773G and 775G Off-Highway Truck Caterpillar


Cooling System Coolant (ELC) - Change

Usage:

773G JWS

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A forró hűtővíz, gőz és lúg személyi sérülést okozhat.

Üzemi hőmérsékleten a motor hűtővize forró, és nyomás alatt van. A hűtő, valamint a fűtőelemekhez vagy a motorhoz vezető valamennyi vezeték forró hűtővizet vagy gőzt tartalmaz. Ezek megérintése súlyos égési sérüléseket okozhat.

A nyomás megszüntetése érdekében a hűtőrendszer nyomásfedelét csak lassan vegye le és csak azt követően, hogy a motort már leállította, és a hűtőrendszer nyomásfedele már eléggé lehűlt ahhoz, hogy kézzel meg lehessen fogni.

Amikor a hűtővíz forró, ne próbálja meghúzni a tömlőcsatlakozásokat - a tömlők lejöhetnek, és égési sérülések keletkezhetnek.

A hűtőrendszer adalékanyaga lúgot tartalmaz. Kerülje el az érintkezést bőrrel vagy szemmel.



FIGYELMEZTETÉS

A termék ellenőrzése, karbantartása, vizsgálata, beállítása, vagy javítása során gondoskodjon a folyadékok tartályba gyűjtéséről. Bármely folyadékot tartalmazó részegység kinyitása, illetve ilyen alkatrész szétszerelése előtt gondoskodjon megfelelő edényről a folyadékok tárolásához.

Lásd: Speciális kiadvány, NENG2500, "Forgalmazók szervizberendezéseinek katalógusa" a Cat termékekből származó folyadékok begyűjtésére és tárolására alkalmas eszközökről és ellátmányról.

A vonatkozó helyi előírásoknak és rendeleteknek megfelelően gondoskodjék valamennyi folyadék tárolásáról és elszállításáról.



FIGYELMEZTETÉS

A hűtőfolyadékot csak azt követően cserélje ki, hogy előzőleg elolvasta, és megértette a Hűtőfolyadék specifikációja című rész tartalmát.



FIGYELMEZTETÉS

H a a Cat Extended Life Coolant ( ELC - hosszú élettartamú hűtőfolyadék) más termékekkel keveri, akkor csökken a hűtőfolyadék hatékonysága és a hűtőfolyadék élettartama. Csak Caterpillar termékeket vagy olyan kereskedelmi forgalomban kapható termékeket használjon, amelyek megfelelnek az előkevert vagy koncentrált hűtőfolyadékok Caterpillar EC-1 előírásainak. Csak Cat Extender toldatot használjon a Cat ELC folyadékkal. Ha nem követi a javasolt módszereket, sérülhetnek a hűtőrendszerek alkatrészei.

Ha szennyezetté válik az ELC hűtőrendszer, tekintse meg a Használati és karbantartási kézikönyv, "Hosszú élettartamú hűtőfolyadék (ELC)" című szakaszt az ELC hűtőrendszer szennyeződése témakörben.

A gépet gyárilag Cat Extended Life Coolant (hosszú élettartamú hűtőfolyadék) töltik fel.


Ha a hűtőfolyadék szennyezett, vagy ha habzást észlel, cserélje ki a hűtőfolyadékot a javasolt karbantartási időszak letelte előtt.

  1. A munkagépet vízszintes felületen állítsa le, és állítsa le a motort. Győződjön meg róla, hogy a sebességváltó kapcsoló a PARKOLÓ helyzetben van.


    Illusztráció 1g02650016
    Felülnézet

  2. Nyissa ki a hűtő zárófedelének szerelőfedelét (1). Lassan vegye le a hűtő zárófedelét (2) a rendszer nyomásának fokozatos csökkentéséhez.


    Illusztráció 2g02650019

  3. Nyissa ki a leeresztőszelepet (3), és eressze le a hűtőfolyadékot egy megfelelő tartályba.

  4. Zárja el a leeresztőszelepet. Töltse fel a rendszert tiszta vízzel és 6–10%-os koncentrációjú hűtőrendszer-tisztítóval.

  5. Indítsa be a motort, és járassa 90 percig. Állítsa le a motort, és eressze le a tisztítószert egy megfelelő tartályba.

  6. Álló motorral öblítse át a rendszert vízzel, amíg a kifolyó víz tiszta nem lesz. A vizet eressze le egy megfelelő tartályba.

  7. Zárja el a leeresztőszelepet.

  8. Töltse be a hűtőfolyadék-keveréket. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Kenőanyagok viszkozitása (folyadékokra vonatkozó ajánlások)" vagy Különleges kiadvány, SEBU6250, "Cooling System Specifications" és Használati és karbantartási kézikönyv, "Feltöltési mennyiségek".

  9. Indítsa be a motort. Járassa a motort a hűtő zárófedele nélkül. Járassa a motort, amíg a termosztát kinyílik és a hűtőfolyadékszint stabilizálódik. Ez kiüríti a levegőt a rendszerből. Ellenőrizze a hűtőfolyadékszintet. További információ: Használati és karbantartási kézikönyv, "Hűtőfolyadék szintjének ellenőrzése".

  10. Helyezze vissza a hűtő zárófedelét.

Caterpillar Information System:

XQ125 Generator Set Product Installation
777G Off-Highway Truck Traction Control System (TCS) - Test
C27 Generator Set Product Storage
XQ125 Generator Set Electrical System
735B, 740B and 740B EJECTOR Articulated Trucks Machine Systems Steering Check and Combiner Valve - Assemble
777G Off-Highway Truck Secondary Steering - Test
SH-56B Felling Head Felling Head Hydraulic Cylinder (Accumulator Arm) - Remove and Install
735B, 740B and 740B EJECTOR Articulated Trucks Machine Systems Steering Check and Combiner Valve - Disassemble
SH-56B Felling Head Felling Head Hydraulic Cylinder (Grapple Arm) - Remove and Install
Using the 1U-8860 Large Engine Blowby Pickup Group and the 8T-2700 Blowby/Airflow Indicator{0781, 0785, 1000} Using the 1U-8860 Large Engine Blowby Pickup Group and the 8T-2700 Blowby/Airflow Indicator{0781, 0785, 1000}
SH-56B Felling Head Felling Head Piston Motor (Disc Saw) - Remove and Install
SH-56B Felling Head Felling Head Disc Saw - Remove and Install
Product Link - PL522/523 MID 161 - CID 1888 - FMI 14
SH-56B Felling Head Felling Head Grapple Arm - Remove
773G and 775G Off-Highway Truck Cooling System Coolant Sample (Level 1) - Obtain
773G and 775G Off-Highway Truck Cooling System Coolant Sample (Level 2) - Obtain
XQ60 Rental Generator Set After Starting Engine
C175-16 Locomotive Engine Engine Oil Pressure Sensor
773G and 775G Off-Highway Truck Cooling System Pressure Cap - Clean/Replace
2570C and 2670C Wheel Feller Bunchers Monitoring System
735B, 740B and 740B EJECTOR Articulated Trucks Engine Supplement Exhaust Bellows - Remove and Install
773G and 775G Off-Highway Truck Cooling System Water Temperature Regulator - Replace
2012/12/24 Triple Flange Idler Available for Compact Track Loader {4159}
2011/11/08 The Breather for Steering Tank Is Now Relocated on 793F Off-Highway Trucks {5057}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.