320 GC, 320 and 323 Excavator Caterpillar


Machine Security System

Usage:

320 GC BR4

Általános tudnivalók


FIGYELMEZTETÉS

Ez a munkagép Cat® gépbiztonsági rendszerrel (MSS) lehet felszerelve, amely bizonyos körülmények esetén megakadályozza a gép beindítását.




Illusztráció 1g06223917

A Cat gépbiztonsági rendszerrel (MSS) felszerelt munkagépeket egy matrica azonosítja, amely a kezelőállásnál található. Olvassa el a következő tájékoztatót, és legyen tisztában a munkagép beállításaival. Az Ön Cat márkakereskedője segíthet azonosítani a munkagép beállításait.

A Cat gépbiztonsági rendszer (MSS) megnehezíti a munkagép nem kívánt működtetését. Amikor élesítve van, az MSS kötelezővé teszi a gépkezelő bejelentkezését a motor beindításához. A következő módszerek állnak rendelkezésre a biztonsági rendszer feloldásához, amikor a gépkezelői bejelentkezik:

  • Cat Bluetooth® kulcstartó

  • Cat myEquipment mobilalkalmazás

  • Jelszó


Illusztráció 2g06212167
Bluetooth-csatlakozások
(1) Cat Bluetooth kulcstartó (CATBTFOB)
(2) Okostelefonon lévő alkalmazás
(3) Cat Bluetooth adó-vevő berendezés (CATBTNT)

A Cat Bluetooth kulcstartó (1) egy elektronikus lapkát tartalmaz. A lapkához egyedi azonosítószám tartozik (ID). A vezetőfülkére egy Bluetooth adó-vevő berendezés van elhelyezve, amely beolvassa a kulcshoz tartozó azonosítót (ID). A Bluetooth-vevőegység modulja lefordítja a kulcstartótól kapott információt J1939 üzenetté. Ezt az üzenetet megkapja az elektronikus vezérlőmodul (ECM), amely az MSS-hez kapcsolódik. Az elektronikus vezérlőmodul (ECM) általában a munkagéphez tartozó ECM. A ECM tartalmazza az engedélyezett felhasználók kulcsainak ID-jeit.

Amikor az MSS élesítve van, az ECM ellenőrzi a kulcstartó ID-jének érvényességét. Ha a kulcs ID-je szerepel az engedélyezett kulcsok listáján az ECM-ben, és a kulcs érvényes, akkor a munkagép a szokásos módon működik. Ha a kulcs ID-je nem szerepel az engedélyezett kulcsok listáján az ECM-ben, vagy a kulcs nem érvényes, az MSS letiltva tartja a munkagép legfontosabb funkcióit.

Ha az MSS nincs beszerelve, a gépkezelő kihagyhatja a bejelentkezést, és a munkagép a szokásos módon fog működni.

Alkatrészek

A gép biztonsági rendszere (MSS) a következő alkatrészekből áll:

  • Elektronikus vezérlőmodul (ECM)

  • Cat Bluetooth kulcstartó (CATBTFOB)

  • A munkagép kijelzője

  • Bluetooth adó-vevő berendezés (CATBTNT)

  • Motorindító kapcsoló

A rendszer áttekintése

A gép biztonsági rendszerének (MSS) rendeltetése a munkagép működtetésének korlátozása. Az ECM tartalmazza a munkagéphez engedélyezett elektronikus kulcsok és jelszavak listáját a gépbiztonsági rendszerhez (MSS). Egy érvényes Bluetooth kulcstartóra, mobilalkalmazásra vagy jelszóra van szükség az MSS kioldásához. Ha az MSS ki van kapcsolva vagy nincs beszerelve, bármely gépkezelő hozzáférhet a munkagép legfontosabb funkcióihoz.

A Cat ® elektroműszerész (Cat ET) szervizeszköz segítségével lehet az ECM-et beprogramozni az engedélyezett kulcsokkal és jelszavakkal. Bluetooth eszközöket és jelszavakat a vezetőfülkében lévő kijelző segítségével lehet regisztrálni, ha a gépkezelő "mester" szintű hozzáféréssel van bejelentkezve a rendszerbe.

Amikor a motor indítókapcsolóját BE helyzetbe fordítják, a kijelző bekapcsol. Ha a Bluetooth érzékelése engedélyezve van, az adó-vevő jelet kap bármely jelen lévő Bluetooth kulcstól vagy mobilalkalmazástól. Ezután az ECM összehasonlítja ezt az ID-t az engedélyezett kulcsok listájával.

Megjegyzés Ha több eszköz van jelen, az adó-vevő az elsőként érzékelt, engedélyezett készüléket olvassa be.

Ha a kulcs azonosítója megegyezik egy engedélyezett kulcséval, a motor indítókapcsolóján lévő állapotjelző zöldre vált, és a gépbiztonsági rendszer (MSS) kiold. A kioldás lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy hozzáférjen a munkagép legfontosabb funkcióihoz.

Ha a beolvasott kulcs azonosítója nem egyezik meg az ECM-ben lévő listával, az állapotjelző színe piros marad. A gépbiztonsági rendszer (MSS) "élesített" állapotban marad, és a munkagép működésképtelen marad.

