C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Caterpillar


Electronic Modular Control Panel II+ with Paralleling (EMCP II+P) - If Equipped

Usage:

C27 127


Ilustrace 1g00639524
Elektronický modulární ovládací panel II+ s paralelním zapojením (EMCP II+P)
(1) Ovládání generátoru + (GSC+)
(2) Modul alarmu (ALM) (volitelný)
(3) Zákaznický modul alarmu (CAM)
(4) Spínač osvětlení panelu (PLS)
(5) Spínač zastavení čerpadla
(6) Spínač startovacího pomocného prostředku (SAS) (volitelný)
(7) Osvětlení panelu (PL)
(8) Provozní spínač čerpadla (volitelný)
(9) Reostat s nastavitelným napětím (VAR)
(10) Potenciometr k nastavování otáček (SP) (volitelný) nebo spínač regulátoru (GS) (volitelný)
(11) Tlačítko nouzového zastavení (ESPB)
(12) Ovládací spínač motoru (ECS)
(13) CAT monitorovací systém
(14) Přepínač režimů synchronizace
(15) Tlačítko/indikátor otevřeného jističe
(16) Tlačítko/indikátor zavřeného jističe

Elektronický modulární řídicí panel II+ s paralelním zapojením (EMCP II+P) je umístěn nad rozváděcí skříní generátoru. Řídicí panel sestává z hlavního panelu s indikátory, měřiči a ovládacími spínači. Tento řídicí panel může být vybaven volitelnými moduly tak, aby uspokojil potřeby a požadavky zákazníka.

Levá strana řídicího panelu obsahuje řízení generátoru + (GSC+). Toto je hlavní komponenta systému. GSC+ zobrazuje výstup generátoru, chybové stavy a klíčové parametry motoru. Prostřední část řídicího panelu může být prázdná nebo může obsahovat jeden nebo dva volitelné moduly alarmu. Pravá strana řídicího panelu může být prázdná nebo může obsahovat CAT monitorovací systém.

Hlavní řídicí panel může nebo nemusí obsahovat všechny komponenty, které jsou zobrazeny na obrázku 1. Některé komponenty jsou volitelné. Volitelné komponenty nemusí být pro konkrétní aplikaci zapotřebí.

Ovládání generátoru + (1) - Řízení generátoru + (GSC+) je hlavní komponentou panelu EMCP II+P. Viz též téma "Ovládání generátoru + (GSC+) "v této části příručky.

Modul alarmu (2) - Modul alarmu (ALM) je volitelný. Funkcí modulu ALM je poskytování vizuální a zvukové výstrahy týkající se stavů motoru dříve, než se tyto stavy stanou natolik závažnými, aby vyvolaly vypnutí motoru nebo zamezily spuštění motoru.

Zákaznický modul alarmu (3) - Zákaznický modul alarmu (CAM) je volitelné příslušenství. Účelem modulu CAM je ohlásit chyby, alarmy nebo další stavy ze vstupů dodaných zákazníkem.

Spínač osvětlení přístrojové desky (4) - Spínač osvětlení přístrojové desky (PLS) zapne nebo vypne osvětlení přístrojové desky (7).

Spínač vypnutí čerpadla (5) - Spínač vypnutí čerpadla je volitelným příslušenstvím pouze s generátorem 3406E a 3412C. Tento tlačítkový spínač se používá s automatickým systémem podávání paliva namontovaným na generátoru, je-li ve výbavě. Používá se k ručnímu zastavení podávacího čerpadla paliva. Tento spínač zůstává po stisknutí zatlačen dolů. Nyní SVÍTÍ červený indikátor. Spínač lze znovu nastavit opětovným stisknutím. Červený indikátor bude nyní ZHASNUTÝ.

Spínač startovacího pomocného prostředku (6) - Spínač startovacího pomocného prostředku (SAS) je volitelným příslušenstvím. Spínač startovacího pomocného prostředku SAS se používá ke vstřikování éteru do motoru při startování za chladného počasí. Jestliže je spínač SAS během spouštění ZAPNUTÝ, spínač přivede energii k elektromagnetickému ventilu startovacího pomocného prostředku (SASV) a odměří stanovené množství éteru do přípravné komory. Jakmile se při spouštění spínač SAS uvolní, elektromagnetický ventil uvolní éter do motoru.


