XQP150 Rental Generator Set Caterpillar


Coolant (ELC) - Change

Usage:

XQP150 PJ7


FIGYELMEZTETÉS

A gép ellenőrzése, karbantartása, vizsgálata, beállítása, vagy javítása során gondoskodjon a folyadékok tartályba gyűjtéséről. Bármely – folyadékot tartalmazó – részegység kinyitása, ill. alkatrész szétszerelése előtt gondoskodjon megfelelő edényről a folyadékok tárolásához.

A vonatkozó helyi előírásoknak és rendeleteknek megfelelően gondoskodjék valamennyi folyadék tárolásáról és elszállításáról.



FIGYELMEZTETÉS

Óvja az alkatrészeket a szennyeződésektől.

A szennyeződések gyors kopáshoz és az alkatrészek élettartamának lerövidüléséhez vezethetnek.


A rendszeres karbantartás elvégzése előtt tisztítsa meg és öblítse le a hűtőrendszert, ha az alábbi állapotok valamelyike áll fenn:

  • A motor rendszeresen túlmelegszik.

  • A hűtőfolyadék habzik.

  • Olaj került a hűtőrendszerbe, és a hűtőfolyadék beszennyeződött.

  • Üzemanyag került a hűtőrendszerbe, és a hűtőfolyadék beszennyeződött.

Megjegyzés A hűtőrendszer tisztítása után csak tiszta vízre van szükség az ELC leeresztése és cseréje esetén.

Megjegyzés A hűtőrendszer leeresztése után ellenőrizze a vízszivattyút és a vízhőmérséklet-szabályozót. Ez, amennyiben szükséges, megfelelő alkalom a vízszivattyú, a vízhőmérséklet-szabályozó és a tömlők kicserélésére.

Leeresztés

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nyomás alatt lévő rendszer: A forró hűtőfolyadék súlyos égési sérüléseket okozhat. A hűtőrendszer betöltőnyílásának kinyitásához, állítsa le a motort és várjon amíg a hűtőrendszer alkotóelemei lehűlnek. Lassan lazítsa meg a túlnyomást biztosító sapkát, hogy a rendszer túlnyomását megszüntesse.


  1. Állítsa le a motort, és hagyja lehűlni. Lassan vegye le a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkáját, hogy a rendszer túlnyomását megszüntesse. Távolítsa el a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkáját.


    Illusztráció 1g03349949
    Jellemző példa

  2. Nyissa ki a motoron található leeresztő csapot vagy távolítsa el a leeresztő dugót (1). Nyissa ki a hűtőn található leeresztő csapot vagy távolítsa el a leeresztő dugót.

    Hagyja, hogy a hűtőfolyadék kifolyjon.


FIGYELMEZTETÉS

A használt motorhűtő-folyadékot megfelelően helyezze el hulladékként, vagy ártalmatlanítsa. Különböző módszerek állnak rendelkezésre a használt motorhűtő-folyadék újrafeldolgozására, és a motorok hűtőrendszereiben történő újrafelhasználására. A Caterpillar kizárólag a teljes desztillálást tartja elfogadható módszernek a használt motorhűtő-folyadék újrafeldolgozására.


A használt hűtőfolyadék hulladékként történő elhelyezésével és újrahasznosításával kapcsolatos információkért vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével vagy Cat forgalmazójával.

Leöblítés

  1. A törmelék maradéktalan eltávolítása érdekében tiszta vízzel alaposan öblítse át a hűtőrendszert.

  2. Zárja el a motoron található leeresztő csapot vagy helyezze vissza a leeresztő dugót. Zárja el a hűtőn található leeresztő csapot vagy helyezze vissza a leeresztő dugót.


    FIGYELMEZTETÉS

    Ne töltse fel a hűtőrendszert 5 l (1,3 US gallon) per percnél gyorsabban, hogy elkerülje a levegőzárványok kialakulását.

    A hűtőrendszerben lévő levegőzárványok a motor károsodását okozhatják.


  3. Töltse fel a hűtőrendszert tiszta vízzel. Tegye vissza a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkáját.

  4. Indítsa be a motort és járassa alacsony üresjárati fordulatszámon, amíg a hűtővíz eléri a 49 to 66 °C (120 to 150 °F) hőmérsékletet.

