374F Excavator Caterpillar


Operator Controls

Usage:

374F L DNM
Poznámka Váš stroj nemusí být vybavený všemi ovládacími prvky popsanými v této kapitole.

Řídicí systém sklonu Cat (je-li ve výbavě)

Nivelační systém Cat provádí výpočet polohy špičky lopaty a předává obsluze vizuální i zvukovou zpětnou vazbu. Díky těmto informacím se obsluze podaří dosáhnout požadovaného sklonu snadněji, rychleji a přesněji než při využití běžných nivelačních technik.

Informace o používání nivelačního systému Cat naleznete v dokumentu Návod k obsluze a údržbě, SEBU8358, "Nivelační systém Cat hloubky a sklonu pro rýpadla řady E".

Ovladače pro obsluhu



Ilustrace 1g03071956
(1) Ovládání blokování hydrauliky
(2) Ovladače pojezdu
(3) Počitadlo provozních hodin
(4) Monitor
(5) Ovládací prvky joysticků
(6) Spínací skříňka motoru
(7) Pravý ovládací panel
(8) Sedačka obsluhy
(9) Ovládání klimatizace a topení
(10) Rádio


Ilustrace 2g03629778
(11) Ovládání otáček motoru
(12) Výkonový režim
(13) Ovládání rychlosti pojezdu
(14) Automatické řízení otáček motoru (AEC)
(15) Spínač výstražného signálu při pojezdu
(16) Ovládání pracovního nástroje
(17) Ovládání zdvihu
(18) Ostřikovač okna
(19) Stěrač okna
(20) Vypínač osvětlení
(21) Kamera pro výhled dozadu/do strany
(22) Ovládání rychlospojky
(23) Cat spínač regeneračního systému (CRS)
(24A) Spínač jeřábu
(24B) Ztlumení rádia
(25A) Stěrač spodního okna
(25B) Světlo na plošině
(26) Ostřikovač spodního okna
(27A) Ovládací spínač tlaku výložníku
(27B) Ovladač SmartBoom
(27C) Přesné ovládání otoče
(28) Výstražné zařízení při přetížení stroje

Poznámka Přesvědčte se, že je ke každému příslušenství stanoven konkrétní spínač. Pokud není příslušenství objednáno, spínač není aktivován, přestože je zobrazován symbol vyhrazený pro související ovládání.

Ovládací páka blokování hydraulického systému (1)

Ovládací páka pro blokování hydraulického systému je umístěná po levé straně levé ovládací konzoly.

Uzamknuto - Přestavte páky/pedály ovládání pojezdu a joysticky do polohy VÝDRŽ (do střední polohy). Přestavte ovládací páku blokování hydraulického systému dozadu do polohy UZAMKNUTO. Všechny hydraulické ovladače instalované ve výrobním závodě budou nefunkční.

Poznámka Před pokusem o spuštění motoru se přesvědčte, zda je ovládací páka blokování hydraulického systému v poloze UZAMKNUTO. Je-li tato páka v poloze ODEMKNUTO, spínací skříňka není funkční a motor není možné spustit.

Odemknuto - Ovládací páku blokování hydraulického systému přestavte dopředu do polohy ODEMKNUTO. Všechny hydraulické ovladače instalované ve výrobním závodě budou nefunkční.

Ovládání pojezdu (2)



Ilustrace 3g00753277
Poloha při normálním pojezdu
(A) Zadní část stroje
(B) Rozvodovka
(C) Vložené kolo

Při pojezdu se přesvědčte, zda jsou hnací kola (B) koncového převodu pod zadní části stroje.

Zastavení - Stroj se zastaví po uvolnění ovládacích pák/pedálů pojezdu. Jestliže uvolníte ovládací páky/pedály pojezdu z kterékoliv polohy, páky/pedály se samy vrátí do STŘEDNÍ polohy. Uvedou se do činnosti také brzdy pojezdu.

Má-li stroj pojíždět přímým směrem, přestavte obě ovládací páky pojezdu nebo sešlápněte oba ovládací pedály pojezdu stejně a shodným směrem.