OZNÁMENÍ

Před použitím spínače usnadnění spouštění motoru se motor musí nejdříve protáčet. Pokud by se do motoru uvolnil éter a nebyl vypuzen do výfuku nebo neshořel během protáčení motoru, hrozilo by poškození motoru.


Osvětlení panelu (7) - Osvětlení panelu (PL) je ovládáno spínačem osvětlení panelu (4). Spínač osvětlení přístrojové desky (4) je hlavním spínačem (ZAPNUTO/VYPNUTO).

Spínač spuštění čerpadla (8) - Spínač spuštění čerpadla je volitelným příslušenstvím. Tento mžikový tlačítkový spínač se používá s automatickým systémem podávání paliva namontovaným na generátoru, je-li ve výbavě. Stisknutí tohoto spínače způsobí, že podávací čerpadlo paliva namontované na generátoru naplní denní nádrž generátoru. Za chodu čerpadla SVÍTÍ zelený indikátor. Jakmile hladina paliva dosáhne hodní meze, čerpadlo se automaticky VYPNE. Čerpadlo lze také VYPNOUT ručně spínačem vypnutí čerpadla (5). Spínač vypnutí čerpadla musí být resetován. Spínač vypnutí čerpadla se resetuje opětovným stisknutím.

Reostat s nastavitelným napětím (9) - Reostat s nastavitelným napětím (VAR) se používá k nastavení výstupního napětí generátoru na požadovanou úroveň.

Potenciometr rychlosti (10) - Potenciometr volby otáček (SP) je volitelný. Potenciometr rychlosti lze použít s generátorem s elektrickým regulátorem. Je-li regulátor vybaven hydromotorem k nastavení rychlosti, namísto SP lze namontovat spínač regulátoru (GS). Spínač GS se používá ke zvýšení nebo snížení otáček motoru a frekvence výstupu. Spínač GS je také volitelný.

Tlačítko nouzového zastavení (11) - Tlačítko nouzového zastavení (ESPB) se používá k vypnutí motoru v nouzové situaci. Je-li ve výbavě, ESPB vypne přívod paliva a aktivuje volitelný uzávěr vzduchu.

Spínač ovládání motoru (12) - Ovládací spínač motoru (ECS) určuje stav řídicího panelu. V poloze AUTOMATIKA (3 hodiny) se motor spustí automaticky, kdykoliv sepne kontakt vzdálené iniciace. Motor se vypne po rozpojení kontaktu iniciace a po uplynutí programovatelné doby vychládání. Doba vychladnutí může být naprogramována na 0 až 30 minut zchlazení před vypnutím motoru.

V poloze RUČNÍ START (6 hodin) se motor spustí a běží po dobu, kdy spínač ECS zůstává v této poloze.

V poloze STOP (9 hodin) se po uplynutí programovatelné doby vychládání uzavře elektromagnetický ventil paliva, čímž se vypne motor.

V poloze VYPNUTO/RESET (12 hodin) se indikátory chyby resetují a motor se vypne ihned.

CAT monitorovací systém (13) - Tento systém je informačním centrem motoru a souvisejících komponent. Více informací viz část Provoz, "CAT monitorovací systém".

Přepínač režimů synchronizace (14) - Přepínač režimů synchronizace (14) se ovládá ručně. Přepínač má čtyři polohy: polohu AUTO, polohu SEMI-AUTO (Poloautomatický), polohu MANUAL (PERMISSIVE) (Ruční, povolovací) a polohu OFF (Vypnuto). Viz ilustrace 2.



Ilustrace 2g00692931
Přepínač režimů synchronizace
(36) Poloha OFF (Vypnuto)
(37) Poloha MANUAL (PERMISSIVE) (Ruční, povolovací)
(38) Poloha AUTO
(39) Poloha SEMI-AUTO (Poloautomatický)

Poloha AUTO (6 hodin) se používá k provádění automatického paralelního připojení. Panel EMCP II+P synchronizuje generátor se sběrnicí a vysílá signál s příkazem k zavření motoricky ovládaného jističe. Panel EMCP II+P podporuje automatické paralelní připojení ke sběrnici bez proudu. Automatické nastavení shodného napětí se neprovádí.

Je-li přepínač režimů synchronizace nastaven v poloze SEMI-AUTO (3 hodiny), panel EMCP II+P synchronizuje generátor se sběrnicí a udržuje jej v tomto stavu po neurčitou dobu. Obsluha připojuje generátor k vedení ručním zavřením jističe. Automatické nastavení shodného napětí se neprovádí.