Ha az MSS nincs bekapcsolva, és a kulcs ID-je megegyezik egy engedélyezett kulcséval, megtörténik a gépkezelő azonosítása, és a gépkezelő hozzáférést kap a munkagép legfontosabb funkcióihoz. A gépkezelő el tudja menteni a konfigurációkat, és be tudja indítani a munkagépet.

Ha az MSS nincs bekapcsolva, és a beolvasott kulcs ID nem egyezik meg egy engedélyezett kulcséval, a gépkezelőnek vendégként kell bejelentkeznie. A gépkezelő nem fogja tudni menteni az egyedi konfigurációkat, de hozzáférést kap a motor beindításához.

A Bluetooth-funkció bekapcsolása

A szállítási megfontolások miatt a Bluetooth-funkció ki van kapcsolva. A következő eljárás segítségével győződjön meg arról, hogy a Bluetooth-funkció működésben van a munkagépén:

  1. Győződjön meg róla, hogy a funkció működésben van a felügyeleti rendszerben:


      Illusztráció 3g06319661

    1. A kezdőképernyőn nyomja meg a bal alsó sarokban lévő navigációs gombot, ezután válassza ki a "Setting (Beállítás)" majd a "Service (Szerviz)" lehetőséget.


      Illusztráció 4g06319664

    2. Válassza ki a "Configurations (Konfigurációk)" majd a "Radio Modul (Rádiómodul)" lehetőséget. Győződjön meg róla, hogy a "Bluetooth Power (Bluetooth áramellátása)" beállítása "ON (BE)".

  2. Győződjön meg róla, hogy a funkció működésben van a rádió képernyőjén:


      Illusztráció 5g06319669

    1. A kezdőképernyőn nyomja meg a bal alsó sarokban lévő navigációs gombot, ezután válassza ki az "Audio (Hang)" lehetőséget.


      Illusztráció 6g06319667

    2. Nyomja meg a rádió funkciólistájának menügombját, amely a jobb alsó sarokban található, majd válassza ki a "Bluetooth" lehetőséget. Győződjön meg róla, hogy a "Bluetooth" beállítása "ON (BE)".

Az eszköz párosítása a munkagéppel

Az alábbi eljárás segítségével párosítsa az eszközt a munkagéppel:



    Illusztráció 7g06319669

  1. A kezdőképernyőn nyomja meg a bal alsó sarokban lévő navigációs gombot, ezután válassza ki az "Audio (Hang)" lehetőséget.


    Illusztráció 8g06319672

  2. Nyomja meg a rádió funkciólistájának menügombját, amely a jobb alsó sarokban található, majd válassza ki a "Bluetooth" lehetőséget.


    Illusztráció 9g06319676

  3. Válassza ki a "Pairing (Párosítás)" majd a "Device Name (Eszköz neve)" lehetőséget.


    Illusztráció 10g06319681
    A munkagép neve a felügyeleti rendszerben és a gépkezelő eszköze

  4. Keresse meg az eszközt a listán, és párosítsa az eszközöket. Ügyeljen arra, hogy az eszközök a telefonján is legyenek párosítva.

    Megjegyzés Szokásos esetben az eszköz neve a telefonján "## CAT RADIO", ahol a szám "00" és "99" között van.

A kulcs azonosítójának beolvasása

A gép biztonsági rendszerének (MSS) egy érvényes jelszót kell azonosítania: Bluetooth kulcstartót ID vagy a Cat® myEquipment mobilalkalmazást ID.

Amikor a motor indítókapcsolójának gyűrűjét BE helyzetbe fordítják, az MSS ellenőrzi az esetleges jelen lévő kulcstartó vagy mobilalkalmazás ID-jét. Ha az ID megegyezik a munkagép ECM-jében tárolt valamely kulcs ID-jével, a legfontosabb ECM funkciók engedélyezetté válnak. Az engedélyezésre vonatkozó üzenet a Cat® adatkapcsolaton vagy a J1939 adatkapcsolaton keresztül a elküldésre kerül a munkagépen lévő többi ECMs számára. A munkagép ekkor a szokásos módon működik.

Megjegyzés Ha a munkagép ECM-je meghibásodott vagy eltávolították, a munkagépnek nem fognak működni azok a legfontosabb funkciói, amelyeket a többi elektronikus vezérlőmodul szabályoz.

Élesítve

Amikor az MSS élesítve van, a munkagép legfontosabb funkciói nem működnek. Az MSS kikapcsolja minden olyan alkatrészeknek az áramellátását, amelyet a kimeneti meghajtók látnak el árammal. Ekkor a munkagépet nem lehet a szokásos módon működtetni.

Az "élesített" módban két működési állapot áll rendelkezésre:

A motor indítókapcsolója gyűrűjének helyzete KI - Amikor az MSS nem kap áramot, az MSS az alapértelmezett beállítás szerint "élesített" állapotba kerül. Amikor az MSS kap áramot, és a türelmi idő lejár, az MSS visszaáll a "gépbiztonsági rendszer (MSS) élesítve" állapotra.