Ilustrace 4g00731542
Pojezd dopředu


Ilustrace 5g00731543
Pojezd dozadu


Ilustrace 6g00731472
Zatáčení doleva (dopředu)


Ilustrace 7g00731478
Zatáčení doleva (dozadu)


Ilustrace 8g00731476
Otočení na místě (doleva) protichodem pásů


Ilustrace 9g00731471
Zatáčení doprava (dopředu)


Ilustrace 10g00731479
Zatáčení doprava (dozadu)


Ilustrace 11g00731477
Otočení na místě (doprava) protichodem pásů

Počitadlo provozních hodin (3)

Počitadlo provozních hodin - Tento displej ukazuje celkový počet provozních hodin motoru. Údaje na tomto displeji používejte k údržbě dle intervalů provozních hodin.

Monitor (4)

Monitor se používá k zobrazení různých provozních informací stroje. Více informací o ovládání monitoru viz příručka pro provoz a údržbu , "Monitorovací systém".

Ovládací páky (joysticky (5)

Ovládací prvky joysticku se používají k ovládání funkcí pracovních nástrojů. Více informací o jednotlivých funkcích joysticků viz příručka pro provoz a údržbu , "Ovládací joysticky".

Poznámka Během funkce se spuštěným výložníkem může jednotka ECM stroje snižovat otáčky motoru. Tímto se zlepšuje celková spotřeba paliva.

Spínací skříňka motoru (6)


OZNÁMENÍ

Klíček spínací skříňky musí být v poloze ZAPNUTO a motor musí běžet, aby byl funkční elektrický a hydraulický systém. Je třeba se řídit tímto postupem, aby se předešlo vážnému poškození stroje.




Ilustrace 12g02362719

Zastavení motoru (odstavení) - Otočte klíčkem do této polohy pro deaktivaci zpožděného vypnutí motoru (DES). Motor se ihned zastaví.

Poznámka Vypnutí motoru tímto způsobem se považuje za tvrdé vypnutí, které deaktivuje DES.

Poznámka Bude aktivována výstražná zpráva a/nebo zvukový alarm. Pokud je teplota výfuku nad mezní hodnotou, bude zaprotokolován chybový kód nesprávného vypnutí motoru.

Poznámka Potlačení vypnutí motoru se zpožděním může zkrátit životnost motoru a komponent systémů stroje.

Další informace viz příručka pro provoz a údržbu , "Regenerace filtru sazí vznětového motoru".

VYPNUTO - Klíček do spínací skříňky zasunujte, pouze když je spínací skříňka v poloze VYPNUTO. Klíček ze spínací skříňky vytahujte rovněž, jen když je spínací skříňka v poloze VYPNUTO. Před opakovaným pokusem o spuštění motoru otočte klíčkem ve spínací skříňce do polohy VYPNUTO. Motor se vypíná otočením klíčku ve spínací skříňce do polohy VYPNUTO.

ZAPNUTO - Elektrické obvody v kabině se aktivují otočením klíčkem ve směru hodinových ručiček do polohy ZAPNUTO.

START - Motor stroje spustíte otočením klíčku ve spínací skříňce ve směru hodinových ručiček do polohy START. Po spuštění motoru klíček uvolněte. Klíček se vrátí do polohy ZAPNUTO.

Poznámka Jestliže motor nenaskočí, vraťte klíček ve spínací skříňce do polohy VYPNUTO. Před dalším pokusem o spuštění motoru dejte klíček zpět do spouštěcí polohy.

Vypnutí volnoběhu motoru (7)

Tato funkce vypne motor poté, co obsluha po určitou dobu neobsluhuje stroj. Tato funkce nevypne jiné systémy, například klimatizaci, které mohou po vypnutí motoru způsobit vybití akumulátoru. Tato funkce je z výroby deaktivována, ale lze ji aktivovat a nastavit v monitorovacím systému. Viz Příručka pro provoz a údržbu, "Monitorovací systém".

Poznámka Funkce Vypnutí volnoběhu motoru může být vyžadována místními předpisy.

