M318F, M320F and M322F Wheeled Excavators and MH3022 and MH3024 Material Handlers Caterpillar


Stopping the Engine

Usage:

M320F F2W


FIGYELMEZTETÉS

A motor alkatrészeinek túlmelegedését és fokozott mértékű kopását okozhatja, ha a motort terheléses üzemeltetés után rögtön leállítja.

Tanulmányozza át az alábbi leírást arra vonatkozóan, hogy a motor lehűljön, és ne alakuljon ki túl magas hőmérséklet a turbotöltőkompresszor-házban, mely olajkokszosodási problémákat okozhat.



FIGYELMEZTETÉS

Soha ne tegye az akkumulátor-csatlakozást megszakító kapcsolót OFF (KI) állásba, ha a motor jár. Az elektromos rendszer súlyos károsodását eredményezheti.


  1. Vízszintes talajon állítsa le a gépet. Az ajánlott eljárást lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Gép leállítása".

  2. Amíg a gép áll, hagyja járni a motort öt percig alacsony alapjárati fordulatszámon. A motor járatása alapjáraton lehetővé teszi a motor forró részeinek fokozatos lehűlését.

  3. A motorindító kapcsoló kulcsot fordítsa KI helyzetbe, majd vegye ki.

Késleltetett motorleállítás (ha a felszereltség része)

A késleltetett motorleállítás lehetővé teszi, hogy a motor a motor indítókapcsoló OFF (KI) helyzetbe fordítása után is üzemeljen egy ideig, a motor és a géprendszer részeinek lehűlése érdekében. A motor indítókapcsoló kulcsot ki lehet venni.

Megjegyzés Lehetnek olyan szabályozások, melyek meghatározzák, hogy szükséges a gépkezelő és/vagy kisegítő személyzet jelenléte a motor működésének idejére.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha a gépet őrizetlenül hagyják, miközben a motor jár, az személyi sérüléshez vagy halálos balesethez vezethet. Mielőtt a gép vezetőállását elhagyja, a haladást szabályozó minden kezelőegységet tegyen üresbe, eressze le a munkaeszközöket a talajra, és a hidraulikareteszelő kart állítsa ZÁRVA helyzetbe.


Megjegyzés Ha a munkagépet felügyelet nélkül hagyják miközben a motor még működik, az tulajdonkárosodást okozhat egy esetleges meghibásodás esetén.

Fordítsa el a gyújtáskapcsolót OFF (KI)helyzetbe.

Késleltetett motorleállítás - A késleltetett motorleállítás jelző világít vagy az alábbi szöveg lesz látható: ENGINE COOLDOWN ACTIVE (MOTORLEHŰTÉS FOLYAMATBAN).

A késleltetett motorleállítás minimum 70 másodpercig tart, és addig marad működésben, amíg a motor és a géprendszer alkatrészei le nem hűlnek. Maximális működési idő 15 perc.

Megjegyzés A késleltetett motorleállítás felülbírálásához állítsa le a motort és fordítsa a motor indítókapcsolót STOP helyzetbe. A késleltetett motorleállítás felülbírálása csökkentheti a motor és a géprendszer alkatrészeinek élettartamát. Figyelmeztető üzenet jelenik meg és/vagy figyelmeztető hangjelzés lesz hallható, valamint a nem megfelelő motorleállításra utaló hibakód lesz bejegyezve.



Illusztráció 1g03897050

Megjegyzés Késleltetett motorleállítás idején a motorindító kapcsolót bármikor ON (BE) helyzetbe lehet fordítani. A munkagépet újra üzembe lehet helyezni.

Motorleállító kapcsoló

Fordítsa el a gyújtáskapcsolót OFF (KI)helyzetbe. Ha a motor nem áll le a motor késleltetett leállítási ciklusa után, végezze el a következő eljárást.



    Illusztráció 2g03721006

  1. Nyissa ki az elülső szerelőajtót a gép bal oldalán.

  2. Emelje fel az (1) fedelet.

  3. Nyomja felfelé a (2) kapcsolót. Ekkor le kellene állnia a motornak.

    Megjegyzés Először a motor indítókapcsolójával próbálja meg leállítani a motort. A motorleállító kapcsolót másodlagos módszerként használja a motor leállítására.

  4. Állítsa vissza a kapcsolót az eredeti állásába. A motor készen áll az indításra.

    Megjegyzés A gépet addig ne üzemeltesse újra, amíg a hibát ki nem javította.

  5. Ha az előző lépésekkel nem sikerült leállítani a motort, a következők szerint járjon el.

Caterpillar Information System:

M318F, M320F and M322F Wheeled Excavators Hydraulic System Quick Coupler System
2014/06/26 A New Seal Assembly for the Differential and Bevel Gear Group Is Now Used on Certain 797 Off-Highway Trucks {3256, 3258, 3281, 7555}
966M XE and 972M XE Wheel Loaders Power Train, Steering, Braking, Hydraulic, and Machine Systems Pilot Pressure - Test and Adjust
Upshift / Downshift Push Button Switch Failures On The Left Hand Joystick Used On M Series and M Series 2 Motor Grader{5705, 7332} Upshift / Downshift Push Button Switch Failures On The Left Hand Joystick Used On M Series and M Series 2 Motor Grader{5705, 7332}
950M, 962M, 950M Z and 962M Z Wheel Loaders Electric Starting Motor - Remove and Install
Bench Test Procedure for Hydraulic Piston Pumps {5070} Bench Test Procedure for Hydraulic Piston Pumps {5070}
2014/07/29 New Resistance Temperature Sensors are Now Used in the Power Generator Group on Certain Off-Highway Trucks {1439, 4450}
14L Motor Grader Implement Electronic Control System General Information
AP1000F Asphalt Paver Machine Systems Solenoid Valve (Tow Point) - Remove and Install
966M XE and 972M XE Wheel Loaders Power Train, Steering, Braking, Hydraulic, and Machine Systems Transmission - Accumulator Test
14L Motor Grader Implement Electronic Control System MID 082 - CID 1326 - FMI 02
AP655F and AP655F L Asphalt Paver Machine Systems Grade Control Mounting
M318F, M320F and M322F Wheeled Excavators Hydraulic System Grapple Rotate Hydraulic System
966M XE and 972M XE Wheel Loaders Power Train, Steering, Braking, Hydraulic, and Machine Systems Hydraulic Oil Contamination - Test
R1700G Load Haul Dump Power Train Updrive Gears - Assemble
2014/06/23 Procedure to Rework the Machine Automation System Wiring Harness on Certain R3000H Load Haul Dump Machines {1408}
AP1000F Asphalt Paver Machine Systems Grade Control Mounting
AP1000F Asphalt Paver Machine Systems Control Valve (Auxiliary)
AP1000F Asphalt Paver Machine Systems Counterbalance Valve (Hopper Hoist, Tow Point)
C3.4B Industrial Engine Safety Messages
966M and 972M Wheel Loaders Power Train, Steering, Braking, Hydraulic & Machine Systems Cab Window
AP1000F Asphalt Paver Machine Systems Window - Front
966M and 972M Wheel Loaders Power Train, Steering, Braking, Hydraulic & Machine Systems Lift Cylinder
C3.4B Industrial Engine Burn Prevention
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.