C9 Generator Set Caterpillar


Sensors and Electrical Components

Usage:

C9 C9E

Érzékelők elhelyezkedése



Illusztráció 1g01158393
(1) A befecskendezést működtető nyomásérzékelő
(2) Fordulatszám-/gyújtásérzékelők
(3) Motorolajnyomás-érzékelő
(4) Elektronikus vezérlőmodul (ECM)


Illusztráció 2g01158394
(5) Hűtőfolyadék hőmérséklet-érzékelője
(6) Turbófeltöltő kimeneti nyomásának érzékelője
(7) Bemenő levegő hőmérséklet-érzékelője
(8) Környezeti levegő nyomásérzékelője

Érzékelők hibái

Összes érzékelő

Az érzékelők bármelyikének meghibásodását az alábbi problémák valamelyike okozhatja:

  • Az érzékelő kimenete nyitva van.

  • Az érzékelő kimenete a "- táppal" vagy a "+ táppal" rövidre van zárva.

  • Az érzékelő által mért érték az érzékelő mérési tartományán kívül esik.

Bemenő levegő hőmérséklet-érzékelője

A bemenő levegő hőmérséklet-érzékelője (7) a bemeneti levegő hőmérsékletét méri. Az Elektronikus vezérlőmodul (ECM) figyeli a bemenő levegő hőmérséklet-érzékelőjének jeleit. Az ECM kimenete a bemenő levegő magas hőmérsékletét relé vagy jelzőfény használatával jelzi. A bemenő levegő hőmérséklet-érzékelője nem állítja le a motort és nem módosítja a motor teljesítményét.

Motorfordulatszám-/gyújtásérzékelők

Ha az ECM nem kap jeleket az elsődleges fordulatszám-/gyújtásérzékelőtől, akkor a "DIAGNOSZTIKA" jelzőfény diagnosztikai hibakódot jelez, amit az ECM a memóriájában tárol.

Ha az ECM nem kap jeleket az elsődleges fordulatszám-/gyújtásérzékelőtől, akkor az ECM a jeleket a másodlagos fordulatszám-/gyújtásérzékelőtől olvassa be. Az ECM folyamatosan ellenőrzi, hogy mindkét érzékelőtől (2) érkezik-e jel. Ha bármelyik érzékelő meghibásodik, azt ki kell cserélni.

Az érzékelők időszakos meghibásodása szabálytalan motorvezérlést eredményezhet.

Hűtőfolyadék hőmérséklet-érzékelője

A hűtőfolyadék hőmérséklet-érzékelője (5) a motor hűtőfolyadékának hőmérsékletét figyeli. Ezt a funkciót a motor rendszerdiagnosztikája az ECM kimeneti jelével együtt használja. Az ECM kimenete a hűtőfolyadék magas hőmérsékletét relé vagy jelzőfény használatával jelzi.

A hűtőfolyadék hőmérséklet-érzékelőjének hibája

Az ECM érzékeli a hűtőfolyadék hőmérséklet-érzékelőjének hibáját. A gép kezelőjét egy diagnosztikai jelzőfény figyelmezteti a hűtőfolyadék hőmérséklet-érzékelőjének hibájára. Hiba esetén a hűtőfolyadék hőmérséklet-érzékelőjével kapcsolatos motorvezérlési utasítások le lesznek tiltva. A hűtőfolyadék hőmérséklet-érzékelőjének hibája nem állítja le a motort és nem módosítja a motor teljesítményét.

Caterpillar Information System:

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.