329F and 330F Excavators Caterpillar


Symbols

Usage:

329F L ERL

Emelési kapacitás

A méretek megadása milliméterben és hüvelykben történik

Az emelési kapacitások megadása kilogrammban és fontban történik

A teherbírást nem a billenési teherbírás, hanem a hidraulikus emelőképesség határozza meg

Emelési pont sugara

Emelési pont magassága

Emelési határ a gép eleje fölött

Emelési határ a munkagép oldalsó része fölött

Nehéz teher emelése funkció BE

A gép működtetése

Vészkijárat - A gép jobb oldali ablaka vészkijáratként is szolgál.

Az ablak kitörése - Ha a jobb oldali ablakot vészkijáratként kell használnia, a következő lépések szerint járjon el. A kalapács (3) a vezetőfülke hátsó ablakának közelében van felszerelve. A kalapáccsal üssön a jobb oldali ablakra, hogy az üveg kitörjön. A jobb oldali ablaknyíláson másszon ki a fülkéből.

Vészkijárat - A gép tetőnyílása vészkijáratként is szolgál.

Gépkezelői szabályozók

Reteszelve - Állítsa a sebességszabályozó karokat/pedálokat és a botkormányokat HOLD (TARTÁS) (középső) pozícióra. A hidraulikareteszelő kart húzza hátra LOCKED (ZÁRVA) pozícióra. Az összes gyárilag beszerelt hidraulikus kezelőegység működésképtelenné válik.

Nyitva - A hidraulikareteszelő kart mozdítsa előre UNLOCKED (NYITVA) pozícióra. Az összes gyárilag beszerelt hidraulikus kezelőegység működőképessé válik.

Üzemóra-számláló - Ez a kijelző a motor össz üzemóráinak számát jelzi. A szervizidőközöket az üzemóra-számláló alapján állapítsa meg.

KI - Csak akkor helyezze be a motorindító kapcsoló kulcsát, ha az indítókapcsoló KI helyzetben van. A motor indítókapcsolójának kulcsot csak akkor vegye ki, ha a kapcsoló KI helyzetben van. A motorindító kapcsolót fordítsa el KI állásba, mielőtt megpróbálja újra beindítani a motort. A motor leállításához a motor indítókapcsolóját fordítsa KI helyzetbe.

BE - A vezetőfülke áramköreinek bekapcsolásához, a kulcsot fordítsa el az óramutatók járásával megegyező irányban, BE állásra.

START (INDÍTÁS) - A motor elindításához forgassa a kulcsot az óramutató járásával megegyező irányba, a START (indítás) helyzetbe. Miután a motor beindult, engedje el a kulcsot. A kulcs visszatér a BE állásba.

Motor üresjárati leállítás - Az eseményjelző lámpa kigyullad, és a monitoron megjelenik egy üzenet, 20 másodperccel a motor leállása előtt. A gépkezelő megszakíthatja a leállítást, ha megnyom egy gombot a monitoron, vagy megmozdítja valamelyik kezelőszervet.

Engine Speed - A motor fordulatszámát a motorfordulatszámot szabályozó forgókapcsolóval lehet beállítani. A tíz lehetséges pozícióból válassza ki a leginkább megfelelőt. A motorfordulatszámot szabályozó forgókapcsoló kiválasztott pozíciója megjelenik az elektronikus kijelzőn.

Csökkentés - A motor fordulatszámának csökkentéséhez az óramutató járásával ellentétes irányban fordítsa el a motorfordulatszámot szabályozó forgókapcsolót.

Növelés - A motor fordulatszámának növeléséhez az óramutató járásával megegyező irányba fordítsa el a motorfordulatszámot szabályozó forgókapcsolót.

Teljesítmény mód - Ezen kapcsoló megnyomásával aktiválhatja a teljesítménymód beállításait. A választható üzemmódok a következők: "TAKARÉKOS", "NORMÁL HIDRAULIKUS TELJESÍTMÉNY" és "NAGY HIDRAULIKUS TELJESÍTMÉNY". További információkért lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Felügyeleti rendszer".

