312F and 313F Excavators Caterpillar


Monitoring System

Usage:

313F L DJE


FIGYELMEZTETÉS

Amikor a monitoron figyelmeztető jelzés jelenik meg, azonnal ellenőrizze a monitort, és végezze el a szükséges beavatkozást, ill. karbantartást a monitoron megjelent jelzésnek megfelelően.

A monitor jelzései nem garantálják, hogy a gép jó állapotban van. A monitor jelzéseit ne használja kizárólagosan a gép állapotának ellenőrzésére. A gép karbantartását és ellenőrzését rendszeres időközönként kell elvégezni. Lásd a Használati és kezelési útmutató karbantartásra vonatkozó részét.




Illusztráció 1g03510903
(1) Riasztó lámpa
(2) Óra
(3) Mérőműszer-tábla
(4) Kamera képe
(5) Figyelmeztetések kijelzési területe
(6) Többfunkciós információs mező
(7) Billentyűzet

Eseményjelző lámpa (1)

Amikor ez az eseményjelző lámpa kigyullad, arról tájékoztat, hogy a munkagépnél valamilyen probléma merült fel. Az eseményjelző lámpa pirosan villog, ha 2. vagy 3. szintű figyelmeztetés van érvényben.

Órasáv (2)



Illusztráció 2g03510998

Óra (2A) - Az óra funkció az aktuális időt jeleníti meg.

Üzemóra-számláló (2B) - A gép üzemóráinak összesített számát jelzi. A szervizidőközöket az üzemóra-számláló alapján állapítsa meg.

Üzemanyag-fogyasztás mértéke (2B) - Az üzemanyagfogyasztást jelzi.

Üzemanyag-kifogyásig hátralévő idő (2B) - Az aktuális üzemanyagszint mellett biztosított üzemidőt jelzi.

"ECONOMY MODE SELECTED (TAKARÉKOS MÓD KIVÁLASZTVA)" (2C) - Ez az ikon azt jelzi, hogy a gép takarékos módra van állítva.

Fojtószelep-forgókapcsoló (2D)

A fojtószelep kijelző a jobb oldali panelen található fojtószelep-forgókapcsoló aktuális pozícióját mutatja.

Aktív eszköz (2E)

A menüben aktuálisan kiválasztott munkaeszközt jeleníti meg.

Műszerek (3)

Hydraulic Oil Temperature (hidraulikaolaj hőmérséklete) - Ez a mérőműszer a hidraulikaolaj hőmérsékletét jelzi. A normál működési tartomány a zöld tartomány. Ha a mérőműszer a fehér tartományban van, szükség van a motor és a munkagép felmelegítésére. Kérjük, olvassa el a következőt: Használati és karbantartási kézikönyv, "A motor és a munkagép felmelegítése". Ha a mérőműszer eléri a piros tartományt, csökkentse a rendszer terhelését. Ha a mérőműszer továbbra is a piros tartományban marad, állítsa le a gépet, és keresse meg a hiba okát. A fehér terület alacsony hőmérsékletet jelez.

Motorhűtő-folyadék hőmérséklete - Ez a mérőműszer a motor hűtőfolyadékának hőmérsékletét jelzi. A normál működési tartomány a zöld tartomány. Ha a mérőműszer a fehér tartományban van, szükség van a motor és a munkagép felmelegítésére. Kérjük, olvassa el a következőt: Használati és karbantartási kézikönyv, "A motor és a munkagép felmelegítése". Ha a mérőműszer a piros tartományba lép, állítsa le a gépet, és keresse meg a hiba okát. A fehér terület alacsony hőmérsékletet jelez.

Üzemanyagszint - Ez a mérőműszer az üzemanyagtartályban levő üzemanyag mennyiségét jelzi. Ha az üzemanyagszint-jelzőn az üzemanyagszint a piros mezőben van, azonnal töltsön utána üzemanyagot.

A dízel kipufogó folyadék szintje - Ez a mérőműszer a dízel kipufogó folyadék (DEF, Diesel Exhaust Fluid) tartályában levő DEF mennyiségét jelzi. Ha a DEF mérőműszere azt jelzi, hogy a DEF szintje a piros tartományban van, azonnal töltsön utána DEF-et.

Kameranézet (4) (ha a felszereltség része)



Illusztráció 3g06032090
(1) Hátsó nézet
(2) Oldalnézet

A monitor ezen része a kamera képét jeleníti meg. A felszereltség része két kamera lehet: egy visszapillantó kamera, amely az ellensúly tetejére van felszerelve és egy oldalsó kilátást biztosító kamera, amely az üzemanyagtartály vagy a hidraulikaolaj-tartály tetejére van felszerelve.

Ha a felszereltségnek csak a visszapillantó kamera a része, a monitor képernyője csak a visszapillantó kamera képét mutatja.

Ha a felszereltségnek a visszapillantó kamera és az oldalsó kilátást biztosító kamera egyaránt a része, a monitor képernyője függőlegesen két részre válik, és egyszerre jelzi ki a visszapillantó kamera képét (a monitor bal oldalán) és az oldalsó képet (a monitor jobb oldalán).

A kamera nézetének megváltoztatásával kapcsolatban lásd: "Alapértelmezett képernyő beállítása".

Megjegyzés A vízszintes jelző vonalak bekapcsolhatók/kikapcsolhatók. Kérjük, forduljon a Cat márkakereskedőjéhez, amikor a beállítást meg akarja változtatni.

Figyelmeztető terület (5)

A felügyeleti rendszer arra szolgál, hogy azonnal figyelmeztesse a gépkezelőt a nyomon követett géprendszerek bármelyikénél fellépő hibák esetén. A felügyeleti rendszer arra is szolgál, hogy azonnal figyelmeztesse a gépkezelőt a nyomon követett géprendszerek bármelyikénél várható hibák esetén. Az összes felügyelt rendszer állapota ezen a területen jelenik meg.

Multifunkciós információs mező (6)

Ez a terület többféle információt jelenít meg, például a gépre szerelt különböző munkaeszközök és egyéb kiegészítők, mint az elektronikus korlát adatait.

Billentyűzet (7)



Illusztráció 4g03547409

A billentyűzeten kilenc gomb található, amelyekkel adatokat lehet bevinni az elektronikus megfigyelőrendszerbe.

Menü gomb - Ha a fő menübe kíván visszatérni, a menü gombot nyomja meg.

Kezdőlap gomb - Ha bármikor a kijelző alapbeállításához kíván visszatérni, a kezdőlap billentyűt nyomja meg.

Enter billentyű - Valamely bevitt adat megerősítéséhez nyomja meg az ENTER billentyűt.

Megjelenítésváltó billentyű - A megjelenítésváltó billentyűvel válthat a különböző képernyőnézetek között.

OK gomb - Ha egy menüpontot szeretne kiválasztani, nyomja meg az OK gombot. Ugyancsak az OK gombot nyomja meg értékek beállításához.

Visszaállítás billentyű - Az összes számláló nullára állításához nyomja meg a visszaállítás billentyűt.

Vissza gomb - Nyomja meg a vissza gombot, ha egy menüpontból ki szeretne lépni, vagy egy értéket nem kíván elfogadni. Ha az előző kijelzéshez szeretne visszatérni, szintén a vissza gombot nyomja meg.

