Cat Commercial Diesel Engine Fluids Recommendations Caterpillar


Lubricating Grease

Usage:

3304 04B


OZNÁMENÍ

Tato doporučení podléhají změnám bez předchozího upozornění. Nejaktuálnější doporučení si vyžádejte u místního prodejce společnosti Cat .


Poznámka Komerční mazací tuky jiných výrobců než Cat představují jako skupina maziva druhé volby. V rámci této skupiny mazacích tuků druhé volby existují odstupňované úrovně základních vlastností.


OZNÁMENÍ

Společnost Cat nemůže ručit za kvalitu nebo vlastnosti provozních kapalin a mazacích tuků jiných výrobců .


Společnost Caterpillar dodává řadu mazacích produktů, jejichž vlastnosti se liší, a které mají střední až vysokou výkonnost. Tyto mazací tuky jsou schopny pokrýt celý výrobní program strojů Cat ve všech světových klimatických pásmech. Z této široké nabídky mazacích tuků Cat si můžete vybrat takový mazací tuk Cat, který bude splňovat nebo převyšovat požadavky na výkonnost pro téměř každý stroj produkovaný výrobci originálních strojních zařízení (OEM) a pro téměř každou aplikaci stroje nebo zařízení.

Před volbou mazacího tuku je nutné přesně specifikovat požadavky na výkonnost. Dodržujte doporučení týkající se mazacích tuků uvedené v Příručce pro provoz a údržbu. Také s prodejcem Cat konzultujte nabídku mazacích tuků s ohledem na jejich výkonnostní specifikace a dodávaná balení.

Tato kapitola o mazacím tuku pojednává o NLGI mazacích produktů nabízených společností Caterpillar. Institut National Lubricating Grease Institute (NLGI) klasifikuje mazací tuky podle jejich konzistence či tvrdosti podle norem "ASTM D4950" a "SAE J310". Čím vyšší je hodnota NLGI, tím pevnější je mazací tuk. NLGI je důležitá klasifikace pro mazací tuky, která by měla být používána spolu s dalšími vlastnostmi, jako je stabilita, odolnost proti korozi, viskozita atd.

Poznámka Vždy si zvolte takový mazací tuk, který splňuje nebo převyšuje požadavky specifikované výrobcem zařízení pro danou aplikaci.

Některá pracoviště vyžadují použití jediného mazacího tuku, které bude splňovat potřeby veškerého zařízení. Vždy vyberte takový mazací tuk, který splňuje nebo převyšuje požadavky té nejnáročnější aplikace. Pamatujte, že u komerčních produktů, které stěží splňují pouze minimální požadavky na výkonnost, lze očekávat, že zabezpečí pouze minimální životnost dílů. Nedoporučuje se kupovat mazací produkty, u kterých se za jediné hledisko bere v úvahu jejich nejnižší cena. Namísto toho nakupujte takové mazací tuky, které zajistí nejnižší celkové provozní náklady vašeho stroje. Tato úvaha by měla být založena na analýze zahrnující vylepšenou životnost produktu, náklady na náhradní díly, práci, prostoje a na nákup potřebného množství mazacího tuku.

Poznámka Některé mazací produkty Cat mají složení, které obsahuje disulfid molybdenu (MoS2 nebo “Moly”). Moly používaný v mazacích tucích Cat patří do technické jemné třídy. Tato velikost splňuje zvláštní požadavky některých valivých ložisek, kloubů a jiných pohyblivých komponent s těsnými vůlemi.

Poznámka Pokud v některém spoji měníte tukovou náplň na jiný mazací tuk nebo na mazací tuk od jiného dodavatele, všeobecně se doporučuje vytěsnit ze spoje celou starou tukovou náplň. Některé mazací tuky nejsou chemicky slučitelné. Poraďte se se svým dodavatelem a informujte se, zda jsou mazací tuky vzájemně kompatibilní.

Máte-li pochybnosti, starý tuk zcela odstraňte!

Poznámka Všechny mazací tuky Cat mají vzájemně “chemicky” slučitelné složení. Vzájemné směšování mazacích tuků Cat tedy nebude mít za následek nežádoucí chemické reakce. Používání směsí mazacích tuků Cat by však mohlo způsobit snížení jejich výkonnostních parametrů.

Univerzální mazací tuk Cat Utility Grease

Složení mazacího tuku Cat Utility Grease je určeno pro aplikace s mírnou až střední zátěží a při středních teplotách. Cat Utility Grease je mazací tuk stupně 2 podle hodnocení institutu National Lubricating Grease Institute (NLGI). Tento tuk je vyroben z oleje na naftové bázi s komplexním zahušťovadlem s lithiem.

