D-Series and D2-Series Compact Track Loaders (CTL), Multi-Terrain Loaders (MTL), and Skid Steer Loaders (SSL) Caterpillar


Alert Indicators

Usage:

242D A9W
A riasztásjelzők a jobb oldali kijelzőn találhatók.

Megjegyzés Előfordulhat, hogy az Ön munkagépe nem rendelkezik az itt ismertetett valamennyi jelzővel.



Illusztráció 1g02817376
Bal oldal

1 - Dízel részecskeszűrő

2 - Cat intelligens vízszintezőTM (ILEV, Intelligent Leveling) rendszer

3 - Vezetőriasztás

4 - Rendszer feszültsége

5 - Rögzítőfék

6 - Gépkezelő jelenléte

7 - Kiegészítő, nagy hidraulikus áramlás

8 - Folyamatos áramlás

9 - Munkaeszköz-rendszer

  • PIROS Munkaeszköz-reteszelés

  • SÁRGA Zárószerkezet áthidalása

10 - Hidraulikarendszer

  • PIROS Hidraulika hőmérséklete

  • SÁRGA A hidraulikaszűrő megkerülése

11 - Hidegindítási segítség

12 - Motorállapot jelzője

  • PIROS Hűtőfolyadék hőmérséklete

  • PIROS Olajnyomás

  • SÁRGA Levegőszűrő jelzője

13 - Lopásgátló biztonsági rendszer

14 - Kétsebességes jelző

15 - Kúszási vezérlőmód jelzője

16 - Gémlengés-csillapító

17 - Cat vezérlési séma

18 - H-vezérlési séma

1 - Dízel részecskeszűrő Ez a riasztás akkor kapcsol be, amikor a dízel részecskeszűrőnek regenerálásra van szüksége. Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Dízel részecskeszűrő regenerálása".

Megjegyzés Az EU Stage V előírásainak megfelelő kibocsátásszabályozási rendszerrel felszerelt munkagépek esetében ez a riasztásjelző jelzi a rendszerhibát is. Az érintett típusokkal és a részletekkel kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Dízel részecskeszűrő regenerálása", "Az EU Stage V előírásainak megfelelő kibocsátásszabályozási rendszer".

2 - Cat intelligens vízszintező TM (ILEV, Intelligent Leveling) rendszer Ez a riasztásjelző kigyullad, amikor az ILEV-rendszer BE van kapcsolva. Ez a riasztásjelző kétszer felvillan, amikor a felhasználó által kiválasztott munkaeszköz célszöge meghatározásra kerül. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Gépkezelő kezelőszervei, bal oldali kezelőszervek, Cat intelligens vízszintező TM (ILEV, Intelligent Leveling) rendszer kapcsolója".

3 – Vezetőriasztás Ez a riasztásjelző akkor aktiválódik, ha olyan probléma merül fel, amely a gépkezelő figyelmét igényli.

Megjegyzés Az EU Stage V előírásainak megfelelő kibocsátásszabályozási rendszerrel felszerelt munkagépek esetében ez a riasztásjelző jelzi a rendszerhibát is. Az érintett típusokkal és a részletekkel kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Dízel részecskeszűrő regenerálása", "Az EU Stage V előírásainak megfelelő kibocsátásszabályozási rendszer".

Megjegyzés Egyéb világító riasztásjelzők vagy a mérőműszerek segíthetnek a problémák okának kiderítésében.

A jelzőnek három súlyossági szintje van:

1. szint - Ha a riasztásjelző folyamatosan világít, állítsa le a munkagépet az első alkalmas helyen. Ellenőrizze a következőket, mielőtt a Cat márkakereskedőjéhez fordul.

  • Gondoskodjon róla, hogy a munkagép legyen megfelelően felmelegedve. Tanulmányozza a Motor indítása című szakaszt, ahol magyarázatot talál azokra a motorral kapcsolatos vagy környezeti körülményekre, amelyek ezt kiválthatják.

  • Ha a motorállapot riasztásjelzője BOROSTYÁNSÁRGA, előfordulhat, hogy víz van az üzemanyagban. Engedje le a vizet az üzemanyagból/vízleválasztóból. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: "Használati és karbantartási kézikönyv" , Üzemanyagrendszer főszűrője (vízleválasztó) - leeresztés.

  • Ha a motorállapot riasztásjelzője BOROSTYÁNSÁRGA, előfordulhat, hogy a motor levegőszűrője eltömődött. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: "Használati és karbantartási kézikönyv", A motor-levegőszűrő primer betétjének tisztítása és cseréje.