Felfelé nyíl - Ha a kurzort felfelé kívánja vinni, a felfelé nyilat nyomja meg. Ugyancsak a felfelé nyilat nyomja meg értékek növeléséhez.

Lefelé nyíl - Ha a kurzort lefelé kívánja vinni, a lefelé nyilat nyomja meg. Ugyancsak a lefelé nyilat nyomja meg értékek csökkentéséhez.

Balra nyíl - Ha a kurzort balra kívánja vinni, a balra nyilat nyomja meg. Ugyancsak a balra nyilat nyomja meg értékek csökkentéséhez.

Jobbra nyíl - Ha a kurzort jobbra kívánja vinni, a jobbra nyilat nyomja meg. Ugyancsak a jobbra nyilat nyomja meg értékek növeléséhez.



Illusztráció 5g03294460
Érintőkapcsoló-tábla

Megjegyzés A vezetőfülke jobb oldalán lévő érintőkapcsoló-táblával numerikus értékeket is bevihet a rendszerbe.

Indítás előtti felügyeleti funkció

A motorindító kapcsolót fordítsa ON(BE) helyzetbe.

Körülbelül egy másodperc elteltével a Cat felirat jelenik meg a kijelzőn, és az eseményjelző lámpa világítani kezd.

A botkormány vezérlés kiosztása a kijelző alján látható 3 másodpercig.

A képernyőn a hűtőfolyadék hőmérséklete, a hidraulikaolaj hőmérséklete, az üzemanyagszint és a motorfordulatszámot szabályzó forgókapcsoló állása látható.

Mielőtt a motor beindulna, a felügyeleti rendszer ellenőrzi a motorhűtő-folyadék és a motorolaj szintjét.

Ha folyadékszint-ellenőrzés alacsony folyadékszintet érzékel, ennek megfelelő üzenet jelenik meg, és jelzi, hogy a folyadékszint alacsony.

Megjegyzés Ha egynél több folyadék szintje alacsony, a jobbra nyíl és a balra nyíl jelenik meg a kijelző jobb alsó részén. A másik figyelmeztető jelzés a jobbra nyíl vagy a balra nyíl megnyomásával érhető el.

Megjegyzés Ha a gép lejtőn áll, a folyadékszint-ellenőrzés nem tudja pontosan elvégezni a folyadékszintek ellenőrzését. A folyadékszint-ellenőrzést mindig vízszintes talajon végezze.

A rendszer ellenőrzi a szűrők üzemidejét. A folyadékok üzemidejének ellenőrzésére is sor kerül. Ha valamelyik szűrő vagy folyadék cseréjét nem végezték el az ajánlott karbantartási intervallumban, a kijelzőn a következő üzenet jelenik meg: "CHECK SERVICE PARTS INFORMATION (ELLENŐRIZZE A SZERVIZELT ALKATRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓKAT)". További tudnivalókkal kapcsolatban olvassa el a szűrőkre és folyadékokra vonatkozó információkat a jelen használati és karbantartási kézikönyvben.

Ha a motort az indítás előtti ellenőrzések ideje alatt beindítják, az indítás előtti ellenőrzések félbeszakadnak.

Munkagépre vonatkozó figyelmeztetések

Megjegyzés Előfordulhat, hogy a felsorolt figyelmeztetések nem mindegyike vonatkozik mindegyik munkagéptípusra.

A felügyeleti rendszer figyelmeztető jelzései három különböző kategóriába tartoznak.

  • Az első kategória figyelmeztető jelzései csak arra szolgálnak, hogy felhívják a gépkezelő figyelmét bizonyos jelenségekre. Az ilyen típusú figyelmeztetések üzenet formájában jelennek meg a kijelzőn.

  • A második kategória figyelmeztető jelzései arra figyelmeztetnek, hogy a gépet másképp kell működtetni, illetve karbantartani. Az ilyen típusú figyelmeztetések üzenet formájában jelennek meg a kijelzőn, és az eseményjelző lámpa is villogni kezd.

  • Ha a harmadik kategóriába tartozó figyelmeztető jelzés jelenik meg, a motort azonnal le kell állítani. Az ilyen típusú figyelmeztetések üzenet formájában jelennek meg a kijelzőn, valamint az eseményjelző lámpa is villogni kezd és hangjelzés is hallható.

Ha a rendszer több hibát is észlel, mindig a legsúlyosabb problémát jeleníti meg először. A munkagéppel kapcsolatos összes figyelmeztetést a jobbra nyíl vagy a balra nyíl megnyomásával tekintheti meg. Ha 5 másodpercen belül nem nyomja meg egyik gombot sem, a kijelző újból a legsúlyosabb problémát fogja mutatni.

Megjegyzés A menü billentyűt megnyomva továbbra is elérheti a menüt.

Az 1. kategória figyelmeztető jelzései

Ebben a kategóriában csak egy figyelmeztetés jelenik meg a kijelzőn. Az ehhez a kategóriához tartozó figyelmeztető jelzések arra hívják fel a gépkezelő figyelmét, hogy fokozott figyelmet kell fordítania a géprendszerek működésére. Az ilyen rendszer-meghibásodások nem jelentenek veszélyt a gépkezelőre nézve. Az ilyen rendszer-meghibásodások nem jelentenek veszélyt a gép alkatrészeire nézve.

Megjegyzés Előfordulhat, hogy a felsorolt figyelmeztetések nem vonatkoznak mindegyik munkagéptípusra.

"DEF LEVEL LOW (A DEF SZINTJE ALACSONY)" - Ez a figyelmeztetés akkor jelenik meg, amikor a DEF szintje a meghatározott szint alá csökken. Töltsön be DEF-et. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Szelektív katalitikus redukció - figyelmeztetési rendszer".

DEF LINES NOT PURGED (A DEF VEZETÉKEK NINCSENEK LEÜRÍTVE) - Az akkumulátorleválasztó kapcsolót ne fordítsa KI helyzetbe

"EMISSION FAULT (KIBOCSÁTÁSI HIBA)" - Ellenőrizze, hogy nincsenek-e további figyelmeztetések. Forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

"ENGINE FAULT CHECK ENGINE (MOTORHIBA, ELLENŐRIZZE A MOTORT)" - A rendszer rendellenességet érzékelt a motorban. Állítsa le a motort, és forduljon a Cat márkakereskedőhöz.

"ENGINE OVER SPEED WARNING (FIGYELMEZTETÉS: MOTOR FORDULATSZÁMA TÚL MAGAS)" - A motor fordulatszáma túl magas. Más stílusban üzemeltesse a gépet. Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon a Cat márkakereskedőhöz.

"ENGINE SHUTDOWN ACTIVE (MOTOR LEÁLLÍTÁSA FOLYAMATBAN)" - Meghibásodás történt a motornál, ezért a motor leáll. Forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

"ENGINE SHUTDOWN IDLE TIME EXCEEDED (MOTOR LEÁLLÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ÜRESJÁRATI DŐ TÚLLÉPVE)" - A motort leállította a motor üresjárata esetén működésbe lépő leállítási funkció. A munkagép leállítása, ideértve a légkondicionálást is, felfüggesztésre került.