  5. Állítsa le a motort, és hagyja lehűlni. Lazítsa meg a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkáját, kiengedve ezzel a rendszerben felgyűlt nyomást. Távolítsa el a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkáját. Nyissa ki a motoron található leeresztő csapot vagy távolítsa el a leeresztő dugót. Nyissa ki a hűtőn található leeresztő csapot vagy távolítsa el a leeresztő dugót. Hagyja, hogy a víz kifolyjon. Öblítse át a hűtőrendszert tiszta vízzel.

Feltöltés

  1. Zárja el a motoron található leeresztőcsapot vagy helyezze vissza a leeresztődugót. Zárja el a hűtőn található leeresztő csapot vagy helyezze vissza a leeresztő dugót.


    FIGYELMEZTETÉS

    Ne töltse fel a hűtőrendszert 5 l (1,3 US gallon) per percnél gyorsabban, hogy elkerülje a levegőzárványok kialakulását.

    A hűtőrendszerben lévő levegőzárványok a motor károsodását okozhatják.


  2. A hűtőrendszert hosszú élettartamú hűtőfolyadékkal (ELC) töltse fel. A hűtőrendszer műszaki adataival kapcsolatban további információkat a Használati és karbantartási kézikönyv, "Folyadékokkal kapcsolatos ajánlások" című részben talál. Ne tegye vissza a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkáját.

  3. Indítsa be a motort, és járassa alacsony üresjárati fordulatszámon. Emelje a motor fordulatszámot magas alapjáratra. Járassa a motort magas alapjárati fordulatszámon 1 percen keresztül, hogy a motorblokk járataiból eltávozzon a levegő. Csökkentse a motor fordulatszámát alacsony üresjárati fordulatszámra. Állítsa le a motort.

  4. Ellenőrizze a hűtőfolyadékszintet. A hűtőfolyadékszintet tartsa a betöltőcső aljától mért 13 mm (0.5 inch) távolság alatt. Tartsa a tágulási tartályban (ha van) lévő hűtőfolyadékot a megfelelő szinten.


    Illusztráció 2g00103639
    Töltőnyílás sapkája

  5. Tisztítsa meg a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkáját és ellenőrizze annak tömítését. Ha a tömítés sérült, dobja ki a régi töltőnyílás-sapkát, és szereljen fel egy új töltőnyílás-sapkát. Ha a tömítés nem sérült, használjon arra alkalmas nagy nyomású szivattyút a töltőnyílás sapkájának nyomásellenőrzéséhez. A helyes nyomás a töltőnyílás sapkájának felületére van bélyegezve. Ha a töltőnyílás sapkája nem tartja meg a helyes nyomást, szereljen fel új töltőnyílás-sapkát.

  6. Indítsa be a motort. Ellenőrizze, hogy nem szivárog-e a hűtőrendszer, és megfelelő-e az üzemi hőmérséklete.

Caterpillar Information System:

An Improved Cylinder Block Is Now Used for C7 Engines {1201} An Improved Cylinder Block Is Now Used for C7 Engines {1201}
XQP150 Rental Generator Set Belt Tensioner - Check - If Equipped
TR35 Railway Transmission Component Location
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Oxygen Level - Test
A New Fuel Priming Pump Is Used On Certain C175-16 Locomotive Engines {1258} A New Fuel Priming Pump Is Used On Certain C175-16 Locomotive Engines {1258}
XQP1100 Generator Set Engine Valve Lash - Check
XQP150 Rental Generator Set Walk-Around Inspection
TR35 Railway Transmission Maintenance Interval Schedule
TR35 Railway Transmission Transmission Oil Filter - Replace
Hose Inspection Form {0374, 0599, 5057, 5057} Hose Inspection Form {0374, 0599, 5057, 5057}
C175-20 Locomotive Engine Diesel Exhaust Fluid Pump - Inspect/Test
TR35 Railway Transmission Transmission Oil Sample - Obtain
TR35 Railway Transmission Specifications
C18 Generator Set Engines Gear Group (Front) - Remove and Install
TR35 Railway Transmission Plate Locations and Film Locations
C12.9 Marine Engines Supercharger - Remove and Install
3512E Land Electric Drive Air Shutoff - Test
A New Heat Exchanger Frame Is Now Used on Certain C18 Marine Engines {1379} A New Heat Exchanger Frame Is Now Used on Certain C18 Marine Engines {1379}
TA22 OEM Transmission General Information
G3512 Generator Set Engines Sensor Calibration Required - Test
TA22 OEM Transmission Service Tools
TA22 OEM Transmission Connector Locations
TA22 OEM Transmission Diagnostic Capabilities
TA22 OEM Transmission Event Code List
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.