Haladási sebesség szabályozókapcsolója - Az automatikus haladási sebesség, illetve a alacsony haladási sebesség kiválasztásához nyomja meg a haladásisebesség-szabályozó kapcsolót. Ha a motorindító kapcsoló BE pozícióra van állítva, a haladási sebesség szabályozó kapcsolója mindig ALACSONY SEBESSÉG pozícióba kerül. Valahányszor lenyomja a haladási sebesség szabályozókapcsolóját, a haladási sebesség megváltozik.

LOW SPEED (ALACSONY SEBESSÉG) - Ha egyenetlen vagy puha felületen halad, esetleg nagy vonóerőre van szükség, válassza az ALACSONY SEBESSÉG beállítást. Akkor is az ALACSONY SEBESSÉG beállítást válassza, amikor a gépet vontató teherautóra rakja föl, vagy onnan veszi le.

AUTOMATIC (AUTOMATIKUS) - Ha kemény, egyenletes felületen nagy sebességgel halad, válassza az AUTO beállítást.

Automatikus motorfordulatszám-szabályozó (AEC) - Az automatikus motorfordulatszám-szabályozó működésbe lép, amikor a motorindító kapcsolót BE helyzetbe fordítja. A kontroll-lámpa világítani kezd. Amikor megnyomja az AEC kapcsolót, az AEC kapcsoló ON (BE) helyzetből OFF (KI) helyzetbe kerül. A gépkezelő az automatikus motorfordulatszám-szabályozás három üzemmódja közül választhat.

Közlekedésriasztás törlése kapcsoló - Ez a kapcsoló a közlekedésriasztás leállítására szolgál. Ha le akarja állítani a riasztást, nyomja meg a kapcsolót. A kontroll-lámpa világítani kezd.

Munkaeszköz-vezérlőegysége (kapcsolója) - Ha ezt a kapcsolót megnyomja, a kiválasztott munkaeszköz megjelenik a kijelzőn. Ha a kiválasztott munkaeszközt módosítani kívánja, még egyszer nyomja meg a kapcsolót.

Nehéz teher emelése üzemmód - Ez az üzemmód növeli a hidraulikakörben a tehermentesítő nyomás értékét, és emiatt az emelési műveletek elvégzéséhez nagyobb hidraulikus erő áll rendelkezésre. Amikor ez az üzemmód be van kapcsolva, a munkahenger sebessége alacsonyabb.

Ablakmosó (18) - Az ablakmosó bekapcsolásához nyomja meg a gombot. Amíg a kapcsolót lenyomva tartja, a jelzőlámpa világít és a szórófej ablakmosó folyadékot spriccel. Az ablaktörlő szintén működésbe lép a kapcsolót benyomásával. Ha körülbelül 3 másodpercre elengedi a kapcsolót, az ablaktörlő megáll.

Ablaktörlő (19) - Az ablaktörlő bekapcsolásához nyomja meg a gombot. Valahányszor megnyomja a kapcsolót, az ablaktörlő üzemmódja mindig változik, amit a világító jelzőlámpák jeleznek.

Fényszórókapcsolók - A munkafényt bekapcsolásához, nyomja meg a kapcsolót.

Visszapillantó/oldalsó kilátást biztosító kamera - Ha a felszereltség része, ennek a kapcsolónak a megnyomásával válthat a fülkében található monitoron megjelenő képek között. További információkért lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Felügyeleti rendszer".

RÖGZÍTVE - Ahhoz, hogy a gyorscsatlakozót rákapcsolja a munkaeszközre, állítsa a kapcsolót erre a pozícióra.

KIOLDVA - Az ék előretolásához állítsa a gyorscsatlakozó kapcsolóját NYITVA helyzetbe. Ezt a pozíciót csak a munkaeszköz csatlakoztatása és leválasztása közben használja. Ha a kapcsoló erre a pozícióra van állítva, a hidraulikarendszer nyomás alatt van.

Rádió némítása kapcsoló - Ha a felszereltség része, ezzel a kapcsolóval némíthatja el a rádiót. A kontroll-lámpa világítani kezd.

Alsó ablaktörlő (25) - Az alsó ablaktörlő bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló tetejét. Az alsó ablaktörlő kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló alját.