FUEL LEVEL SENSOR FAILURE (ÜZEMANYAGSZINT ÉRZÉKELŐJÉNEK MEGHIBÁSODÁSA) - Az üzemanyagszint érzékelője meghibásodott. Forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

"FUEL PRESSURE HIGH (ÜZEMANYAG NYOMÁSA NAGY)" - Az üzemanyag nyomása túl magas. Forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

"INTAKE AIR FILTER PLUGGED (BEMENETI LEVEGŐSZŰRŐ ELTÖMŐDÖTT)" - A levegőszűrő eltömődött. A rendszer csökkenti a motor teljesítményét. Haladéktalanul vizsgálja meg a levegőszűrőt. Tisztítsa meg a levegőszűrőt. Vizsgálja meg a levegőszűrő állapotát. Ha szükséges, cserélje ki a levegőszűrőt. Végezze el a szükséges javításokat. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "A motor levegőszűrő primer betétjének tisztítása és cseréje".

"LOW BATTERY ELEVATED IDLE (ALACSONY AKKUMULÁTORTÖLTÉS MIATTI MEGEMELT ALAPJÁRAT)" - (312F - 320F típusú munkagépek). Az akkumulátorfeszültség alacsony. A rendszer növelni fogja az alapjáratot.

"WATER SEPARATOR FULL (VÍZLEVÁLASZTÓ MEGTELT)" - A vízleválasztó megtelt. Az első adandó alkalommal eressze le a vizet a vízleválasztóból. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Üzemanyag-ellátó rendszer vízleválasztójának leeresztése".

"SCR THERMAL MODE REQUIRED (SCR [SELECTIVE CATALYTIC REDUCTION, SZELEKTÍV KATALITIKUS REDUKCIÓ] TERMIKUS ÜZEMMÓDRA VAN SZÜKSÉG)" - Hagyja abba a működtetést, a hidraulika-rögzítő kart állítsa RÖGZÍTETT helyzetbe, és nyomja meg az indítási gombot a monitoron ahhoz, hogy elkezdje a lerakódott DEF (Diesel Exhaust Fluid, dízel kipufogó folyadék) megtisztítását az SCR-rendszerben.

"SCR THERMAL MODE ELEVATED IDLE (SCR [SELECTIVE CATALYTIC REDUCTION, SZELEKTÍV KATALITIKUS REDUKCIÓ] ÜZEMMÓD MIATTI MEGEMELT ALAPJÁRAT)" - Ajánlott addig várni, amíg ez az üzenet már nem aktív. A munkagépet lehet működtetni, de az SCR termikus üzemmódra újra szükség lesz. Tisztítsa le a lerakódott DEF-et az SCR-rendszerben.

A 2. kategória figyelmeztető jelzései

Megjegyzés Előfordulhat, hogy a felsorolt figyelmeztetések nem vonatkoznak mindegyik munkagéptípusra.

"90 % LOAD (90%-OS TERHELÉS)" - A kotrókanalas daru alkalmazási területein használatos. A munkagépre felfüggesztett teher a névleges terhelés 90%-a. Álljon meg, amíg a munkagép súlypontja nem stabilizálódik, vagy csökkentse a felfüggesztett terhet. Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Emelési határértékek".

"ATTACHMENT FILTER PLUGGED (SZERELÉK SZŰRŐJE ELTÖMŐDÖTT)" - A hidraulikarendszer szűrője eltömődött. Az eltömődött szűrő miatt a hidraulikus alkatrészek nem fognak megfelelően működni. A motor indítókapcsolóját fordítsa KI helyzetbe, majd fordítsa BE helyzetbe. Ha a figyelmeztetés eltűnik, a szűrő állapota megfelelő. Legalább tíz percen át működtesse a gépet vízszintes talajon. Ha a figyelmeztető jelzés újra megjelenik, cserélje ki a szűrőt.

"BATTERY VOLTAGE IRREGULAR (AZ AKKUMULÁTOR FESZÜLTSÉGE NEM MEGFELELŐ)" - Az elektromos töltési rendszer meghibásodott. Haladéktalanul ellenőrizze a töltőáramkör elektromos alkatrészeit. Végezze el a szükséges javításokat.

"BOOM OUT OF WORK AREA (A GÉM A MUNKATERÜLETEN KÍVÜL VAN)" - A kotrókanalas daru alkalmazási területein használatos. A gém munkahengerét kitolták a dugattyú ütközési pontjának közeléig. Engedje le a gémet, és használjon hozzá másik pozíciót.

"CHECK LINKAGE MEASURE (ELLENŐRIZZE A RUDAZAT MÉRÉSÉT)" - A rendszer rendellenességet érzékelt a rudazat valamelyik koronaszint-vezérlési beállításánál. Ellenőrizze, hogy a rudazat beállításai helyesek-e. Vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével.

"CHECK MACHINE DIMENSION (ELLENŐRIZZE A MUNKAGÉP MÉRETÉT)" - A rendszer rendellenességet érzékelt a koronaszint-vezérlés egyik méretbeállításánál. Ellenőrizze, hogy a munkagép méreteinek beállítása megfelelő-e. Vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével.

"COOLANT TEMP POWER DERATE (TELJESÍTMÉNY CSÖKKENTÉSE A HŰTŐFOLYADÉK HŐMÉRSÉKLETE MIATT)" - A hűtőfolyadék hőmérséklete magas. A rendszer csökkenti a motor teljesítményét, amíg a hűtőfolyadék hőmérséklete a megfelelő szintre nem csökken. Ha a figyelmeztetés alapjárati fordulatszám mellett is megmarad, állítsa le a motort, és vizsgálja meg a hűtőrendszert. A szükséges javításokat a lehető leghamarabb végezze el.

"CYCLE THE LOCK LEVER (MŰKÖDTESSE KÖRBE A RETESZELŐ KART)" - A reteszelő kar meghibásodott. Forgassa körbe a rögzítőkart.

DEF PURGE ACTIVE (A DEF LEÜRÍTÉSE MŰKÖDÉSBEN VAN) - A DEF rendszer leürítése folyamatban van. Az akkumulátorleválasztó kapcsolót ne fordítsa KI helyzetbe, amíg a leürítés nem fejeződik be.

"E-FENCE SYSTEM INTERFERING (ELEKTRONIKUS KORLÁTOZÁSI RENDSZER BEAVATKOZÁSA)" - Az elektronikus korlát alkalmazásakor használatos. A munkagépet az elektronikus korláthoz rendelt automatikus leállítási paramétereken vagy azok közelében működtetik. A munkagépet működtesse az elektronikus korláthoz rendelt automatikus leállítási paramétereken kívül.

"EMISSION FAULT (KIBOCSÁTÁSI HIBA)" - Ellenőrizze, hogy nincsenek-e további figyelmeztetések. Forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

"ENGINE FAULT CHECK ENGINE (MOTORHIBA, ELLENŐRIZZE A MOTORT)" - A rendszer rendellenességet érzékelt a motorban. Állítsa le a motort, és forduljon a Cat márkakereskedőhöz.

"LOW OIL PRESS ENGINE (MOTOROLAJ NYOMÁSA ALACSONY)" - A motorolaj nyomása túl alacsony. Állítsa le a munkagépet, és ellenőrizze a motorolaj szintjét. Ha motort hideg környezetben indították be, megfelelően melegítse be a munkagépet. Ha a hiba eltűnik a felmelegedés után, akkor nincs probléma a motorolaj nyomásával.