A motor indítókapcsolója gyűrűjének helyzete BE - Amikor a motor indítókapcsolójának gyűrűjét először állítják BE helyzetbe, a kijelző bekapcsol, és a rendszer megpróbálja érzékelni egy Bluetooth kulcs ID-jét vagy egy mobilalkalmazás ID-jét. Az ECM addig folytatja a keresést, amíg be nem olvassa egy érvényes kulcs ID-jét, vagy meg nem adnak egy jelszót. Ha a rendszer nem olvas be érvényes kulcs ID-t vagy jelszót, az MSS állapotjelzője piros marad, és az MSS élesített helyzetben marad.

Kioldott állapot

Amikor az MSS ki van oldva, engedélyezett a munkagép szokásos működtetése. A rendszer egy üzenetet küld a munkagép többi ECMs-jének a Cat adatkapcsolaton vagy a J1939 adatkapcsolaton keresztül. A munkagépet ekkor be lehet indítani. Az állapotjelzőn lévő, zöld LED kigyullad.

A munkagép zárolását többféle módon lehet kioldani:

  • érvényes jelszó használatával

  • érvényes Bluetooth kulcstartó használatával

  • a Cat® myEquipment mobilalkalmazás használatával

  • A Cat elektroműszerész (Cat ET) szervizeszköz segítségével az MSS-t áthidaló ütemezésre lehet konfigurálni, amely lehetővé teszi a munkagép működtetését a hét közben ütemezett időszakokban.

Türelmi időszak

A munkagép sikeres beindítása után türelmi időszak áll a gépkezelő rendelkezésére a munkagép leállítása után, mielőtt az MSS automatikusan élessé válik. A gépkezelőnek nem kell a rendszert manuálisan beélesítenie.

A türelmi időszak alatt a gépkezelő kulcsos azonosító vagy jelszó nélkül is be tudja indítani a munkagépet. Amikor a türelmi időszak lejár, az MSS automatikusan újra beélesedik.

Ha az MSS nem tudja beolvasni egy kulcs ID-jét, a rendszer beélesítve marad. Amikor az MSS egy érvénytelen kulcs ID-vel rendelkező kulcsot azonosít, a rendszer beélesítve marad.

A munkagép türelmi időszakát a Cat ET-vel lehet konfigurálni, amennyiben rendelkezésre áll gyári jelszó vagy "mester" szintű hozzáférés.

Navigálás a felhasználói felületet érintőképernyős kijelzőjén



Illusztráció 11g06210561
Beindítási lépések képernyői

A kijelző automatikusan bekapcsol, amikor az akkumulátorleválasztó kapcsolót BE helyzetbe állítják. A képernyőn egy üzenet arra utasítja a gépkezelőt, hogy a motor indítógyűrűjét állítsa BE helyzetbe. Amikor a motor indítógyűrűje BE helyzetben van, a kijelző a jelszó megadására szolgáló képernyőre lép.

Ha a gépkezelő nem állítja a motor indítógyűrűjét BE helyzetbe, a kijelző 1 perc múlva magától kikapcsol.

Ha az akkumulátorleválasztó kapcsoló már bekapcsolt állapotban van, és a kijelző nem világít, akkor a kijelző automatikusan bekapcsol, amikor a motor indítógyűrűjét bekapcsolják. A Cat képernyő jelenik meg egy rövid időre, majd a bejelentkezésre szolgáló billentyűzet lesz látható.

Megjegyzés A képernyőhöz ne érjen éles tárgyakkal.

A gépkezelőhöz rendelt hozzáférési szint korlátozhatja vagy megnövelheti a felhasználó szabadságát a rendszer kezelésében. A következő bekezdés ismerteti a hozzáférési szinteket

Az érintőképernyős kijelző három, gépkezelői hozzáférési szintet különböztet meg. Ezek a szintek a következők:

  • Vendég

  • Standard

  • Mester

Vendég - Ha egy gépkezelőnek nincs engedélyezett kulcsa vagy jelszava, akkor a felhasználó vendégként tud bejelentkezni. Ilyenkor egyes funkciók nem állnak rendelkezésre, például a konfigurációk mentésére vagy a gépkezelők kezelésére vonatkozó opciók. Ha a gép biztonsági rendszere (MSS) be van kapcsolva, a vendég gépkezelők nem tudják beindítani a munkagépet.

Standard - Egy standard gépkezelő a munkagép regisztrált felhasználója. Az ilyen hozzáférési szinttel rendelkező gépkezelők beindíthatják a motort, függetlenül attól, hogy az MSS be van-e szerelve. Az ilyen felhasználó elmentheti a szabályozási konfigurációt későbbi felhasználásra.

Mester - A mesteri fiókokkal a gépkezelők kezelése is végezhető az összes, a standard szinthez tartozó funkción túlmenően.

Egy "mester" szintű gépkezelő bármilyen "standard" vagy "mesteri" fiókot létrehozhat vagy eltávolíthat.