Alsó ablakmosó (26) - Az alsó ablakmosó bekapcsolásához nyomja meg és tartsa benyomva a kapcsoló tetejét. Amíg a kapcsolót lenyomva tartja a szórófej ablakmosó folyadékot spriccel.

Finom fordulás szabályozó - Az aktiváláshoz nyomja le a finom fordulást szabályzó kapcsoló tetejét (ha a felszereltség része).

Túlterhelésjelző berendezés - Amikor a gépet emelésre használja, a túlterhelés-jelző berendezés hangjelzéssel figyelmeztet, ha a teher nem stabil. A riasztó hang megszólalásakor csökkenteni kell a kanál terhelését, vagy befelé kell mozgatni a kanálszárat.

BE - A túlterhelésjelző bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló jobb oldalát.

KI - A túlterhelésjelző kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló bal oldalát.

Akkumulátorleválasztó kapcsoló (1) - Az akkumulátorleválasztó kapcsoló segítségével az akkumulátor leválasztható a munkagép elektromos rendszeréről. A kulcsnak az akkumulátorleválasztó kapcsolóban kell lennie, mielőtt elfordíthatná az akkumulátorleválasztó kapcsolót.

BE - Ha a villamos rendszert be szeretné kapcsolni, tegye az akkumulátorcsatlakozást megszakító kapcsoló kulcsot a kapcsolóba, és fordítsa el a kapcsolót az óramutató járásával megegyező irányban. Mielőtt a motort beindítaná, az akkumulátorleválasztó kapcsolót ON (BE) állásba kell fordítani.

KI - Az elektromos rendszer kiiktatásához az akkumulátor leválasztó kapcsolóját fordítsa el az óramutató járásával ellenkező irányba, az OFF (KI) állásba.

Munkagép rögzítése ikon

Gépbiztonsági rendszer (MSS) - Ha a vezetőfülkében erre utaló matrica található, a gép Caterpillar gépbiztonsági rendszerrel (MSS) van felszerelve. A gépbiztonsági rendszer (MSS) célja, hogy elriassza az illetékteleneket, illetve a gépbiztonsági rendszer (MSS) megakadályozza a munkagép engedély nélküli használatát.

Üzemóra-számláló (2B) - A gép üzemóráinak összesített számát jelzi. A szervizidőközöket az üzemóra-számláló alapján állapítsa meg.

Üzemanyag-fogyasztás mértéke (2B) - Az üzemanyagfogyasztást jelzi.

Üzemanyag-kifogyásig hátralévő idő (2B) - Az aktuális üzemanyagszint mellett biztosított üzemidőt jelzi.

"ECONOMY MODE SELECTED (TAKARÉKOS MÓD KIVÁLASZTVA)" (2C) - Ez az ikon azt jelzi, hogy a gép takarékos módra van állítva.

Hydraulic Oil Temperature (hidraulikaolaj hőmérséklete) - Ez a mérőműszer a hidraulikaolaj hőmérsékletét jelzi. A normál működési tartomány a zöld tartomány. Ha a mérőműszer a fehér tartományban van, szükség van a motor és a munkagép felmelegítésére. Kérjük, olvassa el a következőt: Használati és karbantartási kézikönyv, "A motor és a munkagép felmelegítése". Ha a mérőműszer eléri a piros tartományt, csökkentse a rendszer terhelését. Ha a mérőműszer továbbra is a piros tartományban marad, állítsa le a gépet, és keresse meg a hiba okát. A fehér terület alacsony hőmérsékletet jelez.

Motorhűtő-folyadék hőmérséklete - Ez a mérőműszer a motor hűtőfolyadékának hőmérsékletét jelzi. A normál működési tartomány a zöld tartomány. Ha a mérőműszer a fehér tartományban van, szükség van a motor és a munkagép felmelegítésére. Kérjük, olvassa el a következőt: Használati és karbantartási kézikönyv, "A motor és a munkagép felmelegítése". Ha a mérőműszer a piros tartományba lép, állítsa le a gépet, és keresse meg a hiba okát. A fehér terület alacsony hőmérsékletet jelez.

