D10T2 Track-Type Tractor Caterpillar


Monitoring System

Usage:

D10T2 JJW

Funkcionális ellenőrzés

A felügyeleti rendszer az egyes géprendszerek állapotáról tájékoztatja a gépkezelőt. A felügyeleti rendszer tájékoztatja a gépkezelőt a várhatóan bekövetkező problémákról.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha a figyelmeztető hangjelzés nem szólal meg az ellenőrzés közben, vagy ha a gép kijelzői nem működnek, a hiba kijavításáig ne működtesse a gépet. Ha a gépet meghibásodott hibajelzőkkel vagy kijelzőkkel működteti, az személyi sérülést, sőt halált okozhat, mivel a 3. kategória figyelmeztető jelzései nem jutnak el a gépkezelőhöz.


Amikor a motor indítókapcsolójának kulcsát BE helyzetbe fordítják, a felügyeleti rendszer ellenőrzést hajt végre. A gépkezelőnek figyelnie kell a felügyeleti rendszert a teszt közben, hogy meggyőződhessen a munkagép megfelelő működéséről.

Az önellenőrzés során a rendszer megvizsgálja, hogy a felügyeleti rendszer moduljai megfelelően működnek-e. Az önellenőrző funkció azt is megvizsgálja, hogy a kijelző modul megfelelően működik-e.

A gépkezelőnek figyelnie kell a kimenetekre, hogy meggyőződhessen róla, megfelelően működnek-e az egyes modulok. Ez az önellenőrzés körülbelül 5 másodpercig tart.

Az önellenőrzés során a műszermodulon lévő mindegyik állapotjelző kigyullad.

A műszermodulon lévő digitális kijelzőablak üres marad a beindítási műveletsor alatt, az LCD háttérfény viszont kigyullad.

A jelzések kijelzőjén lévő mutatók a bal oldali kiindulási helyzetből elfordulnak teljesen jobbra, majd beállnak a végleges helyükre.

  • A hátsó eseményjelző lámpa "bekapcsol, majd kikapcsol".

  • Az elülső eseményjelző lámpa folyamatosan világít.

  • Egyszer megszólal a figyelmeztető hangjelzés.

A felügyeleti panel ezután átáll a szokásos üzemmódba.

Eseményjelző lámpa



Illusztráció 1g03357169
Jelzések kijelzője

Eseményjelző lámpa (1) - Két eseményjelző lámpa van. Egy eseményjelző lámpa (1) található a műszerfalon. A hátsó eseményjelző lámpa a jobb oldali konzolon található. A hátul elhelyezett eseményjelző lámpa akkor látható, ha a gépkezelő hátrafelé fordul.

Elektromos hiba

Elektromos rendszer (2) - Ez a jelző azt jelzi, hogy az elektromos rendszerben meghibásodás történt. Ha ez a riasztásjelző kigyullad, a rendszer feszültsége túl alacsony a munkagép működtetéséhez.

Ha az elektromos terhelés nagy, a motor fordulatszámát növelje magas alapjárati fordulatszámra. Az elektromos terhelés része a légkondicionálás és/vagy a világítás. A generátor nagyobb teljesítménnyel működik, ha a motor magas alapjárati fordulatszámon jár. Ha az elektromos rendszer riasztásjelzője 1 percen belül kialszik, akkor az elektromos rendszer normálisan működik. A motor alacsony fordulatszámú működtetésének időszakai alatt a generátor túlterhelődhet.

Változtassa meg a működtetési ciklust. Ez a változtatás megóvja az elektromos rendszert a túlterheléstől, valamint attól, hogy lemerítse az akkumulátorokat. Csökkentheti az elektromos rendszerre jutó terhelést is. A vezetőfülkében a ventilátort ne gyors, hanem csak közepes fordulatszámon működtesse.

Járassa a motort normál fordulatszámon. Működtesse az elektromos rendszert kismértékű terhelés mellett. Ha a lámpa továbbra is világít, állítsa le a munkagépet egy megfelelő helyen. Keresse meg a hiba okát. A hibát okozhatja, ha a generátor hajtószíja laza vagy elszakadt, illetve ha az akkumulátor vagy a generátor meghibásodott stb.

Állapotjelzők



Illusztráció 2g03502514

Üzemanyagszint ellenőrzése (8) - Ez a jelző akkor világít, amikor az üzemanyagszint kellően alacsony ahhoz, hogy jelezze: üzemanyag utántöltésére van szükség a működtetés folytatásához.

Lebegés (9) - Ez az állapotjelzés akkor világít, amikor bekapcsolja a lebegés üzemmódot.

Rögzítőfék (10) - Ez a jelző akkor világít, ha a rögzítőfék működésben van. Amikor ez a jelző világít, oldja ki a rögzítőféket.

A gépkezelő nincs jelen (11) - Ez a jelző akkor világít, amikor a kulcs "BE" helyzetben van, és a gépkezelő elhagyja a vezetőülést.

A gépkezelő ülésében elhelyezett üléskapcsoló megakadályozza a munkagép vagy a szerelék véletlen elmozdulását, ha a gépkezelő nincs az ülésben.

Amikor a kapcsoló azt jelzi, hogy a gépkezelő az ülésben tartózkodik, a munkagép elektronikus vezérlőmodulja (ECM) engedélyezi a munkagép haladási rendszerének és szerelékvezérlő rendszerének működtetését.

Megjegyzés Ha a gépkezelő a munkagép mozgása közben feláll az ülésről, a hajtáslánc rendszerei és a szerelékvezérlés nem áll le, amíg a munkagépet meg nem állítják.

