3412C Generator Set Caterpillar


Electronic Modular Control Panel 3 (EMCP 3) - If Equipped

Usage:

3412C 4BZ


Ilustrace 1g01101389
Pohled na EMCP 3
(1) Řídicí modul motoru (modul ECM) pro generátor
(2) Spínač osvětlení přístrojové desky
(3) Spínač Auto/Ručně startovacího pomocného prostředku (volitelné příslušenství)
(4) Modul hlásiče
(5) Spínač testu kontrolek
(6) Spínač potvrzení alarmu
(7) Potenciometr rychlosti (volitelné příslušenství)
(8) Tlačítko nouzového zastavení
(9) Výstražná houkačka

Podrobné informace o řídicím panelu viz Funkce systémů, řešení potíží, testy a seřizování systémů, RENR7902 , "3508B, 3512B, 3516 a 3516B Motory EMCP3".

Elektronický řídicí modul (generátor)



Ilustrace 2g01045431
(1) Obrazovka displeje
(2) Tlačítko přehledu AC
(3) Tlačítko přehledu motoru
(4) Žlutá výstražná kontrolka
(5) Červená kontrolka vypnutí
(6) Tlačítko potvrzení alarmu
(7) Tlačítko testu kontrolek
(8) Tlačítko spuštění
(9) Tlačítko Automaticky
(10) Tlačítko Stop
(11) Tlačítko se šipkou nahoru
(12) Tlačítko Escape
(13) Tlačítko se šipkou doprava
(14) Tlačítko Enter
(15) Tlačítko se šipkou dolů
(16) Tlačítko se šipkou doleva

Navigační tlačítka

Přehled AC (2) - Tlačítko "PŘEHLED AC" přejde k zobrazení první obrazovky s informacemi o AC. Informace "PŘEHLED AC"obsahuje různé parametry AC, které sumarizují elektrický provoz generátoru.

Přehled motoru (3) - Tlačítko "PŘEHLED MOTORU"přejde k zobrazení první obrazovky s informacemi o motoru. Informace"PŘEHLED MOTORU" obsahuje různé parametry motoru, které sumarizují elektrický provoz generátoru.

Tlačítko potvrzení (6) - Stisknutím tlačítka "POTVRZENÍ" se vypne relé houkačky. Houkačka ztichne. Stisknutí tohoto tlačítka také způsobí, že podle aktivního stavu alarmu zhasnou nebo se trvale rozsvítí všechny červené nebo žluté blikající kontrolky. Tlačítko "POTVRZENÍ" lze rovněž konfigurovat tak, aby vyslalo signál globálního ztišení alarmu do vedení J1939 Data Link, po kterém ztichnou houkačky hlásičů.

Tlačítko testu kontrolek (7) - Stisknutím a podržením tlačítka "TEST KONTROLEK" se rozsvítí všechny diody LED a také všechny body obrazu na displeji; kontrolky a body obrazu zhasnou až po uvolnění tlačítka.

Tlačítko SPUSTIT (8) - Po stisknutí tlačítka "SPUSTIT" přejde motor do režimu "SPUŠTĚN".

Tlačítko AUTO (9) - Po stisknutí tlačítka "AUTO" přejde motor do režimu "AUTO".

Tlačítko STOP (10) - Po stisknutí tlačítka "STOP" přejde motor do režimu "STOP".

Klávesa nahoru (11) - Klávesa "NAHORU" se použije k procházení různými nabídkami a obrazovkami monitorování. Klávesa "NAHORU" se také používá k zadání hodnoty bodu nastavení. Při vkládání číselných dat se klávesa "NAHORU"použije ke zvyšování čísel (0-9). Jestliže bod nastavení vyžaduje výběr ze seznamu, klávesa "NAHORU" se používá k procházení seznamem NAHORU.

Klávesa Escape (12) - Klávesa "ESCAPE" se používá při procházení nabídkami. Při stisknutí této klávesy se uživatel v nabídkách vrátí zpět nebo o jednu úroveň nabídky výš. Klávesa "ESCAPE" se také používá k opuštění zadávání dat, když uživatel programuje nastavené hodnoty. Jestliže stisknete klávesu "ESCAPE" během programování nastavených hodnot, žádná ze změn provedených na obrazovce se neuloží do paměti.

Pravé tlačítko (13) - Tlačítko se šipkou "DOPRAVA" se používá během úprav hodnot bodů nastavení. Tlačítko "DOPRAVA" se při zadávání číselných dat používá k výběru, která číslice se bude upravovat. Tlačítko "DOPRAVA" se také používá během úprav hodnot bodů nastavení za účelem zaškrtnutí nebo odškrtnutí zaškrtávacího políčka. Je-li políčko zaškrtnuté, funkce je aktivní. Stisknutím tlačítka "DOPRAVA" se daná funkce deaktivuje. Po stisknutí tlačítka "DOPRAVA" rovněž zmizí zaškrtnutí políčka. Je-li políčko nezaškrtnuté, funkce je neaktivní. Stisknutím tlačítka "DOPRAVA" se daná funkce aktivuje. Po stisknutí tlačítka "DOPRAVA" se rovněž objeví zaškrtnutí políčka.