"ENGINE SHUTDOWN PENDING (MOTOR LEÁLLÍTÁSA FOLYAMATBAN)" - A motor üresjárata esetén működésbe lépő funkció 20 másodperc múlva le fogja állítani a motort. A gépkezelő megszakíthatja a leállítást, ha megnyom egy gombot a monitoron, vagy megmozdítja valamelyik kezelőszervet.

"FUEL LEVEL LOW (ALACSONY ÜZEMANYAGSZINT)" - Az üzemanyagtartályban alacsony az üzemanyag szintje. Töltse fel üzemanyaggal a tartályt.

"GRADE CONTROL CHECK SENSOR (KORONASZINT-VEZÉRLÉS, ELLENŐRIZZE AZ ÉRZÉKELŐT)" - A rendszer rendellenességet érzékelt a koronaszint-vezérlés egyik érzékelőjénél. Vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével.

"HOOK INTERFERING (HOROG BEAVATKOZÁSA)" - A kotrókanalas daru alkalmazási területein használatos. Az emelési magasság túl magas. Eressze le a gémet, vagy húzza vissza a kart.

"HYD OIL TEMP HIGH (TOOL) (HIDRAULIKAOLAJ HŐMÉRSÉKLETE MAGAS (MUNKAESZKÖZ))" - A hidraulikaolaj hőmérséklete túl magas. Ne dolgozzon tovább a géppel, hanem járassa a motort alacsony alapjárati fordulatszámon, amíg a hidraulikaolaj hőmérséklete a megfelelő szintre nem csökken. Ha a figyelmeztető jelzés nem alszik ki, amikor a motort alacsony alapjárati fordulatszámon járatja, állítsa le a motort. Ellenőrizze a hidraulikaolaj szintjét, és ellenőrizze, hogy nem szennyezett-e törmelékkel a hidraulikaolaj hűtője. A szükséges javításokat a lehető leghamarabb végezze el.

"HYD OIL TEMP POWER DERATE (HIDRAULIKAOLAJ HŐMÉRSÉKLETE MIATTI TELJESÍTMÉNYCSÖKKENTÉS)" - A hidraulikaolaj hőmérséklete túl magas. A rendszer csökkenti a motor teljesítményét, amíg a hidraulikaolaj hőmérséklete a megfelelő szintre nem csökken. Ha a figyelmeztető jelzés nem alszik ki, amikor a motort alacsony alapjárati fordulatszámon járatja, állítsa le a motort. Ellenőrizze a hidraulikaolaj szintjét, és ellenőrizze, hogy nem szennyezett-e törmelékkel a hidraulikaolaj hűtője. A szükséges javításokat a lehető leghamarabb végezze el.

"HYD RETURN FLTR PLUGGED (HIDRAULIKAKÖR VISSZATÉRŐ ÁGA - SZŰRŐ ELTÖMŐDÖTT)" - A hidraulikakör visszatérő ágában eltömődött a szűrő. Az eltömődött szűrő miatt a hidraulikus alkatrészek nem fognak megfelelően működni. A motor indítókapcsolóját fordítsa KI helyzetbe, majd fordítsa BE helyzetbe. Ha a figyelmeztetés eltűnik, a szűrő állapota megfelelő. Legalább tíz percen át működtesse a gépet vízszintes talajon. Ha a figyelmeztető jelzés újra megjelenik, cserélje ki a visszatérő ági szűrőbetétet. További információk: Használati és karbantartási kézikönyv, "Hidraulikarendszer visszatérő ágában lévő olajszűrő cseréje".

"LIFT OVERLOAD WARNING (EMELÉSI TÚLTERHELÉS FIGYELMEZTETÉS)" - A gép terhelése túl nagy. A gép felborulhat. Azonnal csökkentse a terhelést. Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Emelési határértékek".

"SECURITY SYSTEM ACTIVE (BIZTONSÁGI RENDSZER AKTÍV)" - A gépen biztonsági rendszer (MSS, Machine Security System) található. A gyújtáskapcsolóban lévő kulcs nem engedélyezett kulcs. Vegye ki a kulcsot, és tegyen be egy engedélyezett kulcsot.

"SERVICE REQUIRED (JAVÍTÁS SZÜKSÉGES)" - A gép meghibásodást észlelt. Forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

"STICK OUT OF WORK AREA (A KANÁLSZÁR A MUNKATERÜLETEN KÍVÜL VAN)" - A kotrókanalas daru alkalmazási területein használatos. A kanálszárat visszahúzták a függőleges helyzetből. Nyújtsa ki a kanálszárat, és használjon hozzá másik pozíciót.

"TOOL CONTROL MALFUNCTION (MUNKAESZKÖZ-VEZÉRLÉS - HIBA)" - A munkaeszköz nem megfelelően működik. Állítsa le a gépet, és vizsgálja meg a munkaeszközt.

"TRAVEL WITH LIFT OUT OF WORK AREA (KÖZLEKEDÉS, MIKÖZBEN AZ EMELÉS A MUNKATERÜLETEN KÍVÜL VAN)" - A kotrókanalas daru alkalmazási területein használatos. A munkagép olyan felfüggesztett teherrel közlekedik, amely meghaladja a névleges kapacitás 70%-át. Álljon meg, amíg a munkagép súlypontja nem stabilizálódik, vagy csökkentse a felfüggesztett terhet.

"WATER SEPARATOR FULL (VÍZLEVÁLASZTÓ MEGTELT)" - A vízleválasztó megtelt. Az első adandó alkalommal eressze le a vizet a vízleválasztóból. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Üzemanyag-ellátó rendszer vízleválasztójának leeresztése".

"REFUELING PUMP STRAINER PLUGGED (ÜZEMANYAG-BETÖLTŐ SZIVATTYÚ SZŰRŐJE ELTÖMŐDÖTT)" - Az üzemanyag-betöltő szivattyú szűrője eltömődött. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Üzemanyag-betöltő szivattyú szűrője - tisztítás".

"REFUELING PUMP RUNS DRY (ÜZEMANYAG-BETÖLTŐ SZIVATTYÚ ÜRESEN JÁR)" - Az üzemanyag-betöltő szivattyú üresen jár vagy eltömődött. Haladéktalanul vizsgálja meg az üzemanyag-továbbító szivattyút, ha szükséges. Végezze el a szükséges javításokat. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Üzemanyag-továbbító szivattyú (üzemanyag betöltése)".

"REFUELING PUMP CONDITION NOT MET (ÜZEMANYAG-BETÖLTŐ SZIVATTYÚ FELTÉTELE NEM TELJESÜL)" - Az üzemanyag-továbbító szivattyú nem lép működésbe és/vagy leáll, amikor a feltételek nem teljesülnek. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Üzemanyag-továbbító szivattyú (üzemanyag betöltése)".

"SCR THERMAL MODE REQUIRED (SCR [SELECTIVE CATALYTIC REDUCTION, SZELEKTÍV KATALITIKUS REDUKCIÓ] TERMIKUS ÜZEMMÓDRA VAN SZÜKSÉG)" - Hagyja abba a működtetést, a hidraulika-rögzítő kart állítsa RÖGZÍTETT helyzetbe, és nyomja meg rögtön az indítási gombot a monitoron.

