584 and 584HD Forwarders Caterpillar


Slope Operation

Usage:

584HD 109
Az, hogy egy gép sokféle felhasználási területen is biztonságosan működik-e, a következő tényezőktől függ: a munkagép típusa, konfigurációja, a munkagép karbantartása, a munkagép üzemeltetési sebessége, talajviszonyok, folyadékszintek és abroncsnyomásértékek. A legfontosabb tényezők azonban a gépkezelő hozzáértése és ítélőképessége.

A gép stabilitását legjobban egy megfelelően képesített gépkezelő határozza meg, aki betartja a Használati és karbantartási kézikönyv utasításait. A gépkezelők képzése a következő képességekkel ruházza fel az abban részesülő személyt: a munkavégzési és környezeti körülmények megfigyelése, a munkagép "érzése", a lehetséges veszélyek azonosítása és a munkagép biztonságos működtetése a helyes döntéshozatal révén.

Oldalirányú dombokon vagy lejtőkön való munka közben figyeljen a következő kulcsfontosságú pontokra:

Haladási sebesség - Nagyobb sebességnél a tehetetlenségi erők csökkentik a munkagép stabilitását.

A talaj vagy a felület nehézsége - Egyenetlen talajon a gép stabilitása csökken.

Haladási irány - Ne haladjon a géppel lejtőn oldalirányban. Ha van rá lehetőség, a munkagépet a lejtő irányában vezesse, fel vagy le. Amikor lejtőn dolgozik, mindig a gép nehezebbik része legyen dombnak felfelé.

Felszerelt berendezések - A munkagép egyensúlyát a következő összetevők befolyásolhatják: a munkagépre szerelt berendezések, a munkagép konfigurációja, súlyok és ellensúlyok.

A felület típusa - A frissen feltöltött talaj besüppedhet a munkagép súlya alatt.

A talaj összetétele - A köves vagy nedves talaj jelentős mértékben csökkenti a munkagép húzóerejét és stabilitását. Köves talajon a gép könnyebben oldalra csúszik.

Kicsúszás a túlterhelés miatt - A túlterhelés a lejtőnek lefele néző lánctalpak vagy kerekek talajba fúródását okozhatja, ami megnöveli a munkagép kidőlését.

A lánctalpak vagy kerekek szélessége - A keskenyebb lánctalpak vagy kerekek még jobban elássák magukat, aminek következtében a gép stabilitása gyengül.

A vonóhoroghoz csatlakoztatott szerelékek - Ez emelkedőn való haladáskor csökkentheti a súlyt a lánctalpakon. Szintén csökkenteti a súlyt a gumiabroncsokon emelkedőn való haladáskor. A csökkentett súly miatt a munkagép kevésbé lesz stabil.

A gépen lévő teher magassága - Ha a gépen lévő teher magasabban van elhelyezve csökken a gép stabilitása.

A használt berendezések - Bizonyosodjon meg, hogy ismeri a használt berendezések funkcióit és a gép stabilitására kifejtett hatásukat.

Működtetési módszerek - Az optimális stabilitás biztosítása érdekében tartsa a munkaeszközöket vagy a terhet a talajhoz minél közelebb.

A gép rendszereinek működése lejtőn korlátozva van - A lejtőn való üzemelés kedvezőtlenül befolyásolja a gép különböző rendszereinek működését. Ezek a géprendszerek biztosítják a munkagép vezérlését.

MegjegyzĂ©s A különleges alkalmazásokhoz nagy tapasztalatokkal rendelkező gépkezelőkre és megfelelő felszerelésekre is szükség van. Ahhoz hogy meredek lejtőn biztonságosan használható legyen a munkagép, speciális karbantartási munkálatokra is szükség lehet. A folyadékszinttel kapcsolatos követelményekért és a munkagép jóváhagyott használatával kapcsolatos információkért lásd a könyv Kenőanyagok viszkozitása és feltöltési mennyiségek c. fejezetét. A lejtőn való megfelelő rendszerműködés biztosítása érdekében a folyadékoknak a megfelelő szinten kell lenniük.

Caterpillar Information System:

Air/Fuel Ratio Control Home Screen
Using the 9U-5383 Vacuum Tester {0774, 0781, 1000, 1100} Using the 9U-5383 Vacuum Tester {0774, 0781, 1000, 1100}
Air/Fuel Ratio Control Control Method
Air/Fuel Ratio Control System Setup Procedure
Air/Fuel Ratio Control System Overview
3408C and 3412C Marine Engines Engine Oil Lines
3408C and 3412C Marine Engines Engine Oil Lines
2007/07/09 Conversions from Standby Gensets to Prime and Continuous Genset Applications Are Now Available {1052, 1053, 1071, 1205, 1901, 1902, 7620}
2007/06/18 Managing Engine Oil Service Levels {1348}
C13 and C15 On-Highway Engines Turbocharger - Inspect
C7 and C9 Petroleum Engines Engine Cranks but Does Not Start
C7 and C9 Petroleum Engines Fuel Consumption Is Excessive
0R-9393 Cylinder Pack Gp Piston Ring Position on Certain C16, 3406E, and 3456 Engines{1215, 1225} 0R-9393 Cylinder Pack Gp Piston Ring Position on Certain C16, 3406E, and 3456 Engines{1215, 1225}
Air/Fuel Ratio Control Reset to Start
C15, C18 and C32 Marine Engine Service Meter Runs Constantly{1426, 4462} C15, C18 and C32 Marine Engine Service Meter Runs Constantly{1426, 4462}
3512C Industrial Engine Front Drive Housing - Remove and Install
Air/Fuel Ratio Control View Screens (Display)
C9 Petroleum Engines Plate Locations and Film Locations
Cleaning the Compression Brake{1129} Cleaning the Compression Brake{1129}
C9 Petroleum Engines Diagnostic Flash Code Retrieval
C7 Marine Engine Piston Cooling Jet
C7 Marine Engine Piston Cooling Jet
C7 Marine Engine Piston Cooling Jet
C7 Marine Engine Piston Cooling Jet
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.