3406C Generator Sets Caterpillar


Cold Weather Starting

Usage:

3406C C2G
Megjegyzés Az olajteknő merülőfűtőinek használata nem javasolt a motorolaj fűtéséhez. Az alkatrészek kompatibilitásának biztosítása érdekében csak a Caterpillar által javasolt berendezéseket használjon.

A motor beindítását 16 °C (60 °F) alatt segíti az indítássegítő használata. Szükség lehet a vízköpeny fűtőegységének használatára és/vagy a forgattyúház olajának a felmelegítésére.

A vízköpeny fűtőegysége indítási tartozékként külön megvásárolható a 0 °C (32 °F) értéknél alacsonyabb hőmérsékleten üzemelő gépek esetén. A vízköpeny fűtőegysége a vízhőmérsékletet kb. 32 °C (90 °F) értéken tartja. A felmelegített víz lehetővé teszi a motorblokkban lévő olaj megfelelő hőmérsékleten tartását ahhoz, hogy az olaj a motor beindításakor kellő viszkozitással rendelkezzen.

Az akkumulátorokban tartsa az elektrolit mennyiségét a megfelelő szinten. Az akkumulátorok legyenek teljesen feltöltve.

A maximális akkumulátor-teljesítmény érdekében fűtse az akkumulátorok tárolószekrényét vagy tartsa az akkumulátorokat meleg helyen. Az akkumulátorok −10 °C (14 °F)-on általában a teljesítmény 50%-át biztosítják a 27 °C (80 °F)-os környezettel összehasonlítva.

Nagyon hideg körülmények között további akkumulátorkapacitásra lehet szükség.

Ha a 2. számú dízel üzemanyagot használja, akkor az üzemanyagfűtő az üzemanyag hőmérsékletét a zavarodási pont felett tartja. Az üzemanyag-vezetékek szigetelése elősegíti az üzemanyag megfelelő hőmérsékleten tartását.

A hideg időjárási körülmények közötti indítás elősegítésével kapcsolatos további ismertetésért forduljon a Caterpillar márkakereskedőhöz.

Indítás az indítássegítő kapcsoló használatával

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Az alkohol vagy az indítófolyadékok személyi sérülést vagy kárt okozhatnak.

Az alkohol és az indítófolyadékok nagyon tűzveszélyesek és mérgezők, és nem megfelelő tárolás esetén sérülést vagy kárt okozhatnak.



FIGYELMEZTETÉS

A túlzottan sok indítófolyadék a dugattyú és a gyűrűk károsodásához vezethet.

Az indítófolyadékot csak hidegindítási célokra használja.

Az indítás vagy a motor működése közben ne használjon túlzottan nagy mennyiségű indítófolyadékot.


A vezérlőpanelen található opcionális éteres indítássegítő az egyetlen javasolt berendezés az indítófolyadék befecskendezésére.

  1. Hajtsa végre a Használati és karbantartási kézikönyv, SEBU7898, "A motor beindítása előtti műveletek" című részben olvasható utasításokat.

  2. A motornak az indítássegítő kapcsolóval történő beindítása eltérő az EMCP II-vel, az EMCP II+-szal, illetve az EMCP 3-mal felszerelt motorok esetén.

    • Az EMCP II-vel vagy az EMCP II+-szal felszerelt motorok beindításához fordítsa a Motorvezérlő kapcsolót KÉZI INDÍTÁS állásba. Megkezdődik a motor indítózása.

    • Az EMCP 3-al felszerelt motorok beindításához nyomja meg a RUN (INDÍTÁS) gombot.

  3. Ha az alábbi feltételek teljesülnek, akkor megtörténik az éter automatikus befecskendezése:

    1. Az Indítássegítő kapcsolója AUTOMATIKUS állásban van.

    2. A vízköpeny-hűtőfolyadék hőmérséklete alacsonyabb, mint 0 °C (32 °F).

  4. Lehetséges, hogy a motor beindításához további befecskendezésre van szükség. Lehetséges, hogy az alapjárati fordulatszám eléréséhez további befecskendezésre van szükség. Ha további befecskendezésre van szükség, akkor állítsa az Indítássegítő kapcsolóját KÉZI állásba. A további befecskendezéshez a vízköpeny-hűtőfolyadék hőmérsékletének alacsonyabbnak kell lennie, mint 10 °C (50 °F).

Megjegyzés: Az Indítássegítő kapcsoló egy pillanatkapcsoló. A befecskendezés leállításához engedje fel az Indítássegítő kapcsolót.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.