Üzemanyagszint - Ez a mérőműszer az üzemanyagtartályban levő üzemanyag mennyiségét jelzi. Ha az üzemanyagszint-jelzőn az üzemanyagszint a piros mezőben van, azonnal töltsön utána üzemanyagot.

A dízel kipufogó folyadék szintje - Ez a mérőműszer a dízel kipufogó folyadék (DEF, Diesel Exhaust Fluid) tartályában levő DEF mennyiségét jelzi. Ha a DEF mérőműszere azt jelzi, hogy a DEF szintje a piros tartományban van, azonnal töltsön utána DEF-et.

Menü gomb - Ha a fő menübe kíván visszatérni, a menü gombot nyomja meg.

Kezdőlap gomb - Ha bármikor a kijelző alapbeállításához kíván visszatérni, a kezdőlap billentyűt nyomja meg.

Enter billentyű - Valamely bevitt adat megerősítéséhez nyomja meg az ENTER billentyűt.

Megjelenítésváltó billentyű - A megjelenítésváltó billentyűvel válthat a különböző képernyőnézetek között.

OK gomb - Ha egy menüpontot szeretne kiválasztani, nyomja meg az OK gombot. Ugyancsak az OK gombot nyomja meg értékek beállításához.

Visszaállítás billentyű - Az összes számláló nullára állításához nyomja meg a visszaállítás billentyűt.

Vissza gomb - Nyomja meg a vissza gombot, ha egy menüpontból ki szeretne lépni, vagy egy értéket nem kíván elfogadni. Ha az előző kijelzéshez szeretne visszatérni, szintén a vissza gombot nyomja meg.

Felfelé nyíl - Ha a kurzort felfelé kívánja vinni, a felfelé nyilat nyomja meg. Ugyancsak a felfelé nyilat nyomja meg értékek növeléséhez.

Lefelé nyíl - Ha a kurzort lefelé kívánja vinni, a lefelé nyilat nyomja meg. Ugyancsak a lefelé nyilat nyomja meg értékek csökkentéséhez.

Balra nyíl - Ha a kurzort balra kívánja vinni, a balra nyilat nyomja meg. Ugyancsak a balra nyilat nyomja meg értékek csökkentéséhez.

Jobbra nyíl - Ha a kurzort jobbra kívánja vinni, a jobbra nyilat nyomja meg. Ugyancsak a jobbra nyilat nyomja meg értékek növeléséhez.

Be - Nyomja meg a kapcsolót (3) az üzemanyag-szivattyú bekapcsolásához.

Ki - Nyomja meg a kapcsolót (4) az üzemanyag-szivattyú kikapcsolásához.

BE-/KIkapcsoló gomb - Az üzemanyag-továbbító szivattyú bekapcsolásához vagy kikapcsolásához használja a BE-/KIkapcsoló gombot. A kapcsolón kigyullad egy piros jelző, amikor az üzemanyag-továbbító szivattyút bekapcsolják.

Fő (BE/KI) kapcsoló (1) - A rendszer bekapcsolásához nyomja meg a BE/KI kapcsolót. A rendszer kikapcsolásához ismételten nyomja meg a kapcsolót.

Automatikus szabályozókapcsoló (2) - Ha ezt a kapcsolót megnyomja, a rendszer teljes "AUT" módban fog működni, automata légkondícionálással. Ügyeljen arra, hogy ha ezt a kapcsolót még egyszer megnyomja, a légkondicionálót nem fogja tudni kikapcsolni. Ha a rendszer teljes "AUT" módra van állítva, egy másik kapcsoló segítségével bizonyos funkciókat manuálisan megváltoztathat. Ha manuálisan állít át egy bizonyos funkciót, az "AUT" felirat nem jelenik meg a kijelzőn, de azok a funkciók, melyeket nem változtatott meg, "AUT" módban maradnak. Ha a klímaszabályozó rendszerhez csak fűtőegység tartozik, a teljes "AUT" üzemmód még napos időben is le tudja hűteni a vezetőfülkét, ha a környezeti hőmérséklet nem több, mint 20 °C (68 °F).