Funkce Vypnutí volnoběhu motoru (EIS) vypne motor, pokud jsou splněny následující podmínky:

  • Ovládací páka se nachází v poloze neutrálu.

  • Teplota chladicí kapaliny motoru je vyšší než 70° C (158° F).

  • Napětí akumulátoru je vyšší než 24,5 V.

  • Otáčky motoru se pohybují pod hranicí 2 000 ot/min.

  • Rozmezí teploty prostředí je mezi 0° C (32° F) a 30° C (86° F).

  • Systém regenerace Cat (CRS) není v činnosti.

Poznámka Pokud probíhají nějaké servisní testy nebo kalibrace, stroj do režimu vypnutí volnoběhu motoru nepřejde.

Vypnutí volnoběhu motoru - Než dojde k vypnutí motoru, rozsvítí se kontrolka akce a na monitoru se po dobu 20 sekund zobrazí zpráva. Obsluha může vypnutí zrušit stisknutím tlačítka na monitoru nebo pohybem jednoho z ovladačů.

Sedadlo obsluhy (8)

Sedadlo obsluhy a konzola umožňují různá nastavení pro různé osoby. Více informací viz příručka pro provoz a údržbu , "Sedačka".

Ovládání klimatizace a topení (9)

Je-li tak stroj vybavený, jsou ovládací prvky systému topení a klimatizace umístěny na pravé ovládací konzole.

Topení/klimatizace zajišťují pohodlí pro obsluhu stroje při práci v různých teplotních podmínkách. Více informací o ovládání topení a klimatizace viz příručka pro provoz a údržbu , "Ovládání systému klimatizace a topení pro kabinu".

Rádio (10)

Tento stroj může být vybavený radiopřijímačem. Více informací viz příručka pro provoz a údržbu , "Rádio".

Ovládání otáček motoru (11)

Otáčky motoru - Otáčky motoru se nastavují otáčením otočného voliče otáčkových stupňů motoru (otáčky za minutu). Na otočném voliči je možné nastavit kteroukoliv z deseti možných poloh. Zvolená poloha otočného voliče se zobrazuje na elektronickém monitorovacím panelu.

Snížení otáček - Otáčky motoru (ot/min) se snižují otáčením voliče otáčkových stupňů proti směru pohybu hodinových ručiček.

Zvýšení otáček - Otáčky motoru (ot/min) se zvyšují otáčením otočného voliče otáček motoru ve směru pohybu hodinových ručiček.

Výkonový režim (12)

Výkonový režim - Stisknutím tohoto vypínače se aktivuje nastavení výkonového režimu. Lze zvolit tyto režimy: "EKONOMIKÝ" a "VYSOKÝ HYDRAULICKÝ VÝKON". Více informací viz příručka pro provoz a údržbu , "Monitorovací systém".

Ovládání rychlosti pojezdu (13)

------ VÝSTRAHA! ------

Nepřepínejte rozsah rychlostí pojezdu tímto přepínačem během pojíždění. Mohla by tím být nepříznivě ovlivněna stabilita stroje.

Při náhlé změně stability stroje by mohlo dojít k úrazu.


Přepínač rozsahů rychlostí pojezdu - Stisknutím tohoto tlačítkového přepínače se zvolí buďto automatická rychlost pojezdu nebo nižší rozsah rychlostí pojezdu. Po spuštění motoru je tento přepínač vždy automaticky nastavený na NIŽŠÍ ROZSAH RYCHLOSTÍ. Při každém stisknutí tlačítka ovládání rozsahu rychlostí se změní rychlost pojezdu.

NÍZKÉ OTÁČKY - Polohu NÍZKÁ RYCHLOST zvolte při pojíždění po nerovném nebo měkkém terénu, nebo když je třeba docílit velkou tažnou sílu. Polohu NÍZKÁ RYCHLOST zvolte rovněž při najíždění rýpadla na přívěs za účelem přepravy rýpadla nebo při sjíždění z přívěsu.

AUTOMATICKY - Zvolte polohu AUTO rychlostí pojezdu pro rychlé pojíždění na tvrdém, rovném terénu.