Je-li přepínač režimů synchronizace nastaven v poloze MANUAL (PERMISSIVE) (9 hodin), obsluha provádí synchronizaci se sběrnicí seřízením frekvence a fáze generátoru. Je-li generátor synchronizován se sběrnicí, obsluha jej připojuje k vedení ručním zavřením jističe.

Je-li přepínač režimů synchronizace nastaven v poloze OFF (12 hodin), jsou všechny funkce paralelního připojení deaktivovány.

Tlačítko/indikátor otevřeného jističe (15) - Při ručním odpojování generátoru od vedení musí obsluha otevřít jistič stisknutím tohoto tlačítka. Je-li jistič otevřený a motor běží, trvale svítí indikátor otevřeného jističe (15).

Tlačítko/indikátor zavřeného jističe (16) - Při poloautomatickém nebo ručním přifázování generátoru musí obsluha zavřít jistič stisknutím tohoto tlačítka. Systém neumožňuje zavření jističe před synchronizací generátoru. Je-li jistič zavřený (generátor je připojen k vedení), trvale svítí indikátor zavřeného jističe (16).

Níže je uveden popis následujících hlavních modulů panelu EMCP II+P:

  • Ovládání generátoru + (GSC+)

  • modul alarmu (ALM)

  • Zákaznický modul alarmu (CAM)

Ovládání generátoru + (GSC+)

Funkce a vlastnosti modulu GSC+



Ilustrace 3g00634036
Umístění modulu GSC+ na ovládacím panelu EMCP II+P

Levá strana ovládacího panelu obsahuje řízení generátoru + (GSC+). GSC+ je jednou z hlavních komponent systému. GSC+ zobrazuje výstup generátoru, funkce generátoru, chybové stavy a klíčové parametry motoru. GSC+ přijímá informace od obsluhy, magnetického, snímače tlaku oleje, snímače teploty vody a volitelných vzdálených zdrojů. Tyto informace se používají ke zjištění stavu "ZAPNUTO/VYPNUTO" vzduchu, paliva a startéru motoru.

V základních provozních podmínkách přijímá GSC+ signál ke spuštění generátoru. GSC+ zapne přívod paliva a startér motoru. Když otáčky motoru dosáhnou otáček pro ukončení roztáčení, spouštěč se vypne. Když GSC+ přijme signál k zastavení motoru, uzavře přívod paliva.

Funkce GSC+ jsou uvedeny v následujícím seznamu.

  • Jednotka GSC+ řídí normální spouštění a zastavování motoru.

  • Jednotka GSC+ zobrazuje informace o stavu motoru a výstupu generátoru na dvou displejích. Displeje rovněž zobrazují kódy chyb a informace o programování jednotky GSC+.

  • GSC+ monitoruje výskyt chyb v systému. Jestliže se objeví chyba, jednotka GSC+ provede kontrolované vypnutí motoru při chybě nebo vygeneruje oznámení alarmu chyby. Jednotka GSC+ používá k popisu chyby indikátory a displeje.

  • GSC+ obsahuje programovatelné funkce pro určité aplikace nebo zákaznické požadavky.

Funkce jednotky GSC+ jsou uvedeny dále.

  • Cyklické roztáčení motoru: Jednotku GSC+ lze naprogramovat tak, aby roztáčela motor po dobu nastavitelných časových období. Návod k programování viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

  • Řízení pomocí regulátoru: Jakmile tlak motorového oleje vzroste nad nastavenou hodnotu slabého tlaku oleje, modul GSC+ oznámí regulátoru, že regulátor může zvyšovat otáčky motoru z volnoběhu na jmenovité otáčky.

  • Vychládání: Po přijetí signálu k provedení normálního vypnutí vyčká GSC+ po předem naprogramovanou dobu a poté pomocí ovladače paliva vypne motor.

  • Automatický provoz: V automatickém režimu provozu lze jednotku GSC+ spustit dálkovým spouštěcím signálem (sepnutí kontaktu). V případě ztráty signálu (rozpojení kontaktu) provede jednotka GSC+ normální vypnutí.

  • Komunikace modulu alarmu: Jednotka GSC+ může vysílat chybové stavy a alarmy do modulu alarmu (AM).