Miután a munkagépet megállítják, a munkagép elektronikus vezérlőmodulja (ECM) csak akkor engedélyezi újra a haladási rendszer és a szerelékvezérlő rendszer működtetését, ha a kapcsoló azt jelzi, hogy a gépkezelő az ülésben tartózkodik.

Megjegyzés A fékek működésben maradnak, és a szerelékek nem oldanak ki, amíg a gépkezelő nem ül az ülésben, vagy nem nyomja meg a fékpedált.

Haladási sebesség jelének elvesztését jelző ikon (13) - A haladási sebesség jelének elvesztését jelző ikon mindig bekapcsol, amikor az érzékelő nem működik megfelelően. Ez az érzékelő hibája miatt következhet be, vagy amiatt, hogy a GPS nem fog elég erős jelet.

Megjegyzés A munkagép haladási sebessége megjelenik az információs kijelzőn, a megfelelő teljesítményoldalakon, amikor olyan funkciók vannak bekapcsolva, amelyeknél szükség van a GPS haladási sebesség érzékelőjére.

Szerelékreteszelés (14) - Ez a jelző akkor világít, amikor a szerelékreteszelést bekapcsolják.

Létra lenn (15) - Ez a jelző akkor figyelmezteti a gépkezelőt, amikor a létra LENTI helyzetben van.

Motor meghibásodása/rendellenes működés (16) - Ez a jelző akkor világít, amikor súlyos meghibásodás fordul elő a motor működésében, illetve ha várható a motor meghibásodása. Azonnal állítsa le a gépet.

Egyszeres billentés (17) - Ez az állapotjelző akkor világít, amikor egy kettős billentésű munkagépet egyszeres billentésű üzemmódra állítanak.

További jelzők

Biztonsági öv - Amikor ez a jelző kigyullad és hangjelzéses riasztás szólal meg, az azt jelzi, hogy a biztonsági övet be kell kapcsolni.

Mérőműszerek

Hydraulic Oil Temperature (hidraulikaolaj hőmérséklete) (3) - A mérőműszer a kormánymű és a szerelékek hidraulikaköréhez tartozó hidraulikaolaj-teknőben lévő olaj hőmérsékletét mutatja. Amikor a mérőműszer mutatója a piros tartományba ér, az érintőképernyős információs kijelzőn figyelmeztetés jelenik meg. Amennyiben szükséges, addig csökkentse a gép terhelését, amíg a hidraulikaolaj hőmérséklete le nem esik. Mozgassa a szerelék munkahengereit terhelés nélkül, vagy tisztítsa meg a hidraulikaolaj hűtőt.

Motorhűtő-folyadék hőmérséklete (4) - A vízhőmérséklet-szabályozó szabályozza a hűtőfolyadék hőmérsékletét. Ez a mérőműszer a motorhűtő-folyadék hőmérsékletét jelzi. Amikor a mérőműszer mutatója a piros tartományba ér, az információs kijelzőn figyelmeztetés jelenik meg. Ha a gépet tovább üzemelteti, miközben a figyelmeztető hangjelzés szól, vagy a mutató a piros tartományban van, az a motor károsodásához vezethet.

Üzemanyagszint (6) - Az üzemanyagszint-jelző műszer az üzemanyagtartályban lévő üzemanyag mennyiségét mutatja. Ha a mutató a vörös tartományba ér, az alacsony üzemanyagszintet jelez. Töltse fel az üzemanyagtartályt, mielőtt a munkagépből kifogy az üzemanyag.


FIGYELMEZTETÉS

Ha az üzemanyag elfogy, motorhiba következhet be. A gépet azonnal állítsa le, ha az üzemanyag mennyisége a kritikus szint alá süllyed.


Torque converter oil temperature (nyomatékváltó-olaj hőmérséklete) (7) - Ez a mérőműszer a nyomatékváltó-olaj hőmérsékletét jelzi. Amikor a mérőműszer mutatója a piros tartományba ér, az információs kijelzőn figyelmeztetés jelenik meg. Amennyiben szükséges, addig csökkentse a munkagép terhelését, amíg a nyomatékváltó-olaj hőmérséklete le nem csökken.

Ventilátor sebessége

Mindegyik D10T lánctalpas traktor rendelkezik hidraulikus ventilátormeghajtással.

A ventilátor sebessége változó. A ventilátor sebessége a következő hőmérsékletektől függ: a levegő hőmérséklete a szívócsőben, a motor hűtőfolyadékának hőmérséklete és a hidraulikaolaj hőmérséklete. Ezek a hőmérsékletek megnőnek a terhelés és a környezeti hőmérséklet növekedésével párhuzamosan. Könnyű terheléssel járó körülmények és alacsonyabb környezeti hőmérséklet esetében a ventilátor minimális, előre irányú fordulatszámmal működik az üzemanyag-takarékosság érdekében. A terhelés és a környezeti hőmérséklet növekedésével párhuzamosan a ventilátor fordulatszáma is megnő. Nagy terhelés és magas környezeti hőmérséklet esetében a ventilátor eléri a maximális, előre irányú fordulatszámot.

Motor fordulatszáma (5)

Ne engedje, hogy a motor fordulatszáma túllépje a 3150 fordulat/perc értéket. Ennek ugyanis komoly motorkárosodás lehet a következménye.

A következő tartományok láthatók a tachométeren (5): Fehér zóna, Sárga zóna, Piros zóna.

Motorfordulatszám (fehér zóna) - 0 - 2500 fordulat/perc

Motorfordulatszám (sárga tartomány) - 2500 - 2700 fordulat/perc esetében csak vizuális jelzés van érvényben. A vizuális jelzés arra hívja fel a figyelmet, hogy a munkagép közelíti a 2. szintű figyelmeztetést.

