C4.4 Industrial Engine Caterpillar


Burn Prevention

Usage:

C4.4 444
Ne érintse meg a működésben levő gép alkatrészeit. Várjon, amíg a motor lehűl, mielőtt azon bármilyen karbantartást is végezne.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha érintkezésbe kerül a nagynyomású üzemanyagvezetékekkel, bőrén keresztül az üzemanyag be tud hatolni a szervezetébe, és égési sérüléseket szerezhet. A nagynyomású üzemanyagvezetékekből kilövellő üzemanyag tűzveszélyes. Ha az ellenőrzésre, karbantartásra és a javításra vonatkozó előírásokat nem tartja be, személyi sérülés, vagy halálos baleset is bekövetkezhet.


A motor leállása után várjon még 10 percet, hogy a magas nyomású üzemanyag-vezetékekben megszűnjön az üzemanyag nyomása, és csak ezt követően fogjon hozzá bármilyen szervizelési vagy javítási munkához a motor üzemanyag-vezetékein.

Várjon, amíg a nyomás meg nem szűnik a levegőellátó rendszerben, a hidraulikarendszerben, a kenési rendszerben vagy a hűtőrendszerben, mielőtt bármilyen vezetéket, csatlakozót vagy hasonló alkatrészt leválasztanak.

Hűtőfolyadék

Amikor a motor eléri üzemi hőmérsékletét, a motorhűtő-folyadék felforrósodik. Ilyen állapotban a hűtőfolyadék nyomás alatt van. A hűtőben és a fűtőegységekhez, illetve a motorhoz vezető csövekben forró hűtőfolyadék kering.

A forró hűtőfolyadékkal vagy gőzzel való érintkezés súlyos égési sérüléseket okozhat. Mielőtt a hűtőfolyadékot leeresztené, engedje kihűlni a hűtőrendszer alkotóelemeit.

Miután a motor leállt és lehűlt, ellenőrizze a hűtőfolyadék szintjét.

Mielőtt eltávolítaná a betöltőnyílás zárósapkáját bizonyosodjon meg, hogy kihűlt. A sapkának elég hidegnek kell lennie ahhoz, hogy puszta kézzel megfogható legyen. Lassan nyissa meg a zárósapkát, hogy kiengedje a rendszerben visszamaradt nyomást.

A hűtőrendszer kondicionáló adaléka lúgos anyagot tartalmaz. A lúgos anyaggal való érintkezés személyi sérüléseket okozhat. Vigyázzon arra, hogy a lúgos anyag ne érintkezzen bőrével, szemével vagy szájával.

Olajok

A bőr irritációja léphet fel, ha az ismételten vagy hosszú ideig érintkezik ásványi vagy szintetikus alapolajjal. Részletes tudnivalókkal kapcsolatban lásd a forgalmazóktól kapott biztonsági adatlapokat. A forró olaj és kenési alkatrészek személyi sérüléseket okozhatnak. Vigyázzon arra, hogy ne érintkezzen a forró olajjal. Megfelelő személyi védőfelszerelést kell használni.

Dízel üzemanyag

A dízel üzemanyag irritációt okozhat a szemnél, a légző szerveknél és a bőrnél. A bőr különböző megbetegedéseit okozhatja, ha az hosszabb ideig érintkezik dízel üzemanyaggal. Megfelelő személyi védőfelszerelést kell használni. Részletes tudnivalókkal kapcsolatban lásd a forgalmazótól kapott biztonsági adatlapokat.

Akkumulátorok

Az elektrolit egy sav. Az elektrolittal való érintkezés személyi sérüléseket okozhat. Vigyázzon arra, hogy az elektrolit ne érintkezzen bőrével vagy szemével. Az akkumulátorok szervizelése közben mindig viseljen védőszemüveget. Mosson kezet miután az akkumulátorokon vagy annak csatlakozóin dolgozott. Védőkesztyű viselete ajánlott.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.