  • Vypnutí napájení: Systém EMCP II+P je určen k odpojení napájení od jednotky GSC+, je-li ovládací spínač motoru (ECS) v režimu OFF/RESET (Vypnuto/reset) a je odpojen příslušný propojovací vodič. Modul GSC+ nevypne napájení, dokud relé k ukončení spouštění a relé kontroly paliva nebudou vypnutá po dobu alespoň 70 sekund. Jestliže vodič nebude odpojen, jednotka GSC+ zůstane zapnutá. Schéma zapojení a umístění propojovacího vodiče viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

  • Typ elektromagnetického ventilu paliva: Jednotku GSC+ lze naprogramovat tak, aby pracovala buď s palivovým systémem napájeným k provozu (ETR – Energized To Run), nebo s palivovým systémem napájeným k vypnutí (ETS – Energized To Shutdown).

Indikátory poruchy



Ilustrace 4g00634142
Oblast GSC+ na displeji
(17) Indikátor nízkého tlaku oleje
(18) Indikátor nouzového zastavení
(19) Indikátor vysoké teploty vody
(20) Indikátor překročení otáček motoru
(21) Indikátor přetočení
(22) Rezervní indikátor 1 / shodná napětí
(23) Rezervní indikátor 2 / shodné frekvence
(24) Rezervní indikátor 3 / shodné fáze
(25) Indikátor poruchy způsobující vypnutí motoru
(26) Indikátor poruchy vyvolávající alarm
(27) Vyhrazené indikátory pro vypnutí motoru
(28) Rezervní indikátory chyb
(29) Horní displej
(30) Tlačítko kódů alarmů

Deset indikátorů chyb se používá k zobrazení a popisu chyby, která nastala. Indikátory chyb jsou rozděleny do čtyř skupin. Tyto čtyři skupiny jsou uvedeny níže

  • indikátor alarmu při chybě (26)

  • indikátor vypnutí při chybě (25)

  • rezervní indikátory poruch (28)

  • vyhrazené indikátory vypnutí (27)

Žlutý indikátor alarmu při chybě (26) BLIKÁ, jestliže modul GSC+ detekuje chybu, která vyvolala alarm. Porucha vyvolávající alarm nezpůsobí změnu stavu motoru. Motor je možné spustit. Motor bude nadále pracovat pouze v případě, že v době výskytu chyby s alarmem již běžel. Indikátor alarmu při chybě (26) je provázen kódem chyby s alarmem, který se po stisknutí tlačítka kódů alarmů ( 30) zobrazuje na horním displeji (29). Popisy kódů chyb viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

Červený indikátor vypnutí při chybě (25) BLIKÁ, jestliže modul GSC+ detekuje chybu s vypnutím. Pokud motor běží, bude vypnut. Nebude možné spustit motor. Indikátor poruchy způsobující vypnutí motoru (25) je doprovázen kódem poruchy, který se ihned zobrazí na horním displeji (29). Popisy kódů chyb viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

Žluté rezervní indikátory poruch (28) lze používat k redundantní kontrole synchronizace při paralelním připojování. Během postupu paralelního připojování a před zavřením jističe budou světelné indikátory udávat, zda je generátor synchronní se sběrnicí. Seznam rezervních indikátorů poruch je uveden níže:

  • shodné napětí generátoru (rezervní indikátor 1),

  • shodná frekvence generátoru (rezervní indikátor 2),

  • shodná fáze generátoru (rezervní indikátor 3).

Pokud se parametry generátoru neshodují s odpovídajícími parametry sběrnice, příslušný světelný indikátor bliká. Jsou-li napětí, frekvence a fáze generátoru a sběrnice synchronní, světelné indikátory trvale svítí.