Motorfordulatszám (piros tartomány) - A 2700 - 3500 fordulat/perc olyan vizuális figyelmeztetés, amely azonnali beavatkozást tesz szükségessé. A beavatkozás célja, hogy a motor fordulatszámát a maximálisan megengedett 3150 fordulat/perc alatt tartsa. A 2. szintű figyelmeztetés 2700 fordulat/percnél kezdődik. A 3. szintű figyelmeztetés 3150 fordulat/percnél kezdődik. Működtesse az üzemi féket, hogy haladéktalanul csökkentse a motor fordulatszámát.

Megjegyzés További tudnivalókkal kapcsolatban lásd a jelen kézikönyv “A motor túl magas fordulatszáma” című részét.


FIGYELMEZTETÉS

Semmilyen helyzetben ne lépje túl a 3150 fordulat/perc értéket. Ha az alacsonyabb fokozatba váltásnál, lejtőn lefelé való haladásnál stb. a motor fordulatszáma túlságosan megnő, az a motor súlyos megrongálódását eredményezheti.


Digitális kijelző (12)

A digitális kijelzőablakban (12) kijelzések jelennek meg, amelyek az alábbiakat mutatják:

  • Üzemelési idő (üzemóra)

  • A munkagép kiválasztott sebessége és haladási iránya

  • A munkagép beprogramozott, előremeneti és hátrameneti sebességei

  • Előkenés jelzése

  • Biztonsági öv jelzése

  • Működésben lévő "automatikus váltás" vagy automatikus "váltás lefelé"

Üzemóra-számláló - Ez a kijelző a motor össz üzemóráinak számát jelzi. Az esedékes szerviz időpontokat az üzemóra-számláló alapján állapítsa meg.

Megjegyzés Az üzemóra-számláló mindig látható. Az üzemóra-számláló mindig látható, amikor az indítókapcsoló kulcsa KI helyzetben van, és az akkumulátorleválasztó kapcsoló BE helyzetben van.

Figyelmeztetési szintek

Az információs kijelző figyelmezteti a gépkezelőt a munkagép valamely rendszerében hamarosan bekövetkező és várható problémákról.

A munkagép felügyeleti rendszere három figyelmeztetési szintet biztosít. Az 1. figyelmeztetési szint esetében nincs szükség azonnali beavatkozásra. Az első szint figyelmeztető jelzései csak a gépkezelő figyelmének felkeltésére szolgálnak. A rendszer figyelmet igényel. A 2. szint figyelmeztető jelzései esetében reagálni kell a figyelmeztetésre. Változtassa meg a munkagép működtetési módját, vagy végezze el a rendszer karbantartását. A 3. szint figyelmeztető jelzései - a motor túl magas fordulatszámának kivételével minden esetben - a munkagép azonnali leállítását teszik szükségessé. A túl magas motorfordulatszám a motor fordulatszámának azonnali csökkentését teszi szükségessé.

Az információs kijelző szöveges üzenetet jelenít meg a legmagasabb szintű, folyamatban lévő eseményről.

Táblázat 1
Figyelmeztetési művelet 
Figyelmeztető jelzések(1)  "Gépkezelő beavatkozását igényli"  "Várható eredmény"(2) 
Figyelmeztetési kategória  Elülső eseményjelző lámpa(3)  Hátsó eseményjelző lámpa(4)  A figyelmeztető hangjelzés megszólal  Ellenőrzőrendszer kijelzője 
      X(5)  Nincs szükség azonnali beavatkozásra. A rendszer hamarosan figyelmet igényel.  A munkagép nem károsodik. Kisebb teljesítménycsökkenés előfordulhat. 
X piros  X (4)    X(5)  Változtassa meg a gép működtetési módját, vagy hajtson végre karbantartást a rendszeren.  Az alkotóelemek súlyosan megsérülhetnek. 
X piros  X (4)  X (6)  X(5)  (7)Azonnal hajtson végre biztonságos motorleállítást.  A gépkezelő megsérülhet, illetve a gép egyes alkotóelemei súlyosan károsodhatnak. 
(1) Az aktív jelzők X jellel vannak ellátva.
(2) Várható eredmény, ha a gépkezelő nem avatkozik közbe.
(3) A lámpa színkódolt. A lámpa a 2. szintnél és a 3. szintnél villog.
(4) A hátsó eseményjelző lámpa a 2. szintnél és a 3. szintnél villog.
(5) Az információs kijelző aktív meghibásodást jelez.
(6) A figyelmeztető hangjelzés megszólal.
(7) Ha túl magas a motorfordulatszám, a motort nem kell azonnal leállítani. A motor túl magas fordulatszáma esetében a fék működtetésével kell a motor fordulatszámát azonnal csökkenteni.

Ha egy figyelmeztető hangjelzés, riasztásjelzés vagy figyelmeztetés jelentkezik, az üzenet felülbírálja azt a képernyőt, amely az információs kijelzőn látható.

Érintőképernyős információs kijelző

Megjegyzés A szoftver paraméterei és műszaki adatai előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak.



Illusztráció 3g03522416

Kijelző (A) - Ez a gomb a következő elemek kiválasztására szolgál: nyelv, képernyő fényereje és mértékegységek.

Munkagép (B) - Ez a gomb az alábbi lehetőségekhez tartozó menüelemek kiválasztására vagy megerősítésére szolgál: diagnosztika, beállítások, elektronikus vezérlőmodul (ECM) összefoglalója és paraméterek.