Táblázat 1
Kiválasztások és hozzáférés az érintőképernyős kijelzőhöz 
Hozzáférési szint  Gépkezelői beállítás 
Vendég  "Gépkezelői bemenet konfigurálása"
"Reakció"
"Gépkezelő megváltoztatása" 
Standard  "Gépkezelői bemenet konfigurálása"
"Reakció"
"Kezelőszervek beállítása"
"Gépkezelő megváltoztatása" 
Mester  "Gépkezelői bemenet konfigurálása"
"Reakció"
"Kezelőszervek beállítása"
"Gépkezelő megváltoztatása"
"Gépkezelő kezelése" 

Állapotjelző működése



Illusztráció 12g06215426
A motor indítókapcsolója integrált MSS-jelzővel

A gép biztonsági rendszere (MSS) egy, a vezetőfülkében található, a motor indítókapcsolójába integrált állapotjelzőt alkalmaz. Ez a jelző látható riasztást biztosít a biztonsági rendszerhez.

A gépkezelő az állapotjelző segítségével állapíthatja meg a rendszer állapotát, illetve használhatja hibaelhárításhoz.



Illusztráció 13g06226442
Állapotjelző, amikor az MSS élesítve van

Amikor az MSS élesítve van, az állapotjelző színe piros. A piros fény figyelmezteti a gépkezelőt, hogy a munkagép biztonsági rendszere élesítve van, és gépkezelői bejelentkezésre van szükség. A piros LED BEKAPCSOLVA marad, amíg a rendszer nem olvas be egy érvényes kulcsot, amikor a kulcsos kapcsoló vagy a motor indítókapcsolójának gyűrűje BE helyzetben van.



Illusztráció 14g06226444
Állapotjelző, amikor az MSS nincs élesítve vagy nincs beszerelve

Amikor az MSS nincs élesítve, az állapotjelző színe zöld. A zöld fény arról tájékoztatja a gépkezelőt, hogy egy gépkezelő be van jelentkezve a munkagépen, és a biztonsági rendszer ki van oldva. Az állapotjelző színe zöld, ha az MSS nincs beszerelve a munkagépen. Ezenfelül a zöld LED BEKAPCSOLVA marad a leállítás után a türelmi időszak lejártáig. Miután a türelmi időszak letelik, az MSS automatikusan visszaáll "élesített" módra.

Normál kulcsos kapcsolóval felszerelt munkagépek esetében külön állapotjelző áll rendelkezésre.

Gépkezelői bejelentkezés

Bármilyen felhasználó beindíthatja a motort, ha a gép biztonsági rendszere (MSS) ki van kapcsolva.

Ha az MSS működésben van, csak "standard" vagy "mesteri" szintű fiókkal lehet beindítani a munkagép motorját. A munkagép motorjának beindítása előtt a biztonsági rendszernek azonosítania kell egy regisztrált gépkezelőt. A gépkezelő a következő módszerek segítségével férhet hozzá a munkagép kijelzőjéhez:

  • Jelszó

  • Cat Bluetooth-kulcs

  • Cat® myEquipment mobilalkalmazás

Jelszó bevitele

A jelszó segítségével történő bejelentkezésre vonatkozóan lásd a következő lépéseket:



    Illusztráció 15g06180554
    (A) Ki
    (B) Be
    (1) A motor indítókapcsolójának gyűrűje
    (2) A motor indítógombja

  1. Fordítsa a motor indítókapcsolóját (1) BE helyzetbe (B).


    Illusztráció 16g06209470

  2. A monitor billentyűzetének segítségével adjon meg egy regisztrált jelszót, majd nyomja meg az "Enter (Bevitel)" gombot.

    Megjegyzés A kódot a léptetőtárcsa vagy a jobb oldali kapcsolótáblán lévő, számozott gombok segítségével is meg lehet adni.



    Illusztráció 17g06211194

  3. A jelszó megerősítéséhez válassza ki az "Enter (Bevitel)" lehetőséget. Ha a regisztrált jelszót a rendszer felismeri, a gépkezelői információk képernyője jelenik meg a kijelzőn. Ha az MSS nincs beszerelve, a rendszer 10 másodperc elteltével automatikusan továbblép a jelszó bevitelére szolgáló képernyőről. A gépkezelő vendégként lesz bejelentkezve a rendszerbe. Lásd: 17. ábra.

  4. Az "OK" kiválasztásával lépjen tovább a kijelző kezdőképernyőjére.


    Illusztráció 18g06209482

  5. Miután egy gépkezelő sikeresen bejelentkezik a rendszerbe, az "Engine Start Allowed (Motor beindítása engedélyezve)" üzenet jelenik meg a monitor tetején. A motor beindítására vonatkozó utasításokkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, Motor beindítása.

Érvénytelen jelszó



Illusztráció 19g06209472
Érvénytelen jelszó képernyője

Ha a jelszót a rendszer nem ismeri fel, a kijelző "Invalid code (Érvénytelen kód)" üzenettel tájékoztatja a felhasználót. Lásd: 19. ábra.