Není-li řídicí panel v režimu paralelního připojení, tytéž tři rezervní indikátory poruch (28) mohou být naprogramovány podle potřeb zákazníka. Tři rezervní chyby lze naprogramovat tak, aby zobrazovaly ztrátu chladicí kapaliny, teplotu oleje či rezervní chybový stav, nebo je lze nechat bez přiřazení. Žluté rezervní indikátory poruch (28) BLIKAJÍ, jsou-li podmínky spojené s příslušným rezervním indikátorem chyby aktivní. Žlutý indikátor alarmu při chybě (26) nebo červený indikátor vypnutí při chybě (25) doprovází rezervní indikátory poruch (28). Rezervní indikátory chyb vypovídají o tom, zda jsou rezervní vstupy chyb naprogramovány jako stav alarmu nebo jako stav vypnutí. Popisy kódů chyb viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

Červené vyhrazené indikátory vypnutí (27) představují následující chyby způsobující vypnutí: nízký tlak oleje, nouzové zastavení, vysoká teplota vody, přetočení motoru a přetočení klikového hřídele motoru. Když GSC+ zjistí chybu v některé z těchto oblastí, BLIKÁ vyhrazený indikátor vypnutí odpovídající dané chybě. Pokud motor běží, bude vypnut a nebude možné ho spustit. S vyhrazenými indikátory pro vypnutí motoru nejsou spojeny žádné kódy poruch, neboť každý indikátor má popisný štítek.

Řada vyhrazených chyb s vypnutím závisí na určitých bodech nastavených v jednotce GSC+. Popisy kódů chyb viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

Stavy, které musí aktivovat vyhrazené chyby s vypnutím a výsledky jednotlivých vyhrazených chyb jsou uvedeny v následujícím seznamu.

____________________

nízký tlak oleje - Tlak motorového oleje klesne pod body nastavení chyby nízkého tlaku oleje s vypnutím, které jsou naprogramovány v jednotce GSC+. Pro nízký tlak oleje existují dvě nastavené hodnoty. Jedna nastavená hodnota se používá, když motor běží na volnoběžné otáčky. Druhá nastavená hodnota se používá, když motor běží na jmenovité otáčky. Když dojde k závadě nízkého tlaku oleje, BLIKÁ indikátor nízkého tlaku oleje a motor je vypnut. Nebude možné spustit motor, dokud nebude porucha odstraněna.

Nouzové zastavení - Obsluha stiskne tlačítko nouzového zastavení (ESPB) na předním panelu. Když nastanou podmínky pro nouzové zastavení, BLIKÁ indikátor nouzového zastavení a motor je vypnut. Nebude možné spustit motor, dokud nebudou podmínky odstraněny.

Vysoká teplota vody - Teplota chladicí kapaliny motoru stoupá nad bod nastavení chyby vypnutí pro vysokou teplotu vody, který je naprogramován v jednotce GSC+. Když dojde k závadě vysoké teploty vody, BLIKÁ indikátor vysoké teploty vody. Motor bude vypnut a nebude možné ho spustit, dokud nebude porucha odstraněna.

Přetočení motoru - Počet otáček motoru překračuje bod nastavení chyby vypnutí pro nadměrný počet otáček motoru, který je naprogramován v jednotce GSC+. Jakmile se objeví chyba nadměrných otáček motoru, indikátor nadměrných otáček motoru BLIKÁ. Motor bude vypnut a nebude možné ho spustit, dokud nebude porucha odstraněna.

Přetočení - Motor se nenastartuje během celkové doby roztáčení motoru při spouštění, která je naprogramována v jednotce GSC+. Když dojde k závadě přetočení, BLIKÁ indikátor přetočení. Nebude možné spustit motor, dokud nebude porucha odstraněna.

Poznámka Jednotku GSC+ lze naprogramovat tak, aby potlačila vypnutí motoru pro nízký tlak oleje a vysokou teplotu vody. Pokud obsluha potlačí vypnutí při vzniku těchto chyb, jednotka GSC+ bude na uvedené chyby reagovat jako na chyby s alarmem. Odpovídající vyhrazený indikátor vypnutí se TRVALE ROZSVÍTÍ a nebude blikat. Motor bude i nadále pracovat a v případě potřeby ho lze restartovat. Jestliže indikátor vyhrazené chyby s vypnutím TRVALE SVÍTÍ, byl bod nastavení pro vypnutí motoru překročen, ale jednotka GSC+ je naprogramována k potlačení chyby s vypnutím. Jednotka GSC+ nejedná s chybou způsobující vypnutí klasickým způsobem. Jednotka GSC+ jedná s chybou způsobující vypnutí jako s chybou s alarmem. Ve výrobě je jednotka GSC+ naprogramována tak, aby chybu nízkého tlaku oleje a chybu vysoké teploty vody zpracovávala jako chyby s vypnutím motoru. Obsluha nebo servisní technik musí rozhodnout o potlačení těchto poruch způsobujících vypnutí motoru. Obsluha nebo servisní technik musí naprogramovat jednotku GSC+ tak, aby s těmito chybami s vypnutím motoru jednala jako s chybami s alarmem. Postupy programování viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