Totals (Összesítők) (C) - Ez a gomb lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy a munkagép használatával kapcsolatos adatokhoz férjen hozzá. Ez a gomb a következő célokra használható: élettartamra vonatkozó összesítések és megtett út összesítései.

Szerviz menü (D) - Ez a gomb a hajtáslánc és a motor működtetésére vonatkozó kiválasztások konfigurálására szolgál.

Operator (Gépkezelő) (E) - Ez a gomb a gépkezelői profilok menüit nyitja meg (ha a felszereltség része). Ezzel a gombbal hagyhatja jóvá a bevitt jelszót vagy mentheti a gépkezelői profilt.

Kijelzési terület (F) - Ez a kijelzőterület az egyik képernyőről a másikra való váltásra szolgáló menüket és almenüket mutatja be. A kijelzési terület attól függ, hogy melyik menüt vagy almenüt választják ki a rendszerben lévő információk megmutatására. Például: rendszerállapot, gépkezelői figyelmeztetések és felugró üzenetek.

Felfelé mutató gomb (G) - Ez a gomb felfelé lépve kijelöli a következő kiválasztott menüelemet.

OK gomb (H) - Ez a gomb megnyitja a kiválasztott menüelemet. Ha megnyomják az információs kijelzőn a kijelölt menüelemet, az ugyancsak megnyitja a kiválasztott menüelemet.

Lefelé mutató gomb (J) - Ez a gomb lefelé lépve kijelöli a következő kiválasztott menüelemet.

Vissza gomb (K) - Ez a gomb az előző képernyőre való visszatérésre szolgál.

A kezdőképernyő gombja (L) - Ennek a gombnak a segítségével lehet visszatérni az alapértelmezett, munkafelügyeleti teljesítményképernyőre.

Funkciók (M) - Ennek a gombnak a segítségével az erőátvitel működtetésére vonatkozó további lehetőségeket lehet kiválasztani, ha a felszereltség része.

Munkafények (N) - Ez a gomb a munkagép aktív világításának kiválasztására szolgál.

Kétirányú (O) - Ez a gomb a hajtáslánc olyan műveleteire szolgál, mint például az automatikus váltás és kétirányú váltás.

Megjegyzés Miután minden, figyelmeztető üzenetet tartalmazó képernyőt jóváhagyott, megjelenik az első "négyes osztatú" képernyő. Ez az alapértelmezett képernyő.

Felugró üzenetek

Az információs kijelzőn megjelenő, felugró üzenetek a gépkezelőt a munkagép állapotában várható és hamarosan bekövetkező problémákról tájékoztatják.

A tájékoztató, felugró üzenetek biztonsági szempontból nem kritikus üzeneteket jelenítenek meg a gépkezelő számára. Ha több tájékoztató, felugró üzenet is érvényben van, ezt egy megjelenő nyíl jelzi. A gépkezelő a nyíl megnyomásával léptethet végig az összes érvényben lévő, felugró üzeneten. Ha a gépkezelő 5 másodpercig nem nyomja meg a nyilat, a kijelző automatikusan végigléptet az érvényben lévő, tájékoztató, felugró üzeneteken, amennyiben nincsenek érvényben lévő figyelmeztetések. Egy tájékoztató, felugró üzenetet 3 másodpercig lehet késleltetni.

Táblázat 2
Felugró üzenet  Állapot/művelet 
Esemény / diagnosztika   
A motor előkenése  Aktív 
Motor lehűlése  AKTÍV / várakozás 
Nincs billentési korlátozás  Szerelék ECM 

Felugró figyelmeztetések



Illusztráció 4g03349115

Az "1., 2. vagy 3. szintű figyelmeztetések" olyan felugró üzenetek, amelyek felülírnak minden esetlegesen aktív, tájékoztató, felugró ablakot. A 3. szintű figyelmeztetések (piros sáv) mindig felülírják az érvényben lévő, 2. szintű (vagy alacsonyabb szintű) figyelmeztetéseket. Ha több figyelmeztetés is érvényben van, ezt egy megjelenő nyíl jelzi. A gépkezelő a nyíl megnyomásával tud végigléptetni az összes, érvényben lévő figyelmeztetésen.

Egy 1. szintű figyelmeztetést 10 óráig lehet késleltetni. A 2 szintű figyelmeztetéseket 1 óráig lehet késleltetni. Egy 3. szintű figyelmeztetést 6 percig lehet késleltetni.

A kezdőképernyő gombja



Illusztráció 5g03503717

Az információs kijelző menü szerkezete többrétegű listaként épül fel. Amikor a gépkezelő kiválaszt egy menüopciót, a következő képernyő egy szinttel az előző képernyő alatt van. Előfordulhat, hogy további lehetőségek érhetők el a megjelenő kijelzőn. Az egyes szintekről további, információkat vagy opciókat tartalmazó oldalak is megjeleníthetők lehetnek. Ezt a műveletet a "nyíl" ikon jelzi. A "nyíl" ikon a következő irányokba mutathat:

  • számtól felfelé

  • Lefelé

Az irány az adatok elrendezésétől függ.

A fő menü bármikor megjeleníthető, ha megnyomja a "Kezdőlap" gombot. Amikor a kulcs "BE" helyzetben van, a kijelzőn megjelenik a CAT logó majd a "folyadék szintek ellenőrzési" képernyője. Ez a képernyő látható, amíg be nem indítják a motort, vagy meg nem nyomják az "OK" gombot. Ezután az információs kijelző az első "teljesítményképernyőre" lép.

