C7.1 Marine Generator Set Caterpillar


Control Panel - EMCP 4.2 (If Equipped)

Usage:

C7.1 JME

Elektronikus vezérlőmodul (Generátor-készlet)



Illusztráció 1g02082653
EMCP 4 vezérlőrendszer panel
(1) Kijelző képernyő
(2) Váltóáram-áttekintő billentyű
(3) Motor-áttekintő billentyű
(4) Főmenü billentyűje
(5) Riasztások visszaigazolásának billentyűje
(6) Leállítással történő visszaállítás billentyűje
(7) Eseménynapló
(8) Futtató billentyű
(9) Automata billentyű
(10) Leállító billentyű
(11) Kilépés gomb
(12) Felfelé nyíl
(13) Jobbra nyíl
(14) OK gomb
(15) Lefelé nyíl
(16) Balra nyíl

Böngészőgombok

Váltóáram áttekintése (2) - A "VÁLTÓÁRAM ÁTTEKINTÉSE" gomb megnyomásával a kijelzőn a váltóáramra vonatkozó adatok első képernyője jelenik meg. A "VÁLTÓÁRAM ÁTTEKINTÉSE" információk különböző váltóáramra vonatkozó paramétereket tartalmaznak, amelyek a generátor elektromos alkatrészeinek működését összegezik.

Motor áttekintése (3) - A "MOTOR ÁTTEKINTÉSE" gomb megnyomásával a kijelzőn a motorra vonatkozó adatok első képernyője jelenik meg. A "MOTOR ÁTTEKINTÉSE" információk különböző motorra vonatkozó paramétereket tartalmaznak, amelyek a generátor-készlet működését összegezik.

Fő menü gombja (4) - A "FŐ MENÜ" gomb azonnal megnyitja a fő menüt, anélkül, hogy ki kellene lépni a megnyitott menükből.

Az elfogadás gombja (5) - Az "ELFOGADÁS" gomb megnyomása kikapcsolja a kürt reléjét. A kürt reléjének kikapcsolása elnémítja a kürtöt. Továbbá, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomása kikapcsol, vagy folyamatos világításra kapcsol bármilyen vörös vagy sárga villogó jelzőlámpát. Az "ELFOGADÁS" gomb konfigurálható arra is, hogy egy globális riasztásnémító jelet küldjön a J1939 adatkapcsolat segítségével. A globális riasztás-némító jel szétküldése a J1939 adatkapcsolaton elnémítja a csengőgombok kürtjeit.

Visszaállítás billentyű (6) - A "NULLÁZÁS" gomb megnyomása visszaállít bizonyos eseményeket.

Eseménynaplózó gomb (7) - Az "ESEMÉNYNAPLÓ" gomb megnyomásával a kijelzőn megjelenik az eseménynapló.

BEINDÍTÁS gomb (8) - A "BEINDÍTÁS" gomb megnyomása beindítja a motort.

AUTOMATIKUS billentyű (9) - Az "AUTO" gomb megnyomása "AUTOMATIKUS" üzemmódra kapcsolja a motort. Ilyen esetben a motor akkor indul be, ha a modul indítási parancsot kap egy távoli forrástól.

LEÁLLÍTÓ billentyű (10) - A "STOP" gomb megnyomása leállítja a motort.

Kilépés gomb (11) - A "KILÉPÉS" gomb a menük közötti böngészésre szolgál. A gomb megnyomásával a felhasználó az előző, vagy a felsőbb szintű menüre léphet vissza. Ugyancsak a "KILÉPÉS" gombbal léphet ki a felhasználó az adatbeviteli módból, a beállítási pontok programozása során. Ha a beállítási pontok programozása közben a felhasználó megnyomja a "KILÉPÉS" gombot, a képernyőn végzett módosítások nem mentődnek el a rendszermemóriában.

Felfelé nyíl (12) - A "FELFELÉ" nyíl a különböző menük és ellenőrzési képernyők közötti böngészésre szolgál. A "FELFELÉ" gomb ugyanakkor a beállítási pontok megadásakor is használatos. Numerikus adatok bevitele közben a "FELFELÉ" nyíllal növelhetők a számjegyek (0-9). Ha a beállítási pontot egy listáról kell kiválasztani, a "FELFELÉ" nyíllal FELFELÉ lépkedhet a listán.

Jobbra nyíl (13) - A "JOBBRA" nyíl a beállítási pontok módosítására használható. A "JOBRA" nyíl a numerikus adatok beírása során a szerkesztendő számjegy kijelölésére használható. A "JOBBRA" nyíl továbbá a beállítási pontok módosítása során használatos a jelölődobozok bejelölésére vagy a bejelölés megszüntetésére. Ha egy jelölődoboz be van jelölve, az adott funkció be van kapcsolva. A "JOBBRA "nyíl megnyomása kikapcsolja az adott funkciót. Ugyanakkor, a "JOBBRA" nyíl megnyomásával törlődik a bejelölés is a dobozból. Ha egy jelölődoboz nincs bejelölve, az adott funkció ki van kapcsolva. A "JOBBRA "nyíl megnyomása bekapcsolja az adott funkciót. Ugyanakkor, a "JOBBRA" nyíl megnyomásával bejelölés kerül a dobozba.