Displej



Ilustrace 5g00634182
Oblast GSC+ na displeji
(29) Horní displej
(31) Spodní displej
(32) Tlačítko wattmetru
(33) Tlačítko měření střídavého proudu
(34) Klávesa měřiče motoru

Displej sestává z horního a spodního displeje. Oba displeje se používají k programování funkcí v servisním režimu. Další informace viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

Horní displej

Horní displej (29) panelu EMCP II+P zobrazuje napětí a frekvenci. Napětí a frekvence se zobrazují střídavě pro výstup generátoru a sběrnici. Na pravé straně okna se zobrazuje slovo "bus" (sběrnice) nebo "gen". Toto slovo udává, který parametr je zobrazen.

Na horním displeji k měření AC je k dispozici několik možností. Tyto možnosti lze jednotlivě zobrazit stisknutím tlačítka měření střídavého proudu (33) na klávesnici. Jednotlivé možnosti jsou uvedeny níže:

  • Průměrné napětí, Frekvence generátoru a Celkový proud

  • Napětí ve vedení, Frekvence generátoru a Proud ve vedení kterékoliv fáze

  • Napětí mezi všemi třemi fázovými vedeními najednou

  • Proud ve všech třech fázových vedeních najednou

Poznámka Pokud celkový proud vzroste nad hodnotu "9999 A", jednotka GSC+ začne zobrazovat proud v "kA".

  • Napětí mezi neutrálním vodičem a všemi třemi fázovými vedeními najednou

Horní displej (29) se rovněž používá k zobrazení různých kódů systémových chyb. Další informace o chybových kódech viz Funkce systémů, testy a seřizování, R7NR2484, "Elektronický modulární řídicí panel II + (EMCP II+)".

Poznámka Napětí mezi fázovým a neutrálním vedením se nezobrazují, je-li bod nastavení P032 nastaven na hodnotu 1 pro nastavení generátoru zapojeného do trojúhelníku.

Spodní displej

Dolní displej (31) panelu EMCP II+P zobrazuje synchronoskop. Tato jedinečná funkce umožňuje současné zobrazování frekvence i fáze generátoru, které se vztahují k odpovídajícím parametrům sběrnice. Kromě toho jsou použity tři rezervní kontrolky, které udávají stav synchronizace.

Dolní displej (31) zobrazuje hodnoty wattmetru, parametry motoru a stav relé.

Levá strana dolního displeje (31) slouží jako měřič výkonu soustrojí generátoru. Následující funkce se automaticky přetáčejí.

  • Celkový skutečný výkon (kW)

  • Celkový jalový výkon (KVAR)

  • Procento jmenovitého výkonu (% kW)

  • Účiník (průměrný)

  • Celkový výstup energie (kW/h)

Údaje na displeji se přestanou přetáčet, když obsluha stiskne tlačítko wattmetru po dobu kratší než 5 sekund. Displej bude trvale zobrazovat určitý parametr. Pokud podržíte tlačítko wattmetru (32) po dobu delší než 5 sekund a poté ho uvolníte, budou se přetáčet údaje doplňkových funkcí wattmetru. Další funkce jsou zobrazeny dále.

  • Celkový skutečný výkon (kW)

  • Fáze skutečného výkonu A (kW)

  • Fáze skutečného výkonu B (kW)

  • Fáze skutečného výkonu C (kW)

  • Celkový zdánlivý výkon (kVA)

  • Celkový jalový výkon (KVAR)

  • Procento jmenovitého výkonu (% kW)

  • Účiník (průměrný)

  • Fáze účiníku A

  • Fáze účiníku B

  • Fáze účiníku C

  • Celkový výstup energie (kW/h)

  • Celkový výstup jalového výkonu (KVARhr)

Poznámka Všechny hodnoty skutečného výkonu jsou označeny znaménkem "+" nebo "−". Záporná hodnota indikuje zpětný výkon.

Poznámka Fáze skutečného výkonu A, B a C a také fáze účiníku A, B a C se nezobrazují, je-li bod nastavení P032 nastaven u generátorů zapojených do trojúhelníku na hodnotu 1.