Hőmérsékletszabályozó kapcsoló (3) - Ezek a kapcsolók a szellőzőnyílásokból kiáramló levegő hőmérsékletét szabályozzák az előre beállított hőmérséklet-értékek elérése érdekében. Ezt az előre beállított hőmérsékletet az LCD-kijelző (4) mutatja. Ha a fűtő- és a légkondicionáló berendezés automatikus üzemmódban van, a gomb megnyomásával az előre beállított hőmérsékletet lehet megváltoztatni.

Növelés - A gomb megnyomásával a szellőzőnyílásokból kiáramló levegő hőmérsékletét vagy az előre beállított hőmérsékletet lehet növelni.

Csökkentés - A gomb megnyomásával a szellőzőnyílásokból kiáramló levegő hőmérsékletét vagy az előre beállított hőmérsékletet lehet csökkenteni.

Ventilátor kapcsolója (5) - A ventillátor kapcsoló közvetlenül szabályozza a ventillátor fordulatszámát. Ha a légkondícionáló rendszer automata üzemmódban van, ennek a kapcsolónak a megnyomása felülbírálja az automatikus ventillátorsebességet.

Növelés - A kapcsoló megnyomása növeli a ventillátor fordulatszámát.

Csökkentés - A kapcsoló megnyomása csökkenti a ventillátor fordulatszámát.

Kompresszor kapcsolója (6) - Ha a kompresszort be, illetve ki szeretné kapcsolni, nyomja meg a kapcsolót. Nyirkos időben a kompresszort használhatja a kezelőfülke levegőjében lévő nedvesség eltávolítására. Hűvös időben hetente kapcsolja be a kompresszort a hűtőgáz szivárgásának megelőzése érdekében. Ez segít a kompresszor optimális működésének fenntartásában is.

Jégtelenítés, párátlanítás (7) - Az ablakok párátlanításához nyomja meg ezt a kapcsolót. Amíg a kompresszor működik, a rendszer kivonja a nedvességet a levegőből. Ha ezt a lehetőséget választja, a levegő a (C) és a (D) jelű szellőzőnyíláson keresztül fog áramlani.

Levegőbemenet választókapcsolója (8) - Ezzel a kapcsolóval lehet választható ki a bemenő levegőnyílás helyzete.

Belső keringetés - Amikor ez a pozíció van kiválasztva, a bemenő szellőzőnyílás zárva van. A levegő a vezetőfülkében kering.

Külső levegő - Amikor ez a pozíció van kiválasztva, a bemenő szellőzőnyílás nyitva van. A vezetőfülkébe friss levegő áramlik.

Levegőkimenet választókapcsolója (9) - Ezzel a kapcsolóval lehet kiválasztani az egyes kimenő szellőzőnyílások helyzetét. Mindegyik kapcsoló más-más szellőzőnyílást szabályoz.

Felső test - Ha ezt a kapcsolót választja, az (A) és a (D) jelű szellőzőnyílás kinyílik.

Felső test és padló - A kapcsoló kiválasztásakor kinyílik az (A), (B) és (D) jelű szellőzőnyílás.

Padló - Ha ezt a kapcsolót választja, a (B) jelű szellőzőnyílás nyílik ki.

Padló és jégtelenítő - Ha ezt a kapcsolót választja ki, a (B), a (C) és a (D) jelű szellőzőnyílás kinyílik.

Forgatás az óramutató járásával megegyező irányban - Nyomja meg a bal oldali botkormányon a közepes nyomású kapcsolót (1) ahhoz, hogy a munkaeszközt az óramutató járásával megegyező irányban forgassa.

Kürt - Nyomja meg a kürt kapcsolóját (2) a bal oldali botkormányon a kürt működtetéséhez.

Forgatás az óramutató járásával ellentétes irányban - Nyomja meg a jobb oldali botkormányon a közepes nyomású kapcsolót (3) ahhoz, hogy a munkaeszközt az óramutató járásával ellentétes irányban forgassa.

AEC (Auxiliary Electrical Control, kiegészítő elektromos vezérlés) kapcsoló - Nyomja meg a jobb oldali botkormányon az AEC-kapcsolót (4) az alacsony motorfordulatszám működtetéséhez. Ha a motort magas fordulatszámon kívánja működtetni, újra nyomja meg a kapcsolót.