Nepřetržité pojíždění vyššími pojezdovými rychlostmi nemá trvat déle než 2 hodiny. Jestliže potřebujete pojíždět vyššími rychlostmi déle než 2 hodiny, zastavte stroj na 10 minut. Tím se pohony pojezdu před dalším pojížděním ochladí.

Automatické řízení otáček motoru (14)

Systém automatického řízení otáček motoru (AEC) automaticky sníží otáčky motoru, není-li stroj v činnosti. Účelem systému AEC je snížit spotřebu paliva a hlučnost. Nižší otáčky motoru také prodlužují životnost motoru.

Otáčky motoru se automaticky vrátí na otáčky nastavené otočným voličem otáček motoru, jakmile se uvedou do činnosti hydraulické funkce. Systém AEC pracuje ve třech režimech. V tabulce 1 je uvedený popis každého režimu.

Automatické řízení otáček motoru (AEC) - Vypínač systému automatického řízení otáček motoru se uvede do činnosti při otočení klíčkem ve spínací skříňce do polohy ZAPNUTO. Rozsvítí se kontrolka. Stav vypínače AEC se mění ze ZAPNUTO na VYPNUTO a naopak při každém stisknutí tlačítka vypínače AEC. Obsluha může zvolit jeden ze tří možných režimů automatického řízení otáček motoru. Podrobnosti viz tabulka 1.



Ilustrace 13g02050056

Vypínač ručního přepnutí na volnoběžné otáčky je na pravém joysticku.

Vypínač ručního přepnutí na volnoběh - Aktivujte ruční přepnutí na nízké volnoběžné otáčky, čímž se otáčky motoru sníží na přibližně 1 060 ot/min. Při opětovném stisknutí vypínače ručního přepnutí na volnoběh se otáčky motoru vrátí na otáčky předvolené otočným voličem otáček motoru.

Ruční přepnutí na volnoběžné otáčky umožňuje obsluze snížit otáčky motoru, aniž by bylo potřeba měnit nastavení voliče otáčkových stupňů. Je to účelné, například když obsluha potřebuje snížit otáčky motoru při rozhovoru s někým z personálu nebo když se čeká na příjezd nákladního vozidla.

Ovládání automatického řízení otáček motoru závisí na poloze vypínače systému AEC a na poloze vypínače ručního přepnutí na volnoběh. Otáčky motoru se automaticky vrátí na otáčky nastavené otočným voličem otáček motoru, jakmile se uvedou do činnosti hydraulické funkce.

Tabulka 1
Režim AEC  Poloha vypínače AEC  Nastavení otočného voliče otáčkových stupňů  Vypínač ručního zapínání volnoběhu  Popis režimu 
První stupeň  VYPNUTO  4 až 10  VYPNUTO  Elektronická řídicí jednotka automaticky sníží otáčky motoru o 100 ot/min přibližně na 3 sekundy od okamžiku, kdy není žádný požadavek na činnost hydrauliky. 
Druhý stupeň  ZAPNUTO  4 až 10  VYPNUTO  Systém AEC v elektronické řídicí jednotce automaticky sníží otáčky motoru na přibližně 1 060 ot/min, jestliže po dobu přibližně 3 sekund není požadavek na činnost hydrauliky. 
Vypínač ručního přepnutí na volnoběh  ZAPNUTO nebo VYPNUTO  2 až 10  ZAPNUTO  Otáčky motoru se sníží na přibližně 1 060 ot/min. 

Spínač zrušení výstražného signálu při pojezdu (15)

Spínač zrušení výstražného signálu při pojezdu - Tento vypínač se používá k vypnutí houkačku ozývající se při pojezdu stroje. Vypnutí zvukového signálu se provede stisknutím vypínače. Rozsvítí se kontrolka.

Poznámka Výstražná houkačka při pojezdu je umístěna pod hydraulickou nádrží. Houkačka se rozezvučí po uvedení stroje do pohybu manipulací s ovládací pákou pojezdu nebo po sešlápnutí pedálu ovládání pojezdu.

