MD6310 Rotary Drill Caterpillar


Air Compressor Oil - Change

Usage:

MD6310 DLK

------ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! ------

Система под налягане!

Системата за въздух съдържа горещо масло под налягане и може да причини сериозни изгаряния, нараняване или смърт. Освободете налягането в системата за въздух, за да не се допуснат изгаряния поради внезапно освобождаване на горещо масло.

Прочетете и внимателно се запознайте с информацията, включена в Ръководство за експлоатация и техническо обслужване, "Освобождаване на налягането от системата", преди да извършите каквото и да е техническо обслужване.


------ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! ------

Горещото масло и горещите детайли могат да предизвикат трудови злополуки. Не позволявайте горещо масло или детайли да влязат в допир с кожата.



ИЗВЕСТИЕ

Трябва да се внимава работните течности да бъдат събирани при инспекция, техническо обслужване, изпитване, регулиране и ремонт на изделието. Подгответе се за събиране на течността в подходящи съдове, преди да отваряте някое от отделенията или да разглобявате компонент, който съдържа течности.

Вижте в Специална публикация, NENG2500, "Dealer Service Tool Catalog" относно инструментите и материалите, подходящи за събиране и съхраняване на течности от изделия на Cat®.

Изхвърляйте всички течности според местните разпоредби и норми.



ИЗВЕСТИЕ

Стандартен интервал за смяна на маслото е на всеки 1000 работни часа, когато се използват препоръчителните масла и се извършва S·O·S следене на маслото на всеки 250 работни часа. Силно се препоръчва смяна на маслото, когато е установено влошаване на характеристиките или замърсяване на маслото.

Когато тези изисквания не са изпълнени, съкратете интервала за смяна на маслото на 250 работни часа или използвайте програмата S·O·S услуги за вземане на проби и анализ на маслото, за да определите допустимия интервал за смяна.

Ако изберете интервал за смяна на маслото, който е прекалено дълъг, въздушният компресор може да се повреди.


Интервал за смяна на масло

Стандартният интервал за смяна на маслото е на всеки 1000 работни часа, когато използвате смазочни материали, отговарящи на изискванията за работни характеристики на препоръчителните масла, и се извършва S·O·S следене на маслото на всеки 250 работни часа.

Силно се препоръчва смяна на маслото, когато е установено влошаване на характеристиките или замърсяване на маслото. Интервалът за техническо обслужване на филтъра за масло не се променя.

Машини, които използват масла втори вариант за избор, не са включени в интервала на сервизно обслужване от 1000 работни часа. Когато се използват масла втори вариант за избор, скъсете интервала за смяна на маслото на всеки 250 работни часа или използвайте програмата за вземане на проби и анализ на маслото "S·O·S услуги", за да определите приемливия интервал за смяна на маслото.

Вижте това Ръководство за експлоатация и техническо обслужване, "Вискозитети на смазочни материали" за допълнителна информация относно маслата, които могат да се използват във въздушния компресор.

Процедура за смяна на маслото във въздушния компресор

  1. Паркирайте машината на хоризонтална повърхност. Спрете двигателя.

    Бележка Източете компресора, докато маслото е топло. Топлото масло ще позволи на отпадните частици, които са потопени в него да бъдат източени.

  2. Освободете налягането в системата за въздух. Вижте Ръководство за експлоатация и техническо обслужване, "Освобождаване на налягането от системата".


    Илюстрация 1g03888010
    (A) Събирателен резервоар за въздух под високо налягане (ако е монтиран)
    (B) Събирателен резервоар за въздух под ниско налягане (ако е монтиран)
    (1) Пробка за пълнене
    (2) Кран за източване

  3. Отворете вентила за източване (2) на събирателния резервоар за въздух и източете маслото в подходящ съд. Достъп до вентила за източване е възможен от нивото на земята.

    Бележка Ако такъв е монтиран, можете да използвате изнесения вентил за източване, за да източите компресора.



    Илюстрация 2g06217907
    Охладител на въздушния компресор

  4. Отворете пробката за източване на охладителя на въздушния компресор и източете в подходящ съд. Достъп до вентила за източване е възможен от нивото на земята.

    Бележка Вижте Ръководството за експлоатация и техническо обслужване, "Информация за опасности от общ характер" за информация по събирането на разлети работни течности.

  5. Затворете вентила за източване на събирателния резервоар за въздух. Затворете вентила за източване на охладителя на въздушния компресор.

  6. Сменете масления филтър на въздушния компресор. Вижте Ръководство за експлоатация и техническо обслужване, "Филтър на маслото във въздушния компресор – смяна".

  7. Отстранете пробката на отвора за пълнене (1) на събирателния резервоар и напълнете събирателния резервоар с масло. Вижте Ръководство за експлоатация и техническо обслужване, "Вместимости (пълнене)" и "Вискозитети на смазочни материали".

  8. Почистете пробката за пълнене. Монтирайте пробката за пълнене.

  9. Стартирайте двигателя и го оставате да загрее. Проверете за някакви утечки. Спрете двигателя.

  10. Оставете компресора да се охлади, а след това проверете нивото на маслото. Добавете масло, ако се налага. Вижте Ръководство за експлоатация и техническо обслужване, "Ниво на маслото във въздушния компресор – проверка ".

Caterpillar Information System:

950 GC Wheel Loader Power Train Transmission Oil Cooler
926M, 930M and 938M Wheel Loaders Cooling System Coolant Extender (ELC) - Add
950 GC Wheel Loader Power Train Transmission Oil Pump
An Installation Procedure for the TLV2 Seat Suspension Harness is Now Available {1408, 7324} An Installation Procedure for the TLV2 Seat Suspension Harness is Now Available {1408, 7324}
C7.1 Engines and Generator Sets Exhaust Has Excessive White Smoke
980L Tier 3 Wheel Loader Machine System Piston Pump (Brake, Pilot, Fan) - Disassemble
C7.1 Engines and Generator Sets Exhaust Has Excessive Black Smoke
C7.1 Engines and Generator Sets Engine Vibration Is Excessive
C7.1 Engines and Generator Sets Engine Top Speed Is Not Obtained
C7.1 Engines and Generator Sets Engine Stalls at Low RPM
C7.1 Engines and Generator Sets Engine Shutdown Occurs Intermittently
980L Tier 3 Wheel Loader Machine System Piston Pump (Brake, Pilot, Fan) - Assemble
MD6310 Rotary Drill Air Compressor Oil Filter - Change
A New Valve Mechanism Cover and Elbows Are Now Used on Certain 3412, C27, and C32 Machine Engines {1107} A New Valve Mechanism Cover and Elbows Are Now Used on Certain 3412, C27, and C32 Machine Engines {1107}
AD22 Underground Articulated Truck Oscillating Hitch - Adjust
994K Wheel Loader Machine Systems Seat - Remove and Install
AD22 Underground Articulated Truck Oscillating Hitch - Lubricate
992K Wheel Loader Systems Piston Pump (Implement, RH)
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loader Engine Supplement Engine Oil Cooler - Remove and Install
C7.1 Engines and Generator Sets Exhaust System Contains Coolant
980L Tier 3 Wheel Loader Engine Supplement Engine Oil Cooler - Remove and Install
992K Wheel Loader Systems Pressure Switch (Steering Cooler Filter Bypass) (Steering Pump Case Drain Filter Bypass)
C7.1 Engines and Generator Sets Exhaust System Contains Fuel
980L Tier 3 Wheel Loader Engine Supplement Engine Oil Filter and Oil Filter Base - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.