G3306 Engine Caterpillar


Safety Messages

Usage:

G3306 CNR


Illustratie 1g00896495

Op een motor kunnen verschillende, specifieke veiligheidsplaatjes zijn aangebracht. De exacte plaats en de beschrijving van de gevaren staan in dit hoofdstuk. Zorg dat u bekend bent met alle veiligheidsplaatjes.

Controleer of alle veiligheidsplaatjes goed leesbaar zijn. Reinig of vervang de veiligheidsplaatjes waarvan de woorden niet meer leesbaar of de afbeeldingen niet meer zichtbaar zijn. Reinig de veiligheidsplaatjes met een doek, water en zeep. Gebruik geen oplosmiddel, benzine of andere chemicaliën om de veiligheidsplaatjes te reinigen. Oplosmiddelen, benzine of chemicaliën kunnen de lijm oplossen waarmee de veiligheidsplaatjes bevestigd zijn. Hierdoor kunnen de veiligheidsplaatjes van de motor af vallen.

Een veiligheidsplaatje dat beschadigd is of ontbreekt, moet vervangen worden. Als een veiligheidsplaatje zich op een onderdeel van de motor bevindt dat werd vervangen, moet een nieuw veiligheidsplaatje op het nieuwe onderdeel worden aangebracht. Elke Caterpillar dealer kan nieuwe veiligheidsplaatjes leveren.

(1) Koelvloeistofdruk / heet oppervlak

Het waarschuwingslabel voor de koelvloeistofdruk en het hete oppervlak bevindt zich nabij de bovenkant van de radiator aan voor- en achterkant.



Illustratie 2g00107971

------ WAARSCHUWING! ------

De koelvloeistof is heet en staat onder druk. Raak de hete oppervlakken niet aan. Raadpleeg de Bedienings- en Onderhoudshandleiding voor de te volgen procedure wanneer u de radiator controleert.


(2) Heet oppervlak / niet aanraken!

Het waarschuwingslabel voor het hete oppervlak / niet aanraken bevindt zich nabij de bovenkant van de radiator aan weerszijden.



Illustratie 3g00905976

------ WAARSCHUWING! ------

Heet oppervlak! Niet aanraken!


(3) Bediening

Het waarschuwingsplaatje voor de bediening bevindt zich aan de buitenkant van de deur van het bedieningspaneel.



Illustratie 4g00306265

------ WAARSCHUWING! ------

Gebruik deze motor niet en werk er niet aan voordat u de instructies en waarschuwingen in de Onderhouds- en Bedieningshandleiding hebt gelezen en begrepen.

Het niet opvolgen van de instructies of het negeren van de waarschuwingen kan leiden tot ernstige of dodelijke ongevallen. Neem contact op met uw Caterpillar dealer voor nieuwe handleidingen. U bent verantwoordelijk voor het juiste onderhoud.


(4) Noodstopknop

Het waarschuwingsplaatje voor de noodstopknop bevindt zich aan de buitenkant van de deur van het bedieningspaneel.



Illustratie 5g00305896

------ WAARSCHUWING! ------

Gebruik deze eenheid altijd met de antivandalismedeur open. Als de eenheid wordt gebruikt met de antivandalismedeur gesloten, kan de noodstopknop niet snel worden bereikt; dit kan ernstig of dodelijk letsel tot gevolg hebben.


(5) Hoogspanning

De waarschuwingsplaatjes voor hoogspanning bevinden zich op de volgende componenten: de achterste aansluitkast , de aansluitkast van de klant en de kast met installatieautomaten.



Illustratie 6g00308803

------ WAARSCHUWING! ------

Hoogspanning kan ernstig of dodelijk letsel tot gevolg hebben.

Wanneer de uitrusting voor het opwekken van elektrische energie in bedrijf is om tests en/of afstellingen uit te voeren, is hoogspanning en stroom aanwezig.

Verkeerde testapparatuur kan defect raken en een hoogspanningsschok voor de gebruiker opleveren.

Verzeker u ervan dat de testapparatuur ontworpen is voor, en op de juiste wijze wordt gebruikt voor, de uit te voeren hoogspannings- en stroomtests.

Wanneer u onderhoud of reparaties aan de uitrusting voor het opwekken van elektrische energie uitvoert:

  • verzeker u er dan van dat de generator uitgeschakeld (van de nutsvoorziening en/of andere generatorvoeding losgekoppeld) en ofwel geblokkeerd ofwel van een label NIET GEBRUIKEN voorzien is.

  • verzeker u er dan van dat de motor van de generator stilstaat.

  • verzeker u er dan van dat alle accu's zijn losgekoppeld.

  • verzeker u er dan van dat alle condensatoren zijn ontladen.

(6) Automatisch starten

Het waarschuwingsplaatje voor hoogspanning bevindt zich op de aansluitkast.



Illustratie 7g00327883

------ WAARSCHUWING! ------

Wanneer de motor in de AUTOMATISCHE stand staat, kan de motor te allen tijde starten. Om lichamelijk letsel te voorkomen moet u altijd op veilige afstand van de motor blijven wanneer de motor in de AUTOMATISCHE stand staat.


(7) Hoogspanning (voeding)

Het waarschuwingsplaatje voor de elektrische verdeling (generator) bevindt zich op de achterste aansluitkast.



Illustratie 8g00481390

------ WAARSCHUWING! ------

Hoogspanning. De voeding moet worden uitgeschakeld voordat aan de uitrusting wordt gewerkt. Indien de voeding niet wordt uitgeschakeld, kan dit tot lichamelijk letsel of de dood leiden.


(8) Accu

Het waarschuwingsplaatje voor de accu is aan de zijkant van de motor of op een zichtbare plaats nabij de accu aangebracht. Als accu's zich aan weerszijden van de motor bevinden, bevindt het waarschuwingsplaatje zich aan weerszijden van de motor.



Illustratie 9g00904709

------ WAARSCHUWING! ------

Accu's produceren ontvlambare dampen die kunnen ontploffen.

Steek geen lucifer aan, veroorzaak geen vonken en rook niet in de buurt van een accu om ernstig of dodelijk letsel te voorkomen.


(9) Hijsen

Het waarschuwingsplaatje voor hijsen bevindt zich op het frame nabij de hijsgaten.



Illustratie 10g00524148

------ WAARSCHUWING! ------

Door een verkeerde hijsbevestiging kan de eenheid vallen waardoor letsel en schade worden veroorzaakt.


1. Gebruik de juiste spreidstang want het zwaartepunt ligt boven de hijsgaten van het frame.

2. Bevestig vier kettingen van de juiste werkbelasting aan de hijsgaten van het frame en de spreidstang.

3. Stel de kettinglengtes zo bij dat de spreidstang zich boven het symbool Midden bevindt om horizontaal te kunnen hijsen.

4. Gebruik een hijsframe met enkel hijsoog en gebruik een 5N-2171 sticker indien aanwezig.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.