966M and 972M Wheel Loaders Caterpillar


Cat Detect Object Detection

Usage:

972M A78

Tárgyérzékelés (ha a felszereltség része)

Megjegyzés A tárgyérzékelő rendszer arra szolgál, hogy segítségével a gépkezelő jobban áttekinthesse a környezetét. A rendszer használata nem helyettesíti a munkagép működtetésekor alkalmazandó alapvető biztonsági intézkedéseket és eljárásokat. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv"Láthatósági tudnivalók".

System Information (Rendszerinformációk)



Illusztráció 1g06055097
1. típusú érzékelő


Illusztráció 2g06056468
2. típusú érzékelő

A tárgyérzékelő rendszer arra szolgál, hogy nyomon kövesse a munkagép mögött megjelenő tárgyakat, amikor a munkagép kioldott rögzítőfékkel üres fokozatban vagy hátramenetben van. A tárgyérzékelő rendszer jellemzően két radarérzékelőből és a grafikus kijelző elektronikus vezérlőmoduljából (ECM) áll.

A tárgyérzékelő rendszer tárgyak kimutatására szolgáló érzékelők használatával biztosít további információkat a gépkezelőnek a munkagép körüli munkaterületről. A kijelző össze van kapcsolva a munkagép hátuljára felszerelt, a tárgyak kimutatására szolgáló érzékelőkkel. Az érzékelők által jellemzően lefedett terület az alábbi ábrán látható.



Illusztráció 3g06055920

A beindítási folyamat alatt a képernyőn a következő jogi nyilatkozat jelenik meg.

------ VIGYÁZAT! ------

Az érzékelő rendszer használata nem helyettesíti a munkagép működtetéséhez kapcsolódó, alapvető biztonsági óvintézkedéseket és eljárásokat. További utasításokkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv .


Megjegyzés Akár 15 másodpercig is eltarthat, mire a grafikus kijelző teljesen kész a használatra.

A rendszerműködésre gyakorolt hatások

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Személyi sérülés vagy halál következhet be, amennyiben figyelmen kívül hagyják a következő biztonsági tudnivalókat:


A rendszer működésére hatással lehet az alábbi tényezők bármelyike.

Ground speed (Haladási sebesség) - A rendszer bármilyen hátrameneti haladási sebesség esetén figyelmezteti a gépkezelőt, ha valamilyen tárgyat érzékel. Előfordulhat azonban, hogy a rendszer által, tárgy érzékelésekor adott figyelmeztetés után nincs elegendő idő arra, hogy Ön reagáljon, ha 10 km/h (6.2 mph) fölötti sebességgel halad hátramenetben.

Környezeti - Az időjárási körülmények - például eső, hó és ónos eső - következményeképpen olyan útviszonyok alakulhatnak ki, melynek során sár rakódik a tárgyérzékelő rendszer érzékelőjére. A sárban lévő nedvesség csökkentheti a tárgyérzékelő rendszer érzékelőinek térbeli hatékonyságát. Ha sár lerakódása figyelhető meg a tárgyérzékelő rendszer érzékelőin, akkor tisztítsa meg az érzékelők felületeit. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Tárgyérzékelő rendszer érzékelője - tisztítás/ellenőrzés".

Felszerelés - Ha az érzékelő tartókengyelét rosszul szerelik fel, vagy rosszul állítják be, az azt eredményezheti, hogy a tárgyérzékelő rendszer érzékelői téves figyelmeztetéseket adnak a gépkezelőnek. A rendszer hibásan érzékelheti a tárgyakat, mivel a tárgyérzékelő rendszer érzékelőinek beállítási szöge rossz. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Tárgyérzékelés - beállítás".

Topográfia - Előfordulhat, hogy a rendszer akkor is érzékel egy tárgyat, ha nincsenek jelen tárgyak. Az ilyen érzékelések akkor fordulhatnak elő, ha egy anyagszállító út, rakodási terület vagy előkészítő sáv lejtése olyan fokú, hogy visszaveri a RF energiát, épp úgy, ahogyan egy tárgy tenné.

Radarrendszer állapotjelzője

A radarrendszer állapotjelzője a kijelző bal oldalán jelenik meg. A tevékenység szintjétől és az érzékelés állapotától függően az állapotjelző zöld, sárga vagy piros színben jelenik meg.



Illusztráció 4g06055032
Tárgyérzékelés jelzőjének ikonja

A jelző állapotai

Zöld állapotjelző - Azt jelzi, hogy a tárgyérzékelő rendszer BE van kapcsolva, aktív üzemmódban van. Akkor következik be, amikor a munkagép üres vagy hátrameneti fokozatban van.

Zöld állapotjelző, riasztás néma - Azt jelzi, hogy a tárgyérzékelő rendszer BE van kapcsolva, és kutat tárgyak után. A riasztó előzőleg be volt kapcsolva, de elnémították a riasztásnémítási gombbal.

Zöld állapotjelző, tárgy érzékelhető - Azt jelzi, hogy a tárgyérzékelő rendszer BE van kapcsolva, aktív üzemmódban van, és tárgyat érzékel. Akkor következik be, amikor a munkagép üres vagy hátrameneti fokozatban van.

Sárga állapotjelző - Azt jelzi, hogy a tárgyérzékelő rendszer KI van kapcsolva, az üzemmódja készenléti, és az érzékelés nincs működésben. Akkor következik be, amikor a munkagép előremeneti fokozatban van.