A gépkezelő ötször próbálkozhat az érvényes jelszó sikeres megadásával. Az ötödik sikertelen próbálkozás után a zárolási képernyő jelenik meg, és 5 percig ez marad a kijelzőn.

Megjegyzés Ha a gép biztonsági rendszere (MSS) nincs működésben, a felhasználó kiválaszthatja a "Skip Login (Bejelentkezés kihagyása)" gombot, így nem kell megvárnia a zárolási időszak végét. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd a "Bejelentkezés mellőzése" szakaszt.

Bejelentkezés mellőzése

A gépkezelő mellőzheti a bejelentkezést, ha kiválasztja a "Skip Login (Bejelentkezés kihagyása)" gombot a kijelzőn. A gépkezelő ekkor "Vendég" szintű hozzáféréssel jelentkezik be a munkagépen.

Ha az MSS nincs működésben, a gépkezelő a szokásos módon tudja beindítani a munkagépet, és megtekintheti a kijelző mindegyik képernyőjét.

Ha az MSS működésben van a munkagépen, a gépkezelő megtekintheti a kijelző mindegyik képernyőjét, de nincs jogosultsága a motor beindításához.

Bluetooth-os bevitel

Másik lehetséges módszerként Bluetooth-os gépkezelői azonosítóval is be lehet jelentkezni a munkagépen. Ahhoz, hogy a rendszer érzékelni tudjon egy Bluetooth-kulcsot, gondoskodjon róla, hogy a következő feltételek teljesüljenek:

  • A kulcsnak regisztrálva kell lennie a munkagépen.

  • A kulcsnak a vezetőfülkében kell lennie.

  • A Bluetooth-beállításnak engedélyezve kell lennie a kijelzőn.

A következő lépések szerint járjon el, amikor Bluetooth-kulcs segítségével jelentkezik be a munkagépen:



    Illusztráció 20g06180554
    (A) Ki
    (B) Be
    (1) A motor indítókapcsolójának gyűrűje
    (2) A motor indítógombja

  1. Fordítsa a motor indítókapcsolóját (1) BE helyzetbe (B).

  2. Várjon néhány másodpercig, hogy a rendszer érzékelje a kulcsot, amikor megjelenik a jelszó bevitelére szolgáló párbeszédpanel. Amikor a rendszer érzékeli a kulcsot, az "Operator Information (Gépkezelői információk)" képernyő jelenik meg.


    Illusztráció 21g06209615
    Bluetooth gépkezelői információk képernyője

  3. Válassza az "OK" gombot, ha a kijelzőn a megfelelő gépkezelő látható.


    Illusztráció 22g06209482

  4. Miután egy gépkezelő sikeresen bejelentkezik a rendszerbe, az "Engine Start Allowed (Motor beindítása engedélyezve)" üzenet jelenik meg a monitor tetején. A motor beindítására vonatkozó utasításokkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, Motor beindítása.


FIGYELMEZTETÉS

A hozzáférés automatikusan "Vendég" szintűre változik, ha a kulcsot bármikor eltávolítják a vezetőfülkéből. Ha az MSS engedélyezve van, és a motor jár, amikor a kulcsot eltávolítják a vezetőfülkéből, a gépkezelő nem tudja beindítani a motort, ha az leáll. Ahhoz, hogy újra be lehessen indítani a motort a Bluetooth-kulcs nélkül, a gépkezelőnek be kell jelentkeznie egy regisztrált fiókba az okostelefonos alkalmazással vagy egy jelszóval.


Megjegyzés Ha több Bluetooth-készülék is van a vezetőfülkében, a Bluetooth-os adó-vevő által elsőként érzékelt készüléket választja ki a rendszer aktív gépkezelőnek.

Cat® myEquipment mobilalkalmazás

A gépkezelők a Cat® myEquipment mobilalkalmazással is bejelentkezhetnek a munkagépen. Ahhoz, hogy a rendszer érzékelni tudja az alkalmazást, gondoskodjon róla, hogy a következő feltételek teljesüljenek:

  • A mobilalkalmazás MAC-címének regisztrálva kell lennie a munkagépen.

  • A mobilalkalmazásnak a vezetőfülkében kell lennie.

  • A Bluetooth-beállításnak engedélyezve kell lennie a kijelzőn és a mobileszközön.

Mielőtt továbblépne a következő műveletekre, töltse le a Cat® myEquipment mobilalkalmazást a mobileszközére.

Mobilalkalmazással történő bevitel (androidos készülékek)

Ahhoz, hogy a Cat® myEquipment mobilalkalmazással jelentkezzen be, a következő lépések szerint járjon el:



    Illusztráció 23g06180554
    (A) Ki
    (B) Be
    (1) A motor indítókapcsolójának gyűrűje
    (2) A motor indítógombja

  1. Fordítsa a motor indítókapcsolóját (1) BE helyzetbe (B).


    Illusztráció 24g06223480
    A mobil Bluetooth-funkciók kikapcsolt állapotára vonatkozó figyelmeztetés

  2. Indítsa el a Cat myEquipment mobilalkalmazást. Ha a Bluetooth ki van kapcsolva, az alkalmazás felhívja a felhasználó figyelmét arra, hogy kapcsolja be a Bluetooth-funkciókat a mobilkészülék beállításai között.