"EMISSIONS OVERRIDE RENEWAL REQUIRED (A KIBOCSÁTÁSOK FELÜLBÍRÁLÁSÁNAK MEGÚJÍTÁSÁRA VAN SZÜKSÉG)" - Állítsa le a motort, és forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

A 3. kategória figyelmeztető jelzései

Megjegyzés Előfordulhat, hogy a felsorolt figyelmeztetések nem vonatkoznak mindegyik munkagéptípusra.

"100% LOAD (100%-OS TERHELÉS)" - A kotrókanalas daru alkalmazási területein használatos. A felfüggesztett teher a névleges terhelés 100%-a közlekedés során. A gép felborulhat. Álljon meg, amíg a munkagép súlypontja nem stabilizálódik, vagy csökkentse a felfüggesztett terhet. Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Emelési határértékek".

"COOLANT TEMP HIGH (HŰTŐFOLYADÉK HŐM. MAGAS)" - A hűtőfolyadék hőmérséklete magas. Azonnal állítsa le a motort. Ellenőrizze a hűtőfolyadék szintjét, és ellenőrizze, hogy nem található-e törmelék a hűtőn. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Hűtőfolyadék szintjének ellenőrzése". Ellenőrizze a vízszivattyú ventilátorának ékszíjait. További információ: Használati és karbantartási kézikönyv, "Ékszíjak ellenőrzése, beállítása és cseréje". Végezze el a szükséges javításokat.

"CRANE SYSTEM MALFUNCTION (DARU RENDSZERÉNEK MEGHIBÁSODÁSA)" - A kotrókanalas daru alkalmazása esetén használatos. Rendellenesség érzékelhető a kotrókanalas daru rendszerében. Azonnal állítsa le az emelési műveletet. Vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével.

"EMISSION FAULT (KIBOCSÁTÁSI HIBA)" - A DEF rendszer meghibásodott, és a motor 5 perc múlva leáll. Állítsa le a motort, és forduljon a Cat márkakereskedőhöz.

"ENGINE FAULT SHUTDOWN SAFELY (MOTORHIBA, ÁLLÍTSA LE BIZTONSÁGOSAN)" - A rendszer rendellenességet érzékelt a motorban. Azonnal állítsa le a motort. Vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével.

"ENGINE OIL PRESSURE POWER DERATE (MOTOROLAJ NYOMÁSA MIATTI TELJESÍTMÉNYCSÖKKENTÉS)" - A rendszer csökkenti a motor teljesítményét, amíg a motorolaj nyomásának szintje megfelelő nem lesz. Ha a figyelmeztetés alapjárati fordulatszám mellett is megmarad, állítsa le a motort, és ellenőrizze a motorolaj szintjét. A szükséges javításokat a lehető leghamarabb végezze el.

"HYD OIL TEMP HIGH" - A hidraulikaolaj hőmérséklete túl magas. Állítsa le a motort. Ellenőrizze a hidraulikaolaj szintjét, és ellenőrizze, hogy nem szennyezett-e törmelékkel a hidraulikaolaj hűtője. A szükséges javításokat a lehető leghamarabb végezze el.

"INLET AIR TEMP POWER DERATE (BEMENŐ LEVEGŐ HŐMÉRSÉKLETE MIATTI TELJESÍTMÉNYCSÖKKENTÉS)" - A bemenő levegő hőmérséklete meghaladja a küszöbértéket. A motor fordulatszáma korlátozott. Állítsa le a motort. Állapítsa meg a hiba okát, és végezze el az esetlegesen szükséges javításokat.

"LIFT OVERLOAD WARNING (EMELÉSI TÚLTERHELÉS FIGYELMEZTETÉS)" - A gép terhelése túl nagy. A gép felborulhat. Azonnal csökkentse a terhelést. Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Emelési határértékek".

"QUICK COUPLER UNLOCK (GYORSCSATLAKOZÓ NYITVA)" - A gyorscsatlakozó nincs bezárva. Zárja be a gyorscsatlakozót a munkagép működtetése előtt.

"SERVICE REQUIRED (JAVÍTÁS SZÜKSÉGES)" - A gép meghibásodást észlelt. Forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

"Cancel auto stop (automatikus leállítás törlése)" - A kotrókanalas daru, az UHD (Ultra High Demolition, ultra magas bontás), a HCR (Hydraulic Cab Riser, hidraulikus fülkeemelő) és az elektronikus korlát alkalmazása esetén használatos. Az automatikus leállítási funkció KI helyzetben van. Rendkívüli elővigyázatossággal működtesse a munkagépet. Amikor már nincs rá szükség, kapcsolja BE az automatikus leállítási funkciót.

"E-Fence System Malfunction (elektronikus korlát rendszerének meghibásodása)" - Forduljon a Cat márkakereskedőjéhez. Legyen óvatos a működtetés során, mert az elektronikus korlát rendszere nem működik.

Egyéb figyelmeztető jelek

Indítás előtt

Megjegyzés Előfordulhat, hogy a felsorolt figyelmeztetések nem vonatkoznak mindegyik munkagéptípusra.

CHECK SERVICE PARTS INFORMATION (ELLENŐRIZZE A SZERVIZELT ALKATRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓKAT) - A gép egyik szűrője a javasoltnál hosszabb ideje van használatban. Cserélje ki a szűrőt, és állítsa nullára a szűrő üzemidejét.

"COOLANT LEVEL LOW (HŰTŐFOLYADÉK SZINTJE ALACSONY)" - A hűtőfolyadékszint túl alacsony. Azonnal állítsa le a gépet. Állítsa le a motort, és vizsgálja meg a hiba okát.

"ENG OIL LEVEL LOW (MOTOROLAJSZINT ALACSONY)" - A motorolajszint túl alacsony. Azonnal állítsa le a gépet. Állítsa le a motort, és vizsgálja meg a hiba okát.

"FASTEN SEAT BELT (CSATOLJA BE A BIZTONSÁGI ÖVET)" - Kérjük, csatolja be a biztonsági övét.

Egyéb figyelmeztető jelzések

Megjegyzés Előfordulhat, hogy a felsorolt figyelmeztetések nem vonatkoznak mindegyik munkagéptípusra.

"BUCKET IN (KANÁL BE)" - A kotrókanalas daru alkalmazási területein használatos. Teljesen húzza vissza a kanalat.

"COOLANT TEMP LOW ELEVATED IDLE (HŰTŐFOLYADÉK HŐMÉRSÉKLETE ALACSONY MAGAS ALAPJÁRATNÁL)" - A hűtőfolyadék hőmérséklete alacsony. A rendszer növelni fogja az alapjáratot.

"CRANE SYSTEM OFF (DARU RENDSZERE KIKAPCSOLVA)" - A kotrókanalas daru alkalmazási területein használatos. A kotrókanalas daru funkcióját kikapcsolták.

"ECONOMY MODE SELECTED (TAKARÉKOS MÓD KIVÁLASZTVA)" - A takarékos teljesítménymód került kiválasztásra.

"GLOW ACTIVE WAIT TO START (IZZÍTÓGYERTYA AKTÍV, VÁRJON AZ INDÍTÁSSAL)" - Ha a motorhűtő-folyadék hőmérséklete túlságosan alacsony, az izzítógyertya bekapcsol. Ez az ábra akkor jelenik meg az üzenetkijelzőn, amikor a motorindító kapcsoló BE helyzetben van. A motort azt követően lehet beindítani, hogy a jelző eltűnt az üzenetkijelzőről.

