C4.4 Industrial Engine Caterpillar


Fuel Related Components in Cold Weather

Usage:

C4.4 448

Üzemanyagtartályok

A részben feltöltött tartályokban kondenzáció keletkezhet. A motor működtetését követően töltse fel az üzemanyagtartályokat.

Az üzemanyagtartályokon, azok alján, biztosítson lehetőséget a víz és az üledék leeresztésére. Egyes üzemanyagtartályok olyan tápcsövekkel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy a víz és a z üledék az üzemanyag tápcső vége alatt ülepedjen le.

Bizonyos üzemanyagtartályok olyan tápvezetékekkel vannak ellátva, amelyek közvetlenül a tartály aljáról adagolják az üzemanyagot. Ha a motor ilyen rendszerrel van felszerelve, fontos rendszeresen karbantartani az üzemanyag-adagoló rendszer szűrőjét.

A következő időközöknek megfelelően eressze le bármelyik típusú üzemanyagtartályból a vizet és az üledéket: hetente, karbantartási időközönként és az üzemanyagtartály feltöltésekor Ezzel az eljárással megelőzheti azt, hogy a víz és/vagy üledék az üzemanyag-tároló tartályból a motor üzemanyagtartályába kerüljön.

Üzemanyagszűrők

Az üzemanyagszűrő cseréjét követően a légbuborékok eltávolítása érdekében mindig légtelenítse az üzemanyagrendszert. Az üzemanyagrendszer légtelenítésével kapcsolatos további információkért lásd: Használati és karbantartási útmutató karbantartásra vonatkozó részét.

A primer üzemanyagszűrő mikrométeres besorolása és a szűrő elhelyezkedése fontos tényező hideg időjárási körülmények között. A hideg üzemanyag elsősorban a soros szűrőre, a primer üzemanyagszűrőre és az üzemanyag-ellátó vezetékekre van hatással.


FIGYELMEZTETÉS

Az üzemanyagrendszer élettartamának növelése érdekében és az üzemanyagban lévő szemcsék okozta idő előtti kopás megelőzése érdekében négymikronos, abszolút magas hatásfokú üzemanyagszűrő használata szükséges valamennyi Caterpillar elektronikus befecskendező esetén. A Caterpillar magas hatásfokú üzemanyagszűrők teljesítik ezt a követelményt. A megfelelő cikkszámokat Caterpillar márkakereskedőjétől szerezheti be.


Üzemanyag-melegítők

Hideg időben az üzemanyag-melegítők segítenek megelőzni az üzemanyagszűrőknek az üzemanyag megvastagodásából eredő eldugulását. Az üzemanyag-melegítőt az elektromos üzemanyag-szivattyú előtt kell elhelyezni az üzemanyagrendszerben.

Ha az üzemanyag-melegítőkkel kapcsolatban további kérdése van, vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével.

Caterpillar Information System:

3512C Locomotive Engine Diagnostic Trouble Codes
3508C, 3512C, and 3516C Locomotive Engines Oil Pressure Is Low
C32 Marine Engine Configuration Parameters
G3520E Generator Set Engines Sensor Signal (Analog, Active) - Test
G3512E Generator Set Engine Event Codes
C4.4 Industrial Engine Starting with Jump Start Cables - Do Not Use This Procedure in Hazardous Locations that have Explosive Atmospheres
C9.3 Tier 4 Interim Engines Electrical Power Supply - Test
C9.3 Tier 4 Interim Engines Speed/Timing - Test
G3304B and G3306B Engines Sensor Signal (Analog, Active) - Test
CX31 On-Highway Transmission Torque Converter - Assemble
CX31 On-Highway Transmission Torque Converter - Disassemble
G3520E Generator Set Engines Sensor Supply - Test
3508C, 3512C, and 3516C Locomotive Engines Event Codes
C13, C15, and C18 Tier 4 Interim Engines NRS Exhaust Gas Temperature Is High
C7.1 Industrial Engine and Generator Set Intake Manifold Air Pressure Is Low
3508, 3512 and 3516 Generator Set Engines Alternator - Remove and Install
C7.1 Industrial Engine and Generator Set Valve Position Sensor - Test
Installation of the Bracket for a Fuel Injection Line for Certain C7 Engines{1252, 1254} Installation of the Bracket for a Fuel Injection Line for Certain C7 Engines{1252, 1254}
3508, 3512 and 3516 Generator Set Engines Manual Shutoff - Remove and Install
Diagnostic Process for Fuel Rail Pressure Sensor{1718} Diagnostic Process for Fuel Rail Pressure Sensor{1718}
C4.4 Industrial Engine Ordering Replacement Parts
An Incorrect Check Valve Has Been Used in Certain 2007 On-Highway Truck Engines{1262} An Incorrect Check Valve Has Been Used in Certain 2007 On-Highway Truck Engines{1262}
3508, 3512 and 3516 Generator Set Engines Air Inlet Shutoff - Remove and Install
793F Off-Highway Truck Engine Supplement Fuel Priming Pump - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.