374F Excavator Caterpillar


Engine and Machine Warm-Up

Usage:

374F L AP4


OZNÁMENÍ

Udržujte nízké otáčky motoru a nepracujte se strojem, dokud z monitoru nezmizí zpráva 'Warm-Up Mode Power Derate" (Snížení výkonu v režimu zahřívání). Pokud nezmizí během třiceti sekund, zastavte motor a před jeho opětovným spuštěním zjistěte příčinu závady. Pokud tak neučiníte, může dojít k poškození motoru.



OZNÁMENÍ

Po každé výměně motorového oleje a olejového filtru nechte před prováděním jakýchkoli dalších činností za nízkých teplot motor běžet alespoň deset minut při nízkých volnoběžných otáčkách, čímž zajistíte ochranu motoru a hydraulických komponent.



OZNÁMENÍ

Aby se zabránilo provozu stroje při vysoké rychlosti bez dostatečného mazání ložiska turbodmychadla, mohou být v závislosti na teplotě prostředí po spuštění motoru na předem určenou dobu otáčky motoru nastaveny na nízké a hydraulický výkon může být minimalizován. Viz funkce ochrany turbodmychadla.


Pokud stroj po delší dobu stojí a motor běží naprázdno při nízké okolní teplotě, může motor automaticky změnit rychlost otáček. Výsledkem je:

  • Udržení požadované teploty chladicí kapaliny.

  • Udržení požadovaného chodu motorových systémů.

  • Udržení požadované činnosti systém regenerace.

Během dlouhodobého chodu naprázdno při nízké okolní teplotě se mohou otáčky motoru pohybovat v rozsahu 900 ot/min a 1000 ot/min. Chod při 1000 ot/min je minimální a bude trvat nejvýše 20 minut. Během dlouhodobého chodu naprázdno při nízké okolní teplotě se může rozsvítit také indikátor regenerace, který signalizuje regeneraci při nízkých otáčkách.

Hydraulický systém

------ VÝSTRAHA! ------

Když cyklujete ovládací prvky stroje, stroj se může neočekávaně pohnout. Styk stroje s vnějšími předměty nebo pozemním personálem může vést k vážnému úrazu nebo smrti. Než začnete ovládací prvky stroje cyklovat, stroj by se měl nacházet ve volném a bezpečném prostoru pracoviště, kde se nevyskytují žádné vnější předměty ani pozemní personál.


  1. Ujistěte se, že se v okolí stroje nenacházejí žádné osoby ani zařízení.

    Poznámka Aby byly ovládací prvky hydraulického systému funkční, musí být ovládací páka blokování hydraulického systému v poloze ODEMKNUTO.

  2. Nechejte motor zahřívat volnoběžnými otáčkami alespoň 5 minut. Střídavě zapínejte a vypínejte ovladače pracovních nástrojů. To urychlí zahřátí součástí hydraulického systému.

    Během zahřívání motoru volnoběžnými otáčkami respektujte následující doporučení:

    • Je-li teplota vyšší než 0°C (32°F), zahřívejte motor přibližně 15 minut.

    • Je-li teplota nižší než 0°C (32°F), zahřívejte motor přibližně 30 minut.

    • Je-li teplota nižší než − 18°C (0°F) nebo jsou-li hydraulické funkce pomalé, může být zapotřebí více času.


    OZNÁMENÍ

    Před zahájením práce se strojem musí být teplota hydraulického oleje vyšší než 25 °C (77 °F). Je nutné provést postup zahřívání.

    Pokud je teplota hydraulického oleje nižší než 25 °C (77 °F) a se strojem se provádí prudké pohyby, může dojít k vážnému poškození hydraulických komponent.


    Poznámka Doporučená provozní teplota hydraulické kapaliny tohoto stroje je 55 °C (131 °F).

  3. Aby se hydraulický olej dostatečně zahřál, otočte volič otáčkových stupňů motoru do polohy středních otáček. Nechejte motor běžet přibližně pět minut a pohybujte přitom ovládací pákou střídavě mezi polohami VYSYPAT LOPATU a VÝDRŽ. Nedržte pákový ovladač v poloze VYPRÁZDNIT LOPATU s válcem lopaty zcela vysunutým déle než 10 sekund.

    Tlak oleje tak může vzrůst na maximální tlak nastavený ventilem maximálního tlaku, takže zahřívání oleje bude probíhat rychleji.

