C4.4 (Mech) Industrial Engine Caterpillar


General Hazard Information

Usage:

C4.4 2L2


Ilustraţie 1g00102517

Înainte de a efectua lucrări de service sau reparaţii la motor, ataşaţi o etichetă de avertizare "Nu operaţi" sau o etichetă de avertizare similară la contactul de pornire sau la comenzi. Aceste etichete de avertizare (Instrucţiunea specială, SEHS7332) sunt disponibile la reprezentantul dvs. Caterpillar. Fixaţi etichetele de avertizare la motor şi la fiecare staţie de comandă a operatorilor. Deconectaţi comenzile de pornire la momentul corespunzător.

Nu lăsaţi personalul neautorizat pe motor sau în jurul motorului când se efectuează lucrări de întreţinere la motor.

Gazele de eşapament conţin produşi de combustie, care pot fi nocivi pentru sănătate. Întotdeauna porniţi şi operaţi motorul într-o zonă bine aerisită. Dacă motorul se află într-un spaţiu închis, ventilaţi gazele de eşapament ale motorului la exterior.

Scoateţi cu atenţie următoarele piese. Pentru a nu permite pulverizarea sau împroşcarea lichidelor sub presiune, ţineţi o cârpă peste piesa scoasă.

  • Capace gură de umplere

  • Armături de ungere

  • Robinete de presiune

  • Supape de aerisire

  • Dopuri de drenaj

Scoateţi capacele cu atenţie. Slăbiţi treptat, însă nu scoateţi ultimele două şuruburi sau piuliţe amplasate la capetele opuse ale capacului sau dispozitivului. Înainte de a scoate ultimele două şuruburi sau piuliţe, desprindeţi capacul pentru a elibera presiunea din arcuri sau alte tipuri de presiune.



Ilustraţie 2g00702020

  • Purtaţi cască dură de protecţie, ochelari de protecţie şi alte echipamente de protecţie în conformitate cu cerinţele.

  • Când se intervine în jurul unui motor în funcţiune, purtaţi dispozitive de protecţie auditivă, pentru a evita afectarea auzului.

  • Nu purtaţi haine largi sau bijuterii, care se pot agăţa de comenzi sau de alte piese ale motorului.

  • Asiguraţi-vă că toate apărătorile de protecţie şi toate capacele sunt fixate la locurile lor pe motor.

  • Nu depozitaţi niciodată lichide pentru întreţinere în recipiente de sticlă. Recipientele din sticlă se pot sparge.

  • Utilizaţi cu grijă toate soluţiile de curăţare.

  • Raportaţi toate reparaţiile necesare.

Cu excepţia cazurilor în care există instrucţiuni contrare, efectuaţi întreţinerea în următoarele situaţii:

  • Motorul se opreşte. Asiguraţi-vă că motorul nu poate fi pornit.

  • Deconectaţi bateriile, atunci când se efectuează operaţii de întreţinere sau când efectuaţi reparaţii la sistemul electric. Deconectaţi conductorii de masă ai bateriei. Înfăşuraţi conductorii cu bandă adezivă, pentru a preveni formarea de scântei.

  • Nu încercaţi să efectuaţi reparaţii care nu au fost pe deplin înţelese. Utilizaţi uneltele adecvate. Înlocuiţi orice echipament deteriorat sau reparaţi echipamentul.

Aerul presurizat şi apa sub presiune

Aerul comprimat şi/sau apa sub presiune poate tâşni, antrenând murdăria şi apa fierbinte. Aceasta poate cauza vătămări corporale.

Când se foloseşte aer presurizat şi/sau apă sub presiune pentru curăţare, purtaţi haine de protecţie, pantofi de protecţie şi protecţie pentru ochi. Protecţia ochilor include ochelari sau mască de protecţie.

Presiunea maximă a aerului în scopuri de curăţare trebuie să fie sub 205 kPa (30 psi). Presiunea maximă a apei în scopuri de curăţare trebuie să fie sub 275 kPa (40 psi).

Penetrarea de lichid

În circuitul hidraulic, presiunea se menţine destul de multă vreme după ce motorul a fost oprit. Presiunea poate face ca fluidul hidraulic sau repere precum buşoanele la conducte să scape, dacă presiunea nu este eliberată în mod corect.