    Illusztráció 25g06214505
    Tartózkodási hely felhasználására vonatkozó párbeszédpanel

  3. Engedélyezze az alkalmazás számára, hogy hozzáférjen a tartózkodási helyhez; ehhez válassza az "Allow (Engedélyezés)" lehetőséget.


    Illusztráció 26g06214509
    Mappaelérésre vonatkozó párbeszédpanel

  4. Engedélyezze az alkalmazás számára, hogy hozzáférjen a készülék mappáihoz; ehhez válassza az "Allow (Engedélyezés)" lehetőséget.


    Illusztráció 27g06214513
    Bejelentkezési képernyő

  5. Válassza ki a "Login (Bejelentkezés)" lehetőséget.


    Illusztráció 28g06214518
    CWS bejelentkezési képernyő

  6. Adjon meg egy vállalati webes biztonsági (CWS) felhasználónevet és jelszót.


    Illusztráció 29g06214527
    Kezdőképernyő

  7. Válassza ki a kívánt munkagép nevének jobb oldalán lévő, három ponttal ellátott gombot.

    Megjegyzés A listán nem jelennek meg azok a munkagépek, amelyek már kapcsolódtak Bluetooth-on keresztül egy kulcstartó vagy mobileszköz segítségével.



    Illusztráció 30g06214603
    Csatlakoztatási menü

  8. Nyomja meg a "Connect (Csatlakoztatás)" lehetőséget ahhoz, hogy bejelentkezzen a munkagépen. Egy kapocs szimbóluma jelenik meg a három ponttal ellátott gomb alatt, és ez jelzi a sikeres csatlakozást. Ellenőrizze a vezetőfülkében lévő kijelzőn, hogy a rendszer felismerte-e az eszközt. Az "Operator Information (Gépkezelői információk)" képernyő jelenik meg a vezetőfülkében lévő kijelzőn, ha a csatlakozás sikeres volt.

  9. Válassza ki három ponttal ellátott gombot a mobilalkalmazásban, és nyomja meg a "Details (Részletek)" lehetőséget.


    Illusztráció 31g06214606
    A részleteket megjelenítő képernyő a kapocs szimbólummal

  10. Győződjön meg róla, hogy létrejött a csatlakozás a munkagéppel; ehhez keresse meg a kapocs szimbólumot a részleteket megjelenítő képernyő felső sarkában.

    Megjegyzés Ha a kapcsolódás nem sikerült, erre egy párbeszédpanel hívja fel a mobileszköz felhasználójának figyelmét. Lásd: 32. ábra. Ügyeljen arra, hogy a Bluetooth-beállítások legyenek BEKAPCSOLVA, majd próbálkozzon újra a kapcsolat létrehozásával. Ha a Bluetooth BE van kapcsolva, és nem lehet kapcsolatot létrehozni, akkor előfordulhat, hogy az alkalmazás nincs regisztrálva a munkagépen. Lásd a Tesztelés és beállítás, "Kulcs programozása" című szakaszt, vagy forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.



    Illusztráció 32g06214639
    Csatlakozási hibát jelző párbeszédpanel


    Illusztráció 33g06224324

  11. Az "OK" gomb megnyomásával lépjen a monitor főképernyőjére.


    Illusztráció 34g06209482

  12. Miután egy gépkezelő sikeresen bejelentkezik a rendszerbe, az "Engine Start Allowed (Motor beindítása engedélyezve)" üzenet jelenik meg a monitor tetején. A motor beindítására vonatkozó utasításokkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, Motor beindítása.

Mobilalkalmazással történő kilépés (androidos készülékek)

Ha a gépkezelő nem megfelelő munkagéphez csatlakozik, vagy ki akar jelentkezni a munkagépből a mobilalkalmazás segítségével, a következő lépések szerint járjon el:



    Illusztráció 35g06214606
    A részleteket megjelenítő képernyő, amikor a készülék csatlakozik a munkagéphez

  1. Navigáljon a csatlakoztatott munkagéphez tartozó "Details (Részletek)" képernyőre.


    Illusztráció 36g06214605
    A részleteket megjelenítő képernyő leválasztás után

  2. Válassza ki a "Disconnect (Leválasztás)" gombot. A képernyő frissül, és eltűnik a kapocs szimbólum, ami azt jelzi, hogy a gépkezelő kijelentkezett.

Másik lehetséges megoldásként a felhasználó a kezdőképernyőn is leválaszthatja az eszközét a munkagépről. Amikor kiválasztja a csatlakoztatott munkagép mellett lévő, három ponttal ellátott gombot, nyomja meg a "Disconnect (Leválasztás)" lehetőséget a kilépéshez.

Mobilalkalmazással történő bevitel (iOS készülékek)

Ahhoz, hogy a Cat® myEquipment mobilalkalmazással jelentkezzen be, a következő lépések szerint járjon el:



    Illusztráció 37g06180554
    (A) Ki
    (B) Be
    (1) A motor indítókapcsolójának gyűrűje
    (2) A motor indítógombja

  1. Fordítsa a motor indítókapcsolóját (1) BE helyzetbe (B).

  2. Ügyeljen arra, hogy a Bluetooth-felismerés legyen bekapcsolva a vezetőfülkében lévő kijelzőn.