  • Ha a hidraulikarendszer riasztásjelzője BOROSTYÁNSÁRGA, az olaj megkerüli a szűrőt. Ellenőrizze, hogy a hidraulikaolaj szűrője nem tömődött-e el. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: "Használati és karbantartási kézikönyv" , Hidraulikarendszer olajszűrője - csere. Lásd még: Olajszűrő - ellenőrzés.

  • Ellenőrizze az akkumulátorfeszültséget, és ügyeljen arra, hogy a generátor és a vezetékelés megfelelő legyen.

2. szint - Ha a riasztásjelző villog, és nincs hangjelzéses riasztás, akkor az alkatrészek súlyosan megrongálódhatnak. Állítsa le a munkagépet az első alkalmas helyen, és ellenőrizze a következőket, mielőtt a Cat márkakereskedőjéhez fordul.

  • Ha a motorállapot riasztásjelzője PIROS, és a motor maximális fordulatszáma lecsökken, előfordulhat, hogy víz van az üzemanyagban. Engedje le a vizet az üzemanyagból/vízleválasztóból. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: "Használati és karbantartási kézikönyv" , Üzemanyagrendszer főszűrője (vízleválasztó) - leeresztés.

  • Ha a motorállapot riasztásjelzője PIROS, és a motor maximális fordulatszáma lecsökken, előfordulhat, hogy a motor levegőszűrője eltömődött. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: "Használati és karbantartási kézikönyv", A motor-levegőszűrő primer betétjének tisztítása és cseréje.

  • Ellenőrizze az akkumulátorfeszültséget, és ügyeljen arra, hogy a generátor és a vezetékelés megfelelő legyen.

  • Ha a munkagép fel van szerelve dízelrészecske-szűrővel, vigye a munkagépet biztonságos helyre, és működtesse a rögzítőféket. Ha a motor fordulatszáma rövid időn belül megnő, várjon, amíg a munkagép be nem fejezi a regenerálási ciklust. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: "Használati és karbantartási kézikönyv", Dízelrészecske-szűrő regenerálása.

  • Ha az SCR-figyelmeztetés (Selective Catalytic Reduction, szelektív katalitikus redukció) riasztásjelzője PIROS és villog, ellenőrizze a dízel kipufogó folyadék szintjét. Lásd: Dízel kipufogó folyadék betöltése. A különböző szintű SCR-figyelmeztetések magyarázatával kapcsolatban lásd: Szelektív katalitikus redukció - figyelmeztetési rendszer.

  • Előfordulhat, hogy a munkagép egyik érzékelője meghibásodott vagy kimozdult a helyéről. Lánctalpas munkagépek esetében ellenőrizze, hogy a hajtómotor sebességérzékelő vezetékéhez menő vezetékek nem rongálódtak-e meg. Átfogó hibaelhárítási segítséget a Cat márkakereskedőjétől kaphat.

3. szint - Ha a riasztásjelző villog, és hangjelzéses riasztás is hallható, akkor a gépkezelő megsérülhet, vagy az alkatrészek súlyosan megrongálódhatnak. Azonnal állítsa le a munkagépet, és ellenőrizze a következőket, mielőtt a Cat márkakereskedőjéhez fordul:

  • Ellenőrizze a motorolajat. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, Motorolaj szintjének ellenőrzése Ha a motorállapot riasztásjelzője PIROS, előfordulhat, hogy a motor olajszűrője eltömődött. Lásd: Motorolaj és szűrő cseréje Lásd még: Olajszűrő - ellenőrzés.

  • Ha a motorállapot riasztásjelzője PIROS, előfordulhat, hogy a motorhűtő-folyadék hőmérséklete magas. Tisztítsa meg a motor hűtőjét, csökkentse a motor terhelését, és várjon, amíg a motor le nem hűl. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv , Hűtőtömb tisztítása.

  • Ha a hidraulikarendszer riasztásjelzője PIROS, a hidraulikaolaj hőmérséklete magas. Ellenőrizze a hidraulikaolaj szintjét. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, Hidraulikarendszer olajszintjének ellenőrzése. Tisztítsa meg a hidraulikaolaj hűtőjét, csökkentse a hidraulikus terhelést, és várjon, amíg a rendszer le nem hűl. Lásd: Hűtőtömb tisztítása.

  • Ha az SCR-figyelmeztetés (Selective Catalytic Reduction, szelektív katalitikus redukció) riasztásjelzője PIROS és villog, ellenőrizze a dízel kipufogó folyadék szintjét. Lásd: Dízel kipufogó folyadék betöltése. A különböző szintű SCR-figyelmeztetések magyarázatával kapcsolatban lásd: Szelektív katalitikus redukció - figyelmeztetési rendszer.