(1) SmartBoom FEL ÉS LE - Nyomja le a billenőkapcsoló tetejét az intelligens gém FEL ÉS LE üzemmódjának bekapcsolásához. Amikor a gémet szabályozó botkormányt GÉM LE helyzetbe állítják, a gém - saját tömegénél fogva - leereszkedik. A gémet szabadon lehet felfelé mozgatni.

(2) SmartBoom LE - Nyomja meg a billenőkapcsoló alját az intelligens gém LE üzemmódjának bekapcsolásához. A gém - saját tömegénél fogva - leereszkedik, ha a szabályozó kart a GÉM LEERESZTÉSE helyzetbe állítják. Ez az üzemmód megakadályozza, hogy a gém felfelé mozduljon. A gém felfelé mozgatásához a gépkezelőnek a gémet szabályozó botkormányt a GÉM FEL üzemmódba kell állítania.

(3) SmartBoom Átmeneti letiltás - Nyomja meg a jobb oldali botkormány elülső oldalán lévő működtető kapcsolót az intelligens gém funkció ideiglenes felülbírálásához. Ha a működtető kapcsolót elengedi, a rendszer visszatér a kiválasztott SmartBoom funkcióhoz.

(1) Változtatható sebesség - A munkaeszköz aktiválásához tolja lefelé a forgókapcsolót. A munkaeszköz sebességének növeléséhez nyomja még tovább lefelé a forgókapcsolót.

(2) Be/ki - Ahhoz, hogy egyenletes sebességen aktiválja a munkaeszközt, nyomja meg ezt a kapcsolót. A munkaeszköz kikapcsolásához nyomja meg még egyszer a kapcsolót.

Változtatható sebesség - A munkaeszköz aktiválásához a pedál elejét nyomja le. A munkaeszköz sebességének növeléséhez nyomja minél lennebb a pedált. A munkaeszköz kikapcsolásához engedje fel a pedált.

(1) Zárás - A munkaeszköz összezárásához a pedál felső részét nyomja le.

(2) Nyitás - A munkaeszköz kinyitásához nyomja le a pedál hátsó részét.

(1) Forgatás az óramutató járásával megegyező irányban - A munkaeszköznek az óramutató járásával megegyező irányú elfordításához mozgassa a forgókapcsolót felfelé.

(2) Forgatás az óramutató járásával ellentétes irányban - A munkaeszköznek az óramutató járásával ellentétes irányú elfordításához mozgassa a forgókapcsolót lefelé.

(3) Zárás - A munkaeszköz zárásához mozgassa a forgókapcsolót felfelé.

(4) Nyitás - A munkaeszköz nyitásához mozgassa a forgókapcsolót lefelé.

Kanálszár ki (1) - A kanálszár kifele mozgatásához állítsa a vezérlőkart ebbe a helyzetbe.

Fordítás jobbra (2) - A felső váz jobbra fordításához állítsa a vezérlőkart ebbe a helyzetbe.

Kanálszár be (3) - A kanálszár befele mozgatásához állítsa a vezérlőkart ebbe a helyzetbe.

Fordítás balra (4) - A felső váz balra fordításához állítsa a vezérlőkart ebbe a helyzetbe.

Gém leeresztése (5) - A gém leeresztéséhez állítsa a vezérlőkart ebbe a helyzetbe.

Kanál ürítése (6) - A kanál kiürítéséhez állítsa a vezérlőkart ebbe a helyzetbe.

Gém felemelése (7) - A gém felemeléséhez állítsa a vezérlőkart ebbe a helyzetbe.

Kanál bezárása (8) - A kanál zárásához állítsa a vezérlőkart ebbe a helyzetbe.

Teljesítmény csökkentése a turbófeltöltő védelme érdekében - A motor beindítása után a motor alacsony fordulatszámra áll és a hidraulikus teljesítmény egy ideig korlátozva lesz. Ezen idő alatt a monitor a következő üzenetet jelzi ki: "Warm -Up Mode Power Derate" ("Bemelegítési üzemmód - teljesítménycsökkenés"). (Legfeljebb körülbelül 30 másodperc). Amikor a turbófeltöltő csapágyának kenése megfelelő, a motor fordulatszáma a forgókapcsolón beállított fordulatszámra emelkedik, és a monitorról eltűnik az üzenet.

