3412C Generator Sets Caterpillar


Electronic Modular Control Panel II (EMCP II) - If Equipped

Usage:

3412C 4BZ


Ilustrace 1g00638566
Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II)
(1) Řízení generátoru (GSC)
(2) Modul alarmu (ALM)
(3) Vlastní modul alarmu (CAM) (je-li ve výbavě)
(4) Spínač osvětlení přístrojové desky(PLS)
(5) Spínač vypnutí čerpadla
(6) Spínač usnadnění spouštění motoru (SAS) (je-li ve výbavě)
(7) Osvětlení přístrojové desky (PL)
(8) Spínač spuštění čerpadla (je-li ve výbavě)
(9) Reostat k nastavení napětí (VAR)
(10) Potenciometr k nastavení otáček (SP) (je-li ve výbavě) nebo spínač regulátoru (GS) (je-li ve výbavě)
(11) Tlačítko nouzového zastavení (ESPB)
(12) Spínač ovládání motoru (ECS)
(35) Monitorovací systém Caterpillar (je-li ve výbavě)

Elektronický modulární panel ovládání II (EMCP II) je umístěn nad skříní rozvaděče generátoru. Řídicí panel se skládá z hlavního panelu s indikátory, měřiči a kontrolními spínači. Teno řídicí panel může být vybaven volitelnými moduly s cílem vyhovět potřebám a požadavkům zákazníků.

Levá strana řídicího panelu obsahuje řízení generátoru (GSC). To je hlavní komponenta systému. GSC zobrazuje výstup generátoru, chybové stavy a klíčové parametry motoru . Prostřední část řídicího panelu může být prázdná nebo může obsahovat jeden nebo dva volitelné moduly alarmu. Pravá strana řídicího panelu může být prázdná nebo může obsahovat Caterpillar monitorovací systém (35 ).

Hlavní řídicí panel může obsahovat všechny komponenty, které jsou zobrazeny na obrázku 1, nebo hlavní řídicí panel nemusí obsahovat všechny komponenty, které jsou zobrazeny na obrázku 1. Některé komponenty jsou volitelné. Volitelné komponenty nemusí být ve vaší konkrétní aplikaci povinné.

Řízení generátoru (1) - Jednotka řízení generátoru GSC je hlavní komponentou jednotky EMCP II. Viz téma “Řízení generátoru (GSC)”v této části.

Modul alarmu (2) - Modul alarmu (ALM) je volitelné příslušenství. Funkcí modulu ALM je poskytovat vizuální a zvukové varování ohledně stavu motoru dříve, než závažnost stavu vzroste natolik, aby systém vypnul motor a zamezil mu ve spouštění motoru.

Vlastní modul alarmu (CAM) (3) - Vlastní modul alarmu (CAM) je volitelné příslušenství. Modul CAM oznamuje chyby, alarmy a další stavy ze vstupů poskytovaných zákazníkem.

Spínač osvětlení přístrojové desky (4) - Spínač osvětlení přístrojové desky (PLS) zapne (7) nebo vypne osvětlení přístrojové desky ( 7).

Spínač vypnutí čerpadla (5) - Spínač vypnutí čerpadla je volitelným příslušenstvím pouze s generátorem 3406E a 3412C. Toto tlačítko se používá s automatickým systémem dopravy paliva namontovaným na generátoru, pokud je tak stroj vybavený. Spínač vypnutí čerpadla se používá k ručnímu zastavení podávacího čerpadla paliva. Po stisknutí zůstává spínač vypnutí čerpadla ve stisknuté poloze. Nyní svítí červený indikátor. Spínač lze znovu nastavit opětovným stisknutím. Červený indikátor bude nyní ZHASNUTÝ.

Spínač startovacího pomocného prostředku ( 6) - Spínač startovacího pomocného prostředku (SAS) je volitelné příslušenství. Spínač startovacího pomocného prostředku SAS se používá ke vstřikování éteru do motoru při startování za chladného počasí. Jestliže je během startování spínač SAS ZAPNUTÝ, spínač přivede energii k elektromagnetickému ventilu startovacího pomocného prostředku (SASV) a odměří stanovené množství éteru do přípravné komory. Jakmile se při spouštění spínač SAS uvolní, elektromagnetický ventil uvolní éter do motoru.