Performance (teljesítmény) menü



Illusztráció 6g03173836

A "Teljesítmény" menü lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy a munkagépre vonatkozó, egyedi információkat nézzen meg. Ez az oldal a géprendszerek legfontosabb adatait felügyeli a munkagép működése közben. Ezek az adatok csak megtekinthetők.

A "Performance" (teljesítmény) menülehetőség a "Home" (Kezdőlap) menüből érhető el. Emellett, ha megnyomják a kijelző ikon gombját a jobb felső sávban, megjelenik a "négyes osztatú képernyő" négy tájékoztató mezővel.

A "Performance" (teljesítmény) menülehetőség lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megtekintse a munkagép felügyelt paramétereit. Legfeljebb négy paraméter jelenik meg egyszerre a képernyőn. Ha duplán nyomják meg az egyik mezőt, az lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy mindegyik negyedrész esetében kiválassza, hogy mi jelenjen meg az opcionális paramétereket tartalmazó listáról.



Illusztráció 7g03163657
Munkafelügyeleti képernyő

Érintse meg a jobb oldali sávban lévő, lefelé mutató nyíl alatti képernyőt a munkafelügyeleti oldalon. Ekkor megjelenik a következő teljesítményoldal. Ismételje meg ezt a műveletet az utolsó teljesítményoldal kijelzéséhez.

A "Teljesítmény" menü három képernyőt használ fel a következő adatok valós idejű követéséhez:

Táblázat 3
"Négyes osztatú képernyő"(1) 
Machine Slope (%) (Munkagép dőlése [%])  Machine Side Slope (%) (Munkagép oldalirányú dőlése [%]) 
Track Speed (Lánctalp sebessége)  Fuel Rate (Üzemanyag-fogyasztás) 
(1) Ha duplán kattintanak valamelyik mezőre, az lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy egy, opcionális információkat tartalmazó listáról válasszon.

Táblázat 4
"Automatikus szállítás" (1)(2) 
AutoRip (Automatikus asztfaltvágás)(2) 
(1) Ha a munkagép felszereltségének része az automatikus szállítás, az automatikus asztfaltvágás vagy a GPS, a munkafelügyelet megjelenik a képernyőn.
(2) A terhelési tényező beállítása rendelkezésre áll, amikor ez a funkció be van kapcsolva.

"Settings" (Beállítások) menü



Illusztráció 8g03504041

A "Settings (Beállítások)" menülehetőség a "fő teljesítményoldalról" érhető el.. Nyomja meg a munkagép gombját a jobb oldali sávban, és megjelennek a munkagép "Settings (Beállítások)" lehetőségei a képernyőn.

A következő lehetőségek érhetők el a "Settings" (Beállítások) menüből:

Diagnosztika

A "Diagnostics" (Diagnosztika) menülehetőségnél megjelenik az aktív események, a naplózott esemény és a diagnosztikai kódok teljes listája.

Minden megjelenített sorban láthatóak az adott eseményre vagy kódra vonatkozó következő információk.

Modulazonosító (MID) - Modulazonosító

CODE - Alkatrész-azonosító vagy hibás üzemmód azonosítója (CID [Component Identifier]/MID [Module Identifier])

Előfordulás - Number of occurrences (Előfordulások száma)

Első - Az első előfordulás szervizüzemóra-száma

Utolsó - Az utolsó előfordulás szervizüzemóra-száma

AKTÍV - Az "X" azt jelenti, hogy az esemény vagy kód jelenleg aktív.

Az "1. és 2. szintű" naplózott kódokat és eseményeket csak szervizjelszó használatával lehet törölni.

Egyes "1. és 2. szintű" motoreseményeket nem lehet törölni az információs kijelző használatával.

Megjegyzés Az információs kijelző a szervizjelszó megadását teszi szükségessé a "3. szintű" naplózott események törléséhez. A rögzítőféknek ugyancsak működésben kell lennie ahhoz, hogy bármely 3. szintű felugró ablakot nyugtázni lehessen.

A hajtáslánc beállításai

A "Ptrain Setup (Hajtáslánc beállításai)" menüben a megfelelő nyílgombbal jelölje ki a kívánt paramétert. Ezután nyomja meg az "OK" gombot. Ez a művelet lehetővé teszi a belépést a paraméter képernyőre. Ezután a képernyőn megjelenő utasítások alapján módosítsa be a paraméter értékét. A jelen kategória összes paramétere a gépkezelő egyéni beállításaihoz kapcsolódik a hajtáslánc üzemmódjaira vonatkozóan. A következő paramétereket állíthatja be:

Automatikus váltás lefelé

  • Alacsony

  • Közepes

  • Magas

Szerelék beállítások

Az Implement Settings (Szerelék beállításai) menüből a nyílgombok segítségével válassza ki a kívánt paramétert. Ezután nyomja meg az "OK" gombot. Ez a művelet lehetővé teszi a belépést a paraméter képernyőre. Ezután a képernyőn megjelenő utasítások alapján állítsa be a paraméter értékét. A kategória összes paramétere a munkaeszköz üzemmódjainak a gépkezelő által megadott beállításaira vonatkozik. A következő paramétereket állíthatja be:

Blade Response (Földtolólap reakcióideje) - Standard, fine, fast (Normál, finom, gyors)

Blade Float (Tolólap flotálás) - Bekapcsolja vagy kikapcsolja a tolólap lebegési funkcióját (nem függ a munkagép haladási irányától).

Tolólap billentési üzemmódja - Kettős billentés vagy egyszeres billentés.