KIOLDÁS - A gyorscsatlakozó kioldásához nyújtsa ki a kanálszárhengert és a kanálhengert, amíg a kanál teljesen be nem hajlik a kanálszár alá. Húzza kifelé a kapcsolót és mozgassa a KIOLDOTT helyzetbe. Megszólal egy figyelmeztető hangjelzés. Tartsa a kanál munkahengerének vezérlőkarját 5 másodpercig a KITOLÁS pozícióban az elektromos kapcsoló kioldása után. A kapcsolónak a KIOLDOTT helyzetben kell maradnia, amíg nem csatlakoztat egy másik munkaeszközt. A kapcsolónak a KIOLDOTT helyzetben kell maradnia, hogy a záró rúd ne szoruljon meg.

RÖGZÍTÉS - A gyorscsatlakozó rögzítéséhez csatolja a gyorscsatlakozót a munkaeszközre. Nyújtsa ki a kanálszárhengert és a kanálhengert, amíg a kanál teljesen behajlik a kanálszár alá. Húzza kifelé a kapcsolót és mozgassa a RÖGZÍTÉS helyzetbe. Tartsa a kanál munkahengerének vezérlőkarját 5 másodpercig a KITOLÁS pozícióban az elektromos kapcsoló reteszelése után. Ellenőrizze, hogy a gyorscsatlakozó megfelelően rögzült-e a csapokhoz. Húzza vissza a kanál munkahengerét és húzza a talajon a munkaeszközt. Így ellenőrizheti, hogy a gyorscsatlakozó megfelelően rögzült-e a csapokhoz.

Emelési pont - A gép emeléséhez rögzítse az emelő eszközöket az emelési pontokhoz.

Lekötési pont - A munkagép lekötéséhez rögzítse a hevedereket a lekötési pontokhoz.

Időköz üzemórában - Üzemórákban mért időtartam, amelynek eltelte után egy karbantartási eljárást el kell végezni.

Hűtőfolyadékszint - Ellenőrizze a hűtőfolyadékszintet.

Hűtőfolyadék a hűtőrendszerben - Cserélje le az ELC (hosszú élettartamú hűtőfolyadék) folyadékot.

A dízel kipufogó folyadék szűrője - Cserélje ki a dízel kipufogó folyadék (DEF, Diesel Exhaust Fluid) szűrőjét.

Motor primer légszűrő betétje - Tisztítsa meg vagy cserélje le a primer légszűrő betétet.

Motor szekunder légszűrő betétje - Tisztítsa meg vagy cserélje le a szekunder légszűrő betétet.

Motorolajszint - Ellenőrizze a motorolaj szintjét.

Motorolaj - Cserélje le a motorolajat.

Motorolajszűrő - Cserélje le a motorolajszűrőt.

Végáttétel olajszintje - Ellenőrizze a végáttétel olajszintjét.

Végáttétel-olaj - Cserélje le a végáttétel-olajat.

Fuel level (Üzemanyagszint) - Ellenőrizze az üzemanyagszintet.

Üzemanyagrendszer szűrője - Cserélje le az üzemanyagrendszer szűrőit.

Üzemanyagrendszer vízleválasztója - Engedje le a vízleválasztóból a vizet.

Üzemanyagrendszer vízleválasztó eleme - Cserélje le az üzemanyagrendszer vízleválasztó elemét.

Füsteltávolító szűrőbetét - Cserélje ki a füsteltávolító szűrőbetétet.

Zsírzó zerk - Kenje meg a megadott helyeket.

Hidraulikaolaj szintje - Ellenőrizze a hidraulikaolaj szintjét.

Hidraulikaolaj - Cserélje le a hidraulikaolajat.

Hidraulikaolaj szűrője - Cserélje le a hidraulikaolaj szűrőjét.

Forgatómű hajtásának olajszintje - Ellenőrizze a forgatómű hajtásának olajszintjét.