OZNÁMENÍ

Před použitím spínače usnadnění spouštění motoru se motor musí nejdříve protáčet. Pokud by se do motoru uvolnil éter a nebyl vypuzen do výfuku nebo neshořel během protáčení motoru, hrozilo by poškození motoru.


Osvětlení přístrojové desky ( 7) - Osvětlení přístrojové desky (PL) se ovládá spínačem světlení přístrojové desky (4). Spínač osvětlení přístrojové desky (4 ) je spínačem ZAPNUTO/VYPNUTO.

Spínač spuštění čerpadla ( 8) - Spínač spuštění čerpadla je volitelným příslušenstvím. Toto tlačítko se používá s automatickým systémem dopravy paliva namontovaným na generátoru, pokud je tak stroj vybavený. Stisknutím spínače spuštění čerpadla se spustí palivové přečerpávací čerpadlo, které je namontováno na generátoru, a naplní prázdnou nádrž generátoru. Za chodu čerpadla SVÍTÍ zelený indikátor. Jakmile hladina paliva dosáhne horní meze, čerpadlo se automaticky VYPNE. Čerpadlo lze také vypnout ručně spínačem vypnutí čerpadla (5). Spínač vypnutí čerpadla musí být resetován. Spínač vypnutí čerpadla se resetuje opětovným stisknutím.

Reostat k nastavení napětí (9) - Reostat k nastavení napětí (VAR) se používá k nastavení výstupního napětí generátoru na požadovanou úroveň.

Potenciometr otáček (10) - Potenciometr otáček (SP) je volitelným příslušenstvím. Potenciometr otáček lze použít se soustrojím generátoru s elektrickým regulátorem. Je-li řídicí jednotka vybavena motorem k nastavení otáček, namísto SP lze namontovat spínač regulátoru (GS). Otáčky a frekvenci motoru lze zvýšit nebo je lze snížit pomocí spínače regulátoru GS. GS je rovněž volitelné příslušenství.

Tlačítko nouzového zastavení (11 ) - Tlačítko nouzového zastavení (ESPB) se používá k zastavení motoru v nouzové situaci. Je-li ve výbavě, ESPB vypne přívod paliva a aktivuje volitelný uzávěr vzduchu.

Spínač ovládání motoru ( 12) - Spínač ovládání motoru (ECS) určí stav řídicího panelu. V poloze AUTOMATIKA (3 hodiny) se motor spustí automaticky, kdykoliv sepne kontakt vzdálené iniciace. Motor se vypne po rozpojení kontaktu iniciace a po uplynutí naprogramované doby ochlazení. Doba ochlazení může být naprogramována na 0 až 30 minut ochlazení před zastavením motoru.

V poloze RUČNÍ START (6 hodin) se motor spustí a běží po dobu, kdy spínač ovládání motoru (ECS) zůstává v této poloze.

V poloze STOP (9 hodin) elektromagnetický ventil paliva uzavře přívod paliva a zastaví motor po uplynutí naprogramované doby ochlazení motoru.

V poloze VYPNUTO/RESET (12 hodin) se kontrolky chyby resetují a motor se zastaví ihned.

Caterpillar monitorovací systém (35) - Tento systém je informačním centrem motoru a souvisejících komponent. Viz Sekce provozu, "Caterpillar monitorovací systém" .

Dále je uveden popis následujících hlavních modulů jednotky EMCP II:

  • Řízení generátoru (GSC)

  • Modul alarmu (ALM)

  • Vlastní modul alarmu (CAM)

Řízení generátoru (GSC)

Funkce a vlastnosti řízení GSC



Ilustrace 2g00643608
Umístění GSC na řídicím panelu EMCP II

Levá strana řídicího panelu obsahuje řízení generátoru (GSC). GSC je jednou z hlavních komponent systému. GSC zobrazuje výstup generátoru, funkce generátoru, chybové stavy a klíčové parametry motoru . Jednotka GSC přijímá informace z následujících zdrojů: od obsluhy, magnetického snímače , snímače tlaku oleje , snímače teploty vody a volitelných vzdálených zdrojů. Tyto informace se používají ke zjištění stavu "ZAPNUTO/VYPNUTO" vzduchu, paliva a startéru motoru.

V nejzákladnějších provozních podmínkách dostává GSC signál ke spuštění generátoru. GSC zapne přívod paliva a startér motoru. Jestliže otáčky motoru dosáhnou hodnoty pro ukončení protáčení, startér se odpojí. Jakmile GSC obdrží signál k vypnutí motoru, GSC zavře přívod paliva.