Ovládání pracovního nástroje (16)

Volba pracovního nástroje (vypínač) - Po stisknutí tohoto vypínače se na displeji monitorovacího systému objeví identifikace zvoleného pracovního nástroje. Opakovaným stiskáním vypínače můžete vybrat a zvolit jiný z nástrojů, které jsou k dispozici.

Ovládání zdvihu (17)

Stisknutím tohoto spínače (je-li ve výbavě) se aktivuje režim zdvihu. Opětovným stisknutím tohoto spínače se režim zdvihu deaktivuje.

Režim zdvihu - Snížený průtok pro jemné ovládání a použitelnost. V tomto režimu je pohyb hydraulických válců pomalejší.

Poznámka Během normální výkopové práce se ovladač zdvihu musí nacházet v poloze VYPNUTO.

Stěrač okna a ostřikovač okna (18–19)

Ostřikovač okna (18) - Stisknutím tlačítka se uvede do činnosti ostřikovač okna. Po stisknutí tlačítka se rozsvítí kontrolka a ostřikovací kapalina stříká z trysky. Po stisknutí tlačítka je rovněž v činnosti stěrač. Stěrač se zastaví asi 3 sekundy po uvolnění tlačítka zapnutí ostřikovače.

Stěrač okna (19) - Stisknutím vypínače zapnete stěrač okna. Při každém stisknutí tlačítka se změní režim chodu stěrače a rozsvítí se příslušná kontrolka.

Zpoždění 6 sekund - Po prvním stisknutí tlačítka stěrače se rozsvítí první kontrolka. Stěrač bude stírat přerušovaně v intervalu 6 sekund.

Zpoždění 3 sekund - Po druhém stisknutí tlačítka stěrače se rozsvítí druhá kontrolka. Stěrač bude stírat přerušovaně v intervalu 3 sekund.

Nepřetržitý chod - Po třetím stisknutí tlačítka stěrače se rozsvítí první i druhá kontrolka. Stěrač bude stírat nepřerušovaně.

VYPNUTO - Po čtvrtém stisknutí tlačítka stěrače kontrolky zhasnou. Stěrač se zastaví.


OZNÁMENÍ

Pokud stěrač nepracuje při nastavení vypínače do polohy ZAPNUTO, přepínač okamžitě vypněte. Zjistěte příčinu. Pokud by vypínač zůstal v poloze zapnuto, mohlo by dojít k poškození motorku.



OZNÁMENÍ

Pokud by byl ostřikovač v činnosti déle než 20 sekund nebo kdyby byl použitý nasucho (bez ostřikovací kapaliny), mohlo by dojít k poškození motorku ostřikovače.


Vypínač světel (20)



Ilustrace 14g02049516


Ilustrace 15g02049520

Vypínač osvětlení - Stisknutím vypínače se pracovní světla rozsvítí.

Při každém stisknutí vypínače se změní kombinace rozsvícených pracovních světel. Světelné indikátory (kontrolky) umístěné v kabině současně signalizují, která pracovní světla jsou rozsvícena.

Kombinace 1 - Stisknete-li vypínač světel jedenkrát, rozsvítí se první kontrolka. Svítí-li první kontrolka, jsou zapnuty následující pracovní světlomety: pracovní světlomet (D) namontovaný na podvozku a pracovní světlomety (F) namontované na kabině.

Kombinace 2 - Stisknete-li vypínač světel dvakrát, rozsvítí se první i druhá kontrolka. Svítí-li první a druhá kontrolka, jsou zapnuty následující pracovní světlomety: pracovní světlomet (D) namontovaný na podvozku, pracovní světlomety (F) namontované na kabině a pracovní světlomety (E) namontované na výložníku.

VYPNUTO - Nesvítí-li žádná z uvedených kontrolek, jsou všechna pracovní světla vypnuta.

