C15 Generator Sets Caterpillar


Safety Messages

Usage:

C15 C2F
A generátor-készleten több, egyedi biztonsági jelzés lehet. A biztonsági jelzések pontos helyét és leírását ez a szakasz ismerteti. A biztonsági jelzések mindegyikét ismernie kell.

Gondoskodjon róla, hogy valamennyi biztonsági figyelmeztető üzenet mindig jól olvasható legyen. Tisztítsa meg, vagy cserélje ki a biztonsági jelzéseket, ha a rajtuk lévő szöveg nem olvasható vagy az ábrák nem jól láthatók. A biztonsági jelzések megtisztításához használjon rongyot és szappanos vizet. Ne használjon oldószert, benzint vagy más, erős vegyszereket. Az oldószerek, a benzin vagy az erős vegyszerek feloldhatják a biztonsági jelzéseket rögzítő ragasztóanyagot. A fellazult biztonsági jelzések leeshetnek a motorról.

Ha egy biztonsági jelzés megrongálódott, vagy hiányzik, tegyen fel helyette újat. Ha a motor olyan alkatrészét cserélte ki, amelyen biztonsági jelzés volt, tegyen új biztonsági jelzést a cserealkatrészre is. Új biztonsági figyelmeztetések bármelyik Cat márkakereskedőnél beszerezhetők.



Illusztráció 1g06299152
A vezérlőpanel oldalsó nézete


Illusztráció 2g06299144
Nyitott generátor-készlet oldalsó nézete


Illusztráció 3g06299166
A szekrény felső nézete


Illusztráció 4g06299174
A szekrényben található generátor-készlet oldalsó nézete


Illusztráció 5g06299189
A szekrény oldalsó nézete


Illusztráció 6g06299190
A szekrény oldalsó nézete

Automatikus indítás (2)

Ez a biztonsági figyelmeztetés a zárt generátor-készletek szekrényének oldalain található. Ez a biztonsági üzenet nyitott generátor-készletek generátorának oldalain találhatók meg. Ez a biztonsági jelzés a vezérlőpanel házán is megtalálható.



Illusztráció 7g01392484

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha a motor AUTOMATIKUS üzemmódra van állítva, bármelyik pillanatban beindulhat. A személyi sérülések elkerülése érdekében mindig tartson biztonságos távolságot a motortól, ha AUTOMATIKUS üzemmódra van állítva.


Halálos áramütés veszélye (3)

Ez a biztonsági üzenet a generátor oldalán és a megszakító szekrényén is megtalálható. Ez a biztonsági üzenet a szekrény oldalán is meg található.



Illusztráció 8g01392482

------ VESZÉLY! ------

VESZÉLY: Áramütésveszély - Ne használja a berendezést és ne dolgozzon rajta, amíg a használati és karbantartási kézikönyvben található valamennyi utasítást és figyelmeztetés át nem tanulmányozta és meg nem értette . Az utasítások be nem tartása vagy a figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása súlyos, akár halálos sérülésekhez vezethet.


------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A generátort ne csatlakoztassa közművi elektromos elosztórendszerhez, csak abban az esetben, ha az a rendszertől el van szigetelve. Ekkor az elosztórendszerbe történő elektromos visszacsatolás történhet, ami személyi sérülést vagy halált okozhat.

Nyissa és rögzítse az elosztórendszer főkapcsolóját, vagy ha a csatlakozás állandó jellegű, akkor az elektromos visszacsatolás megelőzése érdekében szereljen fel irányváltó kapcsolót. Néhány generátor párhuzamosan is használható közművi elosztórendszerekkel, és ebben az esetben szigetelésre sincs szükség. A használati lehetőségekkel kapcsolatban tájékozódjon a közműről.


Zúzódásveszély (4)

Ez a biztonsági üzenet a zárt generátor-készletek oldalain található. Ez a biztonsági üzenet a nyitott generátor-készletek talpazatán is megtalálható.



Illusztráció 9g01433231

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódásveszély! Olvassa el a Használati és karbantartási kézikönyv utasításait és figyelmeztetéseit, és bizonyosodjon meg arról, hogy megértette azokat. Ha nem tartja be az utasításokat, vagy nem veszi figyelembe a figyelmeztetéseket, az súlyos sérülést vagy halált okozhat.


Univerzális figyelmeztetés (1)

Ez a biztonsági jelzés a vezérlőpanel házán található.



Illusztráció 10g01370904

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A berendezést csak azt követően használja, illetve csak azt követően végezzen rajta bármilyen munkálatot, hogy előzőleg elolvasta és megértette a Használati és kezelési útmutatóban foglalt útmutatásokat és figyelmeztetéseket. Az útmutatások és figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása, személyi sérüléshez, sőt halálos balesethez is vezethet.


Áramütés (4)

Az áramütésre figyelmeztető biztonsági üzenet a vezérlőpanel szekrényének elülső és hátsó oldalán is megtalálható.



Illusztráció 11g01372247

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

FIGYELEM! Áramütés/halálos áramütés veszélye! Olvassa el és értse meg a Használati és kezelési útmutatóban foglalt útmutatásokat és figyelmeztetéseket. Az útmutatások figyelmen kívül hagyása súlyos személyi sérüléshez, vagy halálos balesethez vezethet.


Nyomás alatt lévő forró folyadék (7)

Ez a biztonsági jelzés a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkája mellett található.



Illusztráció 12g01371640

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nyomás alatt lévő rendszer! A forró hűtőfolyadék súlyos égési sérüléseket vagy halált okozhat. A hűtőrendszer betöltőnyílásának kinyitásához, állítsa le a motort és várjon amíg a hűtőrendszer alkotóelemei lehűlnek. Lassan lazítsa meg a túlnyomást biztosító sapkát, hogy a rendszer túlnyomását megszüntesse. A hűtőrendszeren csak azt követően végezzen bármilyen karbantartást, hogy elolvasta és megértette a Használati és kezelési útmutatóban foglaltakat.


FORRÓ FELÜLET (7)

Ez a biztonsági üzenet a nyitott generátor-készletek hűtőjének mindkét oldalán megtalálható. Ez a biztonsági üzenet a zárt generátor-készletek szekrényének oldalain és tetején található.



Illusztráció 13g01384734

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A forró részek, vagy alkotóelemek égési sebeket és sérüléseket okozhatnak. Vigyázzon, hogy bőre ne érintkezzen forró részekkel, vagy alkotóelemekkel. Védje a bőrét - viseljen védőruhát és védőfelszerelést.


Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.