Nu îndepărtaţi vreo componentă hidraulică sau piesă până când presiunea nu a fost eliberată, în caz contrar se pot produce accidente de personal. Nu demontaţi vreo componentă hidraulică sau piesă până când presiunea nu a fost eliberată, în caz contrar se pot produce accidente de personal. Consultaţi informaţiile OEM pentru procedurile necesare pentru a elibera presiunea hidraulică.



Ilustraţie 3g00687600

Folosiţi întotdeauna o scândură sau o bucată de carton, atunci când verificaţi scurgerile. Lichidul scurs aflat sub presiune poate penetra ţesuturile. Penetrarea de lichid poate cauza vătămări corporale grave sau eventual decesul. O scurgere printr-o fisură de dimensiuni mici poate cauza vătămări corporale grave. Dacă pătrunde lichid în piele, trebuie să beneficiaţi imediat de tratament. Solicitaţi tratament din partea unui doctor familiarizat cu acest tip de vătămare corporală.

Controlul vărsării de lichide

Trebuie acordată o deosebită grijă controlului lichidelor conţinute, în timpul inspecţiei, întreţinerii, testării, reglării sau reparaţiilor motorului. Înainte de a deschide vreun compartiment sau de a demonta vreo componentă care conţine lichide, pregătiţi recipiente corespunzătoare pentru colectarea lichidelor.

Consultaţi Publicaţia specială, NENG2500, "Catalogul uneltelor de service ale reprezentantului" pentru următoarele articole:

  • Unelte adecvate pentru colectarea de fluide şi echipament adecvat pentru colectarea de fluide

  • Unelte adecvate pentru depozitarea de fluide şi echipament adecvat pentru depozitarea de fluide

Eliminaţi toate fluidele conform legislaţiei locale.

Informaţii referitoare la azbest



Ilustraţie 4g00702022

Echipamentele şi piesele de schimb Caterpillar livrate de Caterpillar nu conţin azbest. Caterpillar recomandă utilizarea numai a pieselor de schimb originale Caterpillar. Respectaţi următoarele indicaţii atunci când mânuiţi piese de schimb care conţin azbest sau când mânuiţi reziduuri de azbest.

Procedaţi cu atenţie. Evitaţi inhalarea prafului generat în urma mânuirii componentelor care conţin fibre de azbest. Inhalarea prafului poate fi periculoasă pentru sănătatea dumneavoastră. Componentele care ar putea conţine azbest sunt plăcuţele de frână, benzile de frână, materialele de căptuşire, plăcile de ambreiaj şi unele garnituri. Azbestul folosit în aceste componente este de obicei fixat într-o răşină sau sigilat în vreun mod. Mânuirea azbestului nu este periculoasă în sine, câtă vreme nu se generează praf suspendat în aer, ce conţine particule de azbest.

Dacă este prezent praf ce ar putea conţine azbest, trebuie respectate mai multe indicaţii:

  • Nu folosiţi niciodată aer comprimat pentru curăţare.

  • Evitaţi perierea materialelor care conţin azbest.

  • Evitaţi măcinarea materialelor care conţin azbest.

  • Folosiţi o metodă umedă pentru a curăţa materialele care conţin azbest.

  • Se poate folosi şi un aspirator echipat cu un filtru de particule de mare eficienţă (HEPA).

  • Folosiţi ventilaţie cu evacuare la efectuarea de lucrări permanente de prelucrare.

  • Dacă nu există niciun alt mijloc de a controla praful, purtaţi o mască de gaze aprobată.

  • Respectaţi regulile şi reglementările aplicabile pentru locul de muncă respectiv. În Statele Unite ale Americii, respectaţi reglementările Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Aceste reglementări OSHA pot fi găsite în "29 CFR 1910.1001".

  • Respectaţi reglementările de mediu pentru eliminarea azbestului.

  • Feriţi-vă de locurile unde ar putea exista particule de azbest în aer.

Eliminarea deşeurilor în mod corespunzător



Ilustraţie 5g00706404

Eliminarea necorespunzătoare a deşeurilor poate afecta mediul înconjurător. Lichidele potenţial periculoase trebuie eliminate conform normelor locale.

Folosiţi întotdeauna containere etanşe la drenarea lichidelor. Nu deversaţi deşeuri pe sol, în canale de colectare sau în surse de apă de orice tip.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.