C15 and C18 Petroleum Generator Sets Caterpillar


Engine Operation - Hydrocarbon Mitigation

Usage:

C15 115
A helyes üzemeltetés és karbantartás kulcsfontosságú a motor élettartamának maximálisra nyújtásához, valamint a gazdaságos működéshez. Amennyiben betartja a Használati és karbantartási kézikönyv utasításait, minimálisra csökkentheti a költségeket és maximálisra növelheti a motor üzemi élettartamát.

A motor normál üzemi hőmérsékletre való felmelegedéséhez szükséges idő rövidebb lehet, mint a motor körüljárásához szükséges idő vizsgálati célból.

Miután beindította és a motor elérte üzemi hőmérsékletét, névleges fordulatszámon üzemeltethető. Alacsony motorfordulatszámnál (ford/perc) és kismértékű igénybevétel esetén a motor hamarabb eléri normál üzemi hőmérsékletét. Ez az eljárás sokkal hatékonyabb, mint a motor alapjáraton történő járatása terhelés nélkül. A motornak pár percen belül el kell érnie üzemi hőmérsékletét.

Olvassa le a mérőműszereket, és rendszeresen jegyezze le a motor üzemelési adatait. A különböző időpontokban lejegyzett adatok összehasonlításával meghatározhatók az egyes mérőműszerek által mutatott normál üzemelési értékek. Ugyanakkor, a különböző időpontokban lejegyzett adatok összehasonlítása segít azonosítani a rendellenes üzemelést is. A mérőműszerek által jelzett adatok nagymértékű eltérése esetén ki kell vizsgálni annak okát.

Szénhidrogén-mérséklés

A szénhidrogén-mérséklés egy olyan funkció, mely védi a DOC-ot a 325° C (617° F) alatti hőmérsékletektől. Az ezen tartomány alatti hőmérsékletek károsíthatják a munkagép utókezelését. Először megjelenik egy figyelmeztetés, majd ha a hőmérséklet nem növekszik a gépkezelő közbenjárása vagy egy stratégia által, a munkagép leáll. Az üzenetek a következő sorrendben jelennek meg:

  • Első: Gyújtáskulcs elfordítása - figyelmeztetés

  • Második: Figyelmeztetés - leállítás

Ha a gépkezelő nem nyugtázza a figyelmeztető üzeneteken, elindul a leállítási visszaszámláló. Ha a motor leállítása került az alacsony kipufogó-hőmérséklet miatt, a 173-18 Motor kipufogó-gyűjtőcsöve #1 Hőmérséklet #1: Alacsony - Mérsékelten súlyos (2) hibakód visszatér, amíg a motor el nem éri a célhőmérsékletet.

Ha a kipufogó hőmérséklete egy órán keresztül 325° C (617° F) alatt van, bekapcsol a szénhidrogén-mérséklés funkció, és a következő állapotok aktiválódnak.

Hengermegszakítási stratégia

A hengermegszakítás 1000 fordulat/perces fordulatszámnál kezdődik. A szénhidrogén-mérséklési funkció felügyeli a kipufogó és a levegőbemenet célhőmérsékletét, és megemeli a fordulatszámot, ha nem sikerül elérni az adott hőmérsékleteket az adott időtartamok alatt. Az időtartamok 20 percesek és a fordulatszámnövelési léptékek 200 fordulat/percesek. A stratégia fordulatszám-tartománya 1000 és 1800 fordulat/perc közötti, a minimális futásidő pedig 100 perc.

Megjegyzés A stratégia csak nem munkavégzési üzemmódban működik.

A stratégia sikerességi követelményei az alábbiak:

  • A levegőszívócsonk hőmérséklete 10° C (50° F) fölötti

  • A kipufogó-gyűjtőcső hőmérséklete 325° C (617° F) fölötti

Ha a stratégia sikeres volt, a munkagép határozatlan ideig az aktuális fordulatszámon üzemel tovább, amíg ki nem kapcsolják a nem munkavégzési üzemmódot.

Alacsony kipufogó-hőmérséklettel kapcsolatos hibakódok kezelése

Ha a 173-18 Motor kipufogó-gyűjtőcsöve #1 Hőmérséklet #1: Alacsony - Mérsékelten súlyos (2) figyelmeztető üzenet megjelenik, az kétféle művelettel távolítható el:

Nem munkavégzési üzemmód

Állítsa a munkagépet nem munkavégzési üzemmódba.

  • Ez lehetővé teszi a szénhidrogén-csökkentés automatikus elindulását, mely megkísérli a levegőbemenet és a kipufogó célhőmérsékletének elérését.

  • Ha a stratégia képtelen elérni a célhőmérsékletet, a motor 60 percig visszaáll alacsony alapjáratra, majd megkezdődik a szénhidrogén-csökkentés.

  • Ha a stratégia továbbra sem jár sikerrel, át kell térni a következő műveletre a hibakódok törléséhez.

Nem munkavégzési üzemmód hibája

Ha a munkagépet a hibaüzenet megjelenése idején használják, és ezért nem állítható nem munkavégzési üzemmódba, emelje meg a levegőbemenet és a kipufogó hőmérsékletét az adott időtartamig.

  • A levegőszívócsonk hőmérséklete 10 percig folyamatosan 10° C (50° F) fölött legyen

  • A kipufogó-gyűjtőcső hőmérséklete 30 percig folyamatosan 325° C (617° F) fölött legyen

  • Keverő - Ezt a legjobb a szénhidrogén-mérséklés sikertelensége utáni 60 perces alacsony alapjárati időszakban elvégezni.

Megjegyzés A szénhidrogén-mérséklés mindig megkezdni a mérséklést.

Működtetés részleges terhelés mellett

Ha a berendezést csökkentett terhelés (30%-nál kisebb) mellett hosszú ideig működtetik, az megnövekedett olajfogyasztáshoz vagy a hengerekben történő szénlerakódáshoz vezethet. A csökkentett terhelés melletti hosszú idejű működtetés azt is eredményezheti, hogy az üzemanyag elégés nélkül halad át a kipufogórendszeren. Ez a teljesítőképesség megszűnéséhez és/vagy gyenge teljesítményhez vezethet.

A motor hatékonyságának és teljesítményének fenntartásához a motort óránkénti rendszerességgel működtesse 70%-os terhelés mellett. Ha a motort 30%-nál nagyobb terheléssel működteti, az segít fenntartani a motor hatékonyságát és teljesítményét is. Ez a művelet elégeti a hengerekben lévő felesleges szenet.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.