    Poznámka Pokud podržíte pákové ovladače déle než 30 sekund, přejde ECM stroje k nastavení "Warm-Up Mode Power Derate (Snížení výkonu v režimu zahřívání)". Na obrazovce monitoru se zobrazí hlášení "Warm-Up Mode Power Derate (Snížení výkonu v režimu zahřívání)". Jakmile je režim "Warm-Up Mode Power Derate (Snížení výkonu v režimu zahřívání)" aktivní, ECM stroje omezí točivý moment hydraulického čerpadla na 50 %. Ke zrušení nastavení "Warm-Up Mode Power Derate (Snížení výkonu v režimu zahřívání)" uvolněte pákové ovladače.

  4. Otočte otočný volič otáček motoru do polohy maximálních otáček a opakujte postup podle bodu 3.

  5. Postupně pohybujte všemi ovladači, aby se zahřátý olej dostal do všech hydraulických válců, hydraulických vedení, hydraulického motoru otáčení a pojezdových motorů.

  6. Během této činnosti často sledujte chování přístrojů a indikátorů.

Snížení výkonu pro ochranu turbodmychadla - Po spuštění motoru budou otáčky motoru nastaveny na první polohu otočného voliče a hydraulický výkon bude po určitou dobu omezen. Po tuto dobu se bude na monitoru zobrazovat zpráva "Snížení výkonu v režimu zahřívání". (Maximální doba je asi 30 sekund.) Poté, co bude mazání ložiska turbodmychadla již dostačující, přejdou otáčky motoru na otáčky nastavené otočným voličem a na monitoru se přestane zobrazovat zpráva.

Automatické zahřívání hydraulického systému

Automatické zahřívání hydraulického systému - Když má hydraulický olej nižší než provozní teplotu, funkce automatického zahřívání bude automaticky zajišťovat cirkulaci hydraulického oleje hydraulickými okruhy. Cirkulování hydraulického oleje hydraulickými okruhy urychlí zahřívání hydraulického oleje.

Poznámka Funkci automatického zahřívání lze zapnout nebo vypnout pomocí monitorovacího systému. Další informace získáte od prodejce CAT.

Aby se po nastartování stroje uvedlo do činnosti automatické zahřívání, musí být splněny následující podmínky:

  • musí být zapnuta funkce automatického zahřívání hydraulického systému,

  • ovladač blokování hydrauliky je v poloze UZAMKNUTO,

  • teplota hydraulického oleje je nižší než provozní teplota.

Když jsou podmínky splněny, na monitoru se objeví zpráva "START AUTO WARMING UP? (SPUSTIT AUTOMATICKÉ ZAHŘÍVÁNÍ?)" a jako volba se na monitoru objeví ikona zahřívání hydrauliky.

  1. Spusťte pracovní nástroje na zem a dejte ovladač blokování hydrauliky do UZAMKNUTÉ polohy.

  2. Stiskněte tlačítko automatického zahřívání umístěné na monitoru.

  3. Opětovným stisknutím tlačítka automatického zahřívání spusťte funkci automatického zahřívání.

    Poznámka Když je funkce automatického zahřívání aktivní, na monitoru se objeví zpráva "AUTO WARMING UP STARTING (SPOUŠTĚNÍ AUTOMATICKÉHO ZAHŘÍVÁNÍ)".

Automatické zahřívání se zastaví, jakmile teplota hydraulického oleje dosáhne provozní teploty, nebo když přemístíte ovladač blokování hydrauliky do ODEMKNUTÉ polohy.

Poznámka Pokud je na monitoru aktivní nějaká výstražná zpráva nebo zpráva o události systému, "AUTOMATICKÉ ZAHŘÍVÁNÍ" nemůže být aktivní. Pokud během "AUTOMATICKÉHO ZAHŘÍVÁNÍ" nastane jakákoli událost, systém se zastaví.

------ VÝSTRAHA! ------

Před aktivací Automatického zahřívání hydraulického systému se vždy ujistěte, že je pracovní nástroj spuštěn na zem, a deaktivujte všechny pracovní nástroje. Pokud systém aktivujete, když pracovní nástroj není na zemi, může to mít za následek neočekávaný pohyb stroje a následný úraz nebo smrt.