Quick Drop (gyors ejtés) - Bekapcsolás vagy kikapcsolás

Aszfaltvágó automatikus reteszelő funkciója (ha a felszereltség része) - A funkció a következő részekből áll: aszfaltvágó felemelése, aszfaltvágó tüskéjének behúzása és aszfaltvágó tüskéjének kitolása.

Automatikus tolólap-segítő (ha a felszereltség része) - Ez a funkció a következő műveleteket hajtja végre: terhelés, szállítás és terítés.

Tolólap dőlése - Az automatikus döntési funkció almenüje lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy módosítsa a beállításokat (%) az aktuális dőlési helyzet esetében. Ha a felszereltség része, a gépkezelőnek lehetősége van az aktuális dőlési helyzetet módosítani mindegyik funkció esetében.

  • Terhelés - A földtolólap dőlési helyzetének beállítása a tolólap terheléséhez.

  • Szállítás - A földtolólap dőlési helyzetének beállítása, amikor a munkagép szállítási funkciót végez.

  • Terítés - A földtolólap dőlési helyzetének beállítása, amikor a munkagép terítési funkciót végez.

Terítés - A terítési funkció lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy módosítsa a tolólap beállításait a terítés közben.

  • Emelés - Az a magasság, amennyire a tolólap felemelkedik a talajról a terítés végén.

  • Sebesség - Az a sebesség, amellyel a tolólap felemelkedik a terítés során.

Visszatérés - Az a terítési mérték, amellyel a tolólap felemelkedik a terítés során.

  • Magasság - Az a magasság, amelyre a tolólap visszaáll a visszatérés során.

Ezeket a paramétereket ugyanúgy lehet módosítani, mint a módosítható paramétereket a Szerelék beállítása menüben.

ECM Summary (ECM összefoglaló)

Az "ECM Summary" (elektronikus vezérlőmodul [ECM] összesítés) menü lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megjelenítse az összes elektronikus vezérlőmodul (ECM) listáját. Ezenfelül láthatók a kapcsolódó, a munkagépen használt szoftverek cikkszámai is a következő elemekhez.

  • Motor

  • Power Train (Hajtáslánc)

  • Implement (Szerelék)

  • 1. kijelző (jelzések elülső kijelzője)

  • 2. kijelző (információs kijelző)

Paraméterek

A "Parameters (Paraméterek)" menü lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy valós idejű (használati) adatokat tekintsen meg a munkagép fő rendszereiben lévő alkatrészekről.

Nyomja meg a munkagép menüjének gombját az információs kijelző kezdőlap menüjében, és válassza ki a Paraméterek menülehetőséget.

A Paraméterek menüben a megfelelő nyílgomb segítségével jelölje ki az adott funkciót. Ezután az "OK" gomb megnyomásával érheti el az adott rendszerre vonatkozó információkat. A következő kategóriák állnak rendelkezésre.

  • Munkagép

  • Motor

  • Hajtáslánc

  • Fűtés, szellőztetés és légkondicionálás

  • Elsődleges szerelék

  • Hátsó szerelék

  • Kormányzás és fék

Megjegyzés A Paraméterek menüben nem lehet az elemeket konfigurálni.

Az összesítések menüje

Totals (Összesítők) - A "Totals Menu (Összesítők menü)" menülehetőségbe a "Totals (Összesítők)" gomb megnyomásával lehet belépni a "Fő teljesítményoldalon". A Totals (Összesítők) oldalon nyomja meg a "Lifetime Totals (Élettartamra vonatkozó összesítők)" gombot, és válassza ki a kívánt információt tartalmazó élettartamra vonatkozó összesítőt.

A "Totals" (Összesítések) képernyő segítségével a gépkezelő vagy a műszaki személyzet a géprendszerre vonatkozóan gyűjtött adatlistákhoz férhet hozzá. Az adatok felhasználhatók annak eldöntéséhez, hogy milyen szervizmunkálatokra van szükség.

A megfelelő nyílgombbal jelölje ki a kívánt kategóriát. Ezután nyomja meg az "OK" gombot. Az egyes kategóriák összesítésének megtekintéséhez használja a "Totals" (Összesítés) adatait. Ezeket az információkat nem lehet megváltoztatni az információs kijelző segítségével.

A következő információkat lehet megtekinteni a "Lifetime Totals (Élettartamra vonatkozó összesítők)" képernyők segítségével.

Megtett távolság "km/mérföld"

  • Összes megtett távolság előremenetben

  • Összes megtett távolság hátramenetben

Fuel Consumption

  • Felhasznált üzemanyag teljes mennyisége "gallon vagy liter"

  • Összes üzemanyag-fogyasztás "gallon vagy l"

  • Összes üzemanyag alapjáraton "gallon vagy liter"

  • Átlagos üzemanyag-fogyasztás "gallon/óra vagy liter/óra"

Alapjárat üzemmódok

  • Motor alapjáratának összideje "munkagép, óra"

Gépkezelő menü



Illusztráció 9g03504137

Amikor a gépkezelői menügombot (E) megnyomják, ki lehet választani a gépkezelői azonosítót (ha a felszereltség része).

Operator ID (Gépkezelői azonosító)

Ezen a képernyőn az "Operator ID" (Gépkezelői azonosító) látható. Az "OK" gomb megnyomásával állítsa be a gépkezelői azonosítót. A bekövetkezett VIMS-események (Vital Information Management System, alapvető információkat kezelő rendszer) listáját lehet megjeleníteni az adott azonosítóval.

Megjegyzés A "Home Menu" (kezdőképernyő menü) bármelyik képernyőről előhívható a kezdőképernyő gombjának megnyomásával.

