C15 and C18 Engines Caterpillar


Electrical System

Usage:

C18 BDN
Nikdy neodpojujte od akumulátoru žádný obvod nabíjecí jednotky nebo kabel obvodu akumulátoru, je-li nabíjecí jednotka v činnosti. Vzniklá jiskra by mohla zapálit hořlavé plyny, které některé akumulátory produkují.

Z důvodu ochrany před vznícením hořlavých plynů, které produkují některé akumulátory, je třeba omezit nebezpečí případného přeskočení jisker připojením záporného "−" kabelu pro nastartování připojením na cizí zdroj až jako posledního, a to od vnějšího zdroje energie k záporné "−" svorce spouštěče. Pokud není spouštěč vybaven "−" svorkou, připojte kabel pro nastartování připojením na cizí zdroj k bloku motoru.

Kontrolujte denně elektrické kabely, zda nejsou uvolněné nebo roztřepené. Před spuštěním motoru utáhněte všechny uvolněné elektrické vodiče. Před uvedením motoru do činnosti také opravte všechny roztřepené elektrické vodiče. Konkrétní pokyny ke spouštění viz část “Spouštění motoru” v této Příručce pro provoz a údržbu.

Praktické poznámky k uzemňování

K zajištění optimálního výkonu a spolehlivosti motoru je nutné náležitě uzemnit elektrický systém motoru. Nesprávné uzemnění bude mít za následek neřízené a nespolehlivé dráhy elektrických obvodů.

Neřízené dráhy elektrických obvodů mohou vést k poškození hlavních ložisek, povrchu čepů ložisek klikového hřídele a hliníkových součástí.

Motory, které jsou namontovány bez zemnicích pásků pro uzemnění motoru na kostru, mohou být poškozeny elektrickým výbojem.

K zajištění řádné funkce motoru a elektrických systémů motoru je nutné použít zemnicí pásek pro uzemnění motoru na kostru, a to s přímým propojením k akumulátoru. Lze to zajistit uzemněním spouštěče, uzemněním spouštěče na kostru nebo přímým uzemněním motoru na kostru.

Všechny zemnicí prvky musí být dobře utažené a nesmí vykazovat stopy koroze. Alternátor motoru musí být ukostřen k zápornému "-" vývodu akumulátoru vodičem, který je schopen přenášet plný nabíjecí proud alternátoru.

Caterpillar Information System:

C18 Marine Engine Sensors and Electrical Components
C27 and C32 Engines for Caterpillar Built Machines Lubrication System
Procedure to Repair the Pump for the Aftertreatment Regeneration Device (ARD) {1258} Procedure to Repair the Pump for the Aftertreatment Regeneration Device (ARD) {1258}
C15 and C18 Engines Fuel and the Effect from Cold Weather
3176C and 3196 Marine Engines Engine Starting
XQ400 Power Module Burn Prevention
797 Off-Highway Truck Wheel, Brake and Suspension (Front) - Install
797 Off-Highway Truck Wheel, Brake and Suspension (Front) - Remove
797 Off-Highway Truck Front Suspension (Cylinder) - Install
797 Off-Highway Truck Front Suspension (Cylinder) - Remove
C4.4 Industrial Engine Emissions Certification Film
C18 Marine Engine Engine Oil Level - Check
C6.6 Industrial Engine Basic Engine
C6.6 Industrial Engine Air Inlet and Exhaust System
C4.4 Industrial Engine Glossary of Electronic Control Terms
C6.6 Industrial Engine Electronic Control System
C6.6 Industrial Engine Power Sources
C13 Industrial Engine Plate Locations and Film Locations
2010/11/11 A New Exhaust Manifold Gasket Is Available for Certain C11 and C13 On-Highway Engines {1059}
New Priming Pump for Certain C3.3 and C4.4 Generator Sets{1256, 1258, 1260, 1261} New Priming Pump for Certain C3.3 and C4.4 Generator Sets{1256, 1258, 1260, 1261}
C18 Marine Engine Model View Illustrations
795F AC and 795F AC XQ Off-Highway Truck Machine Systems Service and Parking Brake (Front) - Disassemble
795F AC and 795F AC XQ Off-Highway Truck Machine Systems Service and Parking Brake (Front) - Assemble
795F AC and 795F AC XQ Off-Highway Truck Machine Systems Service and Parking Brake (Front) - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.