C7.1 Industrial Engine Caterpillar


Walk-Around Inspection

Usage:

C7.1 6J6

A forgattyúház szellőzőcsövének vizsgálata



Illusztráció 1g02351425
Jellemző példa

Ellenőrizze, hogy nem található-e sérülés a szellőzőcsövön (1). Ügyeljen rá, hogy a kimenet (2) tiszta és elzáródásoktól mentes legyen. Szélsőséges időjárási körülmények között a jég elzáródást okozhat.

A motor ellenőrzése szivárgásra és laza kapcsolatokra

A bejárásos ellenőrzés mindössze pár percet vesz igénybe. Ha időt szakít az ellenőrzések elvégzésére, akkor megkímélheti magát a költséges javításoktól és elkerülheti a baleseteket.

A motor maximális élettartama érdekében ellenőrizze alaposan a motorteret a motor beindítása előtt. Olyan dolgokat keressen, mint pl. olajszivárgás, hűtőfolyadék-szivárgás, kilazult csavarok, elkopott szíjak, kilazult csatlakozások vagy hulladéklerakódások. Végezze el a szükséges javításokat:

  • A védőburkolatoknak a helyükön kell lenniük. Javítsa meg a sérült és/vagy pótolja a hiányzó védőburkolatokat.

  • Mielőtt nekilátna a motor karbantartásának, töröljön le minden sapkát és dugaszt, hogy elkerülje a rendszer beszennyeződését.


FIGYELMEZTETÉS

Bármilyen típusú folyadékszivárgás esetén (hűtőfolyadék, kenőanyag vagy üzemanyag) takarítsa fel a folyadékot. Ha szivárgást észlel, keresse meg és szüntesse meg a szivárgás okát. Ha szivárgásra gyanakszik, gyakrabban ellenőrizze a folyadékszinteket az ajánlottnál, amíg meg nem találja vagy meg nem javítja a szivárgást, vagy amíg be nem bizonyosodik, hogy nincs szivárgás.



FIGYELMEZTETÉS

A motoron felgyűlt kenőzsír és/vagy olaj tűzveszélyes. Távolítsa el a felgyűlt kenőzsírt és olajat. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd a jelen Használati és karbantartási kézikönyv, "Motor tisztítása" című fejezetét.


  • Ügyeljen arra, hogy a hűtőrendszer csövei megfelelően és szorosan legyenek rögzítve. Ellenőrizze, hogy lát-e szivárgást. Ellenőrizze a csövek állapotát.

  • Ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a vízszivattyúnál.

Megjegyzés A vízszivattyú tömítésének kenéséről a hűtőrendszer hűtőfolyadéka gondoskodik. A motor lehűlése közben normális jelenség, ha egy kevés szivárgást észlel.

A túlzott mértékű hűtőfolyadék-szivárgás azt jelezheti, hogy a vízszivattyú cserére szorul. Szerelje le a vízszivattyút. Lásd: Szét- és összeszerelési útmutató , "Vízszivattyú le- és felszerelése". További információkért forduljon a Caterpillar márkakereskedőjéhez.

  • Ellenőrizze, hogy nem szivárog-e a kenőrendszer az elülső főtengely tömítésénél, a hátsó főtengely tömítésénél, az olajteknőnél, az olajszűrőknél vagy a himbafedélnél.

  • Ellenőrizze, hogy nincs-e repedés a levegőbemeneti rendszer csövein és könyökelemein, valamint hogy nincsenek-e kilazult bilincsek. Figyeljen arra, hogy a tömlők és a csövek ne érintkezzenek más tömlőkkel, csövekkel, kábelkötegekkel stb.

  • Ügyeljen rá, hogy a forgó alkatrészek körüli részek akadálymentesek legyenek.

  • Ellenőrizze, hogy nincsenek-e repedések, törések vagy más sérülések a generátor hajtószíjain és más kiegészítő hajtószíjakon.

  • Ellenőrizze, hogy a kábelköteg nem sérült-e.

A többhornyos tárcsák szíjait egyszerre kell kicserélni. Ha csak az egyik szíjat cseréli ki, akkor az új szíjra nagyobb terhelés jut, mint a többire. A régi szíjak megnyúlnak. Az új szíjra jutó nagyobb terhelés miatt az új szíj elszakadhat.

Magas nyomású üzemanyag-vezetékek

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha érintkezésbe kerül a nagynyomású üzemanyagvezetékekkel, bőrén keresztül az üzemanyag be tud hatolni a szervezetébe, és égési sérüléseket szerezhet. A nagynyomású üzemanyagvezetékekből kilövellő üzemanyag tűzveszélyes. Ha az ellenőrzésre, karbantartásra és a javításra vonatkozó előírásokat nem tartja be, személyi sérülés, vagy halálos baleset is bekövetkezhet.