Funkce jednotky GSC jsou uvedeny dále.

  • Jednotka GSC řídí normální spouštění a zastavování motoru.

  • Jednotka GSC zobrazuje informace o stavu motoru a výstupu generátoru na dvou displejích. Displeje rovněž zobrazují kódy chyb a informace o programování jednotky GSC.

  • Jednotka GSC monitoruje výskyt chyb v systému. Jestliže se objeví chyba, jednotka GSC provede kontrolované zastavení motoru při chybě nebo vygeneruje oznámení alarmu chyby. Jednotka GSC používá k popisu chyby indikátory a displeje.

  • Jednotka GSC obsahuje programovatelné funkce pro určité aplikace nebo zákaznické požadavky.

Funkce jednotky GSC jsou uvedeny dále.

  • Cyklické roztáčení motoru: Jednotku GSC lze naprogramovat tak, aby roztáčela motor po dobu nastavitelných časových období. Návod k programování viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI".

  • Řízení pomocí regulátoru : Jakmile tlak motorového oleje vzroste nad nastavenou hodnotu dolního tlaku oleje, jednotka GSC oznámí regulátoru, že regulátor může zvyšovat otáčky motoru z volnoběhu na jmenovité otáčky.

  • Ochlazení: Po přijetí signálu požadujícího normální zastavení motoru jednotka GSC počká po předem naprogramovanou dobu, než motor zastaví uzavřením přívodu paliva.

  • Automatický provoz: V automatickém režimu provozu lze jednotku GSC spustit dálkovým spouštěcím signálem (sepnutí kontaktu). V případě ztráty signálu (rozpojení kontaktu) provede jednotka GSC normální zastavení motoru.

  • Komunikace modulu alarmu: Jednotka GSC může vysílat chybové stavy a alarmy do modulu alarmu(AM).

  • Vypnutí napájení: Systém EMCP II je určen k odpojení napájení od jednotky GSC, je-li spínač ovládání motoru (ECS) v režimu VYPNUTO/RESET a je odpojen příslušný propojovací vodič. Jednotka GSC nedovolí vypnutí napájení, dokud relé k ukončení roztáčení a relé kontroly paliva nebudou vypnutá po dobu alespoň 70 sekund. Pokud nebude odpojeno vedení, jednotka GSC zůstává zapnutá. Diagram zapojení a umístění propojky viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI".

  • Typ s elektromagnetickým ventilem paliva: Jednotku GSC lze naprogramovat, aby pracovala s palivovým systémem napájeným k provozu (ETR – Energized To Run) nebo s palivovým systémem napájeným k vypnutí (ETS – Energized To Shutdown).

Indikátory chyb



Ilustrace 3g00636237
Oblast GSC na displeji
(13) Indikátor nízkého tlaku oleje
(14) Indikátor nouzového zastavení
(15) Indikátor vysoké teploty chladicí kapaliny
(16) Indikátor přetočení motoru
(17) Indikátor nízké hladiny chladicí kapaliny
(18) Indikátor přetočení klikového hřídele
(21) Indikátor vypnutí při chybě
(22) Indikátor alarmu při chybě
(23) Vyhrazené indikátory při vypnutí
(25) Horní displej
(26) Klíč kódů alarmů

Osm indikátorů chyb se používá k zobrazení a popisu chyby v motoru. Osm indikátorů chyb se také používá k popisu chyby v motoru. Indikátory chyb jsou rozděleny do tří skupin. Tyto tří skupiny jsou popsány dále.

  • indikátor alarmu při chybě (22)

  • indikátor vypnutí při chybě ( 21)

  • vyhrazené indikátory vypnutí (23)

Žlutý indikátor alarmu při chybě ( 22) BLIKÁ, když jednotka GSC detekuje chybu s alarmem. Chyba s alarmem nezpůsobí změnu stavu motoru. Motor lze spustit. Motor bude nadále pracovat pouze v případě, že v době výskytu chyby s alarmem již běžel. Indikátor alarmu při chybě (22) je provázen kódem chyby s alarmem, který se po stisknutí tlačítka kódů alarmů (26) zobrazuje na horním displeji (25). Popis kódů chyb viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI".