"HIGH POWER MODE SELECTED (NAGY TELJESÍTMÉNYŰ MÓD KIVÁLASZTVA)" - A nagy teljesítményű mód került kiválasztásra.

"POWER MODE LOCKING (TELJESÍTMÉNYMÓD RÖGZÍTÉSE)" - A teljesítménymódot a teljesítménymód beállítási menüjén keresztül rögzítették. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Felügyeleti rendszer".

"QUICK COUPLER LOCKING (GYORSCSATLAKOZÓ BEZÁRÁSA)" - A gyorscsatlakozó bezár. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Gyorscsatlakozó vezérlése"

"STANDARD POWER MODE SELECTED (NORMÁL TELJESÍTMÉNYŰ MÓD KIVÁLASZTVA)" - A normál teljesítménymód került kiválasztásra.

"SYSTEM PROTECTION COMPLETE (RENDSZER VÉDELME KÉSZ)" - Azt jelzi, hogy a DEF leürítése befejeződött. Amikor a DEF-befecskendező hőmérséklete magas, a DEF leürítése után a motor lehűtési műveletére is sor kerül.

"VERIFY TOOL LOCKING (ELLENŐRIZZE A MUNKAESZKÖZ RÖGZÍTÉSÉT)" - A gyorscsatlakozó lezárt. Ellenőrizze, hogy a gyorscsatlakozó biztonságos rögzül-e a munkaeszközhöz.

"WARM-UP MODE POWER DERATE (TELJESÍTMÉNY CSÖKKENTÉSE A BEMELEGEDÉSI MÓD MIATT)" - Ha a botkormányokat több mint 30 másodpercig tartja, a munkagép ECM (Electronic Control Module, elektronikus vezérlőmodul) a bemelegedési mód teljesítménycsökkentési beállítására vált. A munkagép elektronikus vezérlőmodulja (ECM) 50 százalékra korlátozza a hidraulikaszivattyú nyomatékát. Engedje el a botkormányokat ahhoz, hogy törölje ezt a beállítást. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Motor és munkagép bemelegítése".

"SCR THERMAL MODE COMPLETED (SCR [SELECTIVE CATALYTIC REDUCTION, SZELEKTÍV KATALITIKUS REDUKCIÓ] TERMIKUS ÜZEMMÓD BEFEJEZŐDÖTT)" - Az SCR termikus kezelés (a lerakódott DEF megtisztítása) befejeződött.

Fő menü

A "Main Menu" (Fő menü) használatával a gépkezelő a gépre vonatkozó információkat tudja áttekinteni. Ez a menü azt is lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy megváltoztassa a géppel kapcsolatos információkat.

  1. Amikor a kijelző az alapbeállításnak megfelelően jelenik meg, nyomja meg a menü billentyűt.

    Táblázat 1
                 
      "Fő menü"   
                 
      "Maintenance Intervals"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A "Fő menü" a gépre telepített menüopciókkal jelenik meg. A lehetőségek száma változhat. A menüpontokra vonatkozó további információkkal kapcsolatban olvassa el az alábbi leírásokat.

  3. A jobbra nyíl vagy a balra nyíl megnyomásával válassza ki a kívánt menüpontot. Az OK gomb megnyomásával nyissa meg a kívánt menüt.

    Megjegyzés A menüből történő kilépéshez és a kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a vissza billentyűt vagy a kezdőlap billentyűt.

Display Setting

A "Display Setting" (kijelző beállítása) menü segítségével a gépkezelő megváltoztathatja a kijelző különböző megjelenítési beállításait.

  1. Nyomja meg a Menü gombot.

    Táblázat 2
                 
      "Fő menü"   
                 
      "Display Setting"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Display Setting (kijelző beállítása)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 3
                 
      "Display Setting"   
                 
      "Clock Adjust"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  3. A "Display Setting" menü négy új menüponttal jelenik meg. A menüpontokra vonatkozó további információkkal kapcsolatban olvassa el az alábbi leírásokat.

  4. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a kívánt menüt. Az OK gomb megnyomásával nyissa meg a kívánt menüt.

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Óra beállítása

A "Clock adjust" (óra beállítása) menü segítségével a gépkezelő megváltoztathatja az óra által mutatott időt.

  1. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Clock adjust (óra beállítása)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 4
                 
      "Display Setting"   
                 
      "Clock Adjust"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A "Clock Adjust" menü a pontos idővel jelenik meg a kijelzőn. A balra nyíl vagy a jobbra nyíl megnyomásával jelölje ki az órát vagy a percet. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 5
                 
      "Clock Adjust"   
                 
                 
                 
        12  00     
                 
                 
                 
                 

  3. Az óra vagy a perc értékek kiemelten jelennek meg. Az érték növeléséhez a felfelé nyilat nyomja meg. Az érték csökkentéséhez a lefelé nyilat nyomja meg.

  4. Amikor az óra a megfelelő időt mutatja, az új idő elmentéséhez nyomja meg az OK billentyűt.

    Megjegyzés Ha mentés nélkül kíván visszalépni az előző képernyőre, a vissza billentyűt nyomja meg.

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Fényerő beállítása

A "Brightness Adjust" (fényerő beállítása) menü segítségével a gépkezelő megváltoztathatja a monitor fényerejét.

  1. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Brightness Adjust (fényerő beállítása)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Megjegyzés Kétféle fényerő-beállítás létezik. Az első beállítást a gép nappali működtetésekor kell használni. A második beállítást a gép éjszakai működtetésekor kell használni.

    Táblázat 6
                 
      "Display Setting"   
                 
      "Brightness Adjust"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával válassza ki a "Day (nappali)" vagy a "Night (éjszakai)" beállítást. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 7
         
      "Brightness Adjust"   
               
        "Day"
       
               
        "Night"
       
               
               
         

  3. A fényerő növeléséhez nyomja meg a jobbra nyilat. A fényerő csökkentéséhez nyomja meg a balra nyilat. A fényerőt 1 és 10 közötti értékekre lehet beállítani.

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Kijelzés mértékegységének kiválasztása

A "Display Unit Select" (kijelzés mértékegységének kiválasztása) menü segítségével a gépkezelő megváltoztathatja a kijelzőn használt mértékegységeket.

  1. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Display Unit Select (kijelzés mértékegységének kiválasztása)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 8
                 
      "Display Setting"   
                 
      "Kijelzés mértékegységének kiválasztása"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával válassza ki a "Metric (metrikus)" vagy az "Imperial (angolszász)" beállítást. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 9
                 
      "Kijelzés mértékegységének kiválasztása"   
                 
        "Metric"     
                 
        "English"     
                 
                 
                 
                 

  3. Az előző képernyőre való visszatéréshez nyomja meg a "vissza" billentyűt, a fő menüre való visszatéréshez nyomja meg a "kezdőlap" billentyűt.

Alapértelmezett képernyő beállítása

A "Default Screen Preset" (Alapértelmezett képernyő beállítása) menüben a gépkezelő módosíthatja az alapértelmezett képernyőképet, ami a kijelző bekapcsolásakor jelenik meg.

Megjegyzés Ez a menüfunkció csak akkor áll rendelkezésre, ha a munkagép fel van szerelve visszapillantó kamerával, illetve visszapillantó és oldalsó kilátást biztosító kamerákkal.