Poznámka Váš stroj může být vybavený systémem osvětlení, který má časovou prodlevu. Pokud je takový systém nainstalován, světlomety na kabině (F) a na výložníku (E) zůstanou svítit ještě určitou, předem nastavenou dobu i po otočení klíčkem ve spínací skříňce do polohy VYPNUTO. Tato časová prodleva se může měnit od 0 minut do 5 minut. Podrobnější informace vám sdělí prodejce společnosti Cat.

Kamera pro výhled dozadu/do strany (21)

Kamera pro výhled dozadu/do strany - Je-li součástí výbavy, stiskněte tento vypínač pro přepínání obrazů na monitoru v kabině. Více informací viz příručka pro provoz a údržbu , "Monitorovací systém".

Ovládání rychlospojky (22)

Rychloupínací zařízení s hydraulicky ovládaným uchycením čepu

Pokud je tak stroj vybaven, je ovladač rychloupínacího zařízení umístěný na pravé ovládací konzole.

UZAMKNUTO - Přepnutím vypínače do této polohy se pracovní nástroj zajistí na rychloupínacím zařízení.

ODEMKNUTO - Přepnutím spínače rychlospojky do polohy ODEMKNUTO vysuňte zajišťovací klín. Používejte tuto polohu vypínače jen při upínání nebo uvolňování pracovního nástroje. Je-li vypínač v této poloze, je v hydraulickém systému tlak.

Poznámka Po každém přepnutí spínače do polohy ODEMKNUTO nebo ZAMKNUTO se rozezní výstražná zvuková signalizace.

Podrobné informace viz příručka pro provoz a údržbu , "Ovládání rychloupínacího zařízení".

Rychlospojka

UZAMKNUTO - Přepnutím vypínače do této polohy se zasune klín, čímž se zajistí rychlospojka na pracovním nástroji.

ODEMKNUTO - Přepnutím spínače rychlospojky do polohy ODEMKNUTO vysuňte zajišťovací klín. Používejte tuto polohu vypínače jen při upínání nebo uvolňování pracovního nástroje. Je-li vypínač v této poloze, je v hydraulickém systému tlak.

Poznámka Po každém přepnutí spínače do polohy ODEMKNUTO nebo ZAMKNUTO se rozezní výstražná zvuková signalizace.

Podrobné informace viz příručka pro provoz a údržbu , "Ovládání rychloupínacího zařízení".

Spínač dodatečné úpravy Cat regeneračního systému (CRS) (23)

Vynutit regeneraci - Stiskněte horní část spínače a přidržte ji 2 sekundy, tím se zahájí ruční regenerace. Na monitoru se zobrazí hlášení "Active Regen", které indikuje, že probíhá regenerace litru pevných částic.

Vypnout regeneraci - Stiskněte dolní část spínače a přidržte ji 2 sekundy k deaktivaci automatické regenerace nebo k ukončení aktivního cyklu regenerace filtru pevných částic. Na monitoru se zobrazí hlášení "Regen Disabled".

Poznámka K obnovení automatické regenerace přepněte klíček spínací skříňky do polohy VYPNUTO a zpět do polohy ZAPNUTO.

Další informace viz příručka pro provoz a údržbu , "Regenerace filtru sazí vznětového motoru".

Spínač deaktivace automatického zastavení jeřábu (24A)

Deaktivace automatického zastavení jeřábu - Je-li součástí výbavy, stisknutím a přidržením tohoto spínače vypnete funkci automatického zastavení jeřábu.

Spínač pro ztišení rádia (24B)

Spínač pro ztišení rádia - Ztišení rádia provedete stisknutím tohoto vypínače (je-li součástí výbavy stroje). Rozsvítí se kontrolka.

Stěrač spodního okna (25A) (je-li ve výbavě)

Stěrač spodního okna (25B) - Stisknutím horní části vypínače se zapíná stěrač spodního okna. Stisknutím dolní části vypínače se vypíná stěrač spodního okna.


OZNÁMENÍ

Pokud stěrač nepracuje při nastavení vypínače do polohy ZAPNUTO, přepínač okamžitě vypněte. Zjistěte příčinu. Pokud by vypínač zůstal v poloze zapnuto, mohlo by dojít k poškození motorku.