Poznámka Celkový výstup energie přesahující hodnotu 999 999 kW/h se zobrazí v jednotkách MW/h ve dvou krocích, aby zůstalo zachováno rozlišení 1 kW/h. První krok zobrazí MW/h jako celé číslo až na 6 míst. Druhý krok zobrazí MW/h jako desetinné číslo až na 3 místa. Například hodnota 1 000 001 kW/h se zobrazí jako 1000 MW/h (první krok); za touto hodnotou bude následovat .001 MW/h (druhý krok).

Pravá strana dolního displeje (31) zobrazuje hodnotu určitých parametrů motoru. Parametry jsou uvedeny níže:

  • teplota motorového oleje (volitelně)

  • napětí systémového akumulátoru

  • provozní hodiny motoru

  • nastavení požadovaných otáček motoru,

  • tlak motorového oleje

  • teplota chladicí kapaliny motoru

Hodnota každého z těchto stavů se na displeji (31) zobrazuje po dobu dvou sekund. Displej se poté přetočí na hodnotu dalšího stavu. Malý ukazatel identifikuje stav motoru, který odpovídá zobrazené hodnotě. Při stisknutí tlačítka měření motoru (34) se zastaví posouvání zobrazení hodnot na spodním displeji (31). Dolní displej trvale zobrazuje jednu určitou hodnotu. Ukazatel bliká nad hodnotou, která se zobrazuje na displeji. Stisknete-li podruhé tlačítko měření motoru (34), dolní displej se vrátí k posouvání zobrazení.

Indikátory stavu relé se nacházejí v dolní části dolního displeje (31). Je-li aktivováno relé GSC+, na dolním displeji 31 se zobrazí indikátor (K1, (K2) atd.). Je-li relé neaktivní, odpovídající indikátor (K1, K2 atd.) se nezobrazí. Popis funkcí relé viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II+ (EMCP II+)".

Klávesnice



Ilustrace 6g00634183
Oblast klávesnice na GSC+
(25) Indikátor poruchy způsobující vypnutí motoru
(26) Indikátor poruchy vyvolávající alarm
(29) Horní displej
(30) Klávesa kódů alarmu
(31) Spodní displej
(32) Tlačítko wattmetru
(33) Tlačítko měření střídavého proudu
(34) Klávesa měřiče motoru
(35) Klávesa testu kontrolek
(36) Klávesa Opustit
(37) Klávesa servisního režimu
(38) Klávesnice

Klávesnice (38) se používá k ovládání informací zobrazovaných v horním displeji (29) a dolním displeji (31). Sedm kláves má dvě skupiny funkcí: normální funkce a servisní funkce. Popis funkcí relé viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II+ (EMCP II+)". Normální funkce tlačítek jsou popsány v následujících odstavcích.

Tlačítko kódů alarmu (30) - Pokud BLIKÁ indikátor poruchy vyvolávající alarm (26), stisknutí tohoto tlačítka způsobí, že horní displej (29) zobrazí odpovídající kód poruchy vyvolávající alarm. Stisknete toto tlačítko znovu, na horním displeji (29) se zobrazí informace o výstupním střídavém proudu generátoru. Pokud je indikátor poruchy vyvolávající alarm (26) VYPNUTÝ, toto tlačítko nemá žádnou funkci.

Tlačítko wattmetru (32) - Toto tlačítko řídí zobrazení informací z měření výkonu. Uvedené informace se zobrazují na dolním displeji. Stisknutím tlačítka po dobu nejméně pěti sekund se vyvolá jedno přetočení všech dat z měření výkonu. Výchozí data z měření výkonu se poté znovu začnou přetáčet. Pokud stisknete toho tlačítko po dobu kratší než 5 sekund, na displeji se přestanou přetáčet údaje funkcí wattmetru, a to až do dalšího stisknutí tlačítka.

Tlačítko měření střídavého proudu (33) - Tlačítko měření střídavého proudu řídí zobrazování proudových parametrů na horním displeji. Stisknutí tlačítka vyvolá na displej k zobrazení odlišnou sadu parametrů.

Tlačítko měření motoru (34) - Pomocí této klávesy se ovládá prohlížení parametrů motoru na spodním displeji. Při stisknutí klávesy se zastaví přetáčení hodnot stavů motoru. Hodnota jednoho konkrétního stavu motoru se zobrazuje nepřetržitě. Blikání ukazatele signalizuje, že je přetáčení zastaveno. Přetáčení hodnot stavů motoru se obnoví po opětovném stisknutí klávesy.