  3. Nyissa meg a Cat myEquipment mobilalkalmazást a regisztrált okostelefonon.


    Illusztráció 38g06214922
    Bluetooth bekapcsolására szolgáló képernyő

  4. Válassza ki az "OK"-lehetőséget a Bluetooth-engedélyek megadásához.


    Illusztráció 39g06214872
    Bejelentkezési képernyő

  5. Válassza ki a "Login (Bejelentkezés)" lehetőséget.


    Illusztráció 40g06214875
    CWS (Caterpillar Web Security, Caterpillar webes biztonság) bejelentkezési képernyő

  6. Adjon meg egy vállalati webes biztonsági (CWS) felhasználónevet és jelszót.


    Illusztráció 41g06214900
    Kezdőképernyő

  7. Válassza ki a kívánt munkagép nevének jobb oldalán lévő, három ponttal ellátott gombot.

    Megjegyzés A listán nem jelennek meg azok a munkagépek, amelyek már kapcsolódtak Bluetooth-on keresztül egy kulcstartó vagy mobileszköz segítségével.



    Illusztráció 42g06214904
    Csatlakoztatási menü

  8. Nyomja meg a "Connect (Csatlakoztatás)" lehetőséget ahhoz, hogy bejelentkezzen a munkagépen. Egy kapocs szimbóluma jelenik meg a három ponttal ellátott gomb alatt, és ez jelzi a sikeres csatlakozást. Ellenőrizze a vezetőfülkében lévő kijelzőn, hogy a rendszer felismerte-e az eszközt. Az "Operator Information (Gépkezelői információk)" képernyőnek meg kell jelennie.


    Illusztráció 43g06214908
    A részleteket megjelenítő képernyő, amikor a készülék csatlakozik a munkagéphez

  9. Válassza ki három ponttal ellátott gombot a mobilalkalmazásban, és nyomja meg a "Details (Részletek)" lehetőséget. Amikor a munkagép csatlakoztatva van, a jobb felső sarokban egy felirat jelzi a munkagép és a mobileszköz közötti Bluetooth-állapotot.

    Megjegyzés Ha a kapcsolódás nem sikerült, erre egy párbeszédpanel hívja fel a mobileszköz felhasználójának figyelmét. Lásd: 44. ábra. Ügyeljen arra, hogy a Bluetooth-beállítások legyenek BEKAPCSOLVA, majd próbálkozzon újra a kapcsolat létrehozásával. Ha a Bluetooth BE van kapcsolva, és nem lehet kapcsolatot létrehozni, akkor előfordulhat, hogy az alkalmazás nincs regisztrálva a munkagépen. Lásd a Tesztelés és beállítás, "Kulcs programozása" című szakaszt, vagy forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.



    Illusztráció 44g06214907
    Csatlakozási hibát jelző párbeszédpanel


    Illusztráció 45g06224324

  10. Az "OK" gomb megnyomásával lépjen a monitor főképernyőjére.


    Illusztráció 46g06209482

  11. Miután egy gépkezelő sikeresen bejelentkezik a rendszerbe, az "Engine Start Allowed (Motor beindítása engedélyezve)" üzenet jelenik meg a monitor tetején. A motor beindítására vonatkozó utasításokkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, Motor beindítása.

Mobilalkalmazással történő kilépés (iOS készülékek)

Ha a gépkezelő nem megfelelő munkagéphez csatlakozik, vagy ki akar jelentkezni a munkagépből a mobilalkalmazás segítségével, a következő lépések szerint járjon el:



    Illusztráció 47g06214908
    A részleteket megjelenítő képernyő, amikor a készülék csatlakozik a munkagéphez

  1. Navigáljon a csatlakoztatott munkagép "Details (Részletek)" képernyőjére.


    Illusztráció 48g06214911
    A munkagép részleteit jelző oldal

  2. Válassza ki a "Disconnect (Leválasztás)" gombot. A képernyő frissül, és eltűnik a kapocs szimbólum, ami azt jelzi, hogy a gépkezelő kijelentkezett.

Másik lehetséges megoldásként a felhasználó a kezdőképernyőn is leválaszthatja az eszközét a munkagépről. Amikor kiválasztja a csatlakoztatott munkagép mellett lévő, három ponttal ellátott gombot, nyomja meg a "Disconnect (Leválasztás)" lehetőséget a kilépéshez.