Piros állapotjelző és rövid időre megszólaló riasztás - Azt jelzi, hogy a tárgyérzékelő rendszer rendszerhiba miatt nem működik.

Oldalsó közelséget jelző oszlop és hangjelzéses riasztás



Illusztráció 5g06055077
Oldalsó közelséget jelző oszlop és öt figyelmeztetési szint

Az oldalsó közelséget jelző oszlop öt figyelmeztetési szintet biztosít. L1, L2, L3, L4 és L5. Az oszlopok száma a tárgyak közelségét jelzi. A közelséget jelző oszlopoknak mindig látszódniuk kell a tolatókamera képernyőin, amikor L1-L5 figyelmeztetés van érvényben.

  • L1 vagy L2 figyelmeztetési szint esetében csak vizuális jelzés utal a tárgyra, de nem hallható hangjelzés.

  • L3, L4 és L5 esetében hangjelzés is hallható a tárgyra utaló vizuális jelzés mellett. A hangjelzés sípolása gyorsabbá válik, ahogy a munkagép a tárgyhoz közelít. L5 figyelmeztetési szint esetében a hangjelzés folyamatos sípolásra vált.

Megjegyzés A tárgy távolsága mindegyik figyelmeztetési szint esetében a haladási sebességgel együtt változik.

Megjegyzés A riasztás csak akkor szólal meg, amikor a munkagép mögött van egy tárgy, a rendszer működésben van, és a munkagép sebességváltójának kapcsolója hátramenetben van. Amikor a munkagép sebességváltójának kapcsolója üresben van, a munkagép csak vizuális jelzést ad a tárgyról, és nincs hangjelzés. Előremenetben a rendszer készenléti állapotba kerül. Készenléti állapotban nincsenek riasztások vagy közelséget jelző figyelmeztetések.

Hangjelzéses riasztás késleltetési funkciója

Amikor L3-L5 figyelmeztetési szint van érvényben, a hangjelzést késleltetni lehet a tárgyérzékelés állapotjelző ikonjának megnyomásával. Az ikon a következő állapotra vált: zöld állapotjelző, riasztás néma. A hangjelzés újra működésbe lép, amint a munkagép sebességfokozatát ELŐREMENETRE állítják, majd visszaváltanak HÁTRAMENETBE.

Caterpillar Information System:

G3516 TA Engine Coolant Temperature Is High
Improved Fuel Injectors Are Now Used on Certain C18 Tier 4 Final Machine Engines {1251, 1290} Improved Fuel Injectors Are Now Used on Certain C18 Tier 4 Final Machine Engines {1251, 1290}
992K Wheel Loader Frame and Body - Inspect
986H Wheel Loader Machine Systems Hydraulic Tank - Disassemble
966M and 972M Wheel Loaders Automatic Lubrication Filler Filter - Clean - Automatic TWIN Greasing System - If Equipped
A New Film Is Now Used for Diesel Exhaust Fluid (DEF) Filling Guidance on Certain M Series Medium Wheel Loaders {108K, 7405} A New Film Is Now Used for Diesel Exhaust Fluid (DEF) Filling Guidance on Certain M Series Medium Wheel Loaders {108K, 7405}
3516E Engines for Caterpillar Built Machines Turbocharger - Remove and Install
D6T Track Type Tractor Power Train Torque Converter - Disassemble
Installing the Conversion Harness for non-Cat Hydromechanical (Complex) Work Tools {1408} Installing the Conversion Harness for non-Cat Hydromechanical (Complex) Work Tools {1408}
Installing the Conversion Harness for Non-Cat Hydromechanical (Simple) Work Tools {1408} Installing the Conversion Harness for Non-Cat Hydromechanical (Simple) Work Tools {1408}
C1.7 and C2.2 Industrial Engines Electronic Control System Components
C1.7 and C2.2 Industrial Engines General Information
Hood Sheetmetal and Handrail Rework Procedure on Certain 994F and 994H Wheel Loaders {0635, 0679, 7251, 7256} Hood Sheetmetal and Handrail Rework Procedure on Certain 994F and 994H Wheel Loaders {0635, 0679, 7251, 7256}
Hood Sheetmetal and Handrail Rework Procedure on Certain 994F and 994H Wheel Loaders {0635, 0679, 7251, 7256} Hood Sheetmetal and Handrail Rework Procedure on Certain 994F and 994H Wheel Loaders {0635, 0679, 7251, 7256}
966M and 972M Wheel Loaders Automatic Lubrication Grease Tank - Fill - Autolube - If Equipped
854K Wheel Dozer Frame and Body - Inspect
994K Wheel Loader Power Train Tire and Rim (Front) - Remove and Install
D6T XE Electrical & Hydraulic Troubleshooting Power Inverter - Test
986H Wheel Loader Machine Systems Hydraulic Tank - Assemble
3516E Engines for Caterpillar Built Machines Fuel Filter Base - Remove and Install
986H Wheel Loader Machine Systems Piston Pump (Steering) - Remove and Install
A New Manufacturing Process Has Been Implemented to Improve the HVAC Assembly Process on Certain 950 GC Medium Wheel Loaders {1802, 1805, 1808, 7320, 7322} A New Manufacturing Process Has Been Implemented to Improve the HVAC Assembly Process on Certain 950 GC Medium Wheel Loaders {1802, 1805, 1808, 7320, 7322}
986H Wheel Loader Machine Systems Metering Pump (Steering) - Remove and Install
986H Wheel Loader Machine Systems Steering Wheel - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.