Tlačítko testu kontrolek (35) - Stisknutí tohoto tlačítka provede test kontrolek na GSC+ a volitelném modulu alarmu. Na jednotce GS+ se deset indikátorů chyb ROZSVÍTÍ TRVALE. Každý segment horního displeje (5) a dolního displeje (6) SVÍTÍ. Na volitelném modulu alarmu jsou ZAPNUTY všechny indikátory a zní houkačka. Funkce testu kontrolek se automaticky vypne, pokud obsluha stiskne tlačítko a přidrží ho po dobu delší než 10 sekund.

Tlačítko ukončení (36) - Toto tlačítko funguje jen v případě, že jednotka GSC+ je v servisním režimu. Další informace viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

Tlačítko servisního režimu (37) - Po stisknutí tohoto tlačítka přejde jednotka GSC+ do servisního režimu provozu. Další informace viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

Modul alarmu



Ilustrace 7g00635769
Umístění modulu alarmu (ALM) na ovládacím panelu EMCO II+P

Modul alarmu (ALM) je volitelný. Přístroj ALM je umístěný uprostřed ovládacího panelu. Funkcí modulu alarmu je poskytovat vizuální a zvukové varování ohledně stavu motoru dříve, než závažnost stavu vzroste natolik, aby byl motor vypnut a nebylo možné ho nastartovat.

Základní modul alarmu se používá k uspokojení požadavků na záložní modul alarmů NFPA 99, záložní modul alarmů NFPA 110, vzdálený panel signalizace 99 a primární výkonový alarm. Je toho dosaženo použitím různých vstupů do modulu a různých nápisů na přední části modulu, které označují alarmy nebo stavy pro vypnutí motoru. Veškeré informace o propojení a instalaci viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)". Přehled indikátorů a funkcí zvukového alarmu (houkačka) viz výše uvedená příručka.

Čelní strana modulu alarmů obsahuje následující indikátory.

  • Čtyři jantarově žluté indikátory, které mohou (podle konfigurace modulu) indikovat stavy Vysoká teplota chladicí kapaliny, Nízká teplota chladicí kapaliny nebo Nízká hladina chladicí kapaliny, Nízký tlak oleje, Generátor v zatížení, Závada dobíjení, Nízká hladina oleje a Nízká hladina paliva.

  • Čtyři červené kontrolky, které mohou (podle konfigurace modulu) indikovat stavy Není v AUTO, Nízké napětí DC, Vzduchový tlumič uzavřen, Nízký tlak oleje – vypnutí, Přetočení klikového hřídele – vypnutí, Vysoká teplota chladiva – vypnutí a Nadměrné otáčky motoru – vypnutí.

  • Slyšitelný alarm a spínač potvrzení/ztlumení zvuku

Podrobnější informace viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)".

Zákaznický modul alarmu



Ilustrace 8g00635777
Umístění zákaznického modulu alarmu (CAM) na ovládacím panelu EMCO II+P

Zákaznický modul alarmu (CAM) je umístěn ve středu ovládacího panelu. Funkcí zákaznického modulu alarmu je poskytovat vizuální a zvukové varování ohledně stavů dodávaných zákazníkem dříve, než závažnost stavu vzroste natolik, aby byl motor vypnut a nebylo možné ho nastartovat. Modul CAM je vybaven osmi indikátory, houkačkou, spínačem potvrzení/ztišení a spínačem testu kontrolek. Čtyři z kontrolek jsou žluté. Tyto žluté kontrolky se používání k indikaci vypnutí při výskytu chyby. Veškeré informace o propojení a instalaci viz Funkce systémů, testy a seřizování, RENR2484, "Elektronický modulární ovládací panel II + (EMCP II+)". Názvy vstupních signálů viz výše uvedená příručka.

Poznámka Je-li objednán volitelný modul alarmu, jsou jeho standardně dodávanými součástmi houkačka, spínač potvrzení/ztišení a spínač testu kontrolek.

Čelní strana modulu alarmů obsahuje následující indikátory.

  • Čtyři žluté kontrolky, které se používají k zobrazení stavu alarmu

  • Čtyři žluté kontrolky, které se používají k zobrazení stavů vypnutí
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.