814K Wheel Dozer Caterpillar


Fuel System - Prime

Usage:

814K LW4

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha érintkezésbe kerül a nagynyomású üzemanyagvezetékekkel, bőrén keresztül az üzemanyag be tud hatolni a szervezetébe, és égési sérüléseket szerezhet. A nagynyomású üzemanyagvezetékekből kilövellő üzemanyag tűzveszélyes. Ha az ellenőrzésre, karbantartásra és a javításra vonatkozó előírásokat nem tartja be, személyi sérülés, vagy halálos baleset is bekövetkezhet.


Beállítások és javítások elvégzése előtt lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Veszélyhelyzetekkel kapcsolatos általános tudnivalók és nagynyomású üzemanyag-vezetékek".

Megjegyzés MINDEN, az üzemanyagrendszeren végzett munka esetében alkalmazandó tisztasági szabványokra vonatkozó részletes tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Rendszerműködés, tesztelés és beállítás, "Üzemanyagrendszer alkatrészeinek tisztasága".

Biztosítsa, hogy minden beállítást és javítást a megfelelő képzésben részesített, arra feljogosított személy végezzen.


FIGYELMEZTETÉS

Harminc másodpercnél tovább ne indítózzon. Mielőtt megpróbálja újra beindítani a motort, két percig várjon, hogy az önindító lehűljön.


Ha az üzemanyagrendszerbe levegő kerül, a levegőt a motor beindítása előtt el kell távolítani. Levegő az alábbi feltételek mellett kerülhet a rendszerbe:

  • Az üzemanyagtartály részben vagy teljesen üres.

  • A kisnyomású üzemanyag-vezetékek leváltak.

  • A kisnyomású üzemanyagellátó-rendszerben szivárgás van.

  • Az üzemanyagszűrőt kicserélték.

  • A motort hosszú ideig nem használták.

Elektromos feltöltés


FIGYELMEZTETÉS

Harminc másodpercnél tovább ne indítózzon. Mielőtt megpróbálja újra beindítani a motort, két percig várjon, hogy az önindító lehűljön.


Ne lazítsa meg a nagynyomású üzemanyag-vezetékeket annak érdekében, hogy eltávolítsa az üzemanyagrendszerből a beszorult levegőt. Erre nincs szükség.

Az elektromos tápszivattyú csak az üzemanyagrendszer feltöltésekor működik; amikor a motor működik az elektromos tápszivattyú kikapcsolt állapotban van.

  1. Ügyeljen arra, hogy az üzemanyagrendszer működőképes állapotban legyen. Ellenőrizze, hogy az üzemanyag-ellátó szelep (ha a felszereltség része) BE helyzetben van-e.


    Illusztráció 1g03409849
    Jellemző példa

  2. Győződjön meg róla, hogy az akkumulátoráramtalanító kapcsoló BE helyzetben van. Ellenőrizze, hogy a kulcsos kapcsoló OFF (ki) állásban van-e.

  3. Vegye le a védősapkát (1). Nyomja le a szelepet (2) a levegő eltávolításához. A Caterpillar megfelelő hosszúságú átlátszó tömlővel rendelkező gumiabroncstöltő berendezés használatát javasolja. Lásd: 2. ábra.


    Illusztráció 2g02948436
    (A) Átlátszó tömlő csatlakozása
    (B) Gumiabroncstöltő

    Megjegyzés Az elektromos tápszivattyú csak abban az esetben működik, ha a kulcsos kapcsoló OFF (KI) helyzetben van.

  4. Ha felhelyezte a szerszámot (B) a szelepre (2), nyomja meg, majd tartsa lenyomva a gombot (4). A gomb világítani kezd, a tápszivattyú működésbe lép.

  5. Ha az üzemanyag megtöltötte a szűrő (3) alján található tartályt, eltávolíthatja az eszközt (B). Ellenőrizze, hogy fel van-e szerelve a védősapka (1). Az elektromos tápszivattyú a motor felengedésekor leáll.

  6. Nyomja meg ismét a gombot (4), majd tartsa lenyomva további 2 percig. 2 perc alatt végbemegy az üzemanyagrendszer feltöltése, a motor készen áll az indításra.

  7. Indítsa be a motort. További információért lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Motorindítás vagy motorindítás hideg időjárás esetén".