Světlo na plošině (25B) (je-li ve výbavě)

Světlo na plošině - Stisknutím spínače zapnete světlo na plošině, které je namontováno v zadní části kabiny.

Ostřikovač spodního okna (26) (je-li ve výbavě)

Ostřikovač spodního okna (26) - Zatlačte na horní část tohoto spínače a držte jej stisknutý pro aktivaci ostřikovače spodního okna. Během stisknutí tlačítka bude ostřikovací kapalina stříkat z trysky.


OZNÁMENÍ

Pokud by byl ostřikovač v činnosti déle než 20 sekund nebo kdyby byl použitý nasucho (bez ostřikovací kapaliny), mohlo by dojít k poškození motorku ostřikovače.


Ovládání tlaku výložníku (27A)

Ovládací prvek tlaku výložníku - Je-li součástí výbavy, stisknutím a přidržením tohoto spínače zapnete ovládání tlaku výložníku. Funkce ovládání tlaku výložníku zlepšuje ovladatelnost při provozu s malým zatížením jako je shrabování kamení tím, že snižuje vibrace a nárazy.

Ovládání funkce SmartBoom (27B)

Ovládání funkce SmartBoom - Tento stroj může být vybaven výložníkem s funkcí SmartBoom ovládání výložníku. Více informací viz tato příručka pro provoz a údržbu , "Ovládání SmartBoom".

Jemné ovládání otoče (27C)

------ VÝSTRAHA! ------

Při použití jemného ovládání otoče dochází k zabrzdění parkovací brzdy otoče až po určité prodlevě.

Při práci stroje na svahu se ZAPNUTÝM jemným ovládáním otoče se může pohyb otoče stát neovladatelným a mohlo by tak dojít k poškození zařízení, majetku a také k vážnému nebo smrtelnému úrazu.

Při práci stroje na svahu proto přepněte vypínač jemného ovládání otoče do polohy VYPNUTO.


Přesné ovládání otoče - Je-li tak stroj vybavený, jemné ovládání otoče se zapne stisknutím horní části vypínače.

Když je jemné ovládání otoče ZAPNUTO, je uvolněna parkovací brzda otoče. Ovládání otoče se zlepšuje během zpomalování otoče, protože otoč se může pomalu pohybovat namísto prudkého zastavení.

Přesné ovládání otoče se vypne stisknutím dolní části vypínače. Pokud je stroj umístěn na svahu, přepněte přesné ovládání otoče do polohy VYPNUTO. Pokud je při otáčení otoče potřeba pracovat s velkými silami, nechejte vypínač jemného ovládání otoče v poloze VYPNUTO. Velkou sílu na otoči je třeba vyvodit například při rýpání bočních stěn. Vypínač jemného ovládání otoče musí být v poloze VYPNUTO také při pohybech otoče vyžadujících činnost brzdy otoče.

Výstražné zařízení při přetížení (28)

Pokud je tak stroj vybavený, je vypínač výstražného zařízení při přetížení stroje umístěný na pravé ovládací konzole.

Výstražné zařízení při přetížení stroje - Při zvedání zatíženého pracovního zařízení uvede výstražné zařízení do činnosti bzučák, jestliže zatížení stroje vyvolá podmínky pro narušení stability stroje. Pokud zní bzučák, je nutné omezit zatížení lopaty nebo se musí přitáhnout násada blíže.

ZAPNUTO - Stisknutím pravé strany vypínače zapnete funkci výstražného zařízení při přetížení stroje.

VYPNUTO - Stisknutím levé strany vypínače funkci výstražného zařízení při přetížení stroje vypnete.

Servisní přípojka



Ilustrace 16g03320855
Servisní přípojka systému Electronic Technician

Servisní přípojka systému Electronic Technician (ET) se nachází v kabině za sedačkou. Tato servisní přípojka umožňuje servisnímu technikovi připojit přenosný počítač vybavený systémem Electronic Technician. Servisní technik může používat systém Electronic Technician k provedení diagnostiky systémů stroje a motoru.

Další informace získáte od prodejce společnosti Cat.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.