XQP150 Rental Generator Set Caterpillar


Fuel System Primary Filter (Water Separator) Element - Replace

Usage:

XQP150 PJE

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A kiszivárgott vagy forró felületre, esetleg elektromos alkatrészekre ömlött folyadékok tüzet okozhatnak. Az esetleges balesetek megelőzése érdekében az indítókapcsolót fordítsa OFF (KI) állásba, amikor üzemanyagszűrőket vagy vízleválasztó betéteket cserél ki. A kiömlött üzemanyagot haladéktalanul törölje fel.


Megjegyzés MINDEN, az üzemanyagrendszeren végzett munka esetében alkalmazandó tisztasági szabványokra vonatkozó részletes tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Rendszerműködés, tesztelés és beállítás, "Üzemanyagrendszer alkatrészeinek tisztasága".


FIGYELMEZTETÉS

Győződjön meg arról, hogy a motor áll, mielőtt szervizelést vagy javítást végez.


Üzemanyagszűrő 1. típusa

  1. Mielőtt ezt a karbantartást elvégezné, az üzemanyag-ellátó szelepet (ha a felszereltség része) fordítsa KI állásba.

  2. Engedje le a vízleválasztóból a vizet. A megfelelő eljárással kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Az üzemanyagrendszer főszűrőjének/vízleválasztójának leeresztése".


    Illusztráció 1g02351587
    Jellemző példa

  3. Tartsa meg az edényt (5), és vegye ki a csavart (1). Vegye le az edényt (5) a tartályról. Vegye le az O-gyűrűt (4). Helyezze el hulladékként az O-gyűrűt (4).

  4. A tartály (3) eltávolításához használjon megfelelő szerszámot. Vegye le az O-gyűrűt (2). A tartályt (3) helyezze el hulladékként egy biztonságos helyen. Helyezze el hulladékként az O-gyűrűt (2).

  5. Tisztítsa meg az edényt (5).

  6. Kenje meg az új tartályon (3) lévő O-gyűrűt (2) tiszta motorolajjal.

  7. Tegye be az új tartályt (3). Addig forgassa a tartályt, amíg az O-gyűrű (2) hozzá nem ér a szűrőtalphoz. A megfelelő meghúzáshoz a tartályt ¾ fordulattal vagy egy teljes fordulattal kell elfordítani.

  8. Szereljen új O-gyűrűt (4) a tartályba.

  9. Hozza vonalba az edényt (5) a tartállyal (3). Tegye be az állítócsavart (1). Húzza meg az állítócsavart 5 N·m (44 lb in) nyomatékkal.

  10. Válassza le a tartályt, és a leeresztett üzemanyagot biztonságos helyen ártalmatlanítsa.

  11. A szekunder szűrőt egyszerre kell cserélni a primer szűrővel. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv , "Üzemanyagrendszer szekunder szűrőjének cseréje".

Üzemanyagszűrő 2. típusa

  1. Mielőtt ezt a karbantartást elvégezné, az üzemanyag-ellátó szelepet (ha a felszereltség része) fordítsa KI állásba.

  2. Engedje le a vízleválasztóból a vizet. A megfelelő eljárással kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Az üzemanyagrendszer főszűrőjének/vízleválasztójának leeresztése".

    Megjegyzés Amennyiben az üzemanyagszűrő nem rendelkezik leeresztőberendezéssel, engedje ki az üzemanyagszűrő alapjának tetején található sapkát (1). Az üzemanyag szűrőtartályban lévő szintjének csökkentéséhez távolítsa el a nejlonbetétet. Így elkerülhető, hogy az üzemanyag kifolyjon, amikor kiengedi a szorítógyűrűt (2).



    Illusztráció 2g03651641
    Jellemző példa

  3. Biztosítson alátámasztást a szűrőtartálynak (3). Forgassa el balra a szorítógyűrűt (2). Távolítsa el a szorítógyűrűt (2).

  4. Távolítsa el a tartályt az üzemanyagszűrő alapjáról, ehhez húzza egyenesen lefelé a tartályt (3). A tartályt (3) helyezze el hulladékként egy biztonságos helyen.

  5. Amennyiben a berendezés üledékgyűjtővel (4) is rendelkezik, távolítsa el azt is. Vegye le az O-gyűrűket. Helyezze el hulladékként az O-gyűrűket.

  6. Tisztítsa meg az edényt (4).

  7. Helyezze fel az új O-gyűrűket az edényre (4).

  8. Helyezze be az edényt (4) az új tartályba (3). Csak kézi erővel húzza meg az edényt

  9. Ügyeljen arra, hogy az üzemanyagszűrő alapja tiszta legyen. Szerelje fel az új tartályt (3) az üzemanyagszűrő alapjára.

  10. Biztosítson alátámasztást a tartálynak (3), helyezze fel a szorítógyűrűt (2). A szorítógyűrűt (2) jobbra forgatva rögzítse a tartályt az üzemanyagszűrő alapjához.

  11. Amennyiben korábban eltávolította a nejlonbetétet az üzemanyagszűrőben lévő üzemanyagszint csökkentése érdekében, ellenőrizze, hogy annak visszahelyezése megfelelően történt-e, valamint helyezze fel a sapkát (1).

  12. Válassza le a tartályt, és a leeresztett üzemanyagot biztonságos helyen ártalmatlanítsa.

  13. A szekunder szűrőt egyszerre kell cserélni a primer szűrővel. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv , "Üzemanyagrendszer szekunder szűrőjének cseréje".

Caterpillar Information System:

CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Oil Filter Differential Pressure Problem
2011/02/08 New Product Link Cellular Is Released for All Cat Products {7606}
300.9D and 300.9D VPS Mini Hydraulic Excavator Electrical Storm Injury Prevention
349F and 352F Excavators Machine System Specifications Swing Motor
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Intake Manifold Air Temperature Is High
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Turbocharger Turbine Temperature Is High
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Spark Plug - Test
C15 and C18 Petroleum Generator Sets Engine Valve Lash - Check
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Engine Cranks but Does Not Start
C13 and C15 Generator Set Engines Air Inlet and Exhaust System - Inspect
CX28 Transmission For Combat and Tactical Vehicles Transmission ; Transfer Case Electronic Control System Transfer Case Low Range Indicator and Wheel Locks Do Not Operate
C6.6 Industrial Engine Exhaust Cooler (NRS) - Remove
XQP150 Rental Generator Set Fuel System Secondary Filter - Replace
CX28 Transmission For Combat and Tactical Vehicles Transmission ; Transfer Case Electronic Control System Transfer Case Detent Switch
2011/02/15 A New Procedure is Now Used for Installing the Bearing Race in the Torque Converter Manifold for Certain CX Transmissions {3105}
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Compression - Test
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Engine Stalls Immediately After Starting
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Engine Oil Pressure - Test
C4.4 Industrial Engine Maintenance Interval Schedule
CX28 Transmission For Combat and Tactical Vehicles Transmission ; Transfer Case Electronic Control System Transfer Case Does Not Change Range
C4.4 Industrial Engine Burn Prevention
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines CAN Data Link - Test
C15 Industrial Engines Refill Capacities
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Engine Control Panel
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.