Funkce Dynamic Cool Engine Elevated Idle (Dynamické zvýšení volnoběžných otáček studeného motoru – DCEEI)

Funkce DCEEI přechodně zvýší nízké volnoběžné otáčky motoru, má-li chladicí kapalina motoru teplotu nižší, než je normální provozní teplota. Zvýšením nízkých volnoběžných otáček motoru se urychlí zahřívání motoru a kapalin. Když chladicí kapalina motoru dosáhne normální provozní teploty, otáčky motoru se vrátí na nízké volnoběžné otáčky.

Pokud motor běží s nízkými volnoběžnými otáčkami dlouhodobě, bude teplota chladicí kapaliny nižší. Pokud teplota chladicí kapaliny klesne v této době pod provozní hodnotu, automaticky se zvýší volnoběžné otáčky motoru. Toto zvýšení volnoběžných otáček motoru zabrání přechlazení motoru.

Zvýšení výkonu při chladném počasí

Kryty namontované přes ventilační otvory ve dvířkách prostoru chladiče motoru napomáhají regulovat přechlazení při teplotách prostředí nižších než −15° C (5° F).

Materiály použité na kryty a metodu použitou k montáži krytů volí montér podle vlastního uvážení.

Namontujte kryty, jestliže zaznamenáte přechlazení během chodu stroje naprázdno při teplotách prostředí nižších než −15° C (5° F).

Zastavte stroj a demontujte kryty, nastanou-li následující podmínky:

  • Teplota prostředí je vyšší než −15° C (5° F).

  • Ukazatel teploty motoru signalizuje přehřátí.

  • Ukazatel teploty hydraulického oleje signalizuje přehřátí.

Montáž



    Ilustrace 1g03707408
    Typický příklad umístěná krytů na dvířkách prostoru chladiče motoru
    (1) Kryty

  1. Očistěte povrch dvířek prostoru chladiče motoru.

  2. Namontujte kryty do místa zobrazeného na ilustraci 1. Kryty musí zcela zakrývat ventilační otvory dvířek.

Caterpillar Information System:

Comm Adapter 3 and Computer Settings for Tier 4 Final Engines {1926, 7610, 7620} Comm Adapter 3 and Computer Settings for Tier 4 Final Engines {1926, 7610, 7620}
3516B Engine for the MT4400D Off-Highway Truck Turbocharger
349F and 352F Excavators Diesel Exhaust Fluid - Fill
C9 Engine Plate Locations and Film Locations
C3.3B Tier 4 Final Engines for Caterpillar Built Machines Speed/Timing Sensor
Marine Selective Catalytic Reduction (SCR) Retrofit Aftertreatment Hoses and Clamps - Inspect/Replace
Retrofit SCR Aftertreatment Maintenance Recommendations
2013/03/05 A New Procedure Is Now Used On Certain C9 Engines When Torquing The Alternator Bracket {1405}
Guidelines for Servicing Flexible Couplings on Certain C175-16 Locomotive and Petroleum Engines{3252} Guidelines for Servicing Flexible Couplings on Certain C175-16 Locomotive and Petroleum Engines{3252}
C9 Engine Belts - Inspect/Adjust/Replace
UPS 750 Uninterruptible Power Supply System Description
2013/03/13 A New Bracket and Related Components, for the Exhaust Manifold Group, Are Used on Certain C27 Industrial Engines {1059}
UPS 750 Uninterruptible Power Supply Specifications
777F, 777G, and 785D OEM Off-Highway Truck/Tractors Water Delivery System Piston Motor (Water Pump) Speed - Test
2013/03/15 A New Software Update Is Used For Certain C18 Tier 4 Engines {1901, 1920}
3516B Engine for the MT4400D Off-Highway Truck Crankcase Breather
3516B Engine for the MT4400D Off-Highway Truck Water Lines
G3516H and G3520H Generator Set Engines Cover Group (Rear Housing)
G3516H and G3520H Generator Set Engines Engine Design
Procedure to Install Water Delivery System (Factory Option) (S/N: M6J) on the 777G WTR {5612} Procedure to Install Water Delivery System (Factory Option) (S/N: M6J) on the 777G WTR {5612}
3516B Engine for the MT4400D Off-Highway Truck Cover Group (Front Housing)
3512C HD SR500 Generator Sets Generator Winding - Test
966M Tier 4 and 972M Tier 4 Wheel Loaders Power Train Torque Converter (Freewheel Stator) (Lockup) - Disassemble
G3512H and G3516H Generator Set Engines Electric Starting Motor - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.