351
Изглед на задната халка за повдигане


Илюстрация 3g03423274
Изглед на предната халка за повдигане

Двигатели с фабрично монтирана система СЕМ и радиатор (или комбинация от тях) може да се повдигат чрез халките за повдигане на двигателя с помощта на сертифицирана повдигаща греда, като се приема, че е възможно поддържане на 5 градуса ъгъл на наклона.

За актуални номенклатурни номера на подемното съоръжение вижте Специална публикация, NENG2500, "Cat Dealer Service Tool Catalog". Следвайте инструкциите за безопасност за избрания инструмент, за да осигурите безопасно повдигане. За повечето пакети препоръчителната повдигащата греда е 6V-6146, настроена на 142 cm (56 inch), като местата за подемните куки са на около инч от ограничителя на повдигащата греда към предната част на двигателя.

Отстранете тръбопроводите на ATAAC, въздухопочистващите филтри или други приспособления, които иначе биха могли да попречат на подемните вериги или други подемни съоръжения.

Центърът на тежестта на двигателя се променя в зависимост от приспособленията на двигателя. Регулирайте повдигащата греда и веригите, както е необходимо, за да поддържате повдигане в рамките на 5 градуса от хоризонтала във всички посоки.

Само радиатор

Разединете радиатора и монтажната скоба в предната опора на двигателя. Поставете шарнирните болтове или повдигащите скоби в резбованите отвори, набелязани за повдигането.

Повдигане на модула за чисти емисии



Илюстрация 4g03354116
Типичен пример
Страна A


Илюстрация 5g03354117
Типичен пример
Страна B

Разединете модула за чисти емисии (СЕМ) и за повдигане използвайте халките за повдигане, прикрепени към опората на СЕМ. Внимателно определете центъра на тежестта на СЕМ.


ИЗВЕСТИЕ

Не се опитвайте да използвате радиатора или точките за повдигане на СЕМ, за да помогнете при повдигане на пакета на двигателя.


Caterpillar Information System:

C13T-TH35 and C15T-TH35 Petroleum Packages Torque Converter and Transmission Oil - Change
2013/10/28 New Seal Kits Are Available to Service the Flexible Generator Couplings Used on Certain C175-16 Locomotive and Petroleum Engines {3252}
C13T-TH35 and C15T-TH35 Petroleum Packages Maintenance Interval Schedule
C13T-TH35 and C15T-TH35 Petroleum Packages Breather (Transmission Tank) - Clean
C13 Generator Set Engine Fuel Cooler - Remove and Install
C13T-TH35 and C15T-TH35 Petroleum Packages Coolant (ELC) - Change
C13T-TH35 and C15T-TH35 Petroleum Packages Coolant (DEAC) - Change
C15 and C18 Engines for China On-Highway Phase IV Cooling Fan Speed - Test
C13 Generator Set Engine Radiator Top Tank - Remove and Install
C13 Generator Set Engine Radiator and Aftercooler - Assemble
C13 Generator Set Engine Radiator and Aftercooler - Disassemble
C4.4 Industrial Engine Engine Operation
C15 and C18 Engines for China On-Highway Phase IV Diagnostic Trouble Codes
3500 Engines Pistons and Connecting Rods - Remove
C4.4 Industrial Engine Stopping the Engine
C4.4 Industrial Engine After Stopping Engine
C4.4 Industrial Engine Refill Capacities
C7.1 Engines Flywheel Housing - Remove and Install - Standard Housing
3500 Engines Pistons and Connecting Rods - Install
2013/11/27 A New Aftercooler Core Assembly Is Used on Certain 797 and 797B Off-Highway Truck Engines {1063}
C15 and C18 Engines for China On-Highway Phase IV Data Link - Test
3600 and C280 Diesel Engine Fluids Recommendations Reference Material
C15 and C18 Engines for China On-Highway Phase IV ARD Combustion Supply Air Pressure Is Low
C15 and C18 Engines for China On-Highway Phase IV ARD Failed to Ignite
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.