  8. Ha a motor nem indul be, ismételje meg a(z) 6 - 7. lépéseket. Ügyeljen arra, hogy a kulcsos kapcsoló KI helyzetben legyen az üzemanyagrendszer feltöltése alatt.

  • A motor leállása után várnia kell 10 percet, hogy a nagynyomású üzemanyag-vezetékekben megszűnjön az üzemanyag nyomása, és csak ezt követően fogjon hozzá bármilyen szervizelési vagy javítási munkához a motor üzemanyag-vezetékein. Ha szükséges, végezze el a szükséges kisebb módosításokat. Javítsa meg a kisnyomású üzemanyagrendszer, valamint a hűtő-, kenési- és légellátási rendszerek esetleges szivárgásait. Cseréljen ki minden olyan nagynyomású üzemanyag-vezetéket, amely szivárgott. Lásd: Szét- és összeszerelési útmutató, "Üzemanyag-befecskendező vezetékek – Beszerelés".

  • Ha a motor nem indul, lásd: Hibaelhárítás, "A motor indítózik, de nem indul el".

  • Ha működés közben ellenőrzi a motort, mindig alkalmazzon megfelelő vizsgálati eljárást a folyadék okozta sérülések veszélyének elkerülése érdekében. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Általános óvintézkedések".


FIGYELMEZTETÉS

Az alacsony nyomású üzemanyagrendszer a motor leállását követően rövid ideig még nyomás alatt lehet. Az alacsony nyomású üzemanyagrendszer üzemi nyomása akár 500 kPa (73 psi) is lehet. Az alacsony nyomású üzemanyagrendszer karbantartása előtt eressze le a szekunder üzemanyagszűrőket.


Caterpillar Information System:

374F Excavator Restricted Visibility
New Pressure Sensor Gp Is Now Available for Certain Cat® Products {1000, 1408, 1439, 1718, 1906, 1924} New Pressure Sensor Gp Is Now Available for Certain Cat® Products {1000, 1408, 1439, 1718, 1906, 1924}
An Improved Assembly Procedure for Hammer Power Group Is Now Available for Certain H55E and H55ES Hydraulic Hammers {5077, 6333, 7555} An Improved Assembly Procedure for Hammer Power Group Is Now Available for Certain H55E and H55ES Hydraulic Hammers {5077, 6333, 7555}
Field Assembly Procedure for Dragline Buckets {6001, 7960} Field Assembly Procedure for Dragline Buckets {6001, 7960}
M314F, M316F, M318F, M320F and M322F Wheeled Excavator and Material Handler Machine Systems Piston Pump (Main Hydraulic) - Disassemble
Oil Leakage After Main Pump Shaft Seal Replacement {0663, 5070} Oil Leakage After Main Pump Shaft Seal Replacement {0663, 5070}
340F Excavator Declaration of Conformity
325F Excavator Engine Supplement Soot Antenna - Remove and Install
325F Excavator Engine Supplement Electronic Control Module - Remove and Install
538 Forest Machine Machine Systems Specifications
303.5E2 CR Mini-HEX Machine ECM Electrical Power Supply - Test
PM620, PM622, PM820, PM822 and PM825 Cold Planers Electronic System CAN Data Link - Test
815K Soil Compactor Bottom Guard Lowering
325F Excavator Engine Supplement Soot Sensor - Remove and Install
New Improved Oil Gauge Group Is Now Available On Certain Excavator Machine Engines {1326} New Improved Oil Gauge Group Is Now Available On Certain Excavator Machine Engines {1326}
303.5E2 CR Mini-HEX Machine ECM Sensor Signal (Analog, Passive) - Test
325F Excavator Engine Supplement Pressure Sensor (Cooled Exhaust Gas) - Remove and Install
349F and 352F Excavators Restricted Visibility
New Hydraulic Option Arrangement Package Tool 21 is Now Used for Certain 336F Excavators {5051, 7000} New Hydraulic Option Arrangement Package Tool 21 is Now Used for Certain 336F Excavators {5051, 7000}
725C2 Articulated Truck Brake Pads - Check
325F Excavator Engine Supplement Exhaust Back Pressure Valve - Remove and Install
325F Excavator Engine Supplement Nitrogen Oxide Sensor - Remove and Install
816K Landfill Compactor Fuel Filter (In-Line) - Replace
Serviceable Parts for the Boom and Stick Boss are Available for Certain Excavators {6501, 6502} Serviceable Parts for the Boom and Stick Boss are Available for Certain Excavators {6501, 6502}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.