Tlačítko Enter ((14)) - Tlačítko "ENTER" se používá při procházení nabídkami. Při stisknutí tohoto tlačítka se uživatel v nabídkách posune vpřed nebo se v nabídce pohybuje o úroveň dolů. Klávesa "ENTER" se rovněž používá k ukládání veškerých změn při programování nastavených hodnot. Jestliže stisknete klávesu "ENTER" během programování nastavených hodnot, změny se uloží do paměti.

Tlačítko se šipkou dolů (15) - Klávesa "DOLŮ" se použije k procházení různými nabídkami a obrazovkami monitorování dolů. Klávesa "DOLŮ" se také používá k naprogramování nastavených hodnot. Klávesa "DOLŮ" se při zadávání číselných dat používá ke snižování čísla. Jestliže bod nastavení vyžaduje výběr ze seznamu, klávesa "DOLŮ" se používá k procházení seznamem DOLŮ.

Tlačítko se šipkou doleva (16) - Tlačítko se šipkou "DOLEVA" se používá během úprav hodnot bodů nastavení. Tlačítko "DOLEVA" se při zadávání číselných dat používá k výběru, která číslice se bude upravovat. Tlačítko "DOLEVA" se také používá během úprav hodnot bodů nastavení za účelem zaškrtnutí nebo odškrtnutí zaškrtávacího políčka. Toto tlačítko se rovněž používá k odškrtnutí zaškrtávacího políčka. Je-li políčko zaškrtnuté, stisknutím tlačítka "DOLEVA" se daná funkce deaktivuje. Po stisknutí tlačítka rovněž zmizí zaškrtnutí políčka. Po stisknutí tlačítka "DOLEVA" rovněž zmizí zaškrtnutí políčka. Není-li políčko zaškrtnuté, stisknutím tlačítka "DOLEVA" se daná funkce aktivuje. Po stisknutí tlačítka "DOLEVA" se rovněž zobrazí zaškrtnutí políčka.

Indikátory alarmů

Žlutá výstražná kontrolka - Blikající žluté světlo indikuje, že existují aktivní varování, která nebyla potvrzena. Trvale svítící žluté světlo indikuje, že existují potvrzená varování, která jsou aktivní. Jestliže existují aktivní varování, žluté světlo se po stisknutí tlačítka "POTVRDIT" změní z blikajícího na trvale svítící. Jestliže již neexistují žádná aktivní varování, žluté světlo po stisknutí tlačítka "POTVRDIT" zhasne.

Červená kontrolka vypnutí - Blikající červené světlo indikuje, že existují aktivní vypnutí, která nebyla potvrzena. Trvale svítící červené světlo indikuje, že existují aktivní vypnutí, která byla potvrzena. Jestliže existují aktivní vypnutí, červené světlo se po stisknutí tlačítka "POTVRDIT" změní z blikajícího na trvale svítící. Jakýkoliv stav, který způsobil vypnutí, musí být ručně obnoven. Jestliže neexistují žádná další aktivní vypnutí, červené světlo zhasne.

Digitální vstupy

Poznámka "EMCP 3.2" a "EMCP 3.3"jsou vybaveny 8 digitálními vstupy. "EMCP 3.1"je vybaveno 6 digitálními vstupy.

Digitální vstup 1 - Digitální vstup 1 se používá k nouzovému zastavení. Tento vstup by měl být připojen k UZEMNĚNÍ prostřednictvím vypínače nouzového vypínání. Tento vstup lze nastavit tak, aby se aktivoval při příchodu vysoké úrovně signálu (obvykle uzavřený kontakt) nebo při příchodu nízké úrovně signálu (obvykle rozpojený kontakt). Aktivace vstupu nouzového vypnutí způsobí okamžité zastavení generátoru. Vstup nouzového vypnutí zabrání také spuštění generátoru. Jakmile se digitální vstup 1 aktivuje, motor se nespustí, dokud událost nebude vyřešena. Viz Provoz systému, řešení problémů, testování a seřizování , "Nastavení digitálního vstupu" .

Digitální vstup 2 - Digitální vstup 2 se používá k dálkovému spuštění a zastavení generátoru. Tento vstup by měl být připojen k UZEMNĚNÍ prostřednictvím spínače, který může být aktivován vzdáleně. Tento vstup lze nastavit tak, aby se aktivoval při příchodu vysoké úrovně signálu (obvykle uzavřený kontakt) nebo při příchodu nízké úrovně signálu (obvykle rozpojený kontakt). Je-li vstup aktivní a motor je v režimu AUTO, motor se pokusí nastartovat. Jakmile se vstup stane neaktivním, motor přejde do režimu chladnutí (je-li naprogramován) a poté se motor zastaví.

