3500C Locomotive Engines Caterpillar


Coolant Extender (ELC) - Add

Usage:

3508C F1X
Eltérően a hagyományos hűtőfolyadéktól a Cat hosszú élettartamú hűtőfolyadék (ELC, Extended Life Coolant) esetében nincs szükség kiegészítő hűtőfolyadék-adalékanyag (SCA, Supplemental Coolant Additive) hozzáadására. Az élettartam-növelő adalékot csak egyszer kell hozzáadni.

A hűtőrendszert csak a motor kikapcsolt, lehűtött állapotában ellenőrizze.

  1. Lassan vegye le a hűtőrendszer töltőnyílás sapkáját, hogy a rendszer túlnyomását megszüntesse. Távolítsa el a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkáját.

  2. Engedjen le annyi hűtőfolyadékot a hűtőrendszerből, hogy be tudja tölteni az élettartam-növelő adalékot.

  3. A motor-hűtőrendszer térfogatának megfelelő mennyiségű élettartam-növelő adalékot töltsön be. A motor hűtőrendszerének térfogatával kapcsolatban lásd a Használati és karbantartási kézikönyv, "Feltöltési mennyiségek és ajánlások" fejezetét a karbantartási részben. Lásd a Használati és karbantartási kézikönyv, "Feltöltési mennyiségekkel és ajánlásokkal" kapcsolatos tájékoztatóját a Cat ELC (Extended Life Coolant, hosszú élettartamú hűtőfolyadék) élettartam-növelő adalék hozzáadására vonatkozóan.

  4. Tisztítsa meg a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkát. Vizsgálja meg a hűtőrendszer töltőnyílás sapkájának tömítését. Ha a tömítés sérült, cserélje ki a hűtőrendszer nyomászáró sapkáját. Tegye vissza a hűtőrendszer-töltőnyílás sapkáját.
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.