Červený indikátor vypnutí při chybě (21) BLIKÁ, když jednotka GSC detekuje chybu s vypnutím. Jestliže motor běží, zastaví se. Za tohoto stavu nemůže dojít ke spuštění motoru. Indikátor vypnutí při chybě (21) je provázen kódem chyby, který se ihned zobrazí na horním displeji ( 25). Popis kódů chyb viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI".

Červené vyhrazené indikátory vypnutí ( 23) představují následující chyby s vypnutím stroje: nízký tlak oleje, nouzové zastavení, vysoká teplota vody, přetočení motoru, nízká hladina chladicí kapaliny a přetočení klikového hřídele. Jestliže jednotka GSC detekuje chybu v některé z uvedených oblastí, začne BLIKAT vyhrazený indikátor vypnutí (odpovídající dané chybě). Jestliže motor běží, vypne se a spuštění motoru je zakázáno. S vyhrazenými indikátory vypnutí není spojen žádný kód chyby, protože každý indikátor má popisný štítek.

Řada vyhrazených chyb s vypnutím závisí na určitých bodech nastavených v jednotce GSC. Popis kódů chyb viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI".

Stavy, které musí aktivovat vyhrazené vypnutí s chybou a výsledky jednotlivých vyhrazených chyb jsou uvedeny v následujícím seznamu.

____________________

Nízký tlak oleje - Tlak oleje v motoru klesne pod body nastavení chyby nízkého tlaku oleje s vypnutím, které jsou naprogramovány v jednotce GSC. Existují dva body nastavení nízkého tlaku oleje. První bod nastavení se použije v době, kdy motor běží s volnoběžnými otáčkami. Druhý bod nastavení se použije v době, kdy motor běží se jmenovitými otáčkami. Jestliže se objeví chyba nízkého tlaku oleje, kontrolka nízkého tlaku oleje BLIKÁ a motor se zastaví. Motor nelze spustit, dokud nebude tato chyba odstraněna.

Nouzové zastavení - Obsluha stiskne tlačítko nouzového zastavení (ESPB) na čelním panelu. Jestliže se provede nouzové zastavení stroje, kontrolka nouzového zastavení stroje BLIKÁ a motor se zastaví. Motor nelze spustit, dokud nebude tento stav odstraněn.

Vysoká teplota chladicí kapaliny - Teplota chladicí kapaliny motoru stoupá nad bod nastavení chyby vypnutí pro vysokou teplotu vody, který je naprogramován v jednotce GSC. Jakmile se objeví chyba vysoké teploty vody, indikátor vysoké teploty vody BLIKÁ. Motor se vypne a nelze ho spustit, dokud nebude tato chyba odstraněna.

Přetočení motoru - Počet otáček motoru překračuje bod nastavení chyby vypnutí pro přetočení motoru, který je naprogramován v jednotce GSC. Jakmile se objeví chyba přetočení motoru, indikátor přetočení motoru BLIKÁ. Motor se vypne a nelze ho spustit, dokud nebude tato chyba odstraněna.

Nízká hladina chladicí kapaliny - Hladina chladicí kapaliny klesne pod sondu snímače ztráty chladicí kapaliny. Jakmile se objeví chyba nízké hladiny chladicí kapaliny, kontrolka nízké hladiny chladicí kapaliny BLIKÁ. Motor se zastaví. Motor nelze spustit, dokud nebude tato chyba odstraněna.

Příliš dlouhé protáčení - Motor se nenastartuje během celkové doby roztáčení motoru při spouštění, která je naprogramována v jednotce GSC. Jakmile se objeví chyba příliš dlouhého protáčení při spouštění, kontrolka příliš dlouhého protáčení při spouštění BLIKÁ. Motor nelze spustit, dokud nebude tato chyba odstraněna.

