XQP150 Rental Generator Set Caterpillar


Walk-Around Inspection

Usage:

XQP150 PJ7

A forgattyúház szellőzőcsövének vizsgálata

Ellenőrizze, hogy nem található-e sérülés a szellőzőcsövön (1). Ügyeljen rá, hogy a kimenet (2) tiszta és elzáródásoktól mentes legyen. Szélsőséges időjárási körülmények között a jég elzáródást okozhat.

A motor ellenőrzése szivárgásra és laza kapcsolatokra

A körbejárásos ellenőrzés mindössze pár percet vesz igénybe. Ha időt szakít az ellenőrzések elvégzésére, akkor megkímélheti magát a költséges javításoktól és elkerülheti a baleseteket.

A motor maximális élettartama érdekében ellenőrizze alaposan a motorteret a motor beindítása előtt. Olyan dolgokat keressen, mint pl. olajszivárgás, hűtőfolyadék-szivárgás, kilazult csavarok, elkopott szíjak, kilazult csatlakozások vagy hulladéklerakódások. Végezze el a szükséges javításokat:

  • A védőburkolatoknak a helyükön kell lenniük. Javítsa meg a sérült és/vagy pótolja a hiányzó védőburkolatokat.

  • Mielőtt nekilátna a motor karbantartásának, a rendszer beszennyeződésének elkerülése érdekében töröljön le minden sapkát és dugaszt.


FIGYELMEZTETÉS

Bármilyen típusú folyadékszivárgás esetén (hűtőfolyadék, kenőanyag vagy üzemanyag) takarítsa fel a folyadékot. Ha szivárgást észlel, keresse meg és szüntesse meg a szivárgás okát. Ha szivárgásra gyanakszik, gyakrabban ellenőrizze a folyadékszinteket az ajánlottnál, amíg meg nem találja vagy meg nem javítja a szivárgást, vagy amíg be nem bizonyosodik, hogy nincs szivárgás.



FIGYELMEZTETÉS

A gépre nagy mennyiségben lerakódott zsír és olaj tűzveszélyes. Gőztisztítás vagy nagynyomású víz segítségével távolítsa el a törmeléket.


  • Ellenőrizze, hogy a hűtővezetékek megfelelő feszességgel rendelkeznek-e, valamint, hogy megfelelően rögzítették-e azokat. Ellenőrizze, hogy lát-e szivárgást. Ellenőrizze a csövek állapotát.

  • Ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a vízszivattyúnál.

Megjegyzés A vízszivattyú tömítésének kenéséről a hűtőrendszer hűtőfolyadéka gondoskodik. Normális jelenség, ha egy kevés szivárgást észlel a motor lehűlése közben, amikor az alkatrészek összehúzódnak.

A túlzott mértékű hűtőfolyadék-szivárgás azonban azt jelezheti, hogy a vízszivattyú tömítése cserére szorul. A vízszivattyú eltávolítását, valamint a vízszivattyú és/vagy a tömítések felszerelését illetően tekintse meg a motor gépkönyvét, vagy forduljon Cat márkakereskedőjéhez.

  • Ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a kenési rendszerben az elülső főtengely tömítésnél, a hátsó főtengely tömítésnél, az olajteknőnél, az olajszűrőknél vagy a szelepfedélnél.

  • Ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás az üzemanyagrendszerben. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e kilazult üzemanyag-vezeték bilincsek.

  • Vizsgálja meg a légbeömlő és kipufogórendszer csöveit és könyökeit, hogy nem lát-e rajtuk repedéseket, illetve, hogy nem lazultak-e meg vagy sérültek-e meg a bilincsek.

  • Ellenőrizze, hogy nincsenek-e repedések, törések vagy más sérülések a generátor hajtószíján és a kiegészítő hajtószíjakon.

A többhornyos tárcsák szíjait egyszerre kell kicserélni. Ha csak az egyik szíjat cseréli ki, akkor az új szíjra nagyobb terhelés jut, mint a többire. A régi szíjak megnyúlnak. Az új szíjra jutó nagyobb terhelés miatt az új szíj elszakadhat.

  • Naponta eressze le a vizet és az üledéket az üzemanyagtartályokból, ezzel biztosítva, hogy csak tiszta üzemanyag jusson be a rendszerbe.

  • Ellenőrizze, hogy a kábelek és kábelkötegek csatlakozói nincsenek-e kilazulva, és a kábelek nincsenek-e elkopva.

  • Ellenőrizze, hogy a földelőkötés megfelelően csatlakozik-e, és jó állapotban van-e.

  • Vizsgálja meg az elektronikus vezérlőmodulon hogy a hengerfej földelőkötésnek jó-e a csatlakozása és jó állapotban van-e.

  • Kössön le minden olyan akkutöltőt, ami nem rendelkezik az indítómotor áramszívása elleni védelemmel. Ha a motor nem karbantartásmentes akkumulátorral van ellátva, ellenőrizze az akkumulátorok állapotát és elektrolit-szintjét.

  • Ellenőrizze a mérőműszerek állapotát. Cserélje ki a törött vagy a nem kalibrálható mérőműszereket.

Caterpillar Information System:

TR35 Railway Transmission Maintenance Interval Schedule
TR35 Railway Transmission Transmission Oil Filter - Replace
Hose Inspection Form {0374, 0599, 5057, 5057} Hose Inspection Form {0374, 0599, 5057, 5057}
C175-20 Locomotive Engine Diesel Exhaust Fluid Pump - Inspect/Test
TR35 Railway Transmission Transmission Oil Sample - Obtain
TR35 Railway Transmission Transmission Oil Level - Check
3512C and 3516C Marine Auxiliary and Generator Set Engines Belts - Inspect/Adjust/Replace
TR35 Railway Transmission Transmission Oil - Change
C18 Generator Set Engines Front Cover - Remove and Install
C18 Generator Set Engines Crankshaft Front Seal - Remove and Install
3512E Land Electric Drive Engine Air Cleaner Differential Pressure - Check
Reusability Inspection of Well Stimulation Pump Crankshaft {1202, 5070, 6002} Reusability Inspection of Well Stimulation Pump Crankshaft {1202, 5070, 6002}
XQP1100 Generator Set Engine Valve Lash - Check
A New Fuel Priming Pump Is Used On Certain C175-16 Locomotive Engines {1258} A New Fuel Priming Pump Is Used On Certain C175-16 Locomotive Engines {1258}
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Oxygen Level - Test
TR35 Railway Transmission Component Location
XQP150 Rental Generator Set Belt Tensioner - Check - If Equipped
An Improved Cylinder Block Is Now Used for C7 Engines {1201} An Improved Cylinder Block Is Now Used for C7 Engines {1201}
XQP150 Rental Generator Set Coolant (ELC) - Change
TR35 Railway Transmission Specifications
C18 Generator Set Engines Gear Group (Front) - Remove and Install
TR35 Railway Transmission Plate Locations and Film Locations
C12.9 Marine Engines Supercharger - Remove and Install
3512E Land Electric Drive Air Shutoff - Test
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.