Mazací tuk Cat Utility Grease má takové složení, které nabízí dobrou provozní životnost v aplikacích motorů. Provozní životnost označuje velikost procentuální změny po 100 000 mazacích zdvizích podle normy "ASTM D217".

Více informací o mazacím tuku Cat Utility Grease je uvedeno v informacích o produktu na obalu nebo v technickém listu tohoto produktu.

Poznámka Pokud vaše aplikace vyžaduje spotřební mazací tuk a spotřební mazací tuk Cat Utility Grease není k dispozici, prostudujte si technické listy dostupných mazacích tuků. Použijte náhradní tuk, který splňuje nebo převyšuje výkonnostní charakteristiky tuku Cat Utility Grease.

Cat Ball Bearing Grease

Tento mazací tuk se doporučuje do válečkových a kuličkových ložisek v podmínkách nízké až střední zátěže a vysokých otáček. Typickou aplikací jsou ložiska elektromotorů, alternátorů a spoje s konstantními otáčkami v automobilových aplikacích. Mazací tuk Cat Ball Bearing Grease odpovídá stupni NLGI 2. Je vyroben z oleje na naftové bázi s polymočovinou jako zahušťovadlem.

Mazací tuk Cat Ball Bearing Grease má takové složení, které nabízí velmi dobrou provozní životnost v aplikacích motorů. Provozní životnost označuje velikost procentuální změny po 100 000 mazacích zdvizích podle normy "ASTM D217".

Mazací tuk Cat Ball Bearing Grease poskytuje dobrou ochranu proti korozi a dobrou odolnost proti vymývání vodou. Míra ochrany proti korozi vyjadřuje odolnost vůči slané vodě podle normy "ASTM B1743". Odolnost proti vymývání vodou označuje stabilitu při styku s tekoucí vodou a procentuální velikost změny "ASTM D1264".

Více informací o mazacím tuku Cat Ball Bearing Grease je uvedeno v informacích o produktu na obalu nebo v technickém listu tohoto produktu.

Mazací tuk Cat White Assembly (bílý, pro montáže)

Složení mazacího tuku Cat White Assembly Grease je určeno pro aplikace s mírnou až střední zátěží a při středních teplotách. Tento mazací tuk je velmi přilnavý a hodí se k přidržení plochých těsnění, O-kroužků a jehlových ložisek při montáži motorů, převodovek a jiných komponent. Mazací tuk Cat White Assembly Grease odpovídá stupni NLGI 2. Tento mazací tuk je vyroben z oleje na naftové bázi s komplexním zahušťovadlem s lithiem.

Poznámka Výše uvedené mazací produkty Cat jsou použitelné pro lodní motory. Viz zvláštní publikace, SEBU6250, "Caterpillar Machine Fluids Recommendations", kde jsou uvedené další mazací produkty Cat, které zahrnují extrémní aplikace a které lze také používat v lodních motorech. Ohledně informací a dostupnosti se obraťte na prodejce Cat.

Caterpillar Information System:

C9 Engine for Caterpillar Built Machines Alternator - Remove and Install
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Fuel Transfer Pump
C280 Marine, Marine Auxiliary, and Petroleum Engines Warranty Information
325D and 329D Excavators Hydraulic System Boom Drift Reduction Valve
C9 Engine for Caterpillar Built Machines Electric Starting Motor - Remove and Install
C9 Generator Set Sensors and Electrical Components
C9 Engine for Caterpillar Built Machines Electronic Control Module - Remove and Install
C15 On-Highway Engine Engine Design
2005/07/04 Improved Fuel Cooler {1712}
3500 Engines with EUI Option Turbocharger
C-10 Petroleum Engine Inlet Manifold - Install
C9 Engine for Caterpillar Built Machines Fan Drive - Install
2005/06/20 Addition to Troubleshooting , "Injection Actuation Pressure - Test" {1714}
2005/06/01 Addition to Troubleshooting , "Injection Actuation Pressure - Test" {1714}
C-10 Petroleum Engine Inlet and Exhaust Valve Springs - Remove and Install
C-10 Petroleum Engine Inlet and Exhaust Valves - Remove and Install
2005/08/01 New Bracket for the Fuel Line {1274}
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Crankshaft Seals
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Valve Mechanism
Installation of the 264-8897 Auxiliary Sea Water Pump Gp {1371} Installation of the 264-8897 Auxiliary Sea Water Pump Gp {1371}
C7 On-highway Engine Water Lines
Hydraulic Cylinder Honing {7562} Hydraulic Cylinder Honing {7562}
C175 Generator Sets High Pressure Fuel Lines
C9 Engines for Caterpillar Built Machines Coolant Temperature Sensor
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.