3500C Locomotive Engines Caterpillar


Coolant Temperature Regulator - Replace

Usage:

3508C F1X
Cserélje ki a vízhőmérséklet-szabályozót még annak meghibásodása előtt. Ez a szerviz a megelőző karbantartás egyik ajánlott eleme. A vízhőmérséklet-szabályozó cseréjével csökkentheti a nem tervezett állásidő kockázatát. A megfelelő karbantartási időszakkal kapcsolatban lásd a jelen Használati és karbantartási kézikönyv, "Karbantartási időközök" című részét.

A részlegesen nyitott állásban meghibásodó vízhőmérséklet-szabályozó a motor túlmelegedését vagy túlzott lehűlését okozhatja.

A zárt állásban meghibásodó vízhőmérséklet-szabályozó a motor szélsőséges túlmelegedését okozhatja. A szélsőséges túlmelegedés a hengerfej megrepedését vagy a dugattyú berágódását okozhatja.

A nyitott állásban meghibásodó vízhőmérséklet-szabályozó azt eredményezi, hogy részleges terhelésnél túl alacsony lesz a motor üzemi hőmérséklete. Ha részleges terhelésnél túl alacsony a motor üzemi hőmérséklete, a hengerek belsejében túlzott mennyiségű szénkorom rakódhat le. A túlzott mennyiségű szénkorom lerakódása a dugattyúgyűrűk és a hengerhüvely gyorsabb kopását okozhatja.


FIGYELMEZTETÉS

Ha a vízhőmérséklet-szabályozót nem cserélik ki rendszeres időközönként, az a motor súlyos megrongálódását eredményezheti.

A Cat motorok söntös kialakítású hűtőrendszerrel rendelkeznek, és a motor csak akkor működtethető, ha van beszerelve vízhőmérséklet-szabályozó.

Ha a vízhőmérséklet-szabályozó nem megfelelően van beszerelve, a motor túlmelegedhet, ami a hengerfej megrongálódását okozza. Ügyeljen arra, hogy az új vízhőmérséklet-szabályozó az eredeti helyzetben legyen beszerelve. Ügyeljen arra, hogy a vízhőmérséklet-szabályozó szellőztető nyílása legyen nyitva.

Ne használjon folyékony tömítőanyagot a tömítésen vagy a hengerfej felületén.


A vízhőmérséklet-szabályozó cseréjéről a Szétszerelési és összeszerelési kézikönyv, "Vízhőmérséklet-szabályozók – eltávolítás és Vízhőmérséklet-szabályozók – beszerelés" cikkeiből, illetve Cat márkakereskedőjétől tájékozódhat.

Megjegyzés Ha csak a vízhőmérséklet-szabályozókat cseréli ki, eressze le a hűtőfolyadékot a hűtőrendszerből. Annyit engedjen le a rendszerből, hogy a folyadék szintje a vízhőmérséklet-szabályozó burkolata alatt legyen.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.