XQ400 Power Module Caterpillar


Burn Prevention

Usage:

XQG400 AL5
Nedotýkejte se žádné součásti běžícího motoru ani systému dodatečné úpravy motoru. Před prováděním jakékoliv údržby motoru nebo systému dodatečné úpravy motoru nechte motor nebo systém dodatečné úpravy motoru vychladnout. Před demontáží potrubí, šroubení nebo souvisejících položek vždy uvolněte tlak v příslušném systému.

Chladicí kapalina

Když je motor zahřátý na provozní teplotu, chladicí kapalina motoru je horká. Chladicí kapalina je rovněž pod tlakem. Chladič a všechna potrubí připojená k topení nebo k motoru obsahují horkou kapalinu. Jakýkoliv styk s horkou chladicí kapalinou nebo parou může způsobit vážné opařeniny nebo popáleniny. Než chladicí systém vypustíte, nechte součásti chladicího systému vychladnout.

Hladinu chladicí kapaliny kontrolujte až po zastavení a vychladnutí motoru. Než začnete demontovat uzávěr plnicího hrdla, ujistěte se, že je chladný. Uzávěr plnicího hrdla musí být dostatečně chladný, aby bylo možno se jej dotknout i holou rukou. Pomalu odšroubujte uzávěr plnicího hrdla, abyste uvolnili tlak.

Upravovací prostředek chladicí kapaliny obsahuje alkalické látky. Alkalické látky mohou způsobit zdravotní potíže. Vyvarujte se potřísnění pokožky chladicí kapalinou, vniknutí chladicí kapaliny do očí nebo požití této kapaliny.

Oleje

Horký olej a horké mazací součásti mohou způsobit vážný úraz. Zabraňte, aby se horký olej nebo horké díly dostaly do styku s kůží.

Pokud je motor vybaven doplňovací nádrží, sejměte víčko doplňovací nádrže až po zastavení motoru. Uzávěr plnicího hrdla musí být dostatečně chladný, aby se na něj dalo sahat rukou.

Akumulátory

Akumulátory jsou naplněny elektrolytem. Elektrolyt je kyselina a může způsobit úraz. Dbejte na to, aby se nedostal do kontaktu s kůží nebo s očima.

Při kontrole hladiny elektrolytu v akumulátorech nekuřte. Z akumulátorů se uvolňují hořlavé výpary, které mohou explodovat.

Při práci s akumulátory mějte vždy nasazeny ochranné brýle. Pokud se akumulátorů dotknete, umyjte si ruce. Doporučujeme používat rukavice.

Caterpillar Information System:

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.