Forgatómű hajtásának olaja - Cserélje le a forgatómű hajtásának olaját.

Dízel kipufogó folyadék áramköre (1) - Ez a megszakító a dízel kipufogó folyadék (DEF, Diesel Exhaust Fluid) rendszerének védelmére szolgál. Ha a vezetékek szigetelés nélkül érintkeznek a gép karosszériájával, és ez rövidzárlatot okoz, ez a megszakító minimalizálja a vezetékek károsodását.

Generátor áramköre (2) - Ez a megszakító a generátort védi. Ha az akkumulátorokat fordított pólusokkal szerelnék be, a megszakító megakadályozza, hogy a generátor tönkretegye az egyenirányítót.

Fő áramkör (3) - Ez a megszakító az akkumulátorok és a biztosítékok közötti vezetékeket védi. Ha a vezetékek szigetelés nélkül érintkeznek a gép karosszériájával, és ez rövidzárlatot okoz, ez a megszakító minimalizálja a vezetékek károsodását.

Izzítógyertya áramköre (43) - Ez a megszakító az izzítógyertyákat védi.

Biztosítékok - A biztosítékok megvédik az elektromos rendszert a túlterhelt elektromos áramkörök által okozott károsodástól. Ha az olvadóbetét elszakadt, cserélje ki a biztosítót. Ha az új biztosítóban is megszakad a vezeték, ellenőrizze az áramkört és/vagy javítsa ki a hibát.

Caterpillar Information System:

422F2, 426F2, 428F2, 432F2, 434F2 and 444F2 Backhoe Loaders Air Cleaner Dust Valve - Clean/Inspect
349F and 352F Excavators Machine System Specifications Piston Pump
416F2, 420F2 and 430F2 Backhoe Loaders Engine Air Filter Primary Element - Clean/Replace
320D3 and 323D3 Excavators Machine System Specifications Boom - 5.7 m (18.70 ft)
308E2 CR Mini Hydraulic Excavator Variable Angle Boom (VAB) Machine Systems Track - Separate
G3512 Generator Set Engine Aftercooler - Assemble
308E2 Mini Hydraulic Excavator Machine System Fuel Lines
Troubleshooting and/or Replacement of the 376-9480 Fuel Sender on Certain Mini Excavators {1401, 1402, 1408} Troubleshooting and/or Replacement of the 376-9480 Fuel Sender on Certain Mini Excavators {1401, 1402, 1408}
A New Fuel Sender Troubleshooting Procedure Is Now Available Certain Mini Excavators {1401, 1402, 1408} A New Fuel Sender Troubleshooting Procedure Is Now Available Certain Mini Excavators {1401, 1402, 1408}
308E2 Mini Hydraulic Excavator Machine System Boom Cylinder
308E2 Mini Hydraulic Excavator Machine System Boom Cylinder Lines
PM820, PM822, and PM825 Cold Planer Machine Systems Side Plate - Remove and Install - Left Hand
329F and 330F Excavators Warning Categories
320D3 and 323D3 Excavators Machine System Specifications Bucket Cylinder
G3512 Generator Set Engine Water Temperature Regulators - Remove
308E2 CR Mini Hydraulic Excavator Variable Angle Boom (VAB) Machine Systems Track - Connect
M325D MH Material Handler Axle Oil Sample - Obtain
318D2 Excavator Machine Systems Hydraulic Tank and Filter - Remove
318D2 Excavator Machine Systems Hydraulic Tank and Filter - Install
313D2 Excavator Machine Systems Tank and Filter (Hydraulic) - Remove
313D2 Excavator Machine Systems Tank and Filter (Hydraulic) - Install
Installation Procedure for the Material Handling Slip-On Buckets on Certain Logging Forks {0679, 6001, 6101, 6103, 6104, 6113, 6114, 6123, 6405} Installation Procedure for the Material Handling Slip-On Buckets on Certain Logging Forks {0679, 6001, 6101, 6103, 6104, 6113, 6114, 6123, 6405}
G3512 Generator Set Engine Water Temperature Regulators - Install
G3500H Generator Set Engine Data Link - Test
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.