  • Előfordulhat, hogy a munkagép egyik érzékelője meghibásodott vagy kimozdult a helyéről. Lánctalpas munkagépek esetében ellenőrizze, hogy a hajtómotor sebességérzékelőihez menő vezetékek nem rongálódtak-e meg. Átfogó hibaelhárítási segítséget a Cat márkakereskedőjétől kaphat.

4 – Rendszer feszültsége Ez a riasztásjelző világít, ha hiba van az elektromos rendszerben. Ha ez a riasztásjelző bekapcsol, a rendszer feszültsége túl magas vagy túl alacsony a munkagép normál működtetéséhez.

Ha nagy az elektromos terhelés, a motor fordulatszáma pedig alacsony alapjárati fordulatszám környékén van, növelje a motor fordulatszámát magas alapjárati fordulatszámra, hogy a generátor nagyobb teljesítményt nyújtson. Ha az elektromos rendszer riasztásjelzője egy percen belül kialszik, az elektromos rendszer valószínűleg megfelelően működik. Ilyenkor azonban továbbra is előfordulhat, hogy alacsony motorfordulatszám mellett az elektromos rendszer időnként túlterhelt lesz.

Növelje a motor alapjárati fordulatszámát a szabályozókarral, hogy ellensúlyozza a rendszer nagyobb elektromos terhelését.

Ha ezen eljárás elvégzése után nem kapcsol ki a riasztásjelző, a munkagépet állítsa le egy megfelelő helyen. Vizsgálja meg az okot (laza generátorszíj, hibás generátorszíj, rossz akkumulátor).

5 – Rögzítőfék Ez a riasztásjelző akkor világít, ha a rögzítőfék be van kapcsolva. A riasztásjelzőnek be kell kapcsolnia az indítás alatt. A riasztásjelzőnek ki kell aludnia a rögzítőfék kioldásakor.

6 - Gépkezelő jelenléte Ez a riasztásjelző akkor világít, ha a kartámaszok FELEMELT helyzetben vannak. A riasztásjelző világítani kezd, amikor a gépkezelő feláll az ülésből. A riasztásjelzőnek ki kell aludnia, ha a gépkezelő benne ül az ülésben és a kartámaszok LEENGEDETT helyzetben vannak.

7 – Kiegészítő, nagy hidraulikus áramlás Ez a riasztásjelző akkor világít, ha a nagy áramlású hidraulikarendszer működésben van.

8 – Folyamatos áramlás Ez a riasztásjelző akkor villog, amikor a munkagép "Folyamatos áramlás kész" üzemmódban van. Ez a riasztásjelző akkor világít, amikor be van kapcsolva a folyamatos áramlás.

9 – Munkaeszköz-rendszer

  • Ez a riasztásjelző pirosan világít, ha munkaeszköz-reteszelés aktiválva van.

  • Ez a riasztásjelző sárgán világít, ha a zárószerkezet áthidalása aktiválva van.

10 – Hidraulikarendszer

  • Ez a riasztásjelző pirosan világít és hangjelzés is megszólal, ha a hidraulikaolaj hőmérséklete túl magas. Ha ez a jelző világítani kezd, azonnal állítsa le a gépet. Állítsa le a motort és keresse meg a problémát.

  • Ez a jelző sárgán világít, ha a hidraulikaolaj-szűrő nem megfelelően működik. Állítsa le a gépet és cserélje ki az olajszűrőt. A jelző addig továbbra is világít, amíg fel nem melegszik a hidraulikaolaj. Ne működtesse a gépet, amíg a jelző ki nem alszik.

11 – Hidegindítási segítség Amikor a motorindító kapcsoló a BE állásban van, ez a riasztásjelző akkor világít, ha a hidegindítási segítség aktiválva van. A fűtésről bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Motorindítás"
.

12 – Motorállapot jelzője Ez a riasztásjelző akkor lép működésbe, ha olyan probléma merül fel, amely a gépkezelő figyelmét igényli.

Megjegyzés Egyéb világító riasztásjelzők vagy a mérőműszerek segíthetnek a problémák okának kiderítésében.

A jelzőnek három súlyossági szintje van:

  • 1. szint – Ha a riasztásjelző folyamatosan világít, állítsa le a munkagépet az első alkalmas helyen. Ez a riasztás a levegőszűrő jelzője. Állítsa le a gépet, és végezze el a levegőszűrő karbantartását.