Poznámka Jednotku GSC lze naprogramovat tak, aby potlačila zastavení motoru pro nízký tlak oleje a vysokou teplotu vody. Pokud obsluha potlačí zastavení motoru při vzniku těchto chyb, jednotka GSC bude na uvedené chyby reagovat jako na chyby s alarmem. Odpovídající vyhrazený indikátor vypnutí se TRVALE ROZSVÍTÍ a nebude blikat. Motor bude i nadále pracovat a v případě potřeby ho lze restartovat. Jestliže indikátor vyhrazené chyby s vypnutím TRVALE SVÍTÍ , byl bod nastavení pro vypnutí motoru překročen, ale jednotka GSC je naprogramována k potlačení chyby s vypnutím. Jednotka GSC nejedná s chybou způsobující vypnutí klasickým způsobem. Jednotka GSC jedná s chybou způsobující vypnutí jako s chybou s alarmem. Ve výrobě je jednotka GSC naprogramována tak, aby chybu nízkého tlaku oleje a chybu vysoké teploty vody zpracovávala jako chyby s vypnutím motoru. Tyto chyby s vypnutím motoru musí potlačit obsluha nebo servisní technik. Obsluha nebo servisní technik musí naprogramovat jednotku GSC tak, aby s těmito chybami s vypnutím motoru jednala jako s chybami s alarmem. Návod k programování viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI".

Displej



Ilustrace 4g00636342
Oblast GSC na displeji
(25) Horní displej
(27) Dolní displej
(28) Tlačítko vlevo
(29) Tlačítko výběru fáze
(30) Tlačítko měření motoru

Displej se skládá z horního a dolního okna displeje. Oba displeje se používají k programování funkcí v servisním režimu jednotky GSC. Více informací viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI".

Horní displej

Horní displej (25) zobrazuje: AC napětí, proud a frekvenci jedné fáze výstupu generátoru . Všechny fáze si lze zobrazit postupně stisknutím tlačítka pro výběr fáze (29). Horní displej (25) se rovněž používá k zobrazení různých kódů systémových chyb. Více informací o kódech chyb viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI".

Dolní displej

Dolní displej (27) zobrazuje následující parametry: napětí systémového akumulátoru, provozní hodiny motoru, otáčky motoru , tlak motorového oleje, teplota chladicí kapaliny a stav relé .

Hodnota každého z těchto stavů se zobrazí na dvě sekundy. Displej se poté přetočí na hodnotu dalšího stavu. Malý ukazatel identifikuje stav motoru, který odpovídá zobrazené hodnotě. Stisknete-li tlačítko měření motoru (30), dolní displej (27) se přestane přetáčet. Dolní displej ( 27) trvale zobrazuje jednu určitou hodnotu. Ukazatel bliká, jestliže indikovaná hodnota překračuje předem stanovenou hodnotu. Stisknete-li podruhé tlačítko měření motoru (30), dolní displej (27) se vrátí k přetáčení.

Kontroly stavů relé jsou v dolní části dolního displeje (27). Je-li aktivováno relé GSC, na dolním displeji (27) se zobrazí indikátor (K1, K2 atd.). Je-li relé neaktivní, odpovídající indikátor (K1, K2 atd.) se nezobrazí. Popis funkcí relé viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI" .

Klávesnice



Ilustrace 5g00636347
Oblast GSC na klávesnici
(21) Indikátor vypnutí při chybě
(22) Indikátor alarmu při chybě
(25) Horní displej
(26) Klíč kódů alarmů
(27) Dolní displej
(28) Levé tlačítko
(29) Tlačítko výběru fáze
(30) Tlačítko měření motoru
(31) Tlačítko testu kontrolek
(32) Tlačítko ukončení
(33) Tlačítko servisního režimu
(34) Klávesnice

Klávesnice (34) se používá k ovládání informací zobrazovaných na horním displeji (25) a na dolním displeji (27). Sedm tlačítek má dvě sady funkcí: normální funkce a servisní funkce. Popis servisních funkcí tlačítek viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI" . Normální funkce tlačítek jsou popsány v následujících odstavcích.

Levé tlačítko (28) - Toto tlačítko funguje jen v případě, že jednotka GSC je v servisním režimu. Toto tlačítko se používá k přetáčení obrazu doprava.

Tlačítko výběru fáze (29 ) - Toto tlačítko vybírá fázi výstupu generátoru, která se zobrazí na jednotce GSC. Jestliže stisknete toto tlačítko, na displeji se zobrazí napětí, proud a frekvence vždy jedné fáze.

Tlačítko měření motoru ( 30) - Toto tlačítko řídí zobrazování parametrů motoru na dolním displeji. Stisknutím tlačítka se zastaví přetáčení stavů motoru. Hodnota určitého stavu motoru se zobrazuje průběžně. Ukazatel bliká a indikuje, že přetáčení je zastaveno. Přetáčení stavů motoru se obnoví při dalším stisknutí tlačítka měření motoru.