Service (szerviz) menü



Illusztráció 10g03504217

A "Service (Szerviz)" menülehetőségbe a "Service (Szerviz)" gomb megnyomásával lehet belépni a "Fő teljesítményoldalon". A Service (Szerviz) oldalon nyomja meg a Configuration (Konfiguráció) lehetőséget, hogy az sárga színnel legyen kijelölve.

Szerviz gomb - Ez a gomb a fő teljesítményoldalon található.



Illusztráció 11g03535017
Konfigurációs lista képernyője

  • Nyomja meg az "OK" gombot, és lépjen tovább a "Configuration List (Konfigurációs lista)" oldalra.

  • A "felfelé" és "lefelé" mutató nyíllal görgessen a konfigurálni kívánt elemhez.

  • A konfigurálható lehetőségek megtekintéséhez és a beállítások módosításához válasszon ki, és nyomjon meg egy elemet.

A Service (Szerviz) menü a következő négy kategóriát tartalmazza.

  • Hajtáslánc

  • Motor

  • Implement (Szerelék)

  • Autolube interval (Automatikus kenés időköze)

Szervizjelszó

A "Service Mode" (Szerviz mód) menüben érheti el a jelszóval védett menülehetőségeket. A "Service mode" (Szerviz mód) megakadályozza, hogy a gépkezelő bizonyos funkciókhoz hozzáférjen. A gépkezelőtől védett funkciók jelszóval engedélyezhetők és tilthatók le.

Megjegyzés Elképzelhető, hogy jelszóra van szükség. Ez a Cat ET eszközben elvégzett beállításoktól függ.

A szervizeszközzel kell beprogramozni a jelszót a kijelzőn. A jelszót nem lehet megváltoztatni az információs kijelzőben.

A Service Password (Szervizjelszó) menüopció lehetővé teszi a technikus számára, hogy megadjon egy öt számjegyű szervizjelszót. A jelszó lehetővé teszi a "Configuration (Konfigurációs)" lehetőségek megjelenítését a "Service (Szerviz)" menüben. Ezután nyithatja meg az engedélyezett opciókat.

A hajtáslánc konfigurációi



Illusztráció 12g03533118


Illusztráció 13g03504481
A hajtáslánc konfigurációs képernyője


Illusztráció 14g03499837

Az információs kijelző segítségével válasszon a fő teljesítményoldalon: Service (Szerviz), Configuration (Konfigurálás), Power train (Hajtáslánc). Válassza ki, és nyomja meg az "Enhanced Auto Shift (Továbbfejlesztett automatikus váltás)" lehetőséget. Válassza ki az "Enabled (Bekapcsolva) vagy Disabled (Kikapcsolva)" állapotot.

Vissza gomb - Nyomja meg a Vissza gombot ahhoz, hogy visszatérjen az előző menüre.



Illusztráció 15g03499857
"Erőátvitel maximális sebessége" képernyő

Az információs kijelző segítségével válasszon a fő teljesítményoldalon: Service (Szerviz), Configuration (Konfigurálás), Power train (Hajtáslánc). Válassza ki, és nyomja meg a "Max Track Speed (Lánctalp maximális sebessége)" lehetőséget.

  • Válasszon sebességet; ehhez a felfelé/lefelé mutató nyilak segítségével görgessen végig rendelkezésre álló lehetőségek listáján.

  • Amikor a kívánt sebesség megjelenik a lista közepén, az érték automatikusan beprogramozásra kerül, ha várnak néhány másodpercet, amíg az érték fehér színűre nem vált. Ez a művelet azt jelenti, hogy az értéket a rendszer elfogadta.

A munkagépnek a gépkezelő által beállított sebessége soha nem haladhatja meg a munkagépnek a tulajdonos által beállított maximális sebességét.

Megjegyzés A munkagép maximális sebessége nem biztosít védelmet a motor túl magas fordulatszáma ellen. A motor túl magas fordulatszámát továbbra is a hagyományos módszerekkel kell kezelni.

A motor konfigurációi



Illusztráció 16g03348708
A motor konfigurációs képernyője

Az információs kijelző segítségével válasszon a fő teljesítményoldalon: Service (Szerviz), Configuration (Konfigurálás), Engine (Motor). Válassza ki, és nyomja meg a "Reversing Fan (Visszafordítható ventilátor)" lehetőséget.

Fordított ventilátor-forgásirány (ha a felszereltség része) - A visszafordítható ventilátor beállításai a következők: Purge "Interval" (Tisztítási intervallum, Purge "Duration" (Tisztítási időtartam) és "Extended Fan Purge (Ventilátor meghosszabbított tisztítási funkciója)."

Az "Extended Fan Purge (Ventilátor meghosszabbított tisztítási funkciója)" gomb működésbe hozza a ventilátor tisztítási funkcióját, amikor a kapcsoló "BE" helyzetben van. A "ventilátornak ez a meghosszabbított tisztítási funkciója" nem áll le magától. Ez a választás figyelmen kívül hagyja az időtartam előre beállított értékét. Nyomja meg újra a gombot a ventilátor tisztítási műveletének leállításához.

A "Reversing Fan Suspend (Visszafordítható ventilátor felfüggesztése)" és az "Engine Idle Shutdown (Motor leállítása üresjárat esetén)" lehetőséget "Enabled (Bekapcsolva) vagy Disabled (Kikapcsolva)" állapotra lehet konfigurálni.

Az "Ether Injection (Éterbefecskendezés)" lehetőséget "Not Installed (Nincs beszerelve) vagy Installed (Beszerelve)" állapotra lehet konfigurálni.