  • 2. szint – Ha a riasztásjelző villog, de nincs hallható riasztójelzés, akkor súlyos alkatrész-károsodás történhet. Módosítsa az üzemeltetését vagy végezze el a jelzett karbantartást.

  • 3. szint – Ha a riasztásjelző villog és riasztójelzés is hallható, akkor a gépkezelő megsérülhet, vagy súlyos alkatrész-károsodás történhet. Azonnal állítsa le a gépet és a motort.

13 - Lopásgátló biztonsági rendszer Ez a riasztásjelző akkor világít, amikor a lopásgátló biztonsági rendszer működésben van. A biztonsági rendszerre vonatkozó további részletekkel kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Lopásgátló biztonsági rendszer".

14 - Kétsebességes jelző Ez a riasztásjelző akkor világít, amikor a kétsebességes haladási üzemmód működésben van.

15 - Kúszási vezérlőmód jelzője Ez a riasztásjelző akkor világít, amikor a kúszási vezérlőmód működésben van.

16 – Gémlengés-csillapító Ez a riasztásjelző akkor világít, ha gémlengés-csillapító kapcsolója "BE" állapotban van és a munkagép elérte a szükséges haladási sebességet a gémlengés-csillapító aktiválásához.

17 - Cat vezérlési séma Ha az Ön munkagépe fel van szerelve az opcionális, a kezelési séma kiválasztására szolgáló kapcsolóval, ez a riasztásjelző villog, amíg a kapcsolóval ki nem választják a vezérlési sémát. Ez a riasztásjelző világít, amikor a Cat vezérlési séma van működésben.

Megjegyzés Tekintse meg a Használati és karbantartási kézikönyv, "Kezelőszervek – Botkormány kezelőszervek" című témakörét a botkormány-kezelési sémákkal kapcsolatos részletekért.

18 - H-vezérlési séma Ha az Ön munkagépe fel van szerelve az opcionális, a kezelési séma kiválasztására szolgáló kapcsolóval, ez a riasztásjelző villog, amíg a kapcsolóval ki nem választják a vezérlési sémát. Ez a riasztásjelző világít, amikor a H-vezérlési séma van működésben. Ez a riasztásjelző akkor is világít, ha a munkagép fel van szerelve a dedikált H-vezérlési séma opcióval.

Megjegyzés Tekintse meg a Használati és karbantartási kézikönyv, "Kezelőszervek – Botkormány kezelőszervek" című témakörét a botkormány-kezelési sémákkal kapcsolatos részletekért.

Caterpillar Information System:

D10T2 Track-Type Tractor Monitoring System
990K Wheel Loader Receiver Dryer (Refrigerant) - Replace
2013/04/22 An Improved Steering lines Group and Air Lines Group is Now Used on Certain D6N Track-Type Tractors {1071, 4104, 4133, 4304}
966H and 972H Wheel Loaders Steering System Piston Pump (Steering)
D10T2 Track-Type Tractor Fuses and Circuit Breakers - Replace/Reset
966H and 972H Wheel Loaders Power Train Solenoid Valve (Differential Lock)
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Unit Injector Sleeve - Remove and Install
C4.4 and C7.1 Engines Intake Manifold Air Pressure Is Low
990K Wheel Loader Circuit Breakers - Reset
990K Wheel Loader Hoses and Clamps - Inspect/Replace
836K Landfill Compactor and 834K Wheel Dozer Operator Control Switch (Switch to Ground) - Test
990K Wheel Loader Cab Air Filter - Clean/Replace
990K Wheel Loader Radiator Core - Clean
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Hood Panels (Front and Rear) - Remove and Install
Installation Instructions for 425-1892 Cold Weather Starting Ar for 966H and 972H Wheel Loader Machines{1450, 1450, 1456, 7610} Installation Instructions for 425-1892 Cold Weather Starting Ar for 966H and 972H Wheel Loader Machines{1450, 1450, 1456, 7610}
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Belt Tensioner - Remove and Install
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Alternator - Remove and Install
836K Landfill Compactor and 834K Wheel Dozer Sensor Signal (Analog, Passive) - Test
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Fuel Priming Pump and Primary Filter (Water Separator) - Remove and Install
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Flywheel - Remove and Install
980L Tier 3 Wheel Loader Engine Supplement Fuel Transfer Pump - Remove and Install
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Fuel Manifold (ARD) - Remove and Install - Clean Emissions Module
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Crankshaft Rear Seal - Remove and Install
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Ignition Coil - Remove and Install - Clean Emissions Module
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.