Tlačítko testu kontrolek (31) - Stisknutí tohoto tlačítka provede test kontrolek na jednotce GSC a volitelném modulu alarmu. Na jednotce GSC se osm indikátorů chyb ROZSVÍTÍ TRVALE. Každý segment horního displeje (5) a dolního displeje (6) SVÍTÍ. Na volitelném modulu alarmu SVÍTÍ všechny indikátory a zní houkačka. Test funkce kontrolek se automaticky vypne, jakmile operátor stiskne tlačítko a přidrží ho na více než deset sekund.

Tlačítko kódů alarmů (26) - Jestliže kontrolka chyby (22) BLIKÁ, stisknutí daného tlačítka vyvolá na horním displeji (25) odpovídající kód chyby provázené alarmem. Po dalším stisknutí tlačítka se na horním displeji ( 25) zobrazí informace o AC výstupu generátoru. Je-li kontrolka alarmu chyby (22) ZHASNUTÁ, dané tlačítko nemá žádnou funkci.

Tlačítko Konec (32) - Toto tlačítko funguje jen v případě, že jednotka GSC je v servisním režimu. Více informací viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI" .

Tlačítko servisního režimu (33) - Po stisknutí tohoto tlačítka přejde jednotka GSC do servisního režimu provozu. Více informací viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování, SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI" .

Modul alarmu



Ilustrace 6g00643609
Umístění modulu alarmu (ALM) na řídicím panelu EMCO II

Modul alarmu (ALM) je volitelné příslušenství. Modul ALM je umístěný uprostřed řídicího panelu. Funkcí modulu alarmu je poskytovat vizuální a zvukové varování ohledně stavu motoru dříve, než závažnost stavu vzroste natolik, aby byl motor vypnut a nebylo možné ho nastartovat.

Základní modul alarmu se používá k uspokojení požadavků na záložní modul alarmů NFPA 99, záložní modul alarmů NFPA 110, vzdálený panel signalizace 99 a primární výkonový alarm. Toho se dosahuje různými vstupy do modulu a různými popisky na přední straně modulu, kterými se indikují stavy s alarmy nebo vypnutím stroje. Všechny informace k zapojení a instalaci viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI". Přehled indikátorů a funkcí alarmu viz výše uvedené příručky.

Čelní strana modulu alarmů obsahuje následující indikátory.

  • Čtyři žluté indikátory, které mohou (podle konfigurace modulu) indikovat stavy: Vysoká teplota chladiva, Nízká teplota chladiva nebo Nízká hladina chladiva , Nízký tlak oleje, Generátor v zatížení, Závada dobíjení, Nízká hladina oleje a Nízká hladina paliva.

  • Čtyři červené indikátory, které mohou (podle konfigurace modulu) indikovat stavy: Stav Není režim AUTO , Nízké stejnosměrné napětí , Vzduchový tlumič uzavřen , Nízký tlak oleje – vypnutí , Přetočení – vypnutí , Vysoká teplota chladicí kapaliny – vypnutí a Přetočení motoru – vypnutí

  • Slyšitelný alarm a spínač potvrzení/ztlumení zvuku

Podrobnější informace viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI".

Vlastní modul alarmu



Ilustrace 7g00643610
Umístění vlastního modulu alarmu (CAM) na řídicím panelu EMCO II

Vlastní modul alarmu (CAM) je volitelné příslušenství. Modul CAM je umístěn uprostřed řídicího panelu. Funkcí vlastního modulu alarmu je poskytovat vizuální a zvukové varování ohledně stavu vstupů poskytovaných zákazníkem dříve, než závažnost těchto stavů vzroste natolik, aby byl motor vypnut a nebylo možné ho nastartovat. Modul CAM je vybaven houkačkou, spínačem ztlumení alarmu, spínačem testu kontrolek a 8 spínanými vstupy k vlastnímu použití zákazníkem. Všechny informace k zapojení a instalaci viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5809, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory MUI" nebo viz Provoz systémů/testování a seřizování , SENR5398, "Elektronický modulární řídicí panel II (EMCP II) pro motory EUI". Názvy vstupních signálů viz příručky uvedené výše.

Čelní strana modulu alarmů obsahuje následující indikátory.

  • Čtyři žluté kontrolky, které se používají k zobrazení stavu alarmu

  • Čtyři červené kontrolky, které se používají k zobrazení stavu vypnutí
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.