Zbývající vstupy lze konfigurovat. Hlavním účelem ostatních "DIGITÁLNÍCH" vstupů je přidat další možnosti monitorování parametrů motoru nebo generátoru. Vstupy lze konfigurovat pomocí parametru "FUNKCE UDÁLOSTI I/P" v nabídce "NASTAVENÉ HODNOTY". Parametr "DIGITÁLNÍ VSTUPY" lze nastavit pouze na hodnoty "AKTIVNÍ VYSOKÁ ÚROVEŇ" nebo "AKTIVNÍ NÍZKÁ ÚROVEŇ"; účelem je možnost aktivovat výstrahu s úrovní High, výstrahu s úrovní Low, vypnutí s úrovní High, vypnutí s úrovní Low, nebo stav.

Vstupy lze naprogramovat k monitorování následujících parametrů nebo komponent. Viz Provoz systému, řešení problémů, testování a seřizování, "Naprogramování digitálního vstupu".

Tlaky

  • Diferenciální tlak vzduchového filtru

  • Tlak motorového oleje

  • Tlak hasicího přístroje

  • Diferenciální tlak palivového filtru

  • Diferenciální tlak olejového filtru

  • Tlak startovacího vzduchu

Teploty

  • Teplota okolního vzduchu

  • Teplota chladicí kapaliny motoru

  • Teplota motorového oleje

  • Teplota výfuku

  • Teplota zadního ložiska

  • Teplota pravého výfuku

  • Teplota levého výfuku

Hladiny

  • Hladina chladicí kapaliny

  • Hladina motorového oleje

  • Palivoměr

  • Množství paliva v externí palivové nádrži

Jiné

  • Vzduchový tlumič uzavřen

  • ATS v normální poloze

  • ATS v nouzové poloze

  • Závada nabíječky baterie

  • Jistič generátoru uzavřený

  • Pomocný jistič uzavřený

  • Detekován únik paliva netěsností

  • Zákaznická událost

Podrobné informace o elektronickém řídicím modulu viz Funkce systémů, řešení potíží, testování a seřizování systémů, RENR7902 , "3508B, 3512B, 3516 a 3516B Motory EMCP3".

Modul hlásiče



Ilustrace 3g01101388

Všeobecné informace

Modul hlásiče se používá k indikaci různých událostí a stavů systému. Modul hlásiče používá signalizační světla a slyšitelnou houkačku k informování obsluhy o aktuálním stavu systému. Modul hlásiče lze použít k oznamování chyb nebo stavových signálů obsluze. Modul hlásiče umožňuje obsluze ztišit houkačku. Modul hlásiče rovněž umožňuje obsluze potvrdit závady a chyby v systému.

Na čelním panelu modulu signalizačního zařízení je umístěno sedmnáct párů indikátorů LED. Šestnáct párů indikátorů LED se používá s oznamování událostí, diagnostice a hotových signálů. Sedmnáctý pár indikátorů LED se používá jako kombinovaná stavová kontrolka sítě/modulu. Sedmnáctý pár indikátorů LED může obsluhu informovat o tom, zda existuje problém s připojením datového spoje J1939.

Základní činnost

Každý pár indikátorů LED modulu hlásiče se skládá ze dvou z následujících tří barev: zelená , žlutá a červená Například pár červených a žlutých indikátorů LED lze konfigurovat ke sledování tlaku motorového oleje. Jestliže se prostřednictvím datového spoje načte varování před nízkým tlakem oleje, na modulu signalizačního zařízení bude blikat žlutý indikátor LED a zazní slyšitelná houkačka. Jestliže se prostřednictvím datového spoje načte vypnutí z důvodu nízkého tlaku oleje, na modulu signalizačního zařízení bude blikat červený indikátor LED a zazní slyšitelná houkačka.

Na potvrzení stavu vypnutí a stavu alarmu nebo k vypnutí houkačky stiskněte tlačítko "Potvrzení alarmu", které je umístěno poblíž středu modulu signalizačního zařízení.

Chcete-li otestovat indikátory LED nebo otestovat houkačku bez ohledu na to, zda je datový spoj připojen, dlouze stiskněte tlačítko "Test kontrolek"umístěné poblíž vrcholku modulu.

Konfigurace

Modul hlásiče lze přizpůsobit tak, aby signalizoval celou řadu různých stavů, které se vztahují k systému. Každý pár kontrolek LED musí být konfigurován pomocí odpovídajícího servisního nástroje. Jakmile byl k modulu hlásiče připojen servisní nástroj, uživatel musí vyvolat obrazovku "Konfigurace." Každý pár kontrolek LED má čtyři nastavení: SPN, Typ spouštěče , Úroveň závažnosti spouštěče a Identifikátor režimu poruchy (FMI).

Podrobné informace o modulu hlásiče viz Funkce systémů, řešení potíží, testování a seřizování systémů, RENR7902 , "3508B, 3512B, 3516 a 3516B Motory EMCP3".

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.