Szerelék konfigurációi

Ha a felszereltség részei, a következő szerelékeket "Enabled (Bekapcsolva) vagy Disabled (Kikapcsolva)" állapotra lehet konfigurálni, ugyanazon kiválasztási eljárás alkalmazásával.

  • Koronaszint-vezérlési rendszer bekapcsolási állapota

Ha a felszereltség részei, a következő emelési érzékelőket "Installed (Nincs beszerelve) vagy Installed (Beszerelve)" állapotra lehet konfigurálni.

  • Bal oldali emelőhenger helyzetérzékelője

  • Jobb oldali emelőhenger helyzetérzékelője

Rövidítések és kifejezések felsorolása

Az információs kijelző és a jelzések kijelzője rövidítéseket alkalmaz, amikor a kijelzési területen a bevitt adatok láthatók. A következő táblázatok a rövidítések teljes leírását adják meg.

Táblázat 5
Az információs kijelzőn használt rövidítések és kifejezések 
Rövidítés  Kifejezés 
ABA  Automatikus tolólap-segítő 
act  active 
autocal  automatikus kalibrálás 
aux  kiegészítő 
bi-dir  kétirányú 
bld  tolólap 
cal  kalibrálás 
ctrl  vezérlőáramkör 
cur  áramerősség 
cyl  henger 
DC  egyenáram 
degrs  fok 
dist  távolság 
ecm  elektronikus vezérlőmodul 
eng  engine (motor) 
exten  toldat 
előre 
fil  szűrő 
filt  szűrő 
forwrd  előre 
freq  frekvencia 
láb  láb 
ftlb  lábfont 
Gal  US gallon 
Gal/Hr  "US gallon/óra" 
hi  magas 
hrs  óra 
hyd  hidraulikus 
IGal  GB gallon 
IGal/Hr  "GB gallon/óra" 
imp  implement (szerelék) 
in  hüvelyk 
in/sec  "hüvelyk/másodperc" 
init  inicializálás 
km  kilométer 
kPa  kilopascal 
KPH  "Kilométer/óra" 
kpig  "kilométer/GB gallon" 
kpl  "kilométer/liter" 
Liter 
L/Hr  "Liter/óra" 
lt  balra 
Méter 
max  maximum 
Mi  Mérföld 
min  legalacsonyabb 
mm  milliméter 
mm/s  "milliméter/másodperc" 
mpg  "mérföld/US gallon" 
MPH  "MÉRFÖLD/ÓRA" 
mpig  "mérföld/GB gallon" 
üres 
Nm  Newtonméter 
occ  előfordulás 
p/n  cikkszám 
pos  pozíció 
pres  nyomás 
press  nyomás 
PSI  Font/négyzetméter 
ptrain  hajtáslánc 
pwr  tápáramkör 
hátra 
rel  kioldás 
ren  megújítás 
req  szükséges 
ret  visszatérés 
rev (hátra)  hátra 
rpm  percenkénti fordulatszám 
rt  jobbra 
scrn  képernyő 
sec  Másodperc 
secs  másodperc 
seg  szegmens 
set  beállítás 
shkin  tüske betolása 
shkout  tüske kihúzása 
snr  érzékelő 
snsr  érzékelő 
sol  mágnestekercs 
spd  sebesség 
stat  állapot 
std  normál 
steer  kormányzás 
sw  kapcsoló 
tc  nyomatékváltó 
tco  nyomatékváltó kimeneti teljesítménye 
temp  hőmérséklet 
term  érintkező 
trans  sebességváltó 
Volt 

Caterpillar Information System:

990K Wheel Loader Receiver Dryer (Refrigerant) - Replace
2013/04/22 An Improved Steering lines Group and Air Lines Group is Now Used on Certain D6N Track-Type Tractors {1071, 4104, 4133, 4304}
966H and 972H Wheel Loaders Steering System Piston Pump (Steering)
D10T2 Track-Type Tractor Fuses and Circuit Breakers - Replace/Reset
966H and 972H Wheel Loaders Power Train Solenoid Valve (Differential Lock)
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Unit Injector Sleeve - Remove and Install
C4.4 and C7.1 Engines Intake Manifold Air Pressure Is Low
990K Wheel Loader Circuit Breakers - Reset
990K Wheel Loader Hoses and Clamps - Inspect/Replace
836K Landfill Compactor and 834K Wheel Dozer Operator Control Switch (Switch to Ground) - Test
990K Wheel Loader Cab Air Filter - Clean/Replace
C4.4 and C7.1 Engines Intake Manifold Air Pressure Is High
D-Series and D2-Series Compact Track Loaders (CTL), Multi-Terrain Loaders (MTL), and Skid Steer Loaders (SSL) Alert Indicators
990K Wheel Loader Radiator Core - Clean
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Hood Panels (Front and Rear) - Remove and Install
Installation Instructions for 425-1892 Cold Weather Starting Ar for 966H and 972H Wheel Loader Machines{1450, 1450, 1456, 7610} Installation Instructions for 425-1892 Cold Weather Starting Ar for 966H and 972H Wheel Loader Machines{1450, 1450, 1456, 7610}
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Belt Tensioner - Remove and Install
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Alternator - Remove and Install
836K Landfill Compactor and 834K Wheel Dozer Sensor Signal (Analog, Passive) - Test
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Fuel Priming Pump and Primary Filter (Water Separator) - Remove and Install
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Flywheel - Remove and Install
980L Tier 3 Wheel Loader Engine Supplement Fuel Transfer Pump - Remove and Install
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Fuel Manifold (ARD) - Remove and Install - Clean Emissions Module
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Crankshaft Rear Seal - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.