Illusztráció 6g03512276
(Pattern A) A kameranézet nem jelenik meg, és a mérőműszerek nagy méretben jelennek meg.
(Pattern B) A mérőműszerek és a kameranézet egyszerre jelennek meg. A B séma az alapértelmezett kijelzés, ha a munkagép fel van szerelve visszapillantó kamerával, illetve visszapillantó és oldalsó kilátást biztosító kamerákkal.
(Pattern C) A mérőműszerek nem jelennek meg. A tolatókamera képe nagy méretben jelenik meg.
(Pattern D) A kameranézet jelenik meg a teljes képernyőn. Figyelmeztetések vagy események megjelenése esetén a rendszer visszaáll a B mintában látható nézetre.

  1. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Default Screen Setting (alapértelmezett képernyő beállítása)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 10
                 
      "Display Setting"   
                 
      "Alapértelmezett képernyő beállítása"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával válassza ki az alapértelmezett képernyő típusát. A szerkesztési módba lépéshez nyomja meg az OK gombot.

    Megjegyzés Az 1. alapértelmezett képernyő a gyári beállítás és nem módosítható.

    Táblázat 11
                 
      "Alapértelmezett képernyő beállítása"   
                 
        "1. típusú alapértelmezett képernyő"     
                 
        "2. típusú alapértelmezett képernyő"     
                 
        "3. típusú alapértelmezett képernyő"     
                 
                 

  3. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával válassza ki az alapértelmezett képernyő típusát. Az alapértelmezett képernyőtípus kijelöléséhez nyomja meg az OK gombot. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával állítsa be a kijelzőn használni kívánt sémát.

    Megjegyzés Nyomja meg a monitornézet billentyűt a kiválasztott alapértelmezett képernyő előzetes megtekintéséhez.

  4. A kiválasztott séma tárolásához nyomja meg az OK gombot.

  5. Az előző képernyőre való visszatéréshez nyomja meg a "vissza" billentyűt, a fő menüre való visszatéréshez nyomja meg a "kezdőlap" billentyűt.

Nyelv kiválasztása

A "Language select" (nyelv kiválasztása) menü segítségével a gépkezelő megváltoztathatja a nyelvi beállításokat.

  1. Nyomja meg a Menü gombot.

    Táblázat 12
                 
      "Fő menü"   
                 
      "Language Select"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Language Select (nyelv kiválasztása)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 13
         
      "Language Select"   
      "ENGLISH"   
      "DANISH"   
      "FINNISH"   
      "ICELANDIC"   
      "NORWEGIAN"   
      "SWEDISH"   
         

  3. Megjelenik a "Language select" (nyelv kiválasztása) menü, és az elérhető nyelvek listáját mutatja. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával lehet a rendelkezésre álló nyelvek között léptetni. A megfelelő nyelv kiválasztásához nyomja meg az OK gombot.

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Teljesítmény

A "Performance" (teljesítmény) menüben a gépkezelő a rendszer különböző elemeire vonatkozó adatokat tekintheti meg. A következő alkotóelemek olyan alkotóelemekre mutatnak néhány példát, amelyeket a "Performance (teljesítmény)" menü segítségével meg lehet tekinteni: akkumulátorfeszültség, motor fordulatszáma és szivattyúnyomás.

  1. Nyomja meg a Menü gombot.

    Táblázat 14
                 
      "Fő menü"   
                 
      "Teljesítmény"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A jobbra nyíl vagy a balra nyíl megnyomásával válassza ki a "Performance (teljesítmény)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 15
         
      "Teljesítmény"   
      "Battery Voltage (akkumulátorfeszültség)"   
      "26,0 [V]"   
      "Engine Speed"   
      "1300 [RPM]"   
      "Engine Coolant Temp"   
      "20 [°C]"   
         

  3. A "Performance" (teljesítmény) menü a rendszer egyes összetevőinek listáját és a rájuk vonatkozó adatokat tartalmazza. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával lehet a lista elemei között léptetni.

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Teljesítmény mód beállítás

A "Power Mode Setting" (teljesítmény mód beállítás) menüben a gépkezelő módosíthatja a különböző üzemeltetési teljesítmény módokat.

  1. Nyomja meg a Menü gombot.

    Táblázat 16
                 
      "Fő menü"   
                 
      "Teljesítmény mód beállítás"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Power Mode Setting (teljesítménymód beállítása)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

  3. A gép kéri egy jelszó megadását. Miután sikeresen megadta a jelszót, a "Power Mode Setting" menü jelenik meg a kijelzőn.

    Megjegyzés Amikor a gépet a gyárból kiszállítják, a jelszó alapbeállítása: 1.

    Táblázat 17
                     
      "Jelszó beírása"   
      "Enter your password"   
                     
        "_"     
                     
           
           
                     
                     

  4. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával válassza ki a kívánt beállítást. A kívánt kijelölés megerősítéséhez nyomja meg az OK gombot.

    Megjegyzés Az egyes országokban érvényes, üzemanyagfogyasztásra vonatkozó előírások miatt előfordulhat, hogy a munkagép nincs felszerelve az összes teljesítménymód beállítással.

    Táblázat 18
                 
      "Teljesítmény mód beállítás"   
                 
        "Nagyteljesítményű mód"     
                 
        "Normál teljesítmény mód"     
                 
        "Takarékos mód"     
                 
                 

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Maintenance Intervals

A "Maintenance Intervals" (karbantartási intervallumok) menüben a gépkezelő megtekintheti a rendszer alkotóelemeinek aktuális üzemidejét és a javasolt karbantartási intervallumokat.

  1. Nyomja meg a Menü gombot.

    Táblázat 19
                 
      "Fő menü"   
                 
      "Maintenance Intervals"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Maintenance Intervals (karbantartási intervallumok)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 20
                 
      "Maintenance Intervals"   
                 
        "Engine Coolantr"
    "100 / 12000 [HR]" 
       
                 
        "Motorolaj"
    "100 / 500 [HR]" 
       
                 
        "Hidraulikaolaj"
    "100 / 2000 [HR]" 
       
                 
                 

  3. A kijelzőn a rendszer alkatrészeinek listája jelenik meg. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával lehet a lista elemei között léptetni. A rendszer alkatrészeinek aktuális üzemideje a kijelzőn látható. Ha az alkatrészhez tartozik javasolt csereintevallum, ez is megjelenik a kijelzőn.

  4. A karbantartási intervallum alaphelyzetbe állításához nyomja meg a visszaállítás billentyűt.

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Munkaeszköz kiválasztása

A "Work Tool Select" (munkaeszköz kiválasztása) menüben a gépkezelő megváltoztathatja a munkaeszköz beállításait.

    Megjegyzés Ügyeljen arra, hogy a hidraulikarögzítő kar ZÁRVA helyzetben legyen, mielőtt megváltoztatja a munkaeszköz beállításait.

    Megjegyzés Ha a gépre kanál van szerelve, vagy semmilyen munkaeszköz nincs felszerelve, a menüben a "Bucket/No Tool" (kanál/nincs eszköz) beállítást válassza.