A motor leállása után várnia kell 10 percet, hogy a nagynyomású üzemanyag-vezetékekben megszűnjön az üzemanyag nyomása, és csak ezt követően fogjon hozzá bármilyen szervizelési vagy javítási munkához a motor üzemanyag-vezetékein. Ha szükséges, végezze el a szükséges kisebb módosításokat. Javítsa meg a kisnyomású üzemanyagrendszer, valamint a hűtő-, kenési- és légellátási rendszerek esetleges szivárgásait. Cseréljen ki minden olyan nagynyomású üzemanyag-vezetéket, amely szivárgott. Lásd: Szétszerelési és összeszerelési kézikönyv, "Üzemanyag-befecskendező vezetékek beszerelése".

Ha működés közben ellenőrzi a motort, mindig alkalmazzon megfelelő vizsgálati eljárást a folyadék okozta sérülések veszélyének elkerülése érdekében. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Általános óvintézkedések".

Szemrevételezéssel ellenőrizze a nagynyomású üzemanyag-vezetékeket, hogy nem sérültek-e vagy nem tapasztalhatók-e üzemanyag-szivárgás jelei. Cseréljen ki minden olyan nagynyomású üzemanyag-vezetéket, amely sérült vagy szivárgott.

Gondoskodjon róla, hogy a nagynyomású üzemanyag-vezetékeken az összes rögzítőkapocs a helyén legyen, és ne legyen laza.

  • Ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás az üzemanyagrendszer többi részében. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e kilazult üzemanyag-vezeték bilincsek.

  • Napi rendszerességgel eressze le a vizet és az üledéket az üzemanyagtartályból annak biztosítása érdekében, hogy kizárólag tiszta üzemanyag jusson az üzemanyagrendszerbe.

  • Ellenőrizze, hogy a kábelek és kábelkötegek csatlakozói nincsenek-e kilazulva, és a kábelek nincsenek-e elkopva. Ellenőrizze, nincsenek-e kilazult vagy hiányzó vezetékszorítók.

  • Ellenőrizze, hogy a földelőkötés megfelelően csatlakozik-e, és jó állapotban van-e.

  • Kössön le minden olyan akkutöltőt, ami nem rendelkezik az indítómotor áramszívása elleni védelemmel. Ha a motor nem karbantartásmentes akkumulátorral van ellátva, ellenőrizze az akkumulátorok állapotát és elektrolit-szintjét.

  • Ellenőrizze a mérőműszerek állapotát. Cserélje ki a megrepedt mérőműszereket. Cserélje ki azokat a mérőműszereket, amelyeket nem lehet kalibrálni.

A motor utókezelése

Ellenőrizze a hűtőfolyadék-vezetékek állapotát, a dízel kipufogó folyadék vezetékeit és az elektromos csatlakozásokat. Ellenőrizze, hogy minden bilincs, kapocs és vezetékszorító megfelelően van-e rögzítve és jó állapotban van-e. Ellenőrizze, hogy a DEF töltőnyílásának sapkája tiszta és szennyeződésektől mentes-e.

Ellenőrizze, hogy a DEF-szintje a tartályban megfelel-e az üzemeltetés céljának, és töltse fel, ha szükséges.

Caterpillar Information System:

C7.1 Engines Clean Emissions Module Has High Oxygen Level
3512B and 3512C Petroleum Generator Set Engines Crankcase Breather
3500B Engines for Caterpillar Built Power Modules Engine Oil Filter
3500B Engines for Caterpillar Built Power Modules Engine Oil Cooler Bypass and Cooling Jet Sequence Valves
C280-12 and C280–16 Marine Engines Engine Oil Filter Housings - Install
3516B Engine Engine Oil Level - Check
797F and 797F XQ Off-Highway Trucks Machine Systems Radiator Grill - Remove and Install
3500 Industrial Engines Engine Oil Pan
3500C Marine Engines Turbocharger Oil Lines
3516B Engine Refill Capacities
3516B Engine Plate Locations and Film Locations
797F and 797F XQ Off-Highway Trucks Machine Systems Engine Shutdown Switch and Disconnect Switch - Remove and Install
2012/10/11 New Clamp for Fuel Injection Lines on C6.6 Machine Engines {1251, 1290, 7553}
3500 Generator Set Engines Engine Oil Lines
Piston Ring Gap Alignment Influence on High Blowby and Oil Consumption on All Engines {1000, 1215} Piston Ring Gap Alignment Influence on High Blowby and Oil Consumption on All Engines {1000, 1215}
3500C Marine Engines Fan Drive
C7.1 Industrial Engine Reference Material
C18 Generator set and C18 Marine Engines Auxiliary Water Pump - Disassemble - Type 2
C18 Generator set and C18 Marine Engines Auxiliary Water Pump - Assemble - Type 2
2012/07/02 Precious Metals Engine Rebuild Kits Are Available for 3306 Machine Engines {1000}
2012/06/19 Cat Electronic Technician (ET) has An Improved Fuel Filter Intake Pressure Display for C175-16 Generator Set Engines {1260, 1261}
Rework Procedure For Digital Input Wiring On Certain Generator Sets{4490} Rework Procedure For Digital Input Wiring On Certain Generator Sets{4490}
2012/10/22 A New Jacket Water Line Flange and Ring are Used on Certain C175 Engines {1380}
2012/10/22 An Improved Water Line Support Bracket is Used on Certain C175 Engines {1063, 1380}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.