C4.4 (Mech) Industrial Engine Caterpillar


Fuel Related Components in Cold Weather

Usage:

C4.4 2L2

Rezervoarele de combustibil

Condensul se poate forma în rezervoarele de combustibil parţial umplute. Umpleţi rezervoarele de combustibil după exploatarea motorului.

Rezervoarele de combustibil trebuie să dispună de dotări pentru drenarea apei şi a sedimentelor de pe fundul rezervoarelor. Unele rezervoare de combustibil utilizează conducte de alimentare care permit depunerea apei şi a sedimentelor înainte de capătul conductei de alimentare cu combustibil.

Unele rezervoare de combustibil utilizează conducte de alimentare care preiau combustibilul direct de pe fundul rezervorului. Dacă motorul este prevăzut cu un astfel de sistem, întreţinerea regulată a filtrului sistemului de combustibil este importantă.

Drenaţi apa şi sedimentele din orice rezervor de depozitare a combustibilului la următoarele intervale: săptămânal, la schimburile de ulei şi la realimentarea rezervorului de combustibil. Acest lucru va contribui la împiedicarea pompării apei şi/sau a sedimentelor din rezervorul de depozitare a combustibilului în rezervorul de combustibil al motorului.

Filtrele de combustibil

Este posibil să fie instalat un filtru principal de combustibil între rezervorul de combustibil şi admisia de combustibil a motorului. După ce schimbaţi filtrul de combustibil, amorsaţi întotdeauna sistemul de combustibil pentru a elimina bulele de aer din acesta. Consultaţi Manualul de operare şi întreţinere, secţiunea Întreţinere pentru informaţii suplimentare despre amorsarea sistemului de combustibil.

Valoarea nominală în microni şi amplasarea unui filtru principal de combustibil sunt importante pentru exploatarea în sezonul rece. Filtrul principal de combustibil şi conducta de alimentare cu combustibil sunt cele mai comune componente care sunt afectate de combustibilul rece.

Încălzitoarele de combustibil

Încălzitoarele de combustibil preîntâmpină înfundarea filtrelor de combustibil în sezonul rece din cauza cerii. Trebuie să se instaleze un încălzitor de combustibil în sistemul de combustibil, înainte de filtrul principal de combustibil.

Următoarele încălzitoare de combustibil sunt recomandate pentru motoarele Caterpillar:

  • Ansamblu de încălzitoare de combustibil 7C-3557

  • Kit de încălzitoare 7C-3558

Pentru informaţii suplimentare despre încălzitoarele de combustibil, consultaţi reprezentantul Caterpillar.

Deconectaţi încălzitorul de combustibil în sezonul cald.

Notă La acest motor, trebuie să se utilizeze încălzitoare de combustibil care sunt controlate de regulatorul de temperatură a apei sau încălzitoare de combustibil cu autoreglare. Încălzitoarele de combustibil care nu sunt controlate de regulatorul de temperatură a apei pot încălzi combustibilul în exces la 65 °C (149 °F). Poate surveni o reducere a puterii motorului dacă temperatura de alimentare cu combustibil depăşeşte 37 °C (100 °F).

Notă Încălzitoarele de combustibil de tip schimbătoare de căldură trebuie să fie prevăzute cu o conductă de deviere pentru a preîntâmpina supraîncălzirea combustibilului la exploatarea în sezonul cald.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.