  1. Nyomja meg a Menü gombot.

    Táblázat 21
                 
      "Fő menü"   
                 
      "Work tool Select"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Work Tool Select (munkaeszköz kiválasztása)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 22
                 
      "Work tool Select"   
                 
        "Bucket / No Tool"     
                 
        "Bontókalapács"
    MKB 1500V 
       
                 
        "Shear"
    MP-20 
       
                 
                 

  3. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával válassza ki a "Work Tool Select (munkaeszköz kiválasztása)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Megjegyzés Ha a munkaeszközök konfigurálását az Electronic Technician (ET) szoftver segítségével végezték el, a számok helyett a munkaeszközök megnevezése szerepel a kijelzőn.

  4. A "Work Tools Select" menü a munkaeszközök jelenlegi beállításait jeleníti meg a kijelzőn. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával jelölje ki a kívánt munkaeszközt. Az új munkaeszköz kiválasztásához nyomja meg az OK gombot.

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Aktuális összeg

A "Current Totals" (aktuális összeg) menüben a gépkezelő megtekintheti a géprendszerek aktuális összegét.

  1. Nyomja meg a Menü gombot.

    Táblázat 23
                 
      "MAIN MENU"   
                 
      "Aktuális összeg"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Current Totals (aktuális összesítések)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Táblázat 24
                 
      "Aktuális összeg"   
                 
        "Üzemórák száma (összesen)"
    "12345,6 [óra]" 
       
                 
        "Motor"
    "12345,6 [óra]" 
       
                 
        "Hydraulic Pump"
    "12345,6 [óra]" 
       
                 
                 

  3. A kijelzőn a rendszer alkatrészeinek listája jelenik meg. A felfelé nyíl vagy a lefelé nyíl megnyomásával lehet a lista elemei között léptetni.

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Motorleállítási beállítás

A "Motorleállítási beállítás" menü lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy bekapcsolja, kikapcsolja vagy beállítsa a motor alapjárata esetén működő leállítási funkciót.

  1. Nyomja meg a Menü gombot. A gép kéri egy jelszó megadását. A jelszó sikeres megadása után megjelenik a "Leállítás késleltetési ideje" menü.

    Megjegyzés A jelszó eredeti beállítása "1", amikor a munkagép a gyárat elhagyja.

    Táblázat 25
                 
      "MAIN MENU"   
                 
      "Motorleállítási beállítás"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A "Leállítás késleltetési ideje" "KÉK" színben jelenik meg a monitoron. A szerkesztési mód bekapcsolásához nyomja meg az OK gombot.

    Megjegyzés A "Leállítás késleltetési ideje" "ZÖLD" színben jelenik meg a monitoron, amikor a szerkesztési mód aktív.

    Táblázat 26
         
      "Leállítás késleltetési ideje"   
      "KI"   
      "3-60 [perc]"   
         
         
         
         
         

  3. Az érték megváltoztatásához nyomja meg a felfelé nyilat vagy a lefelé nyilat. A motor alapjárata esetén működő leállítási funkció kikapcsolásához választhatja a "KI" lehetőséget, illetve választhat egy értéket 3 perc és 60 perc között.

  4. A kijelölés megerősítéséhez nyomja meg az OK gombot.

    Megjegyzés A "Leállítás késleltetési ideje" "KÉK" színben jelenik meg a monitoron, amikor a kiválasztást jóváhagyják.

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Jelszó megváltoztatása

A "PASSWORD CHANGE" (jelszó megváltoztatása) menü segítségével a gépkezelő megváltoztathatja a jelszót.

Megjegyzés A jelszó eredeti beállítása "1", amikor a munkagép a gyárat elhagyja.

  1. Nyomja meg a Menü gombot.

    Táblázat 27
                 
      "MAIN MENU"   
                 
      "Password Change"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a "Password Change (jelszó megváltoztatása)" menüt. Nyomja meg az OK gombot.

    Megjegyzés A gép kéri egy jelszó megadását.

    Táblázat 28
                     
      "Password Change"   
      "Enter your password"   
                     
        "_"     
                     
           
           
                     
                     

  3. Miután sikeresen megadta a jelszót, megjelenik az "Enter new password" (adja meg az új jelszót) képernyő.

    Táblázat 29
                     
      "Password Change"   
      "Enter new password"   
                     
             
                     
           
           
                     
                     

  4. A nyílbillentyűk valamelyikének megnyomásával válassza ki a kívánt karaktert.

    Megjegyzés A jelszó számokat tartalmazhat. A "0" és "9" közötti számok közül választhat.

  5. A karakter beviteléhez nyomja meg az OK gombot.

    Megjegyzés Az utolsó beírt karakter törléséhez nyomja meg a vissza billentyűt.

  6. Miután beírta a jelszót, a rendszer megkéri, hogy erősítse meg azt. Nyomja meg az "ENTER" billentyűt, ezzel elmenti a jelszót a memóriába, és visszatér a "Main Menu (fő menü)" képernyőre. Ha a "Password Change (jelszó megváltoztatása)" menübe úgy kíván visszatérni, hogy a jelszót nem menti el, nyomja meg a vissza billentyűt.

    Megjegyzés A kezdőképernyőre való visszatéréshez nyomja meg a kezdőlap billentyűt.

Caterpillar Information System:

D10T2 Track-Type Tractor Engine Supplement Hydraulic Oil Cooler - Remove and Install
980M Tier 3, 982M Tier 3 and 980L Tier 3 Wheel Loader Power Train Fixed Axle (Front) - Install
844K Wheel Dozer Operator Controls
D10T2 Track-Type Tractor Engine Supplement Fuel Cooler - Remove and Install
966M and 972M Wheel Loaders Quick Coupler Operation
D6T Track-Type Tractor Diesel Exhaust Fluid Filter - Replace
901C, 902C and 903C Compact Wheel Loaders PowerTrain Differential (Limited Slip) - Install
988K XE Wheel Loader Power Train Axle Oil Cooler - Remove and Install
966M and 972M Wheel Loaders Secondary Steering
966M and 972M Wheel Loaders Engine Starting
621K, 623K, and 627K Wheel Tractor-Scrapers Systems Hood - Rear
966M and 972M Wheel Loaders Stopping the Engine
966M and 972M Wheel Loaders Camera
966M and 972M Wheel Loaders Automatic Lubrication System - If Equipped
621K, 623K and 627K Wheel Tractor-Scrapers GPS Receiver Has Incorrect Indicators
901C, 902C and 903C Compact Wheel Loaders PowerTrain Differential (Limited Slip) - Remove
980H Wheel Loader Engine Supplement Engine Oil Pan - Remove and Install - In Chassis
836K Landfill Compactor, 834K Wheel Dozer and 988K Wheel Loader Power Train Gear Pump (Axle Oil Cooler) - Remove and Install
D6N Track-Type Tractor TA2 Technical Inspection{0372, 1000, 7000, 753T, 7565} D6N Track-Type Tractor TA2 Technical Inspection{0372, 1000, 7000, 753T, 7565}
980H Wheel Loader Power Train Crankcase Guard - Remove and Install
980H Wheel Loader Power Train Power Train Guard (Transmission) - Remove and Install
621K, 623K, and 627K Wheel Tractor-Scrapers Systems Hood - Front
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Power Train Carrier Bearing (Drive Shaft) - Remove and Install
D10T2 Track-Type Tractor Engine Supplement Exhaust Cooler (NRS) - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.