C6.6 Marine Generator Set Caterpillar


Gauges and Indicators

Usage:

C6.6 C6T
Lehetséges, hogy az Ön által használt motor egy vagy több mérőműszere nem azonos az itt leírtakkal. A mérőműszercsoporttal kapcsolatos további információkat olvassa el a tartály gyártója által biztosított dokumentumokban.

A legtöbb mérőműszer és a jelző a vezérlőpanelen kapott helyet. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd a jelen útmutató , "Vezérlőpanel" című részét.

A mérőműszerek a motor teljesítményére utaló paramétereket jeleznek. Biztosítsa, hogy a mérőműszerek mindig működőképesek és pontosak legyenek. Határozza meg a normál üzemelési tartományt a mérőműszerek által adott értékek hosszasabb megfigyelése alapján.

A mérőműszer feltűnő értékváltozásai a mérőműszer vagy a motor meghibásodásaira utalhatnak. Hibát jelezhet olyan mérőműszeres értékváltozás is, amely nem lép túl a megszabott határértékeken. Határozza meg és hárítsa el a jelzett értékek minden jelentősebb változásának kiváltó okát. Segítségért forduljon a Cat márkakereskedőhöz.

A motor egyes alkalmazásaihoz jelzőlámpák tartoznak. A jelzőlámpák diagnosztikai segédeszközként használhatók. Két lámpa van. Az egyik lámpa lencséje narancssárga színű, a másik piros.

Ezek a jelzőlámpák két módon használhatók:

  • A jelzőlámpák használhatók a motor aktuális működési állapotának jelzésére. A jelzőlámpák ugyanakkor azt is jelezhetik, ha a motor meghibásodik. A rendszer automatikusan működik a gyújtáskapcsoló révén.

  • A jelzőlámpák az aktív diagnosztikai kódok azonosítására használhatók. Ezt a rendszert a villogókód gombbal lehet bekapcsolni.

További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Hibaelhárítási útmutató, "Jelzőlámpák".


FIGYELMEZTETÉS

Ha nincs kijelzett olajnyomás, ÁLLÍTSA LE a motort. Ha a hűtőfolyadék hőmérséklete átlépi a maximális értéket, ÁLLÍTSA LE a motort. A motor megrongálódhat.


Motorolaj nyomása - Az olajnyomásnak a hideg motor indítása után kell a legmagasabbnak lenni. A jellemző olajnyomás SAE15W40 motorolajjal a névleges fordulatszám 500 ± 100 kPa (72.52 ± 14.50 psi)-án.

Vízköpenyes hűtőfolyadék-hőmérséklet - A jellemző hőmérséklet-tartomány 83° to 94°C (181° to 169°F). A megengedett maximális hőmérséklet tengerszinten, túlnyomásos hűtőrendszer esetén 48 kPa (7.0 psi) mellett 100° C (212° F). Bizonyos feltételek között magasabb hőmérséklet is előfordulhat. A jelzett vízhőmérséklet a terheléstől függően is változhat. A jelzett hőmérséklet soha nem haladhatja meg a nagynyomású rendszerben érvényes forráspont alatti 7 °C (44.6 °F) értéket.

Ha a motor a normál tartomány fölötti érték mellett üzemel, és gőzképződés észlelhető, kövesse az alábbi eljárást:

  1. Csökkentse a terhelést.

  2. Állapítsa meg, hogy a motort azonnal le kell-e állítani vagy le lehet hűteni a terhelés csökkentésével is.

  3. Ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a hűtőrendszerben.


FIGYELMEZTETÉS

A motor károsodásának az elkerülése végett soha ne lépje túl a magas üresjárati fordulatszámot. A gyorshajtás komoly károsodást okozhat a motorban. Minimális szinten kell tartani a magas alapjárati fordulatszámot meghaladó fordulatszámon történő működtetést.


Caterpillar Information System:

C13T-TH35 and C15T-TH35 Petroleum Packages Configuration Parameters - Customer Specified Parameters
2008/05/26 An Improved Mounting of the Alternator Belt Guard Is Now Used {7174, 7553}
C6.6 Marine Generator Set Product Lifting
Grounding Design Guide for Electric Power Generation Products {4450, 4459} Grounding Design Guide for Electric Power Generation Products {4450, 4459}
345D MHPU and 349D MHPU Mobile Hydraulic Power Units Machine System Pilot Lines
C6.6 Marine Generator Set Emissions Certification Film
C6.6 Marine Generator Set Engine Description
G3520C and G3520E Engines Engine Oil Pump
C15 On-Highway Engine Turbocharger
2008/05/19 New Software for Product Link is Now Available {7606, 7620}
3500 Petroleum Engines and Petroleum Generator Sets Engine Oil and Filter - Change
C9.3 Tier 4 Final Engines Compression Brake Lash - Adjust
2009/05/04 Update to A New Procedure is Now Available for Troubleshooting the Air Conditioning Compressor Protection Module {1802}
345D, 349D and 349D2 Excavator Machine System Specifications Hydraulic Fan Drive Lines
C9 On-highway Engine Water Lines
C15 Petroleum Generator Set Engines Turbocharger
C13, C15, and C18 Generator Set Engines Belt Tightener
319D Excavator Machine System Specifications Pilot Lines - Pump Control and Shuttle Valve
C6.6 Marine Generator Set System Overview
345D MHPU and 349D MHPU Mobile Hydraulic Power Units Machine System Pilot Lines
C6.6 Marine Generator Set Glossary
345D MHPU and 349D MHPU Mobile Hydraulic Power Units Machine System Front Lines
C6.6 Marine Generator Set Indicator Lamps
349F and 352F Excavators Machine System Specifications Relief Valve (Line)
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.