A motor indítókapcsolójának hibaelhárítása

Táblázat 2
Kapcsoló állapota  Lehetséges ok  Megoldás 
A motor indítókapcsolója nem világít.  A motorindítás kiegészítő áramforrása nincs bekapcsolva.  Fordítsa el a motor indítókapcsolójának gyűrűjét BE helyzetbe. 
Az energiatakarékos üzemmód bekapcsolt. Fordítsa el KI, majd újra BE helyzetbe a motor indítókapcsolójának gyűrűjét, majd próbálkozzon az újraindítással. 
A motor indítókapcsolójának színe zöld.  Az indítási rendszer egy alkatrésze meghibásodott.  Forduljon a Cat márkakereskedőjéhez. 
A motor indítókapcsolójának színe piros.  A munkagép reteszelésének feltételei nem állnak fenn.  A hidraulikus reteszelés LEZÁRT helyzetben van. 
A motor leállt a motor indítókapcsolójához tartozó gyűrű elfordítása nélkül. Fordítsa el KI, majd újra BE helyzetbe a motor indítókapcsolójának gyűrűjét, majd próbálkozzon az újraindítással. 
A gépkezelő nincs engedélyezve (jelszavas bejelentkezés). Adja hozzá a gépkezelőt a munkagép engedélyezett felhasználóinak listájához. 
Változtassa meg a gépkezelő vendég-üzemmódját a kijelző segítségével.
A gépkezelő nincs engedélyezve (Bluetooth-kulcs). Adja hozzá a gépkezelőt a munkagép engedélyezett felhasználóinak listájához. 
Cserélje ki a kulcstartó elemét.
Ügyeljen arra, hogy legalább 4.5 m (15 ft) legyen minden más, Bluetooth-szal felszerelt munkagéptől.
Másik megoldásként lépjen be a kijelző jelszavával, vagy forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.
A gépkezelő nincs engedélyezve (myEquipment alkalmazás) Adja hozzá a gépkezelőt a munkagép engedélyezett felhasználóinak listájához. 
Ügyeljen arra, hogy legalább 4.5 m (15 ft) legyen minden más, Bluetooth-szal felszerelt munkagéptől.
Kapcsolja be a telefonon a Bluetooth-t, és csatlakoztassa a myEquipment alkalmazást.
Váltsa át a Bluetooth-rendszer
bekapcsolási állapotát bekapcsoltra (Cat márkakereskedő)
Forduljon a helyi Cat márkakereskedőhöz, ha nem látható a munkagép Bluetooth-eszköze.

Caterpillar Information System:

336 and 336 GC Excavator Selective Catalytic Reduction Warning System
C9.3B Engines for Caterpillar Built Machines Engine Oil Pressure Sensor - Remove and Install
320 GC, 320 and 323 Excavator Machine Systems Specifications Relief Valve (Line)
C9.3B Engines for Caterpillar Built Machines Coolant Temperature Sensor - Remove and Install
C27 and C32 Tier 4 Final Marine Engines Valve Mechanism Cover
Bluetooth Operator ID and Machine Security System (MSS) Configuration - Machine Security System
C9.3B Engines for Caterpillar Built Machines Atmospheric Pressure Sensor - Remove and Install
Troubleshooting Procedure for Seat Belt Retraction on Certain Wheel Loaders {7307, 7312, 7327} Troubleshooting Procedure for Seat Belt Retraction on Certain Wheel Loaders {7307, 7312, 7327}
A New Troubleshooting Procedure Is Now Available for the Seat Belt Retraction on Certain Wheel Loaders {7307, 7312, 7327} A New Troubleshooting Procedure Is Now Available for the Seat Belt Retraction on Certain Wheel Loaders {7307, 7312, 7327}
320 GC, 320 and 323 Excavator Joystick Controls
Improved Routing for Breather Pipe Is Now Used on Certain Wheel Feller Bunchers and Wheel Skidders {1317} Improved Routing for Breather Pipe Is Now Used on Certain Wheel Feller Bunchers and Wheel Skidders {1317}
C9.3B Aftertreatment Systems Sensor Signal (Analog, Active) - Test - Aftertreatment
320 GC, 320 and 323 Excavator Machine Systems Specifications Boom Cylinder
A New O-Ring Seal in the Implement Lines group is Now Used on Certain 631K and 637K Wheel Tractor-Scrapers {5051, 5057} A New O-Ring Seal in the Implement Lines group is Now Used on Certain 631K and 637K Wheel Tractor-Scrapers {5051, 5057}
C9.3B Engines for Caterpillar Built Machines Crankcase Pressure Sensor - Remove and Install
990K Wheel Loader and 844K Wheel Dozer Machine Systems Piston Pump (Brake, Steering) - Disassemble
990K Wheel Loader and 844K Wheel Dozer Machine Systems Piston Pump (Brake, Steering) - Assemble
320 GC, 320 and 323 Excavator Machine Systems Boom System - Smart BoomHydraulic System) (If Equipped
320 GC, 320 and 323 Excavator Machine Systems Boom System - Variable Angle (VA) Boom Hydraulic System) (If Equipped
Soot Sensor on Certain C4.4 and C7.1 Engines {108D, 108F, 108U} Soot Sensor on Certain C4.4 and C7.1 Engines {108D, 108F, 108U}
C27 and C32 Tier 4 Final Marine Engines Fuel Filter (Primary)
992K Wheel Loader Systems Aftercooler - Air
C27 and C32 Tier 4 Final Marine Engines Fuel Filter Base
992K Wheel Loader Systems Axle Mounting
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.