Enter billentyű (14) - AZ "ENTER" gomb a menük közötti böngészésre szolgál. A gomb megnyomásával a felhasználó a következő, vagy az alábbi szintű menüre léphet előre. Az "ENTER" gomb továbbá a módosítások elmentésére is szolgál a beállítási pontok programozása során. Ha a beállítási pontok programozása közben megnyomja az "OK" gombot, a módosítások elmentődnek a rendszermemóriába.

Lefelé nyíl (15) - A "LEFELÉ" nyíl a különböző menük vagy képernyők közötti böngészésre szolgál. A "LEFELÉ" nyíl továbbá a beállítási pontok programozásakor is használatos. Numerikus adatok bevitele közben a "LEFELÉ" nyíllal csökkenthetők a számjegyek. Ha a beállítási pontot egy listáról kell kiválasztani, a "LEFELÉ" nyíllal LEFELÉ lépkedhet a listán.

Balra nyíl (16) - A "BALRA" nyíl a beállítási pontok módosítására használható. A "BALRA" nyíl a numerikus adatok beírása során a szerkesztendő számjegy kijelölésére használható. A "BALRA" nyíl továbbá adott beállítási pontok módosítása során használatos a jelölődobozok bejelölésére. Ez a nyíl adott jelölődobozok bejelölésének megszüntetésére is használható. Ha egy jelölődoboz be van jelölve, a "BALRA" nyíl megnyomásával kikapcsolható az adott funkció. A nyíl megnyomásával törlődik a bejelölés is a dobozból. A "BALRA" nyíl megnyomásával törlődik a bejelölés a dobozból. Ha egy jelölődoboz nincs bejelölve, a "BALRA" nyíl megnyomásával bekapcsolható az adott funkció. Ugyanakkor, a "BALRA" nyíl megnyomásával bejelölés kerül a dobozba.

Riasztásjelzők

Sárga figyelmeztető lámpa - Az "ELFOGADÁS" gomb fölött egy sárga figyelmeztető lámpa található. A sárga lámpa villogása azt jelzi, hogy el nem fogadott, aktív figyelmeztetések vannak érvényben. Ha a sárga lámpa folyamatosan világít, azt jelzi, hogy vannak elfogadott figyelmeztetések, amelyek még mindig aktívak. Ha aktív figyelmeztetés van érvényben, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomásával a villogó sárga fény folyamatosan világító sárga fénnyé alakul. Ha nincs továbbra aktív figyelmeztetés érvényben, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomásával a sárga lámpa kikapcsol.

Vörös leállás-jelző lámpa - A "NULLÁZÁS" gomb fölött egy vörös leállás-jelző lámpa található. A vörös lámpa villogása azt jelzi, hogy el nem fogadott, aktív leállások vannak érvényben. Ha a vörös lámpa folyamatosan világít, azt jelzi, hogy vannak elfogadott leállások, amelyek még mindig aktívak. Ha aktív leállás van érvényben, az "ELFOGADÁS" gomb megnyomásával a villogó vörös fény folyamatosan világító vörös fénnyé alakul. A leállást okozó állapotot kézileg kell nullázni. Ha nincs továbbra aktív leállás, a vörös lámpa kikapcsol.

Digitális bemenetek

Az "EMCP 4.2" számos digitális bemenettel és kimenettel rendelkezik. Az elektronikus vezérlőmodul bemeneteivel kapcsolatban a következő dokumentumban olvashat részletes tájékoztatást: Rendszerüzemeltetés, Hibaelhárítás, Tesztelés és beállítás, UENR1209, "EMCP 4.2".

Caterpillar Information System:

3512E Land Electric Drive Coolant (DEAC) - Change
3512E Land Electric Drive Coolant (ELC) - Change
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Nitrogen Oxide Sensor - Exhaust Pipe Out
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Nitrogen Oxide Sensor - Engine Exhaust Out
C280-16 Engine Fuel Filter Housings - Install
C280-16 Engine Fuel Filter Housings - Assemble
C280-16 Engine Fuel Filter Housings - Disassemble
C3.3B Engines for Caterpillar Built Machines Camshaft Position Sensor Bushing - Remove and Install
C1.5 and C2.2 Engines for Caterpillar Built Machines Belt Tension Chart
C1.5 and C2.2 Engines for Caterpillar Built Machines Piston and Rings
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Exhaust Cooler (NRS)
C9.3 Tier 4 Final Engines Inlet Manifold Air Pressure Sensor
3512B, 3512C, and 3516B Petroleum Engines and Petroleum Generator Set Engines with Dynamic Gas Blending Electronic Service Tool Does Not Communicate
3516C HD Petroleum Well Service Engines Electronic Control Module (ECM)
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Relay (ARD Nozzle Heater)
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Exhaust Lines
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Mounting Frame
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Exhaust Lines
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Exhaust Combustion (ARD) and Mounting
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Diesel Particulate Filter
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Injector (Diesel Exhaust Fluid)
C280-16 Generator Set Engine for Nuclear Applications Aftercooler Coolant Temperature Is High
374F Excavator Hydraulic System Electronic Control (Swing System